Leden internationale drugsbende vast in Suriname

6

PARAMARIBO, 6 okt – De politie heeft zeven leden van een drugsbende aangehouden die actief was in Suriname, Guyana en Venezuela. Dit meldt het Korps Politie Suriname, KPS. De mannen zijn aangehouden te Carl François, in Saramacca. Ook is ruim zeventig kilo cocaïne in beslag genomen.

De bende was ook in het bezit van een machinegeweer en een pistool. “We hebben inderdaad een bende opgerold”, zegt politiecommissaris Krishnakoemarie Hussainali-Mathoera tegenover de Ware Tijd. Onder de aangehouden personen bevinden zich twee Surinamers en een Nederlander. Van vier Spaansprekende mannen moet de nationaliteit nog worden vastgesteld.

Geen van hen had identiteitspapieren bij zich. De politie overweegt contact op te nemen met de autoriteiten in Nederland en Venezuela. De laatste weken zijn vrij grote hoeveelheden drugs in beslag genomen bij verscheidene operaties. Onder meer wordt strenger gecontroleerd op routes vanuit Guyana. Het laatste succes volgt in het kielzog van de verduistering van drugs bij het Arrestatieteam.

6 REACTIES

 1. jullie nemen het van anderen en stelen het later weer wat voor gelul is dat,of neem dat spul en laat die mannen vrij schurken van agenten dat jullie zijn 90% van het korps is corupt


  Maak melding

 2. Wat hebben wij aan dit soort verhalen…Men kan opdit moment niemand vertrouwen, in dit soort zaken.

  Mensen buiten deze wereld van drugs, kijk uit…want zo loopt het niet goed …Tan fara whi…uit de buurt blijven en nooit iets gezien nog gehoord.
  De klapper moet nog komen..KIJKUIT.


  Maak melding

 3. dit geeft aan hoe serieus en groot dit probleem is suriname moet medewerking van het buitenland inroepen om dit probleem te tackelen want alleen zal het moeilijk te klaren klus zijn .


  Maak melding

 4. De korpsleden zijn reeds lang blij met het oprollen van een drugsbende. Want zij kunnen extra lachen onderling, wat naast hun schrale salaris een jackpot voor ze is.

  Ze willen de Surinaamse bevolking doen geloven dat na het oprollen van zo’n drugsbende, de drugs vernietigd wordt. Maar we weten wel beter. Het is net water in hun molen. De goede niet nagesproken.

  Kijk maar naar die zogenaamde onderzoeken die momenteel verricht worden, n.a.v. de verdwenen drugs, NB: onder leiding v/h Arrestatieteam.

  KPS, PG, J&P kortom het heel rechtssysteem is een lachtertje in SuriBAKBA.


  Maak melding

 5. met alle respect

  maar waar denk je dat succes volle landen zijn op gebouwd!!!
  drugs maak niet uit welke maar wat verdofd is drugs
  ik eur het niet goed maar men moet ook over leven.iedereen die groot praat geef die mensen een baan of geld,onder houden jullie ze dan zo lang men dat niet kan bekritiseer ze niet want nog maals ze moeten ook eten
  ik benadruk dat het niet de manier is maar het is niet anders politiek en eigen belangen dwingen die mensen daar naar toe
  en vergeet niet zo lang men hun geld met drugs verkrijgt en in hun eigen land inversteer is het toch een plus punt voor het land?
  Zo doet marokko het ook en dat is een feit wie dat tegen spreekt liegt

  en Ja die honderd procent controle is lastig maar hoe lang denken ze vol te houden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.