Suriname heeft twee gloednieuwe parlementariërs

10

PARAMARIBO, 9 dec – Het parlement is binnenkort weer op volle sterkte. De twee reeds enige tijd vacante zetels zijn bestemd. Gimardo Kromosoeto en Dennis Menso mogen van de verkiezingsautoriteiten het lidmaatschap aanvaarden. Nu is hun politieke huis, de NDP van Desi Bouterse, aan zet.

De partij bepaalt uiteindelijk of het oorspronkelijke standpunt gehandhaafd wordt. Dat was een eenstemmig ‘nee’ van alle kandidaten op de officiële kieslijst. Kromosoeto en Menso hadden aanvankelijk dan ook bedankt voor de eer. Kandidaat Rudi Balker weigerde zich te onderwerpen aan het partijstandpunt en aanvaardde het lidmaatschap van het parlement. Onwettelijk naar later bleek.

De autoriteiten hadden zich vergist. Tegen de wettelijke procedure in was het lijstje afgegaan. Volgens de wet moeten kandidaten formeel verkozen verklaard worden. dat moet op een openbare vergadering van het Onafhankelijk Kiesbureau. Balker haalde dus bakzeil en de NDP kreeg een tweede kans. Als Kromosoeto en Menso aanvaarden is de dwarsligger een hak gezet, zij het ten koste van oude standpunt.

10 REACTIES

 1. Als men dit Democratie noemt …dan weet niemand het meer….tenzij jij een schurk ben dan begrijp jij het ook niet,,,,,, maarrrrrrrrrrr wil en doet het GRAAGGGGGGGGGGGGGGGGG..!!!!!!!!!!!!! soso fufuru nanga fromu.


  Maak melding

 2. “De autoriteiten hadden zich vergist. Tegen de wettelijke procedure in was het lijstje afgegaan. Volgens de wet moeten kandidaten formeel verkozen verklaard worden. dat moet op een openbare vergadering van het Onafhankelijk Kiesbureau. Balker haalde dus bakzeil ”

  Jullie hebben je vergist noh, wel ik las ergens dat huile Balk jullie voor de rechter gaat slepen, want nu a mang las sapakara a las lanser.


  Maak melding

 3. is gewoon kotsmisselijk van te worden.
  Bouterse speelt nog steeds dat oude spel.
  zijn eigen maatjes naaien zodra ze gelijk praten of meer dan hem willen doen of praten.

  als een persoon bij Bouterse boven zijn hoofd steekt is altijd zelfmoord. kijk maar wat er met Balker is gebeurd.

  ik begrijp niet hoe capabele Surinamers in deze partij kunnen aarden.

  stelletje nietsnutters.

  Capriolen.

  vertrek van die rotte kar.

  nog een laatste oproep.

  de tijd nadert.

  het schip is aan het zinken.

  dus opgepast.

  stiekempjes hopen de companen van Bouterse in zijn eigen partij dat hij voor de verkieszing al wordt opgesloten!!!!!!!!!!!!!!!!

  check.

  een smeekbede van je eigen partijgenoten zou kunnen uitkomen.

  dan krijg je de echte poppen aan het dansen.

  Check


  Maak melding

 4. Onduidelijk!

  Wat een ziek bericht is dit zeg. Ineens heeft Suriname 2 parlementariers erbij en dan weer niet want de NDP moet akkoord gaan?
  De partij bepaald of het oorspronkelijk standpunt gehandhaafd blijft?
  Plaats het bericht dan niet en wacht tot de partij een besluit heeft genomen.
  Trouwens, het parlement van het dorp Tekoetekoe in de rimboe van Botswana gaat democratiser en sneller om met zulk soort zaken. Ze maken geen fouten en het dorp telt excact negentig inwoners.


  Maak melding

 5. DNA een feest tent….jongens… ga en geniet.
  Dit is recht en wet…democratie…dat juist alleen maar bluf lucht naar de burger toebrengt……….Dag Fiso…Daag….Ziekenfonds…maar vooral..Daaaaaagggggggggggg GOUD.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.