Bouterse: Suriname aan radicale verandering toe

50

PARAMARIBO, 9 nov – Suriname is aan radicale veranderingen toe. Dit zegt NDP-leider Desi Bouterse. De huidige, op de economie gerichte koers is behoorlijk fout. Bouterse weet het zeker: zijn partij komt aan de macht en dan worden de accenten verlegd.

“Wanneer de regering praat over stabiliteit, praat zij over de economie. Bij ons is stabiliteit de mens, het volk”, zei Bouterse tijdens een partijbijeenkomst. “Het mes moet erin.” Daarom ook zal het sociaal beleid worden omgegooid. Er komt meer aandacht voor onder meer huisvesting en bejaardenzorg. Een soort populisme dus tegenover het strenge economische beleid van het moment.

Op de economische bloei en de weerstand tegenover de wereldcrisis heeft Bouterse niet echt kritiek. Alleen de belastinginning valt tegen. Ook moet het investeringsbeleid beter worden afgestemd op de internationale realiteit. Dat zegt de regering ook. Bouterse wil ook een radicale omslag op staatkundig gebied. Het kiesstelsel wordt zodanig hervormd dat kiezers zelf de president kiezen.

50 REACTIES

 1. bla bla bla bla lariekoek lariekoek.
  sociaal beleid is niet zomaar een geweer die je aanlegt, mikt, schiet en het is er. Neen het is veel meer dan dat. Sociaal beleid is ook het gevoel van veiligheid en de zekerheid dat als je niet voor iets bent je niet perse ertegen bent. Sociaal beleid is ook de vrijheid om kritiek te uiten zonder dat het nare gevolgen heeft.


  Maak melding

 2. Bouwta wanneer wordt je een echte man verschijn een keertje in de rechtszaal achter de schermen kan iedereen een leeuw zijn.

  Belachelijke vrouw ben je Bouta ,ga je weer proberen ons land te verkopen.

  Waarom val je lekker niet dood of laat Suriname met rust.

  Mooie praatjes vullen geen gaatjes

  December moorden- Coup – en het mishandelen van mensen is niet vergeten, het stomme mensen die niks weten die lopen achter jou voor een appel en een ei, maar gelukkig heeft Suriname nog verstandige mensen die nog alles van je weten. Sorry bouta aanhangers doe Julie je ogen eens open en loop niet achter iemand die van een broodje aanbiedt en morgen je land gaat verkopen.


  Maak melding

 3. Je kunt hem niet helemaal ongelijk geven. Alleen heeft hij volgens mij (nog) weinig tot geen recht van spreken. Radicale veranderingen zijn hem nl. niet onbekend, die heeft hij destijds zelf bewerkstelligd. Helaas weet de hele wereld hoe het is afgelopen.


  Maak melding

 4. Het netwerk en de jongeren die de NDP steunen, vinden dat naast de 4 regeringsjaren front koeioneer ,buitenssluiten en uitsluit gedrag naar de NDP parlementariérs,deze hun tijd hebben gebruikt om NDP zijn eigen tekort komingen te leren kennen en zijn er nu niet meer bang voor.

  Het netwerk en de jongeren die de NDP steunen laten ons niet meer tegenhouden door tegenstrijdigheden en ambivalenties.

  Genoeg tijd gehad om alle fricties van toen tenminste in het licht te halen.

  Het netwerk en de jongeren die de NDP steunen zijn als menselijke winnaars ons bewust dat er toen door front de NDP iets is ontzegd nl. De overwinning van 2005.

  De NDP-ers (megacombinisten)besteden hun tijd in het hier en nu,het heden
  Dat wil niet zeggen dat we domweg doen alsof de partij geen verleden heeft.
  het netwerk en de jongeren die de NDP steunen (megacombinisten)besteden hun tijd samen met de partijleiders die koosjer zijn de tijd met het voorbereiden op de partij toekomst.

  Neks no fout toch!

  NDP zal de rommel die front van toen en die van nu heeft laten staan moeten gaan opruimen, anders is de NDP ook ongeloofwaardig.

  Hiermee omschrijven wij de grondbeginsel geen haat en rancune.


  Maak melding

 5. We zijn onophoudelijk opzoek

  En als we uitgezocht zijn

  Zijn we aangeland op het punt waar we zijn begonnen

  En dan weten we voor het eerst waar we zijn.

  T.S. ELIOT


  Maak melding

 6. Het verleden van de NDP maakt dat DE NDP GEEN TRANSACTIES ALS REGEERMACHT KAN UITVOEREN MET VERBORGEN MOTIEVEN.

  Front heeft zijn kans gehad en maken nu pas plannen om te plannen wat ze willen gaan doen met asiana,goed onderwijsbeleid,overvolle gevangenissen met veel mensen die op elkaar lijken,motiveren van jongeren enz enz enz.


