Bijna opstand in Surinaamse gevangenis Santo Boma

6

PARAMARIBO, 11 dec – In de gevangenis te Santo Boma is bijna een opstand uitgebroken. Directe aanleiding was de staking van gevangenisbewakers. De ruim tweehonderd bewoners van de gevangenis maakten met veel lawaai hun misnoegen kenbaar. Politie en brandweer waren uitgerukt.

Op en rond het gevangeniscomplex hadden zich tientallen manschappen opgesteld. Uiteindelijk keerde de rust terug door bemiddeling van politieagenten. Het protest gold vooral de weigering van het personeel gevangenen te transporteren naar de rechtzaal. Een aantal strafzaken moest dan ook worden uitgesteld. Advocaten hadden eerder al geprotesteerd tegen deze “schending van mensenrechten.”

Ook het resocialisatiewerk is stopgezet. De bewakers eisen hogere lonen en betere werkomstandigheden. Volgens minister Chandrikapersad Santokhi kan het allemaal als de vakbond zich constructiever opstelt. Het gebrek aan zo’n houding wordt ervaren als sta in de weg. Intussen wordt druk onderhandeld over oplossingen en een snelle normalisering.

6 REACTIES

 1. op het moment dat arbeiders voor hun rechten opkomen,is dit onterecht.in plaats dat men naar oplossingen zoekt begint men met beschuldigingen te slingeren.de salarissen bij de ambtenaren uitgezonderd de parlementariërs en de ministers is nog geen 250.00 euro`s per maand.


  Maak melding

 2. Stakingsrecht van Gevangenisbewakers moet ontnomen worden als bij Militairen en Politie-medewerkers.

  NATIONALIS
  …………………….Yu dati mi no dinkie datie yu idi zee e wroko bun.
  Meld je zelve aan als werktuig….waarvan jij weet dat de mensen zich daar maar met één ding bedienen…..heledag lullen jullie over recht en wet maar weten niet eens hoe het werkt….gewoon baklucht recht en wet…weet jij wat….melde yu srefi gi slavenarbeid…yu KATIBO lover…..daarom moeten anderen jouw rotzooi ondergaan……GA ZELF!!!!!!!!!!!!!!!!!ga ga daar werken…takru maniere libi sma yu.


  Maak melding

 3. Eerst moet er een aanvang worden gemaakt met alle dieftige- en etnocentrische kwesties van hoog tot laag binnen die strafinrichting. Breek mij de bek naait open.


  Maak melding

 4. Kennelijk heeft nr. 4 het bericht niet gelezen en beseft door waarschijnlijk een bord voor zijn kop niet waar een gevangenis opstand veroorzaakt door stakende gevangenisbewakers (te gek voor woorden) toe kan leiden in een land met een broos penetentiare inrichtingen systeem waar reeds in de samenleving criminaliteit hoogtij viert door een zwak justitieel apperaat. Helaas komen er geen enkele ideeën uit de vingers van nr 4 alleen een typerende niveau reactie. Daarom pas op de plaats, Boze Oom eerder Zwakke Oom!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.