Nederlander Kees Zwamborn voetbalcoach Suriname

43

PARAMARIBO, 20 jan – De Nederlander Kees Zwamborn (57) is de nieuwe coach van het nationaal voetbalteam. Zwamborn is aangenomen door de Surinaamse Voetbal Bond, SVB, in samenwerking met de KNVB. Van de oud-voetballer van onder meer Ajax en NAC Breda worden wonderen verwacht.

Suriname wil het minstens zover schoppen als bijvoorbeeld Jamaica met zijn Braziliaanse coach. “Het is in de regio en in Afrikaanse landen gebleken dat buitenlandse coaches een positieve invloed hebben op selecties”, zegt SVB-bestuurslid Waldo Gobardhan tegenover de Ware Tijd. Zwamborn wacht een vrij zware taak. Voorgangers zijn er niet in geslaagd belangrijke vorderingen te boeken.

Suriname blijft steevast steken in de prille voorrondes van belangrijke toernooien. Het halen van de eindronde van het wereldkampioenschap is toch nog zowat een nationale droom. International Clarence Seedorf behoort tot de groep onverbeterlijke optimisten. Kees Zwamborn was coach bij onder andere Feyenoord, FC Den Bosch en NAC Breda en hoofd opleidingen bij Ajax.


43 REACTIES

 1. Eindelijk eens positief nieuws uit Suriname. Kees Zwamborn is een uitstekende voetbalcoach. Fantastische carriere als profvoetballer en ook als opleider bij Ajax heeft hij goede resultaten geboekt. Als het met deze coach niet lukt dan ligt het aan de mentaliteit van de Surinaamse voetballers. Nu nog een paspoortregeling treffen voor de in Nederland spelende topvoetballers en een familieband met Suriname. Ik denk dat het WK in 2014 bereikbaar moet zijn. Deze keer vindt het plaats in een directe buurland van Suriname en zo een kans komt wellicht pas na 50 jaar weer terug. Dus alle voetballen verzamelen en voorzetten op Kees Zwamborn.


  Maak melding

 2. Leuk een nieuwe coach voor het Nationaal elftal van Suriname, en nu, werk aan de winkel, ik volg het Surinaams voetbal al zo lang, heel lang zit zelf al mijn heel leven in het voetbal en wat er toen ja toen rondliep op het veld was 100 keer beter als nu, techniek talent ga zo door en komt nog bij de hoop dat de jongens die hier in Europa spelen nooit een dubbelpaspoort of iets dergelijks zullen krijgen, want ik begrijp dat de hoge heren in Suriname dat tegenhouden, jammer ergens maar goed, met alle goede bedoelingen van Kees en ik ben benieuwd of Kees in 2014 nog in Suriname is
  en de WK 2014 kunnen we vergeten, de weg naar een dit groot podium is een moeilijke en dat weet een ieder die een beetje verstand heeft van dit spel. In elk geval
  good luck Kees, wie o wie, wonderen bestaan nog!!! ja toch!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 3. Geachte Redactie nog even een reactie van mij
  op Michael die voor mij reageerde, als in 2014 het WK in Brazilie wordt verspeeld is dat na 64 jaar weer dat Brazilie aan de beurt is, op 16 juli 1950 greep de Selencao
  nl ernaast, 1-2 werd het voor Uruquay. En wat Suriname betreft zolang ik die zaak volg
  al in 1961 dong Suriname mee in de voorronde
  voor toen de eindronde in 1962 en daarna telkens weer, maar ja het ging steeds mis
  En in die zestigerjaren had Suriname echt een hecht team een goed team, mooie voetballers met wie ik af en toe nog steeds contact heb.Trouwens in de Caribische Zone heeft het Surinaams voetbal wel goede resultaten behaald en dat mag gezegd worden!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 4. Samen staan we sterk!

  Cees Zwamborn ken ik en hij kent me gelukkig ook! Heb zijn werk in Zeeland van heel dichtbij gezien en daar mankeert niets aan. Is zelfs heel goed!