  Maak melding

 7. Allemaal!

  We willen allemaal verandering. Niet alleen Bouterse, maar iedere Surinamer wil een ommekeer zien. Maar waarin, daar verschillen we misschien van mening.
  Kiestelsel veranderen? OK, een twee-partijen stelsel invoeren, gelijk de VS. Het etnisch stemmen zal hiermee langzaam verdwijnen.
  De president rechtstreeks laten kiezen door het volk? OK, ik ben het ermee eens, maar alleen onbevlekten mogen meedoen.
  De armen en ouderenvoorziening verbeteren? OK, roerend mee eens maar wie betaalt het als het gros van de jongeren niet wil werken?
  Investeringen aanpassen aan de huidige internationale realiteit? Prachtig, maar wie weet hoe dat is en hoe het werkt?
  Ik hoop met Bouterse mee dat er veranderingen komen. Eigenlijk, alle vooroordelen daargelaten, is het zo slecht nog niet wat hij zegt. Doen! Dat is wat anders. Ik ben benieuwd!


  Maak melding

 8. Ja Ja Meneer Bouterse
  De Surinamers zijn nooit tevreden met wat ze hebben en wat ze kunnen
  ZE HEBBEN GEEN VERRTOUWEN IN EIGEN KUNNEN.dus wat je ze ook geeft je zal nooit een massa achter je krijgen.ik praat nog steeds over het feit dat U en uwe heel veel hebt ontwikkeld tussen 80 en 85 en 96 en 2001 .maar ja je geeft ze een BRUG en dan willen ze een Tunnel
  ze kunnen beter kijken wat ze voor het land kunnen doen ,dan te kijken wat het land voor hun doet
  En ja om eerlijk te zijn naar U toe de heer
  D.D.Bouterse is het niet verstandig om president te worden .omdat de US en de EU daar heel blij mee zou zijn .omdat ze jou nodig hebben voor een verklaring van uw over het drugsimporten
  en als je als president ergens naar toe gaat .ga je zo in de gevangenis .kijk maar naar Al-Bashir vanb Sudan en Mugabe van Zimbabwe die reizen ook niet zomaar
  Bezint eer gij begint
  Hopende het beste voor Suriname .wie dan ook regeert


  Maak melding

 9. Bij de megecombinatie gaat het om het social maatschappelijk vlak,dat is mooi maar als jou economie niet in orde is kan je deze vraagstukken ook niet verwezenlijken,mensen ik kan u zeggen dat als deze combinatie de verkiezingen wint,zullen we heelveel problemen in het vooruitzicht hebben want net als het nieuwfront plus hebben zij ook geen programma.wij als bevolking moeten weten wie we aan de macht helpen.


  Maak melding

 10. Vandaag is precies 20 jaar geleden dat de berlijnse muur viel. voor de aanhangers van bouterse die altijd verwijzen naar het verleden van andere landen om goed te praten van deze didibri bouterse mijn volk heeft aangedaan.waar haald deze beest het lef vandaan om over economie en over stabiliteit te praten terwijl onder zijn bewind onze economie kapot is gemaakt onze sterke gulden gedevalueerd en nog verteld deze demagoog op de podium dat bij de ndp stabiliteit de mens en het volk is, ik denk dat bouterse gek geworden is anders vertel hij dit soort onzin niet, bouterse heeft het surinaamse volk onderdrukt vernederd beroofd van hun waardigheid, moraal en hun onschuld bouterse heeft zijn tegenstanders op zeer brute wijze afgeslacht, alleen ezels en de aanhangers van bouterse geloven in dit soort revolutionare leugens en dogma van deze didibri bouterse deze man is en vloek voor suriname, word tijd dat hij opgepakt word en in gevangenist word gesmeten die laffe HOND


  Maak melding

 11. DDB komt op voor de oudjes??!!

  -1- Itt DDB zijn de oudjes niet vergeten dat hun pensioentjes verdwenen zijn door de geldontwaarding en het graaien in de pensioenpotten tijdens zijn bewind.

  Een vos die de passie preekt.

  -2- Meer belasting opbrengst??!!
  Laat hij zelf eerst belasting gaan betalen en alle gesloten gelden en goederen tereg geven. Dan is het begrotingstekort gelijk weg.

  Holle frasen van de dorps idioot.


  Maak melding

 12. De woorden van Bouterse geven stof tot nadenken. Veel mensen denken dat het economisch goed gaat met Suriname omdat de rijen bij MacDonald in Paramaribo lang zijn.Ook eet men er veel Kentucky Frite Chikens. Dit is echter een schijnwelvaart.De armoede in Suriname is groot.Daarnaast zijn er vele maatschappelijke misstanden.Eigendomsrechten bestaan niet voor binnenlandbewoners.


  Maak melding

 13. Bouta, geef je visie weer tijdens een persconferentie,niet op het podium,heeft iedereende gelegenheid je vragen te stellen mbt.je standpunten.Durf je dat?


  Maak melding

 14. re,,bezorger,

  kijk en denkt vooriut..mi man,,zo meteen ga je ook terug naar de slavernij….jammer dat we achter blijft…terwijl de hele werld vooriut gaat..hoelang willen we nog hier over hebben,??,nog eens 30 jaar? lijk me geen idee. vooooooooriut sranang…


  Maak melding

 15. twijfelaars bouwt geen land op,we hebben reeds zoveel tijd met het nieuw front verspeelt.waarom dan niet een ander de kans geven om zijn kunnen te tonen.ik kiest bewust voor vernieuwingen en niks anders. want kapitalisme kent geen democratie.

  alleen maar vriendjes en families komen in aanmerking,hoeveel van deze hun namen zijn niet een begrip geworden.

  de vijftien gesneuvelden waren ook mensen met een doel,en dit was niet om suriname te bevrijden.maar om hun eigen belang veilig te stellen.dit is politiek suriname,of te wel kapitalisme.

  de menselijke hulp middel,is niets anders dan een doel om deze meer en meer te verrijken zonder de nodige sociale voorzingen voor land en volk.

  als wij niet voor veranderingen/
  vernieuwingen voor zijn,dan zijn we reeds dood.want alleen doden kunnen zich niet aanpassen.

  velen van de nabestaanden maken ook misbruikt van de huidige situatie en geniet gewoon van de aandacht dat zij krijgen.zeker twee van deze probeert de show te stelen met hun huichelachtige mentaliteit.


  Maak melding

 16. hai mi boi te wang sma ei ontie wang sanni,hij zal het met geweld zelf nemen.
  hij heeft geld nodig, pas op.
  het is wel jammer als er mensen zijn die niet kunnen loslaten. wat hij uit kraait, is allang bekend over die verandereingen, hij pleegt eigelijk plagiaad. kan niemand hem daar eigenlijk stoppen of tegenhouden.
  hij is nog niet eens aan de macht en hij doet en klinkt al autoritair en gewelddadig. zijn woorden voorspellen niets goed.
  het begint er slecht uit te zien voor Suriname.

  ik ben benieuwd in dit alles, hoever het komt en gaat en hoe het aloopt.

  Rola


  Maak melding

 17. Geachte heer bouterse,

  U komt met punten die zeker aandacht verdienen.
  Zorgstelsel, ouderenzorg , pensioen en werkgelegenheid. Overige punten zijn niet belangrijk. Kunt u de bovengenoemde 4 punten bewerkstellen dan bent u op het goede pad.
  De nonsens dat US en EU u gaan boycotten is onzin. Dan maar een boycot. US en EU zullen plaats moeten maken voor andere grootmachten.
  Indien u daar mee aan slag gaat is het halve werk gedaan. Ik hoop dat Mama Sranang en het
  echte volk hiervan beter zullen worden.
  Brada nanga Sisa oen bondru.
  Power to the people. JMO


  Maak melding

 18. Nr.19 (Brantimaka),
  Uw betoog komt er op neer dat de slachtoffers cq het volk van Suriname niet moet zeuren en niet meer moeten terugkijken naar het verleden.
  Hoe zou uw gemoedstoestand zijn als onder de slachtoffers een familielid van u bevinden?
  Elk rationeel-denkend-mens zou onder welke omstandigheid blijven treuren.
  Ik ben het volledig met u eens dat er in Suriname een frisse wind moet waaien.
  Dat heb ik telkenmale onderkend !!!
  Maar dit dient los te staan van het leed
  die de slachtoffers en het volk van Suriname hebben(moeten) ondergaan.
  Suriname is een democratie.Voor mijn part zit de NDP ook in der race.Maar het recht dient zijn beloop te hebben…….
  Ik veronderstel dat u een weldenkend mens bent.


  Maak melding

 19. Ikbegrijp de haat dat er is tegen de ndp maar als surinamers moeten we het samen doen .de genen die er voor gezorgt hebben dat het zover is gekomen zijn vlak hier waarom gaan juilie niet naar denhaag om tevragen hoe het echt in elkaar steekt


  Maak melding

 20. Tja dat er radicaal iets moet veranderen wisten we al, daar is iedereen het over eens… maar wat een uitspraak eigenlijk 😉 :

  Bij ons is stabiliteit de mens, het volk”, zei Bouterse tijdens een partijbijeenkomst. “Het mes moet erin.”

  Huh waarin in het volk ???? Erg radicaal hoor …


  Maak melding

 21. @ nummer 19
  ik vind sommige zinnen in jou reaktie onbeschoft en ongemanierd, twijfelaar bouwd geen land zelfde geld voor demagogen en avonturiers en militairen ik twijfel niet aan de ndp van bouterse ik kijk naar hun geschiedenis dat zegt alles over deze bedriegers. opmerkelijk aan de one man show van bouterse is dat hij geen valse beschuldiging meer uit op de podium hij heeft het niet meer over de sherif bang dat hij voor het gerecht gesleept gaat worden die laffe hond.


  Maak melding

 22. je hoort leest niets anders dan al die sukkels het beter weten. beste mensen ik weet dat het moeilijk is om een dictator te begrijpen, en wat hij zegt. de surinaamse bevolking ( een bepaalde groep) doet me denken aan de hollanders die een hekel aan de duitser hebben.

  wat is suriname nou beter geworden….
  er is zeker veel verandert en bebouwd, maar vergeet niet dat het allemaal met leningen van buitenland is betaald. en dat moet ook terug betaald worden.

  ik ben ook geen voorstander van bouta, en het is zeker niet verkeert om naar hem te luisteren. in nederland is meneer geert wil.
  ook geen beste man, maar hij heeft briljante ideeën. en zegt luid en duidelijk wat hij te vertellen heeft.

  luister en vergelijk en trek daarna een conclusie, met luisteren bereik je al een hoop.

  wat duidelijk is dat er zeker een verandering moet komen,of bouta dat doet of een ander. en dat moet zeker in de belang zijn voor suriname en de surinamers.

  wk


  Maak melding

 23. Wat Suriname nodig heeft zijn mensen met kennis van zaken. Mensen die verstand hebben van bestuurskunde, economie, milieukunde, sociologie, bedrijfskunde, rechten, biologie etc. etc. Kijk naar het Nederlandse kabinet. Daar zitten alleen knappe koppen in.
  De tijd men schreeuwlelijkerds en vechtersbazen het land lieten besturen is uit de tijd.

  Suriname moet zich door niemand meer laten uitbuiten. Verplicht de mijnbouw om een afvalboekhouding bij te houden, zodat men kan zien wat erin komt en wat eruit gaat (in het milieu). Verplicht ze tot sanering van hun milieuverontreinigingen, doet Nederland ook!

  Schoon water, is waardevoller dan goud!
  Schoon water, is van levensbelang voor alles en iedereen!


  Maak melding

 24. De heer Bouterse doet deze uitspraken namens de NDP. Heel onverstandig van deze man. Is hij soms vergeten dat op dit moment een onderzoek loopt naar de decembermoorden? Heeft deze man nou respect voor de rechtelijke macht in Suriname? Als je pretendeert president te worden van een land, zal je in alle opzichten respect moeten tonen voor land en volk en bovenal voor de rechtelijke macht. Na de uitspraak van de rechterlijke macht in de decembermoorden, kunt je altijd president van het land worden. Maarrr… u zult eerst moeten aantonen dat u onschuldig bent. En zover zijn wij nog niet. Als ik u was zou ik de NDP eerst aan regeermacht helpen en op de achtergrond blijven. Ik denk dat u alleen voordelen uit kunt halen. Bovendien!!!biedt onze grondwet niet de ruimte aan criminelen of gewezen criminelen om politieke functies te bekleden? Zo kunt u alsnog president van het land worden.


  Maak melding

 25. Het is ook niet slecht als iemand anders van de MC precident wil worden,maar de veranderingen die moeten wel komen en radicaal is helemaal geen slecht idee maar het moet wel een beleids draagvlakt hebben dat wij die ook in het buitenland zijn suriname ook naar de top kan brengen,want jullie hebben het zeker nodig,het is gewoon een feit.Suriname had als beste uit de crisis moeten komen, als deze regering goed naar ons in nederland en amerika hadden geluisteren hadden ze vandaag aan de dag meer aan het surinaamse volk,maar nee men dacht erder aan hun eigen belang en dat is heel jammer geweest,maar surinamers denk goed na dat front regering niet alleen aan de macht mag komen,want dat is het algelopen voor de surinaamse gemeenschap jullie zullen niet eens meer genieten van het land want het zal naar de buitenlanders toegedeeld zijn pas maarop surinamers denkt goed na waar U mee bezig ben de klok staat al op kwart voor twaalve,wordt wakker de tijd dringt.
  I LOVE SURINAME TANG BOENG. xxx


  Maak melding

 26. ZWAK ZWAK ZWAK

  U zegt onschuldig te zijn in de decembermoorden. Eén ding is een feit en dat is dat u toen de leiding had over de militairen. Een goede leider heeft zijn manschappen onder controle. Nou kan het verkeren dat bepaalde manschappen onder eigen titel opereren. Toen had u uw leiderschap moeten tonen door deze adequaat aan te pakken. Hoe kunnen 16 burgers verdwijnen zonder een duidelijke reden? Als u die leider was, had u moeten ingrijpen en had heel Suriname vandaag achter u gestaan. Alleen om die reden zeg ik u dat u niet geschikt bent voor een presidentschap. Los van de kwaliteiten die u niet beschikt, denk ik dat u ook te ZWAK bent.


  Maak melding

 27. Na zoveeeeeeeeeel regerings jaren front + het luisteren naar haat en rancune (het ouderbeeld,volksleiderbeeld dat onze ouders(volksleiders)hebben getoont,belichaamd het gedrag, de attitudes van miskenning.

  Drugsweg =nog steeds de NDP

  AZV zware kluif sinds toen= bouterse,waarom beloof je dat je het zou verhelpen.

  Enz,enz enz.

  Na 27 jaar zwart scenario front= front boos, omdat het Surinaams volk wordt gestimuleerd tot denken en handelen om problemen op te lossen, inplaats van passief te denken.

  Daar is toch niets venijnigs mee aan de hand.

  Ouders,allenstaande moeders met kinderen, kijk naar de hoogte van kinderbijslag.

  Hoe kan het dat deze doelgroep niet in al die jaren front geen druk heeft kunnen zetten op de regering, om tenminste er over te blijven nadenken en te praten.

  NDP durft dat aan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ai.
  Front heeft observeerbaar en verifieerbaar zijn kans gehad.zie kalenders vanaf omnie begin CHRISTUS.

  Passief + zoveel regeringsjaren front + verleden BOSJE + verleden BOUTERSE + verleden GOEDJE= ongeveer 20 jaar bewust meemaken,beleven van front,door het netwerk en de jongeren die de NDP steunen=20 jaar heeft front de tijd gehadom met zijn kinderen ,het volk voor reparenting,herdefiniëren.

  Het netwerk en de jongeren die de NDP steunen gaan voor één van de denkbeelden van de Partij”een reactieve Surinaamse samenleving”.

  Een overheid die actief reageert op wat het volk zegt.

  Als een volksleider doet wat het volk niet prettig vindt,dan verwacht de NDP,NU gegroeit,na de 27 jarige koeioneer en buitensluiten gedrag van front jegens de NDP,dat het volk tegen de volkleiders kunnen zeggen” ik vind het niet prettig dat bijv kinderen zo weinig kinderbijsleg hebben,krijgen”.

  “volkleiders, dit is het volks idee,en wil dat u inplaats van vooruitschuiven,met idee x aan de slag gaat.

  En wat ons Surinaams volk doet, de slimme die dit systeem stevig misbruiken en toepassen op de zwakkeren nagelaten,is vervallen in passief gedrag en in miskenning,en dat al decenia’s lang.

  Kijk slaventijd en nu 2009 is haat en rancune prediken jegens elkaar naast “corruptieeen nationaal karakter ” “nummer 1 en 2 van Suriname.

  Niet een gedeelte van het Surinaams volk als dom bestempelen, omdat ze een andere partij aanhangen en als leken behandelen.
  Ook zo een cuturele script en dit al generaties op generatie.

  Front heeft aardige dingen gedaan, maar doen heel veel dingen niet goed,daarom mag je stelling nemen tegen volksleiders die hun kans hebben gehad.

  Het netwerk en de jongeren die de NDP steunen zijn op een heel andere manier niet eens met front.

  En in het bewustwordings proces hoort haat niet bij.


  Maak melding

 28. Front heeft niks en ook niks voor de toekomst klaarstaan..niks… niks… helemaal niks.

  Zij kunnen maar één ding…Suri’s bang maken voor andere Suri’s…ondertussen roven buitenlanders het land leeg…..denk even goed na …5% van de winst….Hoe dom kan men nog zijn.(ik denk een GEK)

  Ondertussen hebben deze buitenlanders miljarden omgezet…..en LACHEN …lachen de SURI’S gewoon in het gezicht UIT.(jullie hebben domkoppen aan de macht)

  Dan durft die ene Opa mij nog komen vertellen SRD…stabiel…Hij is niet goed wijs…SRD moest ondertussen door al het goud gewoon op de wereldmarkt meedoen….en geen enkel stabiel…Hoezo Fiso…..Gaat en komt vertellen ik heb schulden betaald……niet wetende dat een ieder dit zo kunnen betalen….rede…Er staat een bedrijf uit de jaren ’80….en daarvan kreeg hij heel veel geld…met giften van buitenlanders moest hij mensen omkopen om Suri’s dom en achterlijk te houden.

  Is dat DEMOCRATIE is dat RECHT en WET…om de bevolking dom te houden….Mi no e dinki so….Daarom komen jullie met een nieuwe politiek….waar de bevolking iets aan heeft….maar geen rommel en gefrommel van FRONT…ik zoek DOMEINGROND…..wie helpt.


  Maak melding

 29. Soms lijkt het alsof sommige Surinamers masochisten zijn. Iedereen en elk land verlangt naar verandering die ten goede komt aan de ontwikkeling van de mens en maatschappij.

  Als je sommige berichten hier leest, zitten sommige nog liever in die front modder dan dat er veranderingen en echte ontwikkeling bewerkstelligd kunnen worden in Suriname.

  Iedereen die ontwikkeling en voorruitgang kan bewerkstelligen in Suriname is wat mij betreft welkom al zou die tovenaar uit timboektoe moeten komen van mij mag die, front kan het niet, dat is feit dus moeten ze heel snel uit het machtscentrum verdreven worden.


  Maak melding

 30. Oeiiiii….de commentaren zijn wéér niet van de lucht, als Bouterse iets roept. Krijgsraad, berechting….al hoeveel jaren horen we dit ding. Tot op heden is het Bouterse, die roept om heel veel te veranderen in Sranan. U weet ook, beste Srananmans….Bouta lapt alles aan zijn nog gepoetste militaire laars ! Wat ik erger vind is, dat heel velen op Bouterse gaan stemmen…ook zij, die altijd commentaar leveren. Duizenden willen permanent verblijven in ons mooi Suriname. Welnu..mag ik al die Surnets het advies geven om en masse terug te keren? en niet op Desi te stemmen? U gaat vast grond van hem krijgen! Maak u niet dik….hier in Bakra Kondre…laten de Surinamers in Suriname zelf beslissen…Bouta for president en Somo als vice-pres. Suriname wordt dan eidelijk een Eldo Rado…zoals velen van ons geloven!


  Maak melding

 31. Bouterse tegenstanders en medestanders,
  we gillen als donkies (niet iedereen) hier tegen elkaar.
  Kunnen we in gods naam een keer in het voordeel van het landsbelang denken?
  Natuurlijk moeten we het verleden niet vergeten.
  Maar wie hebben we anders? Zolang al deze
  oude gardes nog leven komt er geen vernieuwing. Forget it. Same shit everyday on the same place. Of de mang e soet i mars en anders wordt je tegengewerkt bij investeringen. Bij investeringen horen eenmaal nou belangen verstr. Is overal zo.
  Ma de mang no wani! Deng mang ini DNA.
  Bouta dit Bouta dat, Front dit front dat.
  Er valt genoeg geld te halen uit het buitenland. daar hoeven wij ons goud er niet voor te verkopen. Laat het binnenland zoals het hoort. Puur. Ik hoop dat mijn Broeders daar het ook begrijpen.We hoeven ons moeder niet te verkopen, maar ze kan wel voor ons zorgen.Het is niet makkelijk.
  Respect voor alle culturen,
  Power to the People.


  Maak melding

 32. Waarom dan geen grond geven als er genoeg grond voor iedereen er is?
  Suriname is toch van ons allemaal? SuriNeds of geen SuriNeds. Als men veranderingen wil dan MOET met gauw beginnen om grond uit te geven zodat iedereen die terug wil OOK terug kan!

  Voordat je het weet maken de multinationals en illegalen zich eigen van onze gronden.

  Als er grond wordt verdeeld zullen we zeker terug keren! Ik verheug me er zelfs op!
  Je moet toch ergens beginnen.


  Maak melding

 33. Ik weet hoe deze man denkt, ik heb hem een paar keer ontmoet. Als hij bedoelt wat ik denk, dan gaan we in Su weer zware tijden tegemoet. Met het omgooien van het sociale beleid wordt bedoelt een socialistisch beleid. Met een sterk gecentraliseerde overheid. Sterker nog een oppermachtige president en misschien ga ik te ver, maar als het hem lukt om de wet te veranderen heb je grote kans dat hij voor het leven zal aanblijven. Hij is zo een leider en anders dan zo, kan hij niet werken. Ga ervan uit dat er aanzienlijk beknot zal worden aan de persvrijheid. Zelfs de vrije meningsuiting zal worden geschonden.
  Bouterse duld geen tegenspraak. In het verleden niet en nu ook niet. En als je het waagt, dan gaat hij je mars voor je breken. It’s simple as that!
  Verder zal iedere vermogende ondernemer die niet gelieerd is aan NDP, worden kapot gemaakt. Het ondernemers speelveld is enkel voorbehouden voor de Manglie, Sardjoe, Errol Alibux en dat soort jongens. Deze gasten zullen nog rijker worden.
  Natuurlijk gaat hij de ouderen een beetje helpen en doet hij wat favors voor de armen in zijn partij. Maar de rest van de middeninkomens gaan een buffel s. en weer moeten leren om in de rij te gaan staan. Er zal een boycot komen vanuit Europa, wat Su. ertoe zal drijven om aan te sluiten bij landen als Cuba, Bolivia, Venezuela, China en god forbid Zimbabwe.
  Ook al heb je een bloed hekel aan Front, trek een nummer en ga achteraan staan maar, stemmen op Baas is geen optie.
  In dat geval stem dan voor het middenblok, geef hun tenminste een kans om zich te bewijzen.


  Maak melding

 34. Als Bouterse aan de macht komt dan kan je de economische groei vaarwel zeggen en hoe gaat dan de rekening betaald worden? Graaien uit de staatsreserven en geld bijdrukken, dus inflatie, bekende middelen van NDP/Bouterse en Suriname terug bij af. In ieder geval zul je dan veel minder last hebben van SuriNeds in Suriname. Stem aub met verstand en kijk naar het verleden en naar de toekomst.


  Maak melding

 35. Heeft Suriname radicale veranderingen nodig?

  Econmisch gaat het goed met Suriname. Er wordt een streng beleid gevoerd omdat het niet anders kan. Zonder een streng beleid zou de wereldcrisis echt voelbaar zijn. Maar de burgers klagen dat zij niets terug zien van de economische bloei. Wat zij niet zien zijn de investeringen in de aanleg van wegen, moderniseren van havens, enz, enz. Het gevoel blijft dat de Surinamer alles gedaan wilt krijgen van de overheid. De overheid kan immers niet zorg dragen voor alles en nog wat. Je dient zelf ook de handen uit de mouw te steken. Eigen verantwoordelijkheid.

  Stabiliteit: Voor een ieder een huis bouwen of elke dag een bord eten geven is nog geen stabliteit. Dat dacht president Chavez ook, maar het is hem opgebroken. Ondanks de miljarden-inkomsten uit de olieindustrie, is de kas nu leeg. De armen zijn nu verder van “huis”. Stabliteit begint dus met een al dan niet strenge ecnomisch beleid. “POPULISME IS DODELIJK VOOR DE ECONOMIE”

  Staatkundig: Elke nieuwe regering werkt aan veranderingen. Een beleid kan of mag gewijzigd worden. Maar staatkundige veranderingen heeft te maken met de Grondwet. In dit geval wil Bouterse de Grondwet zodanig wijzigen dat het volk zelf de president mag kiezen. Bouterse draait het volk van Suriname een rad voor de ogen. Waar Bouterse op doelt is de Grondwet zodanig wijzigen dat hij voor het leven geen verantwoording hoeft af te leggen voor zijn wandaden. HET VOLK VAN SURINAME IS AAN ZET.


  Maak melding

 36. als ik zo leest dan merk ik dat iedereen bijna vol haat zit,haat is niet de manier om een volk zijn moraal telaten terug krijgen
  SURINAMERS OF NEDERLANDSE SURI,suriname is een land apart wij hebben iemand nodig die er op staat dat het volk wordt gediend, waar ter wereld wordt er zoveel talen gesproken hoeveel rassen besturen het land ieder denk aan zig zelf en zij die op hen lijken,niemand is volmaakt geven hen de kans die het volk kiest om hun tedienen .w


  Maak melding

 37. Het geeft te denken Netwerk, alias de jongeren:oom Desi heeft geen toekomstplannen voor de jongeren?
  Tenminste dat haal ik niet uit bovenstaand bericht! We hebben het hier wel over een grandioze generation gap!
  Waarom zoveel bijval vanuit de jeugd of heb ik iets gemist?
  Als jongere zou ik niet op een blind “oud” paard wedden!
  Wat zijn de toekomstplannen van oom Desi voor de jeugd?
  En wat is zijn visie omtrent het toekomstig buitenlands beleid, hierbij denk ik vooral aan de surineds.

  btw Ik vraag me af of de jeugd wel praat met zijn/haar ouders over vroeger? Of is dat een non-discussie?


  Maak melding

 38. Wat staat ons te wachten na mei 2010???? Zal de klok worden teruggedraaid? Zullen velen weer op de vlucht moeten?? Economische neergang??? Nieuwe moordpartijen??? Ja,,,ik ben bang dat er na mei 2010 grote negatieve veranderingen zullen plaatsvinden. Alleen domme en achterlijke idioten stemmen op een MOORDENAAR!!!!!!!!!


  Maak melding

 39. Rotzooi van FRONT om bepaalde mensen dom en achterlijk te houden….laten wij zelf naar goud gaan zoeken en niks weggeven voor stuiver.
  Men mag niet meer verkavelen en de staat geeft een ieder een lap grond om erop te wonen.


  Maak melding

 40. geachte heer bouterse ik heb voor u gewerkt en ik weet welke capaciteiten u bezit ik zou heel blij zijn als U president wordt maar aub doe ook wat U zegt ons Suriname is aan verandering toe en vooral wat U zei om voor ouderen en kinderen wat te doen we weten allemaal dat de criminaliteit is Suriname hoogtijd vieren laten we een einde aan maken en dat kan alleen U voor de rest zie ik dat niemand anders dat doen ik zou U zeggen begin alvast met moderne bejaarden huizen te bouwen en moderniseer het school beleid het geld hebt U wel.Na Uw dood neemt nederland toch alles in beslag wat van U nu is dus ik zou zeggen begin te investeren het Surinaamse volk zal U zeker helpen.veel succes ermee


  Maak melding

 41. als we niet in de toekomst kijken maar blijven steken in het verleden zijn wij gedoemd te mislukken wil men over het verledentijd praten dan moeten we verder kijken dan bouta velen zijn hem voor geweest die hebben dood en verderf gezaaid in suriname maar geen haan die er over kraaid


  Maak melding

 42. zijn zij die slachtoffers geworden zijn van het nasi regiem geen compensatie gehad voor het leed dat ze geleden hebben onder de nasi
  mijn mensen zijn het niet waart want zelf een excuus is te zwaar voor zijn die onze mensen hebben misbruikt en gebruikt wanneer gaan juillie dat vragen inplaats te lullen over bouters wees hem dankbaar .als er plannen gesmeden wordt om jou te vermoorden zou je zitten wachten op de moorde naars ????????????? bezin u de geschiedenis bewijs hun daden love peace an harmonie voor sur


  Maak melding

 43. @ nummer 45 tot 48
  dit is nou de grote voorbeeld hoe dom de aanhangers van bouterse zijn, de ene wil zelf goud zoeken en voor iedereen grond uitdelen de andere heeft gewerkt voor bouterse en weet wat voor capaciteiten hij heeft,van die andere koe mag je het niet hebben over 27 jaren want het is het verleden tijd en omdat andere voor bouterse hebben gedood moeten wij 8 dec met rust laten , nummer 48 slaat alles want die heeft het over eten nasi wat een stelletje koeien zijn jullie toch, internet is niet alleen om nonsens op te schrijven maar je kunt ook informatie halen want het is geen nasi maar nazi. bouterse aanhangers zijn ezels daarom nemen ze het op voor de leider van de super domme massa .


  Maak melding

 44. Bouta wil je aub ons land met rust laten revolutie -mishandeling -decembermoorden is niet te vergeten, domme aanhangers van Bouterse verkoop je land niet probeer iets verder te kijen dan je neus, deze man heeft mooie praatjes hij koop jullie voor een apel en ei en zal ons land verkopen . net als met een kleine vis vang je een grote , je krijgt misschien een zak rijst of een fiets van Bouta of weer van Robby Maloe , en omgeruild moet je hun een stem geven wara hij mogelijk Suriname kan verkopen .doe je open en oren ogen en naar de het surinamese toekomst kijken,suriname is nu een paradijs geworden in deze moeilijke tijd waar US eu moeilijk heeft en Surinamse het economie met 5 procent gestegen is ,straten worden gemaakt mooiste auto`s worden in suriname gereden ,8 van de tiende gezien heeft een auto. zo kan je door gaan…..leversn middelen wat is niet te verkrijgen/….BOUTA mensen nogmaals laat bouta dood vallen stem op een partij die ons land door kan besturen net als front regering.

  Grang tangie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.