Nog meer getuigen Decembermoorden naar Suriname

15

PARAMARIBO, 31 okt – Er worden nog meer getuigen uit het buitenland gehaald voor het strafproces rond de Decembermoorden. Dit meldt de woordvoerder van het proces, Marjorie Sanches. Het gaat vooral om getuigen die wonen in Nederland.

Volgens het Openbaar Ministerie is hun getuigenis nodig voor een goede opbouw van cases tegen de verdachten. Nu reeds vijf zijn overgekomen, wordt ook van de rest een vlotte overtocht verwacht. Dat moet nog voor eind dit jaar rond zijn. Een getuige zegt niet te zullen ingaan op een eventueel verzoek. Wel is deze persoon bereid een verklaring af te leggen in Nederland.

Justitie bekijkt hoe dit voor elkaar te krijgen met hulp van Nederlandse autoriteiten. De vijf uit Nederland hebben hun deel afgewerkt. Onder meer de zusters van de slachtoffers Surinder Rambocus en Lesley Rahman hebben verklaringen afgelegd. Beiden zeggen redelijk tevreden te zijn over het verloop van het proces. Het belangrijkste is de zekerheid dat gerechtigheid zal geschieden.

15 REACTIES

 1. Ik sta helaas niet op de lijst van verdachten…..maar i’ja …juist ik zou alles vertellen… maar i’ja… zij willen mij niet… Maar eerlijk zij moeten mijn geheugen niet kwalijk nemen…..ik heb alles van horen zeggen.
  Die een zat meer te liegen dan de ander op den duur weet ik zelf niks meer….neem mij niet kwalijk…ik wilde van de lijst afgevoerd worden maar kwam er nooit op.


  Maak melding

 2. Vreemd?
  Treurig!

  *Stel je voor dat jou het volgende overkomt :*

  Merkwaardig, hoe makkelijk mensen God verloochenen,
  en zich verwonderd afvragen waarom de wereld naar de knoppen gaat.

  Merkwaardig, dat wij geloven wat er in de krant staat,
  maar twijfelen aan wat er in de heilige geschriften staan.

  Merkwaardig, dat iedereen in de hemel wil komen en dan toch aanneemt, dat men niet hoeft te geloven, te denken,
  te zeggen en te doen wat er in de HEILIGE BOEK staat.
  Is dat soms te beangstigend?
  Merkwaardig, hoe iemand zeggen kan : ‘Ik geloof in God.’,
  maar desondanks de duivel volgt (die zelf trouwens ook in God ‘gelooft’).

  Merkwaardig dat de grappen via mail zich als een lopend vuur verspreiden, maar als men begint over God,
  krabt men zich wel eventjes op het hoofd eer men het
  doorstuurt, Merkwaardig, hoe het obscene, vulgaire,
  gewelddadige, en occulte vrij de cyberspace passeren kan,
  maar een openlijke discussie over GOD in de scholen en
  werkplaatsen
  onderdrukt wordt.

  Merkwaardig, nietwaar?

  Raar, dat ik me meer bezorgd maak over
  wat de mensen over mij denken, dan wat God van mij denkt.

  Natuurlijk kan je
  deze mail zo wegklikken, alsof deze je niet
  geraakt heeft. Raar…… toch?

  Merkwaardig, dat ,als je deze mail verzendt, je deze niet aan veel van
  je adressenlijst zult sturen, omdat je weet wat ze geloven of wat ze van jou vinden.

  Stuur deze mail door, als je het volgende echt meent:

  Ja , ik houd van God. Hij is mijn leven en mijn Redder.
  Hij zorgt er elke dag voor, dat ik functioneer. Zonder Hem
  was ik niets. Zonder Hem ben ik niets, maar met Hem kan
  ik alle dingen doen, door Hem die mij sterk maakt. AMEN.

  ——————————————————————————–


  Maak melding

 3. Een gratis vakantie naar je land van geboorte vanwaar je nota bene die medailles hebt weggemoffeld is nooit weg. Wie die schoen past trekke hem aan.


  Maak melding

 4. De een moord zonder enige vorm van proces en word aanbeden door een stelletje ezels, en deze zelfde ezels hebben kritiek op de rechtsgang in suriname die duidelijk niet over één nacht ijs gaat maar alle getuigen oproept om zo een beeld te krijgen wat er op 8 December is gebeurd in het fort zeelandia de zwartste bladzijde in de geschiedenis van de republiek suriname wat er ook gebeurd de daders van de massaslachting zullen hun straf niet ontlopen, we leven niet in de middeleeuwen laat dat duidelijk zijn .


  Maak melding

 5. Verklaring!

  Nog meer verklaringen van getuigen die wel veel verdriet hebben maar niets hebben gezien? Waren ze erbij? Wat houdt hun verklaring dan in? Kon die verklaring niet in NL worden afgelegd? Snapt u het?


  Maak melding

 6. alfa….. alfa ….ik kan jou begrijpen…maar ik moet jouw eerlijk zeggen zij die in God geloven gaan ook dood…anderen worden…. vanaf dag één dood anderen 70..80..90..100 max 110 jaar oud.

  Maar de Moslim ook…de Hindoe ook….Boedha aanbidders ook….HUMANISTEN OOK…daarom ga geen God erbij halen om de mensen dom te houden of nog dommer en achterlijker te maken die mensen moeten zien en begrijpen wat aan de hand is.
  Anderen bidden voordat zij van huis gaan om niet in het verkeer DOOD te gaan….maar anderen gaan toch DOOD.(vooral anno 2009 Su.)

  Vooral als jij zelf dom ben….. komt GOD nooit………. geloof me.

  DAT DING IS BIDDEN EN ALS JE KLAAR BEN MOET JE WERKEN…KEIHARD GAAN WERKEN.

  Je kop dien jij ook te laten werken anders ben jij nodeloos bezig en anderen helpen die niet mee kunnen anders worden zij bestolen door duivelse mensen die ook in een GOD geloven….daarom leg uit welke GOD.

  Ik geloof in GOD maar zonder oogkleppen.
  Ik wil niet dat zij mij bedonderen..mij laten bestelen door anderen en staan schreeuwen GADO bigi…maar hoe bigi als ik dom ben en de anderen rustig door gaan met stelen….b.v. …AI BOI BIGI MORO DIN is ook zo iets…nu weet niemand wie de Gaar keuken gesloten heeft….Volgens de wet..regels..of politiek..of Pl(dus somo zelf) om Opa Ronald een genoegen te doen….respect voor Pres….of het is te duur……noem maar op …WIE GELOOFT WIE.

  Leg mij uit a.u.b.


  Maak melding

 7. @ Du.

  Wie is een grotere ezel. De ezel, dan wel de persoon die anderen dom vindt maar hen als ezel bestempeld?

  De tweede dus, want ezels zijn zijn knappe intelligente wezens. Hoe dom kan iemand wel niet zijn.


  Maak melding

 8. jammer dat het is gebeurd maar helaas
  junnen wij ook naar de toekomst kijken het mag niet meer gebeuren we moeten verstandiger wordenen meer gaan kijken naar de toekomst van de republiek suriname .als je van je land houd moet je ook offers kunnen brengen soms om verder te kunnen moet je ook kunnen vergeven
  vergeven moet je zien tussen aanhalings en sluittekens.laat de rechtsgang zegevieren maar aaan de andere kant mag het niet ten koste van het land en de vooruitgang.
  hoop dat het gezond verstand mag zegevieren in deze.voorlopig laat ik het bij deze


  Maak melding

 9. Wat gaan die “gasten” dan verklaren. Van het horen zeggen heeft men niks, njet-njet, nada, notie. Of waren die toevallig achter de “schutting” en a pieppe. Haast heel Suriname heeft het van het horen zeggen en geen 1 heeft het gezien gelijk de “gasten” die op Pa Lantie kosten zijn komen “logeren”. Iedereen oproepen maar (lafoe), heeft veel op een poppenspel.


  Maak melding

 10. @ hetty
  de (mensen) die het militaire regime van bouterse hier romantiseren en verdedigen zijn naar mijn mening spreekwoordelijke ezels, en als jij jou aangesproken voeld jammer voor jou .


  Maak melding

 11. DU wat je zegt ben je zelf,jij bent de ezel hiero.Heb lef en ga plaats nemen op de getuigenbank,want als men jouw zo leest heb je alles gezien.
  Maar wacht nog ff een half jaar,zal je merken dat het volk niets gelooft van deze poppenkast,ze staan massal achter Bouterse en verafschuwen het Front.
  DU ik ben benieuwd wat je je zelf zal aandoen als blijkt dat MegaBlok de verkiezingen gaat winnen.
  Deze generatie stemmers hebben de NPS,VHP en PL door,alleen vlak voor de verkiezingen komen ze met hun praatjes,ze weten dat ze flink achterlopen dus vandaar de nepgetuigen,en het volk maar armoe lijden.Dat zien jouw geboeftes niet.


  Maak melding

 12. De hele wereld is een toneel
  De mensen (bijv. de overgelogengetuigen uit Holland)zijn de spelers
  Ieder mens,dus ook de ingevlogenen komt op en gaat weer af.
  En speelt intussen vele rollen.

  Shakespeare.

  Het netwerk en de jongeren die de NDP steunen zien het na en naast 27 jaar wachten op uitspraak schuldig of onschuldig dec ’82, als mensen die betrokken zijn bij een bepaalde toneel voorstelling, die zij op meer podia en voor verschileende gehoren ten uitvoer brengen.

  Rekening houdend met het feit dat ieder mens twee podia, niveau bezit.

  1.zijn prive toneel,podia, het denkniveau, het podium waarop we repeteren en de rollen voorbereiden die we (bijv. de overgevlogen getuigen)zullen gaan spelen.

