Suriname graadmeter Caribische voedselveiligheid

3

PARAMARIBO, 11 sep – Binnenkort kan in Suriname worden bepaald hoe veilig voedselproducten uit het Caribisch gebied zijn. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Het laboratorium waar de producten worden onderzocht, is bijna af.

Deze Agricultural Health and Food Safety Unit moet de modernste waakhond worden in de regio. Tegelijk is ook Suriname geholpen, nu ook lokaal consumenten steeds bewuster worden. “Groente mag niet teveel pesticiden hebben. Daarop kan gecontroleerd worden en binnenkort kunnen we dat lokaal doen”, zegt Raghoebarsing tegenover Dagblad Suriname.

Ook de eigen exporten kunnen veilig gesteld worden. Voorlopig is er nog altijd kans dat hele partijen groenten worden afgekeurd in Nederland. Wel is de controle de afgelopen jaren verbeterd. In tegenstelling tot vroeger is nu makkelijk te achterhalen wie welke partij wanneer exporteerde. “Als iets verkeerd gaat, moet de exporteur kunnen aanwijzen bij wie hij gekocht heeft”, aldus Raghoebarsing.

3 REACTIES

  1. Dan is het nu dus ook eindelijk afgelopen met de vervallen produkten in de vele Surinaamse supermarkten. En als dat niet eindelijk grondig en goed aangepakt wordt, blijf je ongeloofwaardig!!!


    Maak melding

  2. Op het moment dat ik in een andere reactie dit probleem aankaart komt dit nieuws.

    Ik zou er maar heel gauw aan beginnen want mensen structureel vergiftigen om een goede oogst en indirect ook voor het geld, is een misdaad.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.