Suriname hinkt op 2 gedachten rond goudcontract

46

PARAMARIBO, 17 dec – Tekenen of niet tekenen. Dat is de kern van discussies binnen de regering over een eventuele overeenkomst met goudmijnbouwer New Mount. President Ronald Venetiaan wil rekening houden met de mogelijke regeringswissel in 2010. Minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen ziet het anders.

Een overeenkomst nu over de omvangrijke goudaders in het Nassaugebied kan geen kwaad. Nu tekenen zou betekenen dat je meelift met de stijgende goudprijs. “Maar is het allemaal niet zo eenvoudig”, zegt Venetiaan tegenover de Ware Tijd. er is nogal wat geleerd van de overeenkomst met het Canadese Cambior. Toen was er ook haast. De goudprijs was weliswaar op een dieptepunt.

Maar dit werd juist aangegrepen als argument. Suriname mocht blij zijn dat er toch nog interesse was. Nu houdt de kritiek aan dat de overeenkomst nadelig uitvalt. Venetiaan wil een behoorlijke aanloop, hoewel de kans groot is dat het momentum van hoge prijzen gemist wordt. Plaatselijke gemeenschappen krijgen een stem, evenals deskundigen en de oppositie. “Dus is er werk aan de winkel.”

46 REACTIES

 1. …er is nogal wat geleerd van de overeenkomst met het Canadese Cambior. Toen was er ook haast. De goudprijs was weliswaar op een dieptepunt…

  En?
  Betekent dit dat men totaal machteloos is om de vergunningen te in te trekken of te herzien, en aan te passen aan deze tijd? Wie is eigenlijk de baas in Suriname? De multinationals?

  Het wordt hoogtijd dat er sterke mannen en vrouwen aan de macht komen, want deze mensen doen Suriname en de Surinamers echt tekort.


  Maak melding

 2. Venetiaan houdt rekening met een mogelijke regeringswisseling? Wat heeft dat nou te maken met een GOEDE DEAl sluiten?

  Het beste zou zijn indien SME weer zo’n “Geloof in eigen kunnen” plan opstart á la Staatsolie.
  Ook al moet men buitenlandse deskundigheid inhuren, die wat mij betreft dik betaald worden, de hap is dan van Suriname zelf.

  Zelfs een deal waarbij SME 20% krijgt vind ik geen goede deal.

  Het goud loopt niet weg en prijs schommelingen zullen er altijd zijn, dus dat moet niemand tot haast dwingen omdat de prijs nu hoog is.

  Ooit had een van de heren Jessurun reeds zo’n plan (stuk) gelanceerd á la Staatsolie. (op goudwinning terrein)

  Maak er geen prestige iets van dat de huidige regering zgn. iets moet beslissen en dan gauw met een buitenlands bedrijf weer een schamele deal afsluit voor enkele decennia.

  ACT and THINK SMART en schakel desnoods externe deskundigen in indien de overheid weer geen goede onderhandelaars of kennis in huis heeft.

  Maak er s.v.p. niet een snelle “teki njang” van voor enkele politici die hun zak zelf snel willen spekken.

  God zij met Suriname en veel wijsheid toegewenst.

  Dus: Een concept á la Staatsolie en nu op goudwinninggebied voor SME.


  Maak melding

 3. niet altijd heeft de mens ongelijk,de president venetiaan heeft getoond verantwoordelijkheid te dragen wanneer het gaat om een nationale zaak als deze.de minister rusland heeft zeker z`n les nog niet geteerd te hebben.

  in dit geval ben ik 100% eens met de president venetiaan.


  Maak melding

 4. Stop!

  Hou de minister tegen! Hij mag niet tekenen!
  80-20% is geen goede deal! Stop hem!
  Voor minder dan 50% moeten wij niet accoord gaan. Omdat we niet over de know how beschikken om groot goud te winnen moeten we voor fifty fifty gaan.
  Er is geen haast!


  Maak melding

 5. Front belang is helemaal iets anders dan NATIONAAL belang……Su hinkt dus niet…FRONT wel op twee gedachten…..maar belang Su is nationaal belang.

  Daarom Opa tapu met jouw friktie
  Opa Ro met zijn frommel verhaal.


  Maak melding

 6. Haastige spoed is zelden goed. Ik vertrouw die Rusland voor geen cent. Het is niet kies en galant om nu vlak voor de verkiezingen zo een vastbindende overeenkomst te sluiten. De komende generaties zitten er aan vast. Een ezel stoot zich niet 2x aan een steen, maar Rusland zo te lezen wel.

  Ik hoop niet dat het verband houdt met zijn kapitale woning aan de Anton Dragtenweg… verplichtingen so bun?


  Maak melding

 7. Een bananenrepubliek met aan het hoofd corrupte luie figuren. Zielig voor Suriname. Zolang dit soort figuren de politieke macht in dit land hebben, zal het nooit goed gaan. Deze zelfde figuren willen Suriname omtoveren tot een little Sudan.


  Maak melding

 8. Er is maar een weg, werken net als staatolie.
  Geen goudmijn meer in buitenlandse handen.
  Staats-mijnbouw bedrijf opricht-ten die zelf goud gaat delven.
  Bij kennis gebrek ,kennis in-kopen.
  Dus alles moet voor de volle 100% in surinamse handen blijven, omdat het goud is, en goud is puur geld, dat geven wij niet aan buitenlanders. Goud halen wij uit de grond en slaat dat op in de centrale-bank voor dekking van onze munt. Hoe meer wij op de bank hebben hoe rijker wij worden.
  Als wij gestaag het goud uit de grond halen is dat beter voor onze werknemers die langzaam kennis opbouwen en kan de omgeving ook beter ontwikkeld worden met andere economische activiteiten zoals landbouw en veeteelt. Een gestaagde tempo is overzichterlijker bij dit soort bedrijfs-voering. Doordat het proces in surinaamse handen is kan de fliktuaties op de goudmarkt beter opgevangen worden, je bent dan immers niet verplicht om direct zaken te doen.
  Geloof in eigen kunnen
  dank u


  Maak melding

 9. Ik denk dat Venetiaan er beter aan zou doen om eerst de anti-corruptie wet door te sturen naar de Assemblee, zodat die eindelijk kan worden goedgekeurd. Maar de vraag is als dat voor het sluiten van deze deal zal gebeuren, want dit riekt weer eens naar corruptie!


  Maak melding

 10. ha ha ha en dat moeten we geloven, opa vene twijvelen…..
  het zijn allemaal praatjes van opa ro
  zijn tijdperk is voorbij. en dat weet hij dondersgoed en ook zijn collega’s weten dat. dus nu het nog kan, even snel de zakken vullen met zijn vrienden. en alle elende voor de nieuw regering achterlaten. en dit soort dingen gebeuren nou eenmaal in een banane republiek.
  en de bevolking voor de gek houden, nee….de bevolking laat zich graag voor de gek houden.
  en dan kunnen zij het onderling wel uitvechten op watekant.net


  Maak melding

 11. Minister
  neem die mensen mee in je ontwikkelingsplan.
  laat jullie ze niet meer aan een kant staan
  Geeft die jongeren in het binnenland goed onderwijs en gezondheidszorg.
  ze zijn naar daar gevlucht om vrij te kunnen leven. Ga je ze weer leeg laten vluchten richting stad om ze vervolgens aan de schandpaal te nagelen?


  Maak melding

 12. Suriname moet kosten wat het kost het gehele proces in eigen handen zien te houden.

  Kennis en knowhow kunnen ze wel tijdelijk importeren, voorzover ze nog niet geleerd hebben hoe het goud het beste gewonnen kan worden. Al die illegale goudzoekers moet ook oprotten. Het goud behoort toe aan het Surinaamse volk ook al gaat het nog lang duren voordat het uit de grond komt.

  Heb vertrouwen in je eigen kunnen.

  De haast die Gregory Rusland heeft om het goud bijna gratis weg te geven, laat me sterk eraan denken dat hij waarschijnlijk persoonlijk ook een flinke slag gaan slaan bij de contract. Ik zou hem goed in de gaten laten houden voorlopig.


  Maak melding

 13. ik denk dat ik namens alle surinamers spreek als ik zeg dat we gwn ons zen eigen staats goud bedrijf moeten oprichten

  mellie

  Prima idee, maar waar haal je geld om te investeren en de kennis vandaan???


  Maak melding

 14. Dit is puur en zuiver een politiek zet van vene en consorten om de verkiezing in te gaan..m.a.w. stem op mij..

  Hier wordt duidelijk met s’lands eigendommen gedemonstreerd dat alleen el vene en onderdanen(lees nps) dit land kunnen lijden naar de ondergrond..

  Waarom zou een andere regering dit niet kunnen doen..
  Zijn de anderen dan geen sme érs.

  Waarom toch altijd een haat gevoel hebben tegen je eigen volk..
  Hebben jullie genoeg tjoekoe gekregen van die amerikanen..

  Schande toch..


  Maak melding

 15. Ams, de meeste kritieken op dit forum zyn terecht. Jy bent te persoonlyk bezig. De president wil juist wachten op de nieuwe regering om dit contract te klinken, en hy wil zelf de opinie van de oppositie erby. Wat wil je nog meer? Weet je wat, laten jouw NDP mannetjes de deal maar sluiten zodat Graanoogst weer kan gaan trouwen in Caracas en jouw baas wederom op dienstreis kan naar landen die nooit en te nimmer een tegenbezoek hebben gebracht aan Suriname: Nicaragua, Cuba, India, Guyana, Egypt, Argentina, Lybie, Greneda, Columbia, and so on.


  Maak melding

 16. Ze hinken maar een eind weg, en hoe zo werk aan de winkel,o ja, voor die zakkenvullers
  etc, tekenen maar jongens, dat contract,
  sla je slag, ja toch
  en lang leve de natuur, wordt niet opgelet
  doekoe is belangrijk

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 17. Denkwijze!

  Wij Surinamers hebben een apparte denkwijze.
  We denken dat we alles kunnen en het ergste is, dat we denken dat we alles zelf kunnen.
  Maar dat is jammer genoeg niet zo.

  1. We kunnen ons land niet goed besturen.
  2. We kunnen de corruptie niet wegwerken.
  3. We kunnen de SLM niet rendabel maken.
  4. We kunnen Telesur niet schuldvrij maken.
  5. We kunnen geen goede gouddeals sluiten.
  6. We kunnen garimperos niet verjagen.
  7. We kunnen geen goede bruggen bouwen.
  8. We kunnen de duane niet de baas zijn.
  9. We kunnen vooral niet samenwerken.
  10.We kunnen niet zelf ons goud winnen omdat we niet durven te investeren.

  Ik zou nog tot 100 kunnen gaan maar dat wordt te denigrerend.
  Waar wij wel goed in zijn: grote mond, beter voordoen dan we zijn, feest vieren, anderen belachelijk maken, belangrijk doen, lullen, een ander de schuld geven, interressant doen, snel rijk willen worden en het ergste is: etnische verdeeldheid saaien(de enkele goeddenkenden daargelaten).

  We zullen know how moeten inhuren of inkopen maar dan zullen we eerst moeten investeren.
  Of willen we als land ook armzalig met kwik gaan goud zoeken?

  Onze politieke leiders zullen eigenlijk de knapste koppen in ons land moeten zijn, anders kies je hen niet. Maar als die zo dom blijken te zijn wat zegt dat dan over ons?


  Maak melding

 18. tegenbezoek hebben gebracht aan Suriname: Nicaragua, Cuba, India, Guyana, Egypt, Argentina, Lybie, Greneda, Columbia, and so on.

  Eduard Lupson
  ………………………………………Geweldig en waarom niet zijn de NPS mensen in de 65 jaar beter dan ieder mens geweest…ik denk van niet….Men(NPS) weten één ding…..zaken regelen waarvan zij niks en ook niks wijzer nog rijker worden….aanhangers inclusief….ze blijven pinaren…geen behoorlijke woning niks en ook niks………… domein…NPS stuurt jouw naar hindoe de verkavelaar…..ga die grote kop van jouw één keer gebruiken NPS is Niks en ook Niks voor de Blakaman…ze laten jouw gewoon verder pinaren…met als resultaat ROOFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF roven.

  R.Balker


  Maak melding

 19. die minister gaat wel die contract tekenen want hij zal toch geld hebben gekregen van die canadezen en zijn ambts periode loopt af de nieuwe regering mag dan weten wat ze verder gaan doen.en zeggen dat douaniers corrupt zijn hahahahahah


  Maak melding

 20. de regering moet geen hebzuchtige deal sluiten omdat ze geen deskundigen hebben. in dat gebied komt er ook diamant voor, dus onze zwaar bureaucratische autoriteiten moeten enkele techneuten inhuren.
  Nederland koopt veel technologie van het buitenland. Onze grote broer Brazilie kan ons de helpende hand bieden, want ze hebben heel grote mijnbouwbedrijven…Wat is de functie van onze diplomatieke vertegenwoordiging daar vraag ik me af? Onze president kan even kloppen bij de Braziliaanse ambasade voor hulp of niet?


  Maak melding

 21. Robert Balker nr.19,

  Als jou soort ook maar een beetje moeite genomen zou hebben om initiatief te gaan nemen om te gaan werken en hosselen voor hun inkomsten i.p.v. feesten en te gaan beesten. Ik weet dat heel moeilijk is om smorgens vroeg op te staan en om te gaan werken maar dit is de enigste goede manier om je brood te verdienen.

  Dan had je geen goedkeurende excuus gevonden om te zeggen dat roven het gevolg is van pienaren door toedoen van de verkavelende hindoestanen. Waarom gaan jullie niet verkavelen dan??? Ik ben met nul komma nul begonnen door keihard te werken heb ik me eigen kunnnen opbouwen. Zo ook velen. Zo te zien geef jij de hindoestanen het schuld dat ze beroofd worden, m.a.w. eigen schuld dikke bult dan moesten jullie ook maar niet werken en arm blijven. Wat een verschrikkelijke rascisme en jaloezie proef ik in jou forum.


  Maak melding

 22. Wat een verschrikkelijke rascisme en jaloezie proef ik in jou forum.

  Paagal………………………………………………………………………………………………………………………………………………………../
  Maar dat begrijp jij ook dus, ik kan niet verkavelen en velen van de zwart man ook niet, de NPS geeft niks en ook niks aan de blakaman die mannen lopen jouw gewoon voor te liegen en te bedriegen…KIJK……men vraagt stem op ons de andere partijen zijn te gevaarlijk ::::: Maar wat denk jij dat ze daarna doen :::::Jouw stem nemen zij en geven dit aan een andere partij :::::Ik hoorde 3 zetels om anderen ook binnen te halen……………………………………………………….Maar dan wat juist zo vervloekt is, die mannen die zij binnen hebben gehaald………………… komen domein grond weg roven …..verkopen corruptie……RIJK.. worden noem maar op.

  Zie jij zelf ook niet dat jij VHP en NPS zeer gevaarlijk bezig zijn, de één liegt en bedriegt de andere gooit gewoon santi in je ogen….jij wordt gek en ook nog blind van.

  R.Balker


  Maak melding

 23. Nog wat reactie nr 22. Paagal.

  I’am not…. Robert…. do you understand…My is name is Rober…you know who or what that is.

  That’s why please Don’t violate my name name.

  R.Balker


  Maak melding

 24. Er telt maar één gedachte voor Su……ZELF DOEN.
  Laat Opa Ronald met zijn domheid hij heeft zelf in het verleden de bevolking voor niet capabel(zeg DOM) uitgemaakt.

  Maar juist nu komt hij met huichel omdat hij zijn lippen goed verbrand heeft en met zwaar beschadigde bril glazen en stinkende handen en vingers nu rond loopt en niet weet waar hij het nu zoeken moet door eigen corrupt gedrag……belazer land en volk dat wel…………Bun bigi DON MORO DIN no di.


  Maak melding

 25. Hebben venetiaan en rusland nog niet geleerd na ervaringen met i am gold?Al ons rijkdommen steeds maar weggeven voor spiegeltjes en kraaltjes.Richt gewoon Surigoud of Staatsgoud op en houd alles in Surinaamse handen en land en volk zullen eindelijk vooruit komen.Zeer zeker zonder compradores als venetiaan en rusland.Suriname (eindelijk eens) vooruit.


  Maak melding

 26. “Suriname hinkt op 2 gedachten rond goudcontract”

  Het moge duidelijk zijn, dat ook deze goudcontract nadelig is voor Suriname, vandaar dat front op 2 gedachten hinkt. Als het voordelig was zouden ze niet hoeven hinken.

  De huidige regering is ongrondwettelijk aan de macht gekomen en zou derhalve niets mogen tekenen, 5 maanden voor de verkiezingen zou al helemaal verraad zijn jegens Suriname.


  Maak melding

 27. Wedden dat Rusland voor mei volgend jaar tekent ?
  En de goudprijs stijgt niet,al 3 -4maanden niet meer dus dat is larie wat hij uitkraamt.
  En als ze een staatsbedrijf oprichten dan zal het SML,en die 100 andere ter ziel gegane staatsbedrijven achterna gaan.Dan krijgen we weer dat er zogenaamde “bekwame bestuurders”worden aangesteld die erop los gaan roven en de goedgevulde goudruif leeg plunderen. Met als resultaat dat we geen klap vooruit komen.

  Deze regering heeft alle respect van mij verloren aangaande duurzame mijnbouw toen Vene luid riep dat Suriname doet aan duurzame ontwikkeling,dat terwijl er inheemse kinderen in oost suriname geboren worden met schrikbarend veel kwik in hun bloed. Dat alles dankzij de zgn garimpeiros die alles van oost Suriname wegdragen naar Rio.

  En Paagal,als ik jou was zou ik mn mond al helemal houden want ook de hindoes roven,ook de hindoes zijn coke dealers, ook de hindoes zijn het die uitkeringen trekken in Nederland,het zijn ook de hindoes die als ratten voor 1975 Suriname verlieten uit angst voor de neger.

  Een hindoestaan vertrouwt niemand anders,behalve een andere hindoestaan.Of de Nederlander van 45 jaar die met zijn jongste dochter van 19 komt trouwen om haar mee te nemen naar het beloofde Nederland.

  Wie niet schuldig is in Su mag de eerste steen gooien.


  Maak melding

 28. Een goede bestuurder probeert oude goud ontginningsvergunningen (Imgold)’recht te trekken’ en aan te passen aan anno 2009/2010.

  Een goede bestuurder gaat geen ongerepte natuur tot nieuwe kraters maken om goud uit de grond te halen omdat hij niet durft te onderhandelen over BESTAANDE goudmijnen die zo goed als niks opbrengen.
  Wat gaat men over 10 jaar doen? Blijft men doorgaan met het karteren van Suriname? Foutje bedankt, nieuwe kraters erbij, ‘niks aan de hand’. Zo bedrijf je geen politiek, man.

  Chavez, heeft toen hij aantrad, de multinationals duidelijk een lesje geleerd. Hij zei inleveren of oprotten. En hij heeft ook 100% gelijk gekregen van de Engelse Hoge Raad. Iedereen tevreden.


  Maak melding

 29. Raj, je bent een minderwaardig mens, punt uit.

  Maak je niet druk met sranan we redden het wel, in ieder gebal degenen die zich verbonden voelen en wat van willen maken, voor jou soort die anno 2010 nog in hokjes denken, een enkeltje Mumbai toedeloe, weg is weg.


  Maak melding

 30. Suri-Hindoestanen,die kunnen pas een land draaien toch.
  Die zijn niet corrupt,stellen hun eigen achterban niet op de 4de plaats(zie aantal zelfmoorden in Nickerie t.g.v.financieele druk.En dan heb ik het nog niet over uithuwelijken.En als ze rijk zijn bechikken ze niet over een misselijk makende hebzucht en gierigheid.Net als Sardjoe,toch ?

  Ik kan zo de hele dag door gaan over hindoestanen,javanen,negers,indianen,groene marsmannetjes,maar daar help ik mijn land niet mee. Ik ga niet elke hindoestaan,elke neger,elke indiaan over een kam scheren want die vlieger gaat ano 2010 niet meer op.

  Jullie daarintegen die zich hindoe noemen maar op elke moment los kunnen gaan over het wel en wee van de kafri moeten zich diep schamen. Leert jullie geloof jullie niet dat elk mens gelijk is ?Dharma ?en zijn jullie niet gevlucht van India omdat de meeste van jullie gediscrimineerd werden ?
  Laat me het anders zeggen,noem 1 integere,goede bestuurder van hindoe komaf in Suriname ?ach,noem 1 integere bestuurder,komaf doet er niet toe.

  voor elke integere bestuurder die je opnoemt krijg je 1000 euro van me.


  Maak melding

 31. @30: Sentimenten aanwakkeren gaat je niet lukken vriend. Hindustanen die in groepsverband, of zelfs individueel, berovingen plegen, is een zeldzaamheid. Ga bij de KPS en doe een ONDERZOEK, ipv koeterwaals te typen. Het is niet jouw zaak als een hindustaan zijn dochter met een man (blanke bv) van 45 laat huwen om haar een betere toekomst te geven in NL. In elk geval krijgt ze een beetje zekerheid. Gun ze het? Het gun het de hindustanen ook die vroegtijdig Suriname hadden verlaten en nu een beter leventje in NL hebben. Want toch hebben de negers gewoon een potje van dit land gemaakt, zij wilden perse onafhankelijkheid.


  Maak melding

 32. Uae, nr. 30

  Als ik in de Bijlmer loopt, Amsterdam Zuid Oost zie ik daar ook veel zwarte, laffe hindoestanen die als ratten gevlucht zijn uit Suriname.

  Veel mensen durven daar snachts niet te komen op sommige plaatsen en savond durven ze ook niet hun auto’s te parkeren in de garages. Diefstal, schietpartijen, inbraken enz.enz. De criminaliteit is ook daar groter vergeleken met de rest van Amsterdam, door die laffe hindoestaanse ratten. Ze hebben hun gewoontes gewoon meegenomen uit Suriname. JE HEB HELEMAAL GELIJK.


  Maak melding

 33. @ nummer 23,
  zolang er zoganaamde surinamers zijn net als jou zal het nooit lukken op suriname op te bouwen. ik schaam me voor mensen als jou die nog denken in termen van blakamang en koelie ik heb een advies voor jullie plur maar lekker op naar een site waar mensen zijn die op jou lijken. we mogen het oneens zijn met elkaar maar we blijven surinamers en hou nou a.u.b op met jou raciale gedonder schaam je idioot.


  Maak melding

 34. @33: Ik denk eerder dat een enkeltje richting Ghana voldoende is voor jou en je soortgenoten die maar een grote mond hebben en niet graag hun handen uit de mouwen willen steken om daadwerkelijk ontwikkeling te brengen voor het land.

  @37: De waarheid is hard om aan te horen. Gelijk moet men het afschuiven op racisme, terwijl het gewoon een FeIt is meneer?!

  @34: Verdaai de geschiedenis niet. Niemand is India ontvlucht omdat ze gediscrimineerd werden. Ze hebben gewoon een stap genomen om het beter te hebben. Wel, ik ga niet zomaar mijn bankreningnummer hier plaatsen, anders ben je zo bankroet en moet je misschien zelfs je vrouw gaan verkopen om ons te betalen.

  Een paar namen van integere HINDUSTAANSE bestuurders die van betekenis is/zijn geweest in Suriname:

  Rabin Parmessar (ex directeur van AZ)
  Eddy Jharap (ex directeur van Staatsolie)
  Henk Ramdin (ex directeur van Suralco)
  Imro Manglie (directeur/eigenaar van Manglie’s rijstbedrijven)
  Roopram (Eigenaar roopram rotishops)
  Pahladsingh (Suriname Coast traders)
  Enz. enz.

  Wat ben je toch een zielig mens, je weet bijna niets over de mensen van Suriname en dan probeer je hier te discussiëren.


  Maak melding

 35. Rabin Parmessar (ex directeur van AZ)-AZ,man laat me niet lachen ben je wel naar AZ geweest toen Rabin nog daar was ?En is het niet waar dat er geld verdoezeld is daar ?En is Rabin nou Nederlander of Surinamer ?Of beide ?

  Eddy Jharap (ex directeur van Staatsolie)-meeliftend op de hoge olieprijs,niet echt iets dat ik Jharap kan aantekenen of wel ?Als de prijs van 1 barrel nog normaal $20,- was gebleven afgelopen 4 jaar dan zou niemand ooit van Jharap gehoord hebben.

  Henk Ramdin (ex directeur van Suralco)-Ja,die heeft het woord duurzaam een andere wending gegeven niet ?Ben je welleens naar Suralco geweest ?

  Imro Manglie (directeur/eigenaar van Manglie’s rijstbedrijven)-lees:coke exporteur nummer 1 van Bouterse. Ik ken hem want ik woonde ook in Nickerie. als je hebzucht in het woordenboek zoek dan vind je een foto van deze man

  Roopram (Eigenaar roopram rotishops)-is dit iets noemenswaardigs ?je weet toch wel wat BESTUURDER betekent ?