  Waar we in Suriname rekening mee moeten houden is samenwerking. Alleen door goede samenwerking met Cees kunnen we iets bereiken. Zwartkijkers en saboteurs in en buiten het bondsbestuur dienen op een afstand te worden gehouden, want niets kan je in een dag bereiken, alles heeft tijd nodig. Belangrijk is een goede organisatie en geen financiele of andere belemmeringen. Spelers werken veelal naast hun sport. Die moeten vrijgemaakt worden voor de nationale trainingen met behoud van salaris. Sponsoren zullen moeten opstaan om dit allemaal op te vangen. We zullen alles in het werk moeten stellen om Cees zijn werk zo goed mogelijk te laten doen. De vele sabiemangs binnen het Surinaams voetbal moeten even gas terug nemen en hun grote mond vier jaar lang dicht houden. Want als het Cees niet lukt, zal het nooit iemand lukken. Good luck!
  Alle neuzen dezelfde richting op!


  Maak melding

 5. Leuk allemaal,maar ik ben bang dat het nu wel te laat is om WK2014 te halen!Grootste veroorzakers zijn die Surinaamse politici die dubbele paspoorten tegenwerken!!Het zou alleenmaar lukken als profspelers worden ingeschakeld,want al schakel je de beste coaches is,de wil en de decipline van de jongens moet er ook zijn!En dat van Suriname?Sjaaaaa…..Maar ik hoop dat het lukt!


  Maak melding

 6. Ik heb ze zien voetballen…maar nee hoor met zulks voetbal redden zij het niet….en nog erger een witman erbij soso lafu.

  Moro paipai Sranan e gwi go zuku.


  Maak melding

 7. Waarom dubbele paspoorten,denk je nou echt dat de Surneds profvoetballers voor een habbekrats gaan voetballen voor hun roots,dream on jere no6.Ook niet uit sympathie hoor,die jongens willen euro`s zien.
  Suriname heeft heel veel talent,met een goede trainer die dicipline voorop stelt kan het best wat worden.
  Doe je best Kees Zwamborn,alleen als de wk zouden halen ,voor een keer zouden we bere trots zijn.


  Maak melding

 8. En in geen geval dubbelepaspoorten gaan uitdelen,laat ze maar hier blijven.
  Maar ja dat mag niet meer van Nederland dusss,gelukkig maar ,1 paspoort is genoeg.
  Jullie moeten een keer leren dat niet alles om Nederland en de zg SurNeds draait,Suriname heeft genoeg TALENT klaar uit.


  Maak melding

 9. ”Van de oud-voetballer van onder meer Ajax en NAC Breda worden wonderen verwacht”, wel realistisch c.q. nuchter blijven, Suriname moet eerst de neuzen 1 kant op zien te krijgen voor het einddoel, al een hele opgave!!!
  Lidmaatschap opzeggen van Concacaf en lid worden van Conmebol.
  Haar voetbalinfrastructuur zwaar verbeteren want die is beneden het amateurpeil.
  Het aantrekken/oproepen van EuroSurinaamse voetballers tegen goede premies zou een grote stap betekenen voor het Surinaamse voetbal. Niet Nederland in acht nemen voor de tweede of derde garnituur als een brave huisslaaf maar gewoon je beste jongens selecteren.

  Verder zwaar investeren in jeugdvoetbal, de meeste jongeren hebben tog geen moer te doen, dus zou een perfecte oplossing zijn.
  Van straat, voor het land, goede gezondheid!


  Maak melding

 10. mi taki,

  De praktijk wijst anders jongen,come on,be realistic.Hoe denk je dat landen als Jamaica en Trinidad zo ver gekomen zijn?Door die zelfde dubbele nationaliteit dommerik!!Laten we hier geen appels met peren gaan vergelijken,er zijn wel degelijk jongens die voor hun land kunnen wen WILLEN spelen!Natuurlijk zal geld een rol spelen,maar waar speeld geld dan geen rol?Weet jij het?En toch hebben we het hier over nivo en kwaliteit en die jongens in Suriname hebben het NIET!!!.En ik zeg,dubbele nationaliteit,anders kunnen we een eventuele WK rustig vergeten jongen!En dan pas de jongens van eigen landbodem op gewenste nivo krijgen.Ga maar eens met die Jamaicanen praten,dan worden je hersens denk ik eerder verlicht tenzij je je oren dicht houd!

  Dubbele nationaliteit GEWENST!!!!


  Maak melding

 11. mooi bericht,
  deze brood mag wel gegeten worden de taal mag dan achterwegen blijven!
  is best vreemd dat clarence geen eerlijke kans heeft gehad a sranangmang.


  Maak melding

 12. Eindelijk heeft Waldo het voormekaar, en nu proberen alle neusen in de goede richting te krijgen. Andy atmodimedjo als assitent erbij dan is alles kompleet. Ik ben ervan overtuigd dat we wk 2014 halen. En de zogenaamde 450.000 overige coahes laat ze het doen. Enige wat jullie moeten doen is de gasten aanmoedigen. BE PROUD TO BE A SURINAMER!!!!!!!!!


  Maak melding

 13. En in geen geval dubbelepaspoorten gaan uitdelen,laat ze maar hier blijven.
  Maar ja dat mag niet meer van Nederland dusss,gelukkig maar ,1 paspoort is genoeg.
  Jullie moeten een keer leren dat niet alles om Nederland en de zg SurNeds draait,Suriname heeft genoeg TALENT klaar uit.

  mi taki

  Je hebt helemaal gelijk Su heeft veel talent, maar kan je mischien 1 naam noemen van een talentvolle voetballer uit Su die doorgebroken in het buitenland??? Ik ken er geen, maar mischien kan jij mn geheugen opfrissen????


  Maak melding

 14. Om vooruit te komen heeft Suriname een goede kues gemaakt maar had liever een “werkloze Nederlander met Suri roots ( denk Gullit ,Vaantje, Patrick ) met een diploma en top ervaring.
  Deze Suri profs gaan lekker naar swetie sranang elk jaar maar om je eigenland een push te geven blijven ze liever hier.
  Ik zal altijd de Surinaamse ploeg misgunnen als blijkt, afgevallen Nederlander met Suri roots zogenaamd wil uit komen voor het Surinaaamse eltal.
  Weg met dat dubbel nationaliteit.
  Eigen volk dat zal een keer kunnen lukken.
  Cees veel steun en succes en het Surinaamse voetbal elftal.

  Hind: roy uit Nederland.


  Maak melding

 15. Ferdinand Hossenbux

  Volgens mij moet jij worden toegevoegd aan het team .
  Gewoon als mentor .
  Jij bent iemand die vrijwel alles weet van het Surinaams voetbal gebeuren .
  Niet voor niets ben jij een Costerstraat man . Jaja naast Kampi – Transvaal –
  helaas was jij een RH aanhanger .
  Maar dat was allemaal mogelijk die tijd .


  Maak melding

 16. Mijn vorige reactie kwam eigenlijk voort uit mijn frustratie over de onzinnige en niet ter zake doende reactie van @ 7.

  Nu even rationeler: Ik ben het volledig eens met DAS. Het SVB-bestuur dient onverwijld een stap terug te doen en deze professionele trainer de kans te geven iets moois op te bouwen. Je wordt niet zomaar hoofd van de jeugdopleiding van Ajax, of hoofdtrainer van NAC en Willem II. Dat er talent is in Suriname staat buiten kijf. Met alle respect voor Wensley Bundel en Kenneth Jaliens, zij zijn geen professionele toptrainers. Zij hebben binnen hun mogelijkheden hun stinkende best gedaan, maar waren veelal ook een speelbal van een ondeskundig en naar zichzelf geprojecteerd bondsbestuur. We kunnen wel blijven zeuren over die dubbele paspoorten, maar dat helpt Natio op dit moment niet en het blijft vechten tegen de bierkaai. Het wordt tijd dat de huidige generatie (luie) voetballers de amateurstatus eens ontgroeien. Zij zijn in eerste instantie degenen die het moeten doen. Dat kost geld, zeker. Om de WK 2014 te bereiken – hetgeen ik voor geen meter geloof, want daar is te weinig kwaliteit voor – zal IEDERE dag keihard gewerkt moeten worden. Is er een krachthonk? Is er een inspanningsfysioloog? Is er iemand die op de voeding let? Is er binnen het bestuur iemand die zich hard maakt voor het vrijgeven van spelers voor Natio wanneer het nodig is? En dat geldt ook voor de trainingen. Dat daar een financiële vergoeding tegenover moet staan, is ook de taak van de bond.