  Op dit niveau heeft niemand en dan ook niemand macht over de ander.(wie liegt? wie bedriegt?)We never know.Niemand heeft macht over het denken, de gedachtengang van een ander.

  Wat wel voor het netwerk en de jongeren die de NDP steunen wel verifieerbaar is na en naast 27 jaar wachten op wet en recht dec’82,is het publieke toneel,podia van de spelers dec’82.

  We hebben gezien dat ze elke verkiezing zonder uitspraak dec ’82 gebruiken om het volk te gijzelen in een bastion van haat,rancune,verdeeldheid.(nps mensen praten niet met die en die van die partij)

  We zien nu dat die haat vanaf de prenetale fase van kinderen het ze meegegeven wordt.
  Als je haat bezit, het is een eigenschap van je, dan draag je dat toch over aan het ultieme van je.(je kind)die is later groot en dat zo generaties op generaties.

  We zien nu dat dec ’82 is gebruiksvoorwerp en tijdverdrijf is geworden vlak voor elke verkiezing om het front en niet objectieve rechtsgang te verdoezelen.

  We zien nu dat veel zaken onopgelost gaan blijven en voor alle spelers van deze voorstelling hun eigen verantwoording is.

  Laat de toekomst er nu buiten.

  Deze voorstelling zou een publieke afkeur moeten krijgen en verwezen worden naar hun eigen prive arena.

  Er is geen intentie meer voor dicussie dec’82.
  Geen ontwikkeling voordat Bouterse is …….
  Weg met het destructieve voordat patroon dat een bevolkinkg afwezig maakt.

  Mang mie ne bemoei jere, mie sa sie sa e kong,ondertussen a veroorzaker e goedoe ding srefie en lebie in een phsychologische script

  We willen in Suriname weten hoe we vooral de sociaal zwakkere kinderen kunnen opvoeden om zelfstandige evenwichtige Surinamers te worden die zich vanaf nu kunnen gaan meten aan de rest van de wereld.en dat hebben we niet kunnen zien in het handelen van de spelers voorstelling dec’82.


  Maak melding

 13. Naast wachten op uitpraak dec ’82 gaan het netwerk en de jongeren die de NDP steunen door met constructief denken voor een nog betere samenleving in switie Sranan.

  Naast het idee van de vrouwen taxi,waar er geen plaats is voor mannen,omdat die taxi-branche er alleen moet zijn voor vrouwen die niet lastig gevallen willen worden door mannelijke taxi-drivers,hebben we de mannen automonteurs wel nodig om bijvoorbeeld naast of na hun werk leraar te worden op de eerste avondschool voor onze sociaal zwakkere vrouwen, die een uitdaging zien in automonteur worden en die willen opleiden,zodat die vrouwen weer de monteurs worden van onze vrouwelijke taxi-drivers.
  En zo hun inkomsten kunnen generen en naar het niveau van zelfbedachte economische zelfstandigheid kunnen gaan groeien.

  Nps mie e bigi oenoe no go takie dat je dat ook gaat doen,want jullie hebben je tijd gehad,houden jullie bezig met misleiding van het volk met dec’82 en de NDP moet waar komen maken waar de spelers dec ’82,hen hebben gestopt en dat is na 27 jaar ook maar goed geweest. Er was toen nog weinig of geen bewustheid,bewustzijn.

  De NDP gaat alleen oppakken wat front heeft laten liggen en heeft miskend en dat is vrouwen perspektief en enthousiastme bieden.


  Maak melding

 14. Naast wachten op uitpraak dec ’82 gaan het netwerk en de jongeren die de NDP steunen door met constructief denken voor een nog betere samenleving in switie Sranan.

  Naast het idee van de vrouwen taxi,waar er geen plaats is voor mannen,omdat die taxi-branche er alleen moet zijn voor vrouwen die niet lastig gevallen willen worden door mannelijke taxi-drivers,hebben we de mannen automonteurs wel nodig om bijvoorbeeld naast of na hun werk leraar te worden op de eerste avondschool voor onze sociaal zwakkere vrouwen, die een uitdaging zien in automonteur worden en die sociaal zwakkere vrouwen met potentie willen opleiden,zodat die vrouwen weer de monteurs worden van onze vrouwelijke taxi-drivers.
  En zo hun inkomsten kunnen generen en naar het niveau van zelfbedachte economische zelfstandigheid kunnen gaan groeien.

  Nps mie e bigi oenoe no go takie dat je dat ook gaat doen,want jullie hebben je tijd gehad,houden jullie bezig met misleiding van het volk met dec’82 en de NDP moet waar komen maken waar de spelers dec ’82,hen hebben gestopt en dat is na 27 jaar ook maar goed geweest. Er was toen nog weinig of geen bewustheid,bewustzijn.

  De NDP gaat alleen oppakken wat front heeft laten liggen en heeft miskend en dat is vrouwen perspektief en enthousiastme bieden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.