zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederlanders blijven node in Suriname brommen

Nederlanders blijven node in Suriname brommen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 dec – Nederlanders die in Suriname vastzitten voor een vergrijp, kunnen niet naar Nederland om er hun straf uit te zitten. Volgens minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie blijft een dergelijke optie voorlopig niet meer dan een ideaal. Weliswaar heeft Suriname zich internationaal verplicht deze zogenaamde overdracht mogelijk te maken.

Een Wet Overdracht Tenuitvoerlegging Strafvonnissen, Wots, komt maar niet. Een dergelijk wet moet volgens het zogenaamde Wots-verdrag. ”Daarom kunnen onder andere veroordeelde Nederlanders hun gevangenisstraf niet in eigen land uitzitten”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Aan de andere kant hebben Surinaamse veroordeelden in Nederland ook geen keus.

De wet stagneert vooral om juridische redenen. De Wots geldt in principe alleen voor Europese landen. Daarom mag Suriname pas toetreden tot het verdrag als de wet is ingevoerd. Met Wots hoeft het omrekenen van straffen, vanwege verschillen in strafmaat, niet meer. “Dat is de kracht van het verdrag, in het buitenland uitgesproken vonnissenmoeten ook in Suriname worden geaccepteerd”, aldus Santokhi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES