Surinaamse minister is verbaal geweld collega zat

10

PARAMARIBO, 9 dec – Het moet eens afgelopen zijn met de verdachtmakingen van minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking. Het is nu eenmaal niet waar dat geld bestemd voor agrarische fondsen zonder meer wordt achtergehouden.

Inderdaad is ooit ruim drie miljoen euro beschikbaar gesteld. Maar LVV slaagt er maar niet in de projecten waar het geld voor bestemd was van de grond te krijgen. Onderrealisatie heet dat officieel. “Bovendien is het niet zo dat LVV helemaal geen geld heeft om hun plannen uit te voeren. Er is genoeg geld in hun budget om mee te schuiven”, zegt Van Ravenswaay.

Kennelijk heeft LVV daar geen zin. Bestemd is bestemd, vind Raghoebarsing. Planning & Ontwikkelingssamenwerking heeft het recht niet het geld anders te besteden. Dat wel doen heeft veel weg van tegenwerking. Van Ravenswaay vindt het ongepast. “Ik denk niet dat leden van de regering zo met elkaar moeten communiceren. Het geld gaat nu naar een algemeen fonds en de hele regering beslist dan wat te doen.”

10 REACTIES

 1. van ravenswaay heeft duidelijk zijn twijfelt uitgesproken over de minister kermechend raghoebarsing van lvv.de verdachtmaking naar het aders van de minister zal echt niet zomaar zijn.

  deze heeft duidelijk bekend gemaakt,dat raghoebarsing met geld van overheid strooit.
  schakelt de minister van justitie in, om maatregels te treffen tegen de sint kermechend.


  Maak melding

 2. “Surinaamse minister is verbaal geweld collega zat”

  Wat dacht je anders, het gaat om 3 miljoen euries mi boi. Alle ministers verdienen goed met hetgeen hun ministeries zich bezighouden. Zo heb je tokkie met drogga, tjf met gronden met rijst is het momenteel droog brood eten dus die euries wil en zal LVV opeisen.


  Maak melding

 3. Dit gezwam van Stanley R. geeft duidelijk zijn low level van handelen aan. Ooit hoopvol geweest dat hij met zijn Hogeschool Tilburg een wezenlijke bijdrage zou kunnen leveren aan SME.

  Nu en ook in vorige kabinetperiode de kans gehad, maar in feite nog steeds niks van gebakken.

  Denkende dat het een progressieve “all SME people” denkende Surinamer zou zijn begrepen dat hij zich ontwikkeld heeft tot een super RACISTISCH denkende en handelend persoon.

  Triest en intriest,maar dit toont aan dat ook in vele jongeren het racistische DIEP gebakken zit, en Suriname nog een lange weg te gaan heeft op dat vlak.

  Dus duimen dat de raciaal getinte partijen zoals de NPS, VHP, Pertaja, KTPI etc. ooit (liefst gauw) tot het verleden gaan behoren in SME.Een belemmering voor het land en het denken/handelen van de mensen.

  Ik snap trouwens niet dat de grote zwijger (vredebewaarder ) Venetiaan nu niet ingrijpt en zijn ministers tot de orde roept.

  Dit is echt een staaltje van
  “low level’ minister optreden in het openbaar. En dit zijn dan de manne die Suriname op koers moeten zetten? Don’t make me laugh.

  Trouwens , velen weten dat Rick vanRabvenswaay alles behalve schone handen heeft en er niet vies van is in eigen belang dubieuze handelingen te laten verrichten.Deed hij reeds vanaf zijn universiteit periode.

  Na deze periode treedt hij vast terug,want zijn schaapies zijn reeds lang op het droge.

  God zij met Suriname


  Maak melding

 4. Voor het binnenland wordt geld gereserveerd voor hun dagelijkse onderhoud.Gratis brandstof, electra en medishe zorg.
  Wie betaalt dit?
  De hardwerkende man met de pet moet dit opbrengen omdat anders binnenlanders omkomen van de honger. Ze roven, stelen en verkrachten bij het leven.
  Ze feesten en beesten 24 uur per dag.

  Venetiaan komt oorspronkelijk uit het binnenland dus u raadt het al.


  Maak melding

 5. Sranangmang,

  Twee zaken kunnen ons redden:

  1. Een twee-partijenstelsel.
  Dan heb je bvb de Creolen en de Indianen als zuidelijke kiezers aan de ene kant.
  Aan de andere kant heb je dan de Chinezen, Javanen en de Hindoestanen als oostelijke kiezers.
  Je hebt dan het etnisch stemmen al een beetje teruggebracht want creolen gaan dan van indianen houden en de Chinezen worden verliefd op Javanen en Hindoestanen.
  Dan is het etnisch stemmen zo goed als gehalveerd.

  2. Ministeries beschikken niet over een eigen bankrekening. De staatskas wordt door een aparte instantie bewaakt en keurt betalingen van ministeries aan derden goed of niet en zorgt dan ook voor betaling vanuit de staatskas. Het budget wordt per ministerie vastgesteld.
  Voor alle duidelijkheid: het parlement keurt het project goed en niet de betaalinstantie, noch de minister. Die stelt het project alleen maar voor.
  Dit voorkomt een groot deel van de corruptie en bovenstaande scheldpartijen van ministers.

  Gaat SME nog 15 jaar door met hetzelfde kiessysteem, dan zal je nog 30 jaar moeten wachten op verandering.


  Maak melding

 6. we hadden vanaf 1980 tot in de jaren 90 een heel goed kiessysteem jou keuze stond vast voor jaren want die allendeling en machtsdronken klootzak die kon geen afstand doen van de macht.


  Maak melding

 7. Jongens, niet vergeten dat Karmchand als minister op PLOS heeft gezeten en daarmee inzicht heeft uitgebouwd over het reilen en zeilen op dit ministerie. Hij heeft er toen goed werk verricht, althans is niet in opspraak geraakt. Blijkbaar zinde dat de andere coalitie-partner/s niet en moest er een ‘graaier’ uit de eigen gelederen op PLOS > aldus is geschied en we zien/horen het resultaaat van de ‘Venetiaanse reshuffling’nu. Hopeleijk reshuffelt Vene zichzelf deze keer eruit !.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.