AZV voor Suriname voorlopig te hoog gegrepen

3

PARAMARIBO, 10 nov – Een Algemene Ziektekostenverzekering, AZV, lijkt voorlopig geen haalbare kaart. Zo de perspectieven economisch en financieel meevallen, is er nog altijd de politiek. Minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid steekt niet onder stoelen en banken dat de schoen gemeen wringt.

Waar precies is wellicht moeilijk te zeggen. “Ik weet dat er mensen zijn die dwars liggen, mensen die eerder de kans hebben gehad de AZV in te voeren”, zegt Waterberg. Dat is een vingerwijzing naar de VHP van vicepresident Ramdien Sardjoe. Harold Ramdien, VHP-lid en voormalig bewindvoerder bij het Staats Ziekenfonds is een verklaard tegenstander. Volgens Ramdien is Suriname niet klaar.

Ook Sardjoe uit twijfels over de financiële haalbaarheid. Waterberg noemt het spijkers op laag water zoeken. Het nodige kapitaal is te verkrijgen uit bijvoorbeeld hogere belasting uit gezondheidsrisico’s als tabak en alcohol. Ook moeten verzekeraars de premie voor ongevallenverzekering afdragen. “Het zal Suriname niet meer kosten dan wat de zorg nu al kost.” Waterberg vermoedt dat ook verzekeraars in de antilobby zitten.

3 REACTIES

 1. Meneer Waterberg. Onbekend maakt onbemind.

  1. U moet betere campanges voeren. En dit koppelen aan de verkiezing belofte. Geef aan dat het een algemeen belang is voor het volk. Om het land op een hoger niveau te brengen.

  2.Bedrijven wijzen op de voordelen als hun medewerkers zijn verzekert.
  Praat met hun wat voor hun het grootste stuikelblok is. Probeer nader tot elkaar te komen.Geef trainingen.

  3. U zult net als Presient Obama water bij de wijn moeten doen. Wilt u dat niet geef dan de stok door aan iemand anders die daar wel toe bereid is.

  4. U moet geduld hebben. Het is een hobbelige weg.

  Minister Waterberg. Veel succes. En aksi masra Gado kraktie.

  Gr


  Maak melding

 2. Prestige en ego mogen deze mooie en haalbare ontwikkelingen niet tegenhouden.
  Dit past inderdaad in een verkiezingbelofte. Maar dan moet het ook echt uitgevoerd worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.