Suriname in top regionale anti-drugscommissie

12

PARAMARIBO, 14 nov – Suriname helpt de komende jaren leiding geven aan de Inter-Amerikaanse Anti-Drugscommissie, Cicad. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie wordt ondervoorzitter. De verkiezing moet weliswaar nog plaatsvinden.

Dat gebeurt binnenkort. De verkiezing is meer een formaliteit. Santokhi is de enige kandidaat voor de post. Hetzelfde geldt het voorzitterschap, dat geambieerd wordt door de Amerikaanse onderminister David Johnson. “We zijn kandidaat als ondervoorzitter en de VS als voorzitter en de verkiezing is de komende week”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Het is de eerste keer.

Suriname heeft niet eerder een toppositie ingenomen bij de Cicad. Ook voor de Amerikanen is het voorzitterschap een novum. De ruim twintig lidlanden tellende organisatie is vooral gericht op grensoverschrijdende misdaad. Voor Suriname sluit dit goed op het eigen beleid aan. Cicad wil de komende tijd meer aandacht geven aan het terugdringen van de vraag naar drugs.

12 REACTIES

 1. De verkiezing moet weliswaar nog plaatsvinden….???? vreemd..!!!!!!!!

  Santokhi is de enige kandidaat voor de post.

  Hetzelfde geldt voor de voorzitterschap…..Dan kan ik je nu zeggen …wat voor Democratie is dit….wat voor RECHT en WET….enige kandidaten…EEN eigen CLUB dus….wie neemt wie in de maling……of een soort MAFFIA… Ti din man dis tan……… soso grap din e sidon miki…bedonder Land en Volk


  Maak melding

 2. “Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie wordt ondervoorzitter. De verkiezing moet weliswaar nog plaatsvinden.

  Dat gebeurt binnenkort. De verkiezing is meer een formaliteit. Santokhi is de enige kandidaat voor de post.”

  Ik denk dat die Amerikanen gewoon erop hebben gestaan dat tokkie die functie krijgt, hij verricht nl heel goed werk voor ze in Suriname. Amerika is bij deze dus gewoon voorzitter als onder voorzitter.


  Maak melding

 3. ”Suriname heeft niet eerder een toppositie ingenomen bij de Cicad. Cicad wil de komende tijd meer aandacht geven aan het terugdringen van de vraag naar drugs.”

  Ja huh het is een risico functie hoor, weetje hoeveel drugsbaronnen je kop willen zien rollen, men staat niet gelijk te trappelen ervoor…. maarre Santokhi a no frede !

  IK BEN TROTS OP HEM !!! 🙂

  ”Suriname heeft niet eerder
  een toppositie ingenomen
  bij de Cicad.”


  Maak melding

 4. Onze minister heeft guts,is goed bezig en laat de wereld zien dat Suriname in staat is om zelf de verantwoordelijkheid in pacht te nemen aangaande de strijd tegen drugs.Ik hoop ook dat hij,indien hij wordt gekozen,de daad bij het woord voegt.Ik heb er een goed gevoel bij.


  Maak melding

 5. Het regulieren van drugs om de economie waar dan ook in de hand te houden komt altijd van Westerse landen.
  Vietnam Oorlog=Heroine
  Libanon Oorlog=Hasj
  Afgahanistan Oorlog=Heroine
  Zuidamerika Oorlog=Cocaiene(slavernij)
  Midden Oosten Oorlog=Olie
  Afrikaanse Oorlog=Diamenten en Goud(slavernij)
  Europese Oorlog=Andermans Rijkdom
  De meeste drugsverslaafden tijdens en na een Oorlog komen uit het westen en ook de grootste criminelenm en sadisten
  Engeland teld 20.000 verslaafde ex militairen


  Maak melding

 6. ik vind dit voor suriname heel goed na een tijd dat mensen die aan de macht waren in ons land veroordeeld zijn voor drugs boereveen bouterse brunswijk we moeten trots zijn op onze landgenoot santokhi jammer dat mensen als nummer 2 dat niet kan inzien HIJ aanbid een moordenaar drugsdealer en dictator dat zijn de mensen die hij als voorbeeld ziet wat ben jij zielig .


  Maak melding

 7. Ben ik nou de enige die de VS niet vertrouwd? Zijn jullie de zwarte Cobra en Rogerh Khan vergeten.De laatse zal wel een boekje hebben open gedaan voor straf vermindering. De Amerikanen maken geen grappen en ik denk dat ze een mooie vangnet voor deze Drugs baron hebben uit gezet. Let op mijn woorden.


  Maak melding

 8. Meneer Santokie, u moet ook de criminaliteit aanpakken, in Sur zelf.Onthoud u op mij woorden, ons land , heeft goede veiligheid nodig, zonder enig drugs, en drugsgelden.Sur , heeft nog zoveel aardolie, dat nog niet in kaart is gebracht.Straks komen ,ook booreilanden.U, bent wel op 1 heel goede weg.


  Maak melding

 9. Ik hoop dat deze heer de volgende minister president wordt van Suriname.
  Een daadkrachtige man die durft en niet zoals de windwaaiers die maar ja knikken.


  Maak melding

 10. @ 10 helemaal mee eens

  En als de minister de eindstreep niet haalt, dan zal NDP, megacombinatie,zijn beleid zeker overnemen wat betreft:

  Anti-drugswet
  anti-corruptiewet
  anti-zedenwet
  anti-verdeel en heerswet
  anti-dicriminatie wet

  Dat is het streven,van het netwerk en de jongeren,die de NDP steunen.


  Maak melding

 11. hahahaha die netwerk is ook een hele grote joker hij heeft het over anti drugs wet ai mi gado is dat gelijk het einde van de ndp van jou mi boi, surinamer moeten leren om waardering te hebben voor hun eigen mensen die het goed doen let wel die het goed doen geen plaats voor demagogen moordenaars en landveraders en drugsdealers die zijn een slechte voorbeeld voor de jongeren in suriname en ook voor daar buiten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.