Surinam Airways nog onzeker over lot schadeclaim

13

PARAMARIBO, 11 sep – De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij, SLM, blijft voorlopig nog in het ongewisse over het verloop van de schadeclaim bij de KLM en de Nederlandse luchthaven Schiphol. Onder meer is niet duidelijk welke van de twee bedrijven de schade aan de Boeing 737 betaalt.

Geen van beide geeft toe. Het civiel proces in Nederland duurt nog voort. Intussen zijn al drie jaar verlopen sinds het incident op Schiphol. “Het is een jaarlijks terugkerende vraag die we de directeur (van de SLM, red.) stellen”, zegt minister Richel Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme aan Dagblad Suriname. Toekennen van de claim zou een mooie opsteker zijn.

Volgens de SLM is zeker drie miljoen dollar betaald voor herstel van het toestel. In 2006 botste het toestel tegen een hoogwerker van de KLM aan. Dit gebeurde tijdens het inparkeren op de luchthaven. De staart raakte ernstig beschadigd. De SLM heeft de kosten betaald om het toestel toch maar in de lucht te houden. Zowel de KