Damaru groots onthaald in Suriname

26

PARAMARIBO, 21 sep – De Surinaamse zanger Damaru is gisteren (zondag) groots onthaald in Suriname. Na een uitgebreide ontvangst op de luchthaven werd de artiest direct overgebracht naar de Anthony Nesty Sporthal (ANS). Op diverse plekken langs de weg van de Johan Adolf Pengel airport naar de stad kwamen grote groepen mensen bijeen om het te begroeten

Bij de ANS werd hij formeel ontvangen door onder andere minister Jong Tjien Fa, de directeur van Cultuur S. Sidoel en de District Commissaris van Paramaribo Rudy Strijk. Daar werd samen met hem het glas geheven en geproost op de successen die de jonge, in Suriname woonachtige, artiest in Nederland heeft behaald.

Jan Smit en Damaru staan deze week voor de derde keer op nummer één in de hitlijsten met Mi Rowsu (Ik heb een tuintje in mijn hart). Het duo kreeg afgelopen weekend nog een platinaplaat uitgereikt voor Mi Rowsu.
Damaru groots onthaald in Suriname

26 REACTIES

 1. Gaat het om Jan Smit en Damaru of Damaru en Jan Smit.
  De manier van publiciteit maakt dat het liedje afkomstig is van Jan Smit en onze eigen Damaru erachteraan huppelt. Ik word echt ziek van zulke publicitiet. Onze eigen Waterkant gooit Jan vooraan. Telegraaf maakte het nog mooier. Jan Smit breekt internationaal door. A.u.b zeg. Waar blijf onze eigen Damaru, terwijl het om hem gaat. Het liedje is sinds 2007 uit en werd ineens populair in Bakrakondre, uitgebracht door Damaru zelf. Zet de feiten goed op een rij. Ik vind het heel erg jammer dat men zo omgaat met onze artiesten. Ik vind nog steeds “Damaru en Jan Smit” en niet anders.
  ps. de remix van YesR vind ik vele malen beter.

  BlakaBoi


  Maak melding

 2. Allereerst proficiaat aan onze eigen blaka boy foe sranang. Hij doet het reuze goed. Hier en daar zal wat geschaaft moeten worden. But he knows how to do his thing. En dat telt.Het is een feit dat hij het zonder de remix met Jan nooit zover zou schoppen. Het resultaat is dat bijna iedere bakra hem nu ook kent. Dus hij komt er eens heus wel alleen, als hij maar goed gecoached wordt. Soms heb je een ladder nodig om de top te bereiken, dus waarom niet. Het resultaat telt. Daarmee is niet gezegd dat het inderdaad Damaru en Jan is en niet andersom. hieperderpiep en hiephiephieieieieieieiep voor Damaru.


  Maak melding

 3. Dit noemt men op ander mans rug het roem bereiken en dat is typisch nederland en typisch surinaams.
  Surinamers kunnen niks zelf.
  Het liedje van damaru bestaat allang en nooit heeft een surinamer gedacht laten wij dit liedje promoten.
  neeeee jantje moest even een deuntje bij doen.
  Jantje heeft het gigantisch goed in nederland , hoop dat Damaru dat ook heeft in su.
  a tang so

  .


  Maak melding

 4. Ja, al die suggestieve berichten hierover. Jan is ambassadeur van SOS kinderdorp waar het geld aan gedoneerd word. Jan dit, Jan dat, bla bla bla.

  Maar even iets anders.
  Hebben we niets te doen?
  Als iemand een scheet laat zijn we nog in staat een feestje te vieren.


  Maak melding

 5. @blakaboi je bent een zeurkous met een negatieve blik in zijn ogen. In Holland is het ook Damaru EN Jan Smit en niet andersom en jij vindt de versie van yes-r vele malen beter dus ook jij zet jouw eigen Damaru op de achtergrond t.o.v. YesR dus wat zeur je??
  Zie het positieve er eens van in, Su is weer eens goed in het daglicht gezet met een leuk en vrolijk meezing liedje mooi toch? positief blakaboi, positief!!!!

  En Du kom op!!!! laat die mensen daar mee liften het is des te leuker voor Damaru!!

  Vriendelijke groet,


  Maak melding

 6. Sorry maar ik vind jullie reactie heel triest.
  De foto boven zegt iets hoe trots men is op een Surinaamse zoon.Dat is toch geweldig!!
  En dat de Telegraaf meldde dat Jan Smit internationaal is doorgebroken wordt door deze landelijke dagblad positief bedoeld.Men is ook trots op Jan Smit dat OOK hij is doorgebroken in Suriname zoals wij trots zijn op Damaru.
  Weten jullie dan niet hoeveel Surinaamse artiesten in Nederland bekendheid genieten??
  Jongens….kom op,aub??En weten jullie niet dat Jan Smit een zwak voor Suriname heeft?
  Suriname is zijn mattie..sinds hij 13 jaar was.Hij is er zelf naar toe gegaan.
  Ik ben erg trots dat mijn kondremang Damaru,samen een lied heeft gemaakt met mijn bakra-mattie Jan Smit.
  Ook hier wordt een basis gelegd betreft een muziekale samenwerking.Kom jongens…positief denken!!!Suriname moet vooruit !!!
  Ik weet zeker dat Damaru heel erg triest wordt van jullie reactie.


  Maak melding

 7. Ik vind het jammer dat het nu ps bekend is want t is een oud lied maar ach wat zal het.Goed gedaan Dama nu op naar de volgende hit!

  Wat ik niet snap is dat een minister en een burgervader erbij moeten zijn.Alsof Micheal geen belangrijkere zaken aan zijn hoofd heeft.


  Maak melding

 8. @bakaramang, Ik zet Damaru helemaal niet op de achtergrond. Hoe zou jij het vinden met andermans glorie rond te lopen. Ik geef verder alleen mijn mening hoe ik het zie. Heb je de videoclip weleens bekeken. Waar is de clip geschoten? Ik vind het zeker heel positief dat Damaru eindelijk doorbreekt in NL. Alleen vind ik de publiciteit erom heen niet correct. Een remix heeft eigen inbreng inzitten zoals YesR die ook gezongen heeft. Dat van Damaru en Jan vind ik dus helemaal geen remix. (zelfde tekst, zelfde melodie) wat is er ge-remixed. Iedereen kan een vreemde taal leren…
  Ik vind het alleen maar positief dat zijn liedje in meerdere talen is gezongen. Zelfs in het Papiamento en is super… dus Damaru keep up the good work. Publiciteit moet vele malen beter.


  Maak melding

 9. Ze moeten erbij zetten dat alles van Damaru zelf is en dat Jan Shit alleen mee mocht zingen en meer niet. Mensen vergeten dat deze lied al jaren populair in ons mooi Sranan is.

  Hopelijk blijft Damaru een sranang mang en gaat ie zn tong niet draaien zoals veel Bounty’s.


  Maak melding

 10. @ net werk je vervalt in jou normale gedrag net als al die andere aanhangers van bouterse,is het haat als ik vind dat nu iedereen wat van deze jongen wil hebben tot de minister aan toe allemaal willen ze op de foto met damaru vergeet niet dat deze jongen heel lang aan de weg timmerd ik ken zijn muziek niet van nu, maar zo is het leven éénmaal als geld hebt en beroemd ben heb je zogenaamde vrienden dan willen ze allemaal wat vou jou hebben ik hoop dat deze jongen verstandig genoeg is om het kaft van de koren te scheiden.


  Maak melding

 11. Minister Jong Tjien Fa, de directeur van Cultuur S. Sidoel en de District Commissaris van Paramaribo Rudy Strijk. Niet de minste uurlonen. Maar er valt weer iets te vieren!!!


  Maak melding

 12. Jaja hij heeft binnen gehaald de zilvervloot….Deze mannen moeten zich dood schamen.
  Kunnen zij niet denken of de kop gebruiken. Ik stel ze voor naar Holland te lopen men wil hier graag zulke domoren zij kunnen gebruik en misbruikt worden…. wat een club stommelingen…niksnutters…leeghoofd.


  Maak melding

 13. Waarom kan ik nooit iets positiefs lezen als het om Nederland gaat?We leven toch niet meer in de middeleeuwen?Kom op mensen…laten we samen werken!!Dat is het sleutelwoord !!
  Dan zal je zien hoe snel Suriname vooruit zal gaan.Ik houd van mijn land Suriname,ik houd van mijn kondremangs…maar aan onze sranang-mentaliteit moet er heel veel worden verbeterd.
  Het is gemakkelijk om bla bla bla vanuit de zijlijn te roepen.Maar zelf doen…ho maar !!!
  Ik ben Sranangmang in hart en nieren,maar vanuit mijn hart zal ik alle vormen van haat en negativiteit tegenwerken !!!
  Ik ben een moderne autochtone Sranangmang.


  Maak melding

 14. Srananmang (16), Kom nou, niet alles hoeft toch in het kader van haat en negativiteit geplaatst te worden. Er zijn ook andere mensen (maakt niet uit waar ze wonen) die vinden dat Jan Smit misschien te vaak op de voorgrond wordt geplaatst. Misschien een onterechte gedachte, maar wees blij dat deze mensen er ook zijn om de boel scherp te houden.

  Ik weet zeker dat veel van deze mensen net zo veel srananman zijn als jij beweert te zijn, en ze gunnen de twee heren het succes. Dat is niet de discussie, misschien ben jij wel naïef. Dat zouden anderen ook kunnen zeggen toch? Gezien de historie mogen Surinamers in deze situaties een beetje wantrouwig zijn. Maar dat staat zeker niet in verhouding tot haat en negativiteit, integendeel. En het is niet altijd alleen “bla bla bla aan de zijlijn roepen en zelf doen, ho maar” . In dit geval is niet iedereen gezegend met een mooie stem om te zingen maar volgens mij draagt iedereen op een ander vlak zijn steentje bij aan de maatschappij, en daar kun je bewijzen dat je niet aan de zijlijn staat.

  Weet je wat ik vind? Ik vind dat jij te negatief doet over welwillende Surinamers die een positieve reactie plaatsen.

  Verder vind ik het nog steeds overdone dat bepaalde mensen het nodig achten om hun dure uurloon hieraan te besteden. Je kunt op een andere manier je trots laten blijken. En als ze het in hun vrije tijd doen vind ik het nog overdone. De mensen aan de kant van de straat vind ik leuk, dat zijn de echte fans!!.


  Maak melding

 15. ooooooooooooh ik zou net de duer uitgaan om een lot te kopen, adhv #1 maar toen ik verder las in #13, dan mi libi a torie ( Als Bouterse zijn naam niet genoemd was cker mi bing win wan jackpot.
  Maar helaas pindakaas DU’tje poor a torie zoals altijd.
  Maak niet uit voor die HATER, al gaat die topic bwz van spreken over Goudvisjes toch komt de naam Bouterse aanbod bij deze HATER DU.


  Maak melding

 16. Constructeur (nr.9),
  Mijn indruk is dat minister Jong Tjien Fa de populariteit van Damaru misbruikt voor verkiezingswinst voor zijn partij, Pertjaja Luhur. Daarom is hij op de foto met Damaru, want populariteit voor Damaru betekent zieltjes winnen bij zijn fans voor Pertjaja Luhur.Stanley Sidoel, directeur Cultuur, is erbij omdat het succes van Damaru ook van culturele betekenis is voor Suriname.Een addertje onder het gras is dat Sidoel ook lid is van Pertjaja Luhur….. En de aanwezighed van DC Rudy Strijk……??? Mogelijk dat de heer Strijk zich moreel daartoe geroepen voelde, omdat Damaru in Paramaribo woont.


  Maak melding

 17. Nr.17….elkaar scherp houden is altijd goed.
  Maar dat kan ook op een posiieve manier.Het valt mij vaak op dat het wantrouwen jegens Nederland bij mijn kondremangs steeds de kop op steekt.Altijd ben ik erg blij wanneer ik een bericht lees betreft een internationale samenwerking.Zo doorgaan !!! Dus ook als het gaat om een muzikale samenwerking.Juich dit toch toe i.p.v aan te komen met kinderachtige kreten.Nogmaals…het is 2009 en de maatschappij is aan het veranderen.Surinamers zijn clever en gewaagd aan de Nederlanders.
  En terugkijken naar het verleden zal nooit en te nimmer vooruitgang bieden.Ik verwijs nr.17 naar de oude vlag van Suriname met de kleurrijke sterren.Dus wat mij betreft is er ook in dit geval voldoende
  plaats in mijn mooie kondre Sranang !!
  Niet te veel mokken….maar de uitdaging aangaan aangaande een duurzame samenwerking.


  Maak melding

 18. mensen die negatief praten moeten
  hun mond houden want hun kunnen niks berijken
  ook niet met hulp van anderen en Damaru heeft
  het wel berijkt.Enigste wat jullie kunnen is
  negatief praten over anderen.
  Mi blaka bradda de mensen die negatief praten die mensen zijn jaloers.
  ik ben trots op mi kondre mang


  Maak melding

 19. Hoop dat Damaru EN Jan smit ondanks alle “commentaren” nog vele successen mogen behalen samen en/of solo;)
  We moge trots zijn op Damaru,van onze eigen bodem maar Jan Smit kan er ook wat van!!


  Maak melding

 20. ik zou zeggen ik ben trots op damaru en ook trots op jan smith dat ze zo ver zijn gekomen het doet er niet toe wat men er van vind het is beide mannen die er voor gezorgt hebben en dank zij jan smith is het zo ver gekomen laten we eerlijk zijn geef de keizer wat hem toe komt en ik ben er ook blij mee dat damru zo groot is ontvangen in sme die jongen is gewoon een voor beeld voor de jeugd dat het ook anders kan ,zo had je ook een lied van een surinaamse vrouw die gewoon werd overgenomen door een buiten landse artiest dat lied van aloema ding ding zo iets maar bij deze jan smith gunde hij damaru een kans en deed het samen met hem laten we niet jaloers worden maar juist blij zijn het ga ze goed


  Maak melding

 21. nr.24,Ik ben zelf een voorstander van positieve/opbouwende kritiek.Dus dat is mij niet vreemd.Maar als Srananmang kan ik het niet zien dat er denigrerend over Jan (mie mattie) wordt gedaan.Kijk maar hoe hij vriendelijk en echt
  met trots naar Damaru kijkt in de verschillende clips.Dat is toch geweldig!!!En te meer hij een mattie is van Sranang.Je snapt mij wel nr.24.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.