Surinaams staatshoofd bij begrafenis Ferrier

5

PARAMARIBO, 7 jan – President Ronald Venetiaan zal de begrafenis bijwonen van ex-president Johan Ferrier. Ook minister Lygia Kraag-Keteldijk maakt deel uit van de Surinaamse delegatie. Suriname gaat voor een waardig afscheid, meldt het kabinet van de president.

Onder meer is een rouwperiode afgekondigd van vier dagen. Bij overheidsgebouwen hangt de vlag halfstok. Bedrijven en andere particulieren is gevraagd het voorbeeld te volgen. Van radiostations wordt verwacht dat die hun muziekkeus “aanpassen.” Johan Ferrier wordt in Oegstgeest, Nederland, begraven waar hij de laatste jaren van zijn leven grotendeels doorbracht.

Zijn politieke carrière omspant ruim veertig jaar, inclusief Suriname’s overgang van kolonie naar republiek. Hij ging de geschiedenis in als Suriname’s laatste gouverneur en eerste president. Dit model moest de overgang versoepelen. Ferrier trad een halfjaar na de militaire coup van 1980 vrijwillig af. Hij gold ook als verdienstelijk verteller van anansi tori’s, de Surinaamse volksvertellingen van Afrikaanse oorsprong.

5 REACTIES

 1. Weer zo’n snoep reis..

  Wanneer wordt de begroting van dit lopend jaar behandeld wat door el vene op een october 2009 was voorgelezen..

  Kon de ambassadeur van sme de precident niet vertegenwoordigen in holland voor de begrafenis..

  Er zijn zoveel belangrijke zaken te doen op dit moment in sme…


  Maak melding

 2. Een bezoek aan Albina en Papatam was goedkoper geweest, in geld en in tijd.

  De heer Ferrier zou zeer zeker goedkeurend hebben toegekeken en zijn afwezigheid niet missen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.