Schadeclaim tegen Telecommunicatiebedrijf Suriname

27

PARAMARIBO, 10 dec – Het Amerikaanse Dot SR Inc. eist honderd miljoen dollar schadevergoeding van Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur. Dit meldt de Ware Tijd. Afspraken tussen de voormalige partners zijn slecht tot helemaal niet nagekomen. Telesur heeft onder meer het beheer over de internetlandencode voor Suriname (.sr, red.), eigenmachtig naar zich toegetrokken.

Volgens Dot SR Inc. was in 2001 overeengekomen de code vijf jaar lang samen te beheren. Telesur ging al drie maanden later zijn eigen weg. De verliezen van het Amerikaanse bedrijf zijn sindsdien opgelopen tot honderd miljoen dollar. Onder meer kon geen uitbreidingsinvesteringen worden gepleegd. Ook verliep de dienstverlening aan reeds geregistreerde cliënten gebrekkig.

Telesur wordt onder meer contractbreuk en verstoring van zakelijke relaties van Dot SR Inc. verweten. Het Surinaamse bedrijf lanceerde onlangs een website waarop geregistreerd mag worden voor gebruik van de .sr-code. Aangegeven wordt dat Telesur het absolute beheer voert over de domeinnaam. Dat moet de deur hebben dichtgedaan na een reeks aanmaningen van de voormalige partner.

27 REACTIES

 1. Staatsbedrijven!

  Is Telesur een staatsbedrijf? Jazeker!
  Dat kun je zien aan de nonchalance waarmee directeuren met het bedrijf omgaan. Precies als bij de SLM.
  Ze denken zo: het is toch niet mijn eigendom en als het fout gaat probeer ik zo lang mogelijk te rekken en te vangen.

  Tel met mij mee en kijk wat het u als de belastingbetaler individueel gaat kosten.
  100 miljoen op nog geen 200.000 belasting betalers.
  Niet in SRD, maar in dollars!

  Wie domme dingen doet, moet hoge rekeningen verwachten. Weer een directeur die niet gaat opstappen om politieke redenen.


  Maak melding

 2. Telesur denkt dat de corruptie handelingen die ze plegen met andere bedrijven in Suriname ze overal kunnen doen.

  Amerikaanse rechters zijn keihard met zulke dingen als je een Amerikaans bedrijf benadeeld door o.a gemaakte afspraken en of door fraude. Dit gaat een jarenlange procedure worden.
  Het beste is als Telesur een afkoop regeling afspreekt. Anders gaat het hun nog meer kosten.

  En wie worden dan de dupe ( hogere prijzen). Ja de Surinaamse consument.

  Ik rust


  Maak melding

 3. Hoogheidwaanzinnigheid vernietig alles in dit land en leidt dit land naar een economische, sociale, maatschappelijke ondergang.

  Al deze domkoppen van NPSer verbeelden zich heel wat te zijn en hebben niet in de gaten dat de wereld veranderd is. In deze tijd van globalisatie en digitalisactie leent zich niet voor ouderwetse slavenmentaliteit en onderdrukkingssystemen die Telesur dacht te bedrijven.

  Een afspraak is een afspraak. Indien jij je naam en handtekening eronder hebt geplaatst, dan moet je die ook nakomen.

  Deze domkoppen lopen allerlei van contracten te tekenen die negers naar leidt. Als ze jaren daarna erachter komen dat ze zichzelf in de vingers hebben gesneden dan beginnen ze een struisvogelmentaliteit te paraderen. In plaats van als een man op te staan en zeggen van “ ik wil in dit document enkele correcties en mutaties plegen. Hoe kunnen we dat het beste doen”?
  In plaats daarvan lopen ze weg voor hun verantwoordelijkheid en denken dat met dat gedrag te tonen alles vanzelf weer goed komt.

  Nu wordt dat land weer opgezadeld met een torenhoge schuld om niets zonder enige prestatie daarvan te ontvangen. Om zo’n bedrag te materialiseren: is dit geldbedrag 100.000.000, bijna een BOSje brug over de Suriname rivier.


  Maak melding

 4. Oh my God, 100 miljoen.
  Wat kun je eigenlijk met 100 miljoen doen?
  1. Ziekenfonds inrichten
  2. Binnenland aanpakken
  3. Goeie wegverbinding naar de districten
  4. Een boeing 747
  5. Grote stadsrenovatie
  Ik kap ermee anders ben ik over een uur nog bezig.

  De historie van deze kwestie is mij onbekend.
  Maar als dit waar is, is dit het zoveelste bewijs dat het “bakbawinkrie” gedrag op alle niveaus van de Surinaamse maatschappij wordt geëtaleerd.


  Maak melding

 5. Wat willen zij nu doen…. mijn land …ons land beroven….ik waarschuw jullie… jullie doen domme dingen…..dat din van bigi moro din..is ezels werk…loop aub niet achter schurken van domoren.


  Maak melding

 6. maar er zijn figuren geweest die een mooie njang hebben gemaakt. hun namen is hier niet vermeld. lees het op dwtonline.com. een zekere tjin a djie en enkele toppers van Telesur zelf. nu zitten ze met de zure peren. en de burger moet nou ervoor gaan opdraaien. wat een bananenbedrijf in een bananenrepubliek dat suriname heet. ik zou niet weten waarom ik zo trots moet zijn dat ik surinamer bent.


  Maak melding

 7. voor de volledigheid van zaken zou het verstandig zijn om ook een reaktie van telesur te plaatsen. sommige schreeuwen moord en brand over dit bericht die nog niet bevestig is,ik wil deze figuren eraan herinneren dat suriname een schuld van 80 miljoen dollar heeft lopen bij brazilie uit de revo jaren voor het leveren van militaire matriaal om het surinaamse volk te onderdrukken en te vermoorden.


  Maak melding

 8. Dat komt ervan met je arrogantie gedrag..

  De suris hebben een typische manier van ,,wat ga je mij kunnen doen.. Ik ben de eigenaar van deze positie ,wie ben jij,,..

  Typisch een slaaf knecht verhouding overal in surbo..

  Eenmaal een positie bekleden levenlang beheren,,wintie waai lanti paai..

  Ze leren het nooit en zoals eerder aangegeven sme zijn zeer arrogant bigiting spelen op kosten van de belasting betaler..

  Deze meneer el vene gaat het land naar de verdoemenid brengen.Hij moet onmiddellijk aftreden met zijn hele rot-zooi.,nooit meer in de politiek komen..

  Alle parastatale bedrijven moeten gewoon geprivatiseerd worden.
  Al die geweldige ambtenaren moeten naar huis gestuurt worden,laat ze gewoon bacoven gaan planten..

  Je ziet zelf wat met de s.l.m. gebeurt die kisten staan gewoon te verrotten op schiphol ,al medewerkers krijgen gewoon loon zonder te werken.

  jammer voor de hard werkende sme..


  Maak melding

 9. het verschil van Bosje regering en Front:
  -een schuld voor een Bosje brug die de ontwikkeling van commewijne heeft gestuwd, en wij hebben een brug.
  -een schuld van Front regering van 100 milj.usa dollar en wij hebben niets.
  snappen jullie nu de denkwijze van deze regering? ikke niet.
  een TO overeenkomst niet na komen,welke contracten komen deze apen in het front nog na?en willen zij na 25 mei 2010 nog regeren.God behoede ons………….


  Maak melding

 10. Welk deel van Surname gaat Vene nu verkopen om die 100.000.000 te betalen. welke bodemschatten met dorpen en al?
  Kop op chinezen dit is uw kans . Suriname in de uitverkoop………Met zo een regering heeft dat land toch geen recht van bestaan.


  Maak melding

 11. Du,
  Lul toch niet , Dit bericht heeft niks te maken met revo jaren.
  als dit echt waar is dan zijn we ver van huis mi boi.
  wil de verantwoordelijke opstaan?


  Maak melding

 12. Wat heerlijk! Die arrogante, domme klootzakken moeten eens een keer boeten voor hun daden. Wat dachten ze wel, dat die Amerikanen zin hebben in hun klote spelletjes? Hahaha! Opsluiten die boel, in een Amerikaanse cel graag.


  Maak melding

 13. Mensen toch. Dat is maar een deel van het verhaal. Wel eens gehoord van hoor en wederhoor? Waarom zou een externe partij het .sr domein moeten beheren.


  Maak melding

 14. @8
  Du ben je gebrainwashed?

  Bij alles maar dan ook alles betrek je de Revo-jaren en Bouta.

  In de revo-periode stond SU(ondanks sabotage van het buitenland, dat misbruik maakte van mensen zoals DU) er veel beter voor dan in periode Venetiaan.


  Maak melding

 15. Oasis of the Seas meert aan op St. Maarten

  PHILIPSBURG — Oasis of the Seas, ‘s werelds grootste cruiseschip, meerde vandaag aan op St. Maarten.

  http://www.amigoe.com/artman/publish/artikel_66204.php
  Dit, zie ik niet in Suriname gebeuren.

  Terwijl Surinamers neerkijken op Antillianen bloeien die eilanden als nooit tevoren.
  Er zijn ook heel veel illegalen die daar hun heil zijn gaan zoeken, o.a. ook veel Surinamers. Velen worden ook opgepakt en direct teruggestuurd. Wat is er toch met dat mooie Suriname aan de hand?

  Du, DOE er wat aan!


  Maak melding

 16. De soep wordt nooit zo heet gegeten als het opgediend wordt.
  Ten eerste roept de naam dot SR inc toch vragen op. Hoezo een bedrijf oprichten rondom een landen domein. Uiteraard hebben de idioten van telesur niet nagedacht en zullen ze hun ziel aan de duivel hebben verkocht. De vraag blijft of ze daar toe gerechtigd waren. Als men slim is, klaagt men terug aan en dan voor 200.000 miljoen. Zo doet men dat in de grote mensen wereld.

  Ten tweede moet men niet glunderen bij het vooruitzicht dat telesur hier mogelijk door failliet gaat. Het is een staatbedrijf, dus de 100 miljoen zou die betaald moeten worden (wat ik dus betwijfel), dan komt die voor rekening van de totale Surinaamse bevolking.

  Ten derde, de deal met dot SR komt nog uit de tijd dat ndp lieden het voor het zeggen hadden. Telesur is immers een revo product.


  Maak melding

 17. Nog even een paar jaren wachten en het wordt net als in “SIMBABWE” ( een stukje Afrika in zuid-amerika. Immers “SINDS WANNEER KUNNEN AFRIKANEN EEN LAND BESTUREN”???????????


  Maak melding

 18. @ 21 durf jij niet onder jou eigen nickname te reageren je bent zeker te laf daarom misbruiken jullie vaker hier anderen hun nickname, stelletje zielige klootzakken.suriname stond er beter voor tijdens de revo volgens jou laat mij niet lachen, daarom zijn de mensen de straat opgegaan met potten en pannen om bouterse en bosje naar huis te sturen, daarom gingen de dozen vol levensmiddelen en medecijnen naar suriname er was niets te krijgen alleen voor mensen met harde valuta want door bouterse en zijn vervloekte revo is onze sterke gulden in waarde gedaald.ik denk dat de ndp een blik vol mislukte figuren heeft want iedere dag komt er één bij de één nog dommer dan de anderen ze voegen niets toe aan de discussie. jij wil zeker weer jou kont vegen met kranten pappier of je wil weer drinken kopen in plastieke zakjes of stront voor pindakaas urine voor spijs olie. de aanhangers van bouterse zijn ondankbare B…..


  Maak melding

 19. @22: Die anti’s zijn pas slimme jongens. Hun eilandjes draaien volop, de bevolking pinaart niet. Ze zitten lekker op hun vette konten overdag en vreten iedere avond gegrilde vlees met batatta. Ik denk niet dat ze last hebben van een slavernijverleden en ID-crisis en persoonlijke haat tegen de voorouders van hun blanke bazen in NL. Anders had je allang een “vrije” antillen die niet zoveel zou verschillen als haiti momenteel.

  @23: het is gewoon doorgestoken kaart geweest van een paar figuren bij Telesur die het voor het zeggen hebben. Ze hebben onderhands gewerkt met dat bedrijf, tjoekoes zijn gevallen en ze hebben toen de digitale vlag van suriname (.SR) verkocht aan die blanke Amerikaan (over verraders gesproken???). De lachende derde zijn de zogenaamde bemiddelaars (o.a. Tjin a djie) en zijn topvrientjes bij Telesur die mee hebben gevreten. Ik geloof dat het een paar miljoenen USD waren geweest dat die Surinaamse verraders hebben ontvangen.


  Maak melding

 20. @ nummer 22,
  het internet kan je gebruiken om jou algemene informatie en ontwikkeling bij te schaven doe dat a.u.b. de vergelijking met antillen is er een , maar ik maak een vergelijking dichter bij huis in de jaren 70 kwamen heel wat geyanesen hun heil zoeken in suriname omdat wij toe een van de welvaarnste landen in dat gebied waren een sterke munt goede economie goed onderwijs en goede medische voorziennigen,tog gingen heel wat surinamers hun heil zoeken in het kouden holland omdat het daar beter zou zijn terwijl wij weg trokken kwamen de guyanesen naar suriname om daar hun heil te zoeken omdat suriname veel beter was dan hun land guyana maar nu zie het omgekeerde gebeuren guyane heeft suriname voorbijgestreefd op heel veel gebieden en dat hebben wij allemaal te danken aan een militaire periode die het land in zijn greep en op de rand van de afgrond heeft gezet. ik heb in een eerdere reaktie van mij gezeg zolang wij surinamer weigeren om de waarheid onder ogen te zien zullen wij het paard achter de wagen spannen. iedereen heeft en mag zijn eigen politieke voorkeur hebben maar zet a.u.b de vooruitgang en ontwikkeling van jou land boven alles endat is de grootste tekortkoming van mij landgenoten ze kijken naar de personen en niet naar het inhoud.


  Maak melding

 21. Mr Du op uw reaktie van 10.12.2009
  will ik eraan toevoegen dat de oprichtingskosten van paradotie ook inbegrepen zijn in die schuld.
  hetzelfde paradotie dat door deze front regering is opgedoekt IPV te verkopen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.