  Laat Kees Zwamborn zonder interventie van wie dan ook iets moois opzetten, want daar is hij toe in staat. En misschien groeit er dan toch nog iets moois.


  Maak melding

 17. Een goede coach is een leuk begin, maar als belendende zaken niet in place zijn zullen wij ook geen millimeter verder komen.

  Met een hongerige maag kun je nou eenmaal niet meehobbelen op wereldniveau.

  En Mitaki, jij bent een van die afgunstelingen, die Suriname rijk is.

  Waaruit blijkt dat dubbele paspoorten de ontwikkeling van m.n. dit land stagneert?

  Weet jij hoeveel Surinamers door het leven gaan als en Surinamner; en Nederlander; en Amerkaan en wie of wat dies meer zij. Uw denken is achterhaald!


  Maak melding

 18. Voetbalgek!

  Mijn baas was rijk en voetbalgek. Ik kreeg vrij voor elke training van de selectie en mijn salaris werd doorbetaald tijdens reizen naar het buitenland van natio. Ampi, zaliger (was bondscoach, later voorzitter SVB) was erg verbaasd maar blij met die situatie. Voor de andere spelers van de selectie moest er van alles met veel moeite geregeld worden om ze op de training te kunnen krijgen met enige vergoeding voor die paar uur. Sommigen die bij lanti werkten kregen ook vrij voor de uitwedstrijden. Dat gaf veel rust in het hoofd waardoor je alles zorgeloos in het voetbal kon stoppen. Je gezin had te eten.
  Dat zal nu ook allemaal geregeld moeten zijn anders kun je de prikkel niet doorgeven. Wat dat betreft ben ik het eens met Blaka Bakra. Organisatorisch moet alles kloppen en je moet de juiste mensen op de juiste plaatsen zetten. Vriendjespolitiek moet je voor de politiek overlaten en niet in de sport. Pas na hard werken kunnen we succes boeken. Laten we hopen dat het Cees gemakkelijk wordt gemaakt om zijn gedachten alleen bij het voetbal te houden.


  Maak melding

 19. Een proffessionele trainer aantrekken voor het Nationale elftal van Suriname is een perfecte move. Maar helaas niet voldoende om tot topprestaties te komen, aangezien proffessionalisme veel meer is dan alleen het voetbal en de techniek. Ik weet zeker dat Cees met zijn kennis van zaken dat ook inziet en hoop dat hij in dat opzicht de figuurlijke muren kan breken en deuren kan openen. Daarom sluit ik me zonder verder commentaar aan bij DAS, blakka bakra en de anderen die min of meer dezelfde mening hebben.

  Ik heb geen zin om te reageren op de negatievelingen. Veels te vermoeiend, dus sluit ik me wat dat betreft aan bij Pinto(22).


  Maak melding

 20. Ik vind ook heel erg dat ze mij nooit ontdekt hebben toenterijd in suriname.
  Ik was een geweldige voetballer heel erg flexibel, snel, technisch en tactisch.
  Ik nam vroeger een hoekschop(corner) en kopte de bal in het doel. Niemand kan dat meer doen. Ik nam soms een penalty en haalde hem weer eruit.
  En ik was nooit agressief zwaaide nooit met blaffers enzo had nooit een scheidsrechter bedreigd. Tegenwoordig is het oorlog.
  Maar aboeng tang boeng kondremang.


  Maak melding

 21. ferdy ik ben het eens met je wat die tijd dat we in de costerstraat woonde dat we dag en nacht met voetbal bezig waren . En dubbel natio moet er komen dan ben ik er zeker van dat we het heel ver kunnen brengen
  Dus ferdy soms denk ik terug naar jou radio uitzendingen over van brazil tot aan griekeland bijv panatinaikos
  groetjes van chick costerstraat
  reggie


  Maak melding

 22. Nr. 15, ya leti!!!

  De belangrijkste prangende vraag is, doet onze nationale voetbal elftal het nu zonder euroSurinaamse spelers beter!!! Die vraag wordt in het hierbovengenoemde bericht en elke kwalificatie ronde keihard en volmondig beantwoordt met NEE!!! Waarom schijten we dan in onze broek om onze eigen volk uit europa te selecteren voor onze eigen voetbal elftal!!!


  Maak melding

 23. dus met andere woorden heerst er honger en armoede nu in suriname en daardoor zullen de sportprestatie uit blijven als ik de redenering van sommige volg.
  ik vind dat een grote onzin verhaal en ik zal uitleggen waarom, in sommige afrikaanse landen hebben ze het mindergoed dan in suriname toch zie je ze op wk verschijnen dat is 1)
  wijlen Andre kamperveen heeft het surinaamse voetbal op een vrij hoge ladder gezet met surinaamse trainers suriname was één van de sterkste landen in zijn regio en ook tijdens de koninkrijksspelen deden wij het goed later kwam rob groener.dat is 2)
  maar eingelijk zeggen de mensen die armoede of honger in verband brengen met prestatie dat het toen beter was in suriname dan nu want toen waren de prestatie beter dan nu denk maar aan robinhood tegen ajax onze nationale ploeg deed het ook goed vaak zijn wij concacaf kampioen geworden.de verwaarlozing en verval van suriname op allerlij gebieden is ingegaan in een bebaald jaar dit is nou het gevolgd daarvan maar dat mag ik niet zeggen want dan word je gelijk aangevallen.letitia vriesde heeft het op sport gebied ook goed gedaan en niet te vergeten de grote sport held van suriname anthony nesty deze jongen woond nu in amerika omdat hij zich bedrogen voelde door een aantal mensen die toen de macht hadden in suriname.de beste hardlopers komen uit afrika landen waar er grote droogte en armoede heerst.suriname moet over gaan tot een soort semi prof alle spelers die uitkomen voor het nationale team moeten een salaris krijgen van de staat zodat zij zich volledig kunnen concentreren op hun werk voetbal.@ roy je hebt een punt maar de vraag is of die gasten dat willen de enige persoon die heel veel voor het surinaams voetbal doet is clarence ik las vandaag in het AD dat zwamborn de steun van van clarence heeft.ik zelf denk dat er schoonschip gemaakt moet worden met aantal zakken vullers binnen de svb.


  Maak melding

 24. Pinto,ter jouw informatie,ben ik in Nederland geboren en getogen,woon en werk hier maar heb wel hart voor mijn roots en gun ze het allerbeste verkregen op eigen kracht zonder inmengeing van de zg Surneds, ik zal nooit afgunstig zijn op niets en niemand.\Dus jij ziet de Surinamers als afgunstig?Ook zo een Surned die neerkijkt op zijn volk/roots.
  Heb ik beweert dat een dubbele paspoort Suriname stagneert in zijn ontwikkeling?Hahahahahah jij beweert dus dat een dubbele paspoort Suriname zal en kan ontwikkelen?Of bedoel je dat als jij een dubbele paspoort zou hebben je beter kan profiteren.De meeste Surneds gunnen hun Surinaamse broeders en zuster helemaal niets,alles van ze gooien ze op jaloezie,maar de Surinamers weten intussen wel dat het geen melk en honing meer is hier in Nederland en lachen zich rot over de blablaba verhalen van die Surneds.
  Als je op vakantie gaat naar Suriname,neem eens de tijd en moeite om de voetbalvelden daar een bezoekje te brengen,ipv te gaan feesten en beesten,dan kan je met je eigen ogen aanschouwen hoeveel talent er rondloopt daaro.Nogmaals het nationale elftal van Suriname moet echt bestaan uit talenten van eigen bodem,met een goede trainer ,die hun dicipline bij brengt kan het best lukken,waarom moeten zaterdags en zondags-amateurs uit Nederland daarvoor gaan zorgen?Bestaat de voetbalwereld alleen maar uit Surneds?


  Maak melding

 25. Nog nooit van deze witmang gehoord, ik bedoel als die zo geweldig was/is zou zn naam wel bekender zijn in NL.

  Wat is niet snap is dat waarom Sranan niet werkt met een man als Boogaarde, een man van deze tijd en bij topclubs heeft gevoetbald en van Sranan houdt, maar nee Sranan gaat met een witmang aan de slag, ipv dat ze het aantrekkelijk maken voor Kluivert, Vanenburg enz, dat zijn geen onbekende namen in de voetballerij over heel de wereld. Je hoeft ze geen miljoenen te betalen maar geef ze bijvoorbeeld een lap grond, een gunstige belasting regeling of verzin iets. Ze kunnen makkelijk op en neer vliegen als er met de SLM een deal wordt gemaakt. De kans dat die jongens het graag zouden doen voor Suriname zou daarmee echt groter worden. Maar nee, ze nemen een boeler uit NL die geheel onbekend is, of alleen in zijn wijk dan bekend is maar geen moer heeft betekend voor het voetbal in NL.


  Maak melding

 26. Tsssss ik snap jullie niet man echt niet….
  Ze nemen een blanke coach,maar spelers van eigen land die in Nederland voetbalopleiding hebben genoten willen ze niet…
  Echt een raar soort land met een rare manier van zowel denken als doen..
  Maja lang leve Suriname

  Surinam Radical


  Maak melding

 27. Oud international.

  Ik verlang echt weer naar de prachtige jaren. In mijn tijd hadden wij ook niet veel. We hadden clubliefde en appe trots als wij voor De Surinaamse selectie mochten spelen. Als speler van Robinhood, amateurs hebben we het sterke Ajax van toen in hun eigen huis met zuid_Amerikaans voetbal laten zien dat wij niet onder deden. Sterker nog bij een 3-1 voorspoorsprong 90 + min gespeeld liet de scheids als maar doorspelen. WIj begrepen totaal niet waarom er niet afgefloten werd . Na 90 + 6 werden wij als amateurs onrustig en wij verloren onze concentratie. Ajax maakte toen gebruik van de partijdege scheid en die liet nmaar doorspelen tot het 4-3 werd voor Ajax en floot metteen af.

  Suriname heeft altijd talent gehad, ook nu. het verschil van toen en nu zit in de mentaliteit en de enonomische toestand nu. Vroeger konden we na ons werk gewoon gaan trainen en vrijwel nieand van de selectie had nog een hosselbaan om te overleven. Als de mentaliteit aangepakt wordt, de organisatie en de talenten gevrijwaard worden van hun fin. problemen zal Suriname zeker heel snel gewldige resultaten bereiken.


  Maak melding

 28. ik wens je veel succes in het mooie suriname en veel kracht om er een eenheid van te maken en als dat lukt kom het voetbal ook wel gr een alblasserdammer


  Maak melding

 29. Su, dat jij nog nooit van Zwamborn hebt gehoord zegt meer over je eigen ontwikkeling en parate kennis dan die van de meeste andere reactoren. En heb je wel eens nagedacht over de vraag of Bogarde, Vanenburg of Kluivert de WIL hebben om in Suriname te komen trainen? Bovendien lopen ze allemaal nog stage, dus ze zijn nog geen A-trainer. Kom op zeg, als je deze mensen uitnodigt voor een interview vragen ze meteen al geld. Duik weer in je (sport)geschiedenisboeken of google even op Zwamborn. Wordt je een hoop wijzer van. En niet meer zo dom reageren, beloofd?


  Maak melding

 30. Alles valt of staat met beleid en visie. Niet het opportunisme zou de toon moeten zetten. Opportunisme betekent: het handelen zonder bepaald beginsel, naar de eisen van het ogenblik, waarbij men er naar streeft iedere omstandigheid ten voordele van zichzelf of zijn partij aan te wenden. Hier zie ik nu je reinste opportunisme. Voetbal is een nationaal gebeuren in Suriame. Als je iets zou opnoemen waar Surinamers als totaliteit iets van af weten, dan is het, voetbal. In deze constateer ik een falen van het SVB bondsbestuur. Met het oog op 2014 –Wereldkampioenschap Voetbal in Brazilië – in het vooruitzicht, kun je jezelf dergelijke misstappen niet veroorloven. Allereerst zou er een heel breed draagvlak moeten worden gecreëerd. Dan heb je alle steun en kun je relatief makkelijk naar het succes toe werken. Alleen de toplanden van dat moment bereiken een Wereldkampioenschap. Dus vanaf het eerste moment moet die professionele houding aanwezig zijn. Die ontbreekt hier totaal. Men houdt het liefst de KNVB bonzen in Nederland goed, dan echt iets te willen betekenen voor hun eigen volk. Lobbyen kan een zeer belangrijke factor zijn of sterker nog, is een belangrijke factor in deze. De Overheid, grote Bedrijven, Topsporters – niet alleen Topvoetballers – Medici, o.a. moeten erbij worden betrokken. Dan heb je een breed draagvlak en zijn de diverse taken en verantwoordelijkheden verspreid. Een goede sollicitatieprocedure hanteren, pas dan komt aan de hand van de gecreëerde mogelijkheden, de Bondscoach uit voort. Ik zie bijvoorbeeld een uitstekende rol weggelegd voor bijvoorbeeld een bedrijf als Staatsolie. Het betalen van het salaris en dergelijke van een Topcoach. Voor Wereldtopsporters als Letitia Vriesde. Topvoetballers als Frank Rijkaard, Ruud Gullit, Gerald Vanenburg, Patrick Kluivert, Stanley Menzo, Aron Winter, Humfrey Mijnals, Henk Ten Cate en ga zo maar door. Doctoren ter plekke en daarbuiten – in Nederland woonachtig bijvoorbeeld -, die afspraken maken en zich daar aan houden aangaande medische begeleiding van de voetballers. Niet te vergeten de Voetbalcoaches ter plekke, Onderwijsinstellingen met name een voorname rol toedichten. Als men een gepaste of juiste sollicitatieprocedure had gevolgd, gebaseerd zijnde op een algehele visie, dan kan ik u verzekeren, met alle respect voor Cees Zwamborn, was men niet op die naam uitgekomen, maar een persoon/team van Surinaamse orgine met faam. Want die zijn er in de voetbalwereld. Het zou het juiste en geschikte moment zijn geweest om een persoon en/of personen van Surinaamse komaf eens eindelijk duidelijk op de voorgrond te doen stellen. De plaats die de Surinamer m.b.t. het voetbal verdient en eens eindelijk mag claimen. Zelfs al zou men met deze meneer bij wijze van spreken de WK in Brazilië halen, dan nog hebben ze het bij de SVB aan het verkeerde eind. Amateuristisch geklungel van de bovenste plank. Niemand is hierbij gebaat, ik denk zelf Cees Zwamborn niet, want gaat onterecht op andermans plek plaatsnemen. De SVB zou deze beslissing moeten herzien en vernietigen. Communicatief vermogen is nihil. De Surinaamse gemeenschap als geheel wordt door zo’n besluit meer dan BELACHELIJK gemaakt, gezien de geboekte resultaten van Surinamers in het voetbal op het allerhoogste niveau. Degenen die zouden beweren dat Surinamers zich achterlijk zouden gedragen, op de koop toe, anno 2010, krijgen met zo’n besluit het gelijk nu echt aan hun zijde. Goede raad is duur. Daarom zou ik het bestuur van de SVB willen bewegen, adviseren, verzoeken etc., op te stappen vanwege haar vertoonde BREVET van ONVERMOGEN.Hiermede zou een BLUNDER van dergelijke omvang nog om zeep kunnen worden geholpen. Naïviteit ten top.


  Maak melding

 31. Ik kan me niet voorstellen dat het Nationaal elftal ooit alleen maar uit zgn Surneds zal bestaan. Dan zou er iets verkeerd zijn. En anders zullen dat echt geen zaterdag en zondag amateurs zijn. Ik zou een Gullit, Kluivert e.a. ook helemaal te gek vinden, maar willen zij zelf wel?

  Suriname heeft inderdaad veel talent, misschien zelfs beter talent dan in Nederland. Maar alleen talent is niet voldoende om de eindronde van een Groot tournooi te halen. En inderdaad kan een trainer ze dicipline bijbrengen. Maar ik denk dat het proces versneld wordt als er een paar spelers in de selectie zitten die de dicipline al vanaf bv hun zesde jaar hebben. Ook een ideale situatie voor elke trainer die deze taak krijgt, weet ik zeker.

  En beste Leila/mi taki, het is toch mooi om het samen te doen. Toen jong Oranje Europees kampioen was geworden en de jongens met de Surinaamse vlag zwaaiden vonden de meeste Surinamers het toch geweldig? Het heeft achteraf zelfs een paar reacties ontlokt omdat men het op een bepaald moment te nadrukkelijk vond. Ze toonden hun roots en Suriname was even in de picture. Je hoeft die gasten toch ook niet zo af te keuren?


  Maak melding

 32. Ik denk dat een Bogarde zeker wel de wil heeft om in su wat voor het nationale elftal te doen als trainer/coach of een andere balangrijke taak binnen het geheel, volgens mij heeft hij dat al vaker aangegeven, dit zou op zich een goede zaak zijn denk ik zo.

  dat er talent is in su dat klopt maar ik denk dat de surineds meer voetbalwijsheid hebben, ik bedoel dus tactich gezien dat zullen de suri voetballers dus moeten inhalen
  dat zal tijd kosten maar geen probleem geven met een goede trainer met ervaring zal het zeker te doen zijn dit hoeft overigens niet speciaal een nederlandse trainer te zijn, maar gezien de taal en toch de band die er tussen ned en su bestaat mijn voorkeur heeft.
  de samenwerking tussen SVB en KNVB juich ik ook van harte toe!!


  Maak melding

 33. @ blaka bakra,
  als mijn informatie klopt heeft kluivert zijn diploma al gehaald en vanenburg heeft het ook en over bogarde hoorden ik dat hij zijn diploma in engeland heeft gehaald omdat men daar niet zo moeilijk doet waneer het om ex voetballers gaat.


  Maak melding

 34. Over sabiemangs gesproken:

  “Zelfs al zou men bij wijze van spreken met deze meneer de WK in Brazilie halen, dan nog hebben ze het bij de SVB aan het verkeerde eind”. Wat een onzin!

  Meneer Sleur, u bent verstandig maar u kijkt naar kleur. Ik zou u daarom willen bewegen, adviseren, verzoeken om het SVB bestuur met rust te laten. Bij een samenwerkingsverband tussen de KNVB en de KSVB beslissen beide partijen samen wat en wie er gekozen wordt en geschikt geacht wordt voor bepaalde detacheerfunkties. U noemt een aantal namen van ex topvoetballers van Surinaamse origine. Heeft u ze benadert en gevraagd of ze interresse hebben? Neen dus!

  U bent dus een echte sabiemang!
  Bij u past: “de beste stuurlui staan aan wal!”


  Maak melding

 35. keep the dream alive zou ik maar in een positive bui zeggen…
  Samenwerking tussen KNVB en de SVB laat me niet lachen man.
  Nederlands helpen je alleen als ze voor hun zelf een voordeel erin zien.
  Zwamborn staat helemaal niet bekend als een Grote trainer.
  Hji heef zn sporen verdient in t voetbal ma is nooit zo een grote geweest als Seedorf,Davids,Vanenburg,Rijkaard,Gullit en noem maar op.
  Dan kan je praten heb je ze gevraagd heb je ze gevraaagd,maar volgens mij is t toch echt de SVB die het aantrekkelijk voor dat soort mannen moet maken om te komen toch?
  dus ja zie me maar als een sabimang of wat dan ook een feit blijft we hebben ze aangenomen(opnieuw) om onze eigen weg aan diggelen te slaan.

  Viva Suriname…


  Maak melding

 36. Ik zoek nog steeds contact met mijn oom Kees. Maar helaas heeft hij het ontzettend druk de laatste tijd. Ben trots op hem en wilde aan hem melden dat ik nu les krijg van docenten die les van hem kregen. Onwijs leuk dus. Ik wil dat de Zwamborn familie met sportieve achtergrond, sportief blijft.

  Groetjes,
  Kim Zwamborn, The Netherlands.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.