  Pahladsingh (Suriname Coast traders)-Coke dealer nummer 3.
  Enz. enz.

  Wat ben je toch een zielig mens, je weet bijna niets over de mensen van Suriname en dan probeer je hier te discussiëren.

  En dan noem je mij een zielig mens ?Geen van de lieden die je opgenoemd heb zijn integer,allemaal hebben zich dubieus verrijkt en schuldig gemaakt aan nepotisme.

  *insert coin and try again*


  Maak melding

 36. @36:je hebt het weer bij het verkeerde eind want statistieken wijzen uit dat de criminaliteit juist lager is geworden afgelopen jaren.Overal in Nederland zijn er schietpartijen(waar Rotterdam koploper is) en inbraken dus dat is larie wat je uitkraamt.

  Je doet alsof er in Den Haag ,waar er veel hindoes wonen, geen criminaliteit is. Was er niet een vader en zoon ingemetseld daar ?En weten ze nu uberhaupt wie die hindoestaanse echtpaar(voor de ogen van hun 3 jarige zoontje) neergeknald hebben vanwege een zending coke die ze verloren hadden ?Is het niet zo dat de meeste afrekeningen in het criminele cricuit in Den Haag hebben platsgevonden 2009 ?

  Julie doen alsof alle negers verantwoordelijk zijn voor de staat waarin Suriname nu verkeert maar Hindoestanen hebben daar ook een keiharde aandeel in.Het waren ook Hindoestanen die onafhankelijkheid wilden of waren jullie toen niet politiek vertegenwoordigd door de VHP.

  Mensen als julie,of het nou hindoes of negers zijn,met jullie mentaliteit kunnen ze missen in Suriname als kiespijn.

  Ik ga jullie nu laten want jullie hebben bewezen dat jullie ignorant zijn en geen weet van zaken hebben. Alles wat jullie hebben is haat voor de neger.Een plak kauwgum ondermn schoenen is meer waard dan jullie.


  Maak melding

 37. @ raj
  al die namen die jij in jou reaktie op nummer 39 noem zijn op de eerste plaats surinamers. ik wil toch 1 uitpikken en dat is rabin parmisser die nu bij de ndp zit vertel ook erbij dat hij miljoenen dat bestemd was voor zieken en minderbedeelden in suriname in zijn eigen zak heeft gestopt academisch ziekenhuis en als je verder wil praten kan ik ook over de directe familie leden van deze man praten die in grote mega drugs zaken zitten dus hou je mond over parmessar a.u.b.
  we moeten met zijn allen blij wezen dat wij niet wonen in een arme dorp in india of afrika waar de regering miljarden uitgeeft aan wapens en zijn eigen volk laat verhongeren.raj je liegt dat jij barst ik heb genoeg vrienden van surinaams hindustaanse afkomst die een betere en verstadige kijk hebben op zaken en zich niet laten leiden door racisme, ook mijn vrienden gaan op vakantie naar india daar is racisme ingebakken kijk alleen maar de bollywood films zie jij één donkeren hundustaan in een film voorkomen? eigelijk moet ik lachen om jou want je straalt alleen frustratie en achterlijkheid uit maar wat ik opvallend vind is dat niemand de redactie vraag om raj zijn reaktie te verwijderen maar als het om DU gaat wel.


  Maak melding

 38. ‘Wan day(dee) sa kon”.

  Het is bijna zover!!
  Op een dag, hopelijk maak ik dit nog mee, bestaat 99.9% van de suri bevolking uit een mengelmoes van alle mooie rassen en geloven op aarde.
  Het is bijna zover….nog even. Ik heb het volste vertrouwen in de jeugd!


  Maak melding

 39. precies hier komt onze kunu naar boven.
  wij kunnen de zaak niet oplossen dan gaan we racistisch worden. racisme is een zwakte wie dat overstijgt kan de realiteit zien.
  er zijn slechte mensen in elk bevolkings groep ze dienen allen aangepakt te worden zonder aanzien des persoons wordt er gezegd.
  de goede mensen dienen ook uitvergroot op de voorgrond geplaatse te worden.
  de ware zonen van mamma sranan moeten geeerd worden. zij zijn onze voorbeeld.
  i have spoken
  overstijg je kunu laat je niet veleiding tot het verlagen van je zelf door tijd te geven
  aan deze kunu.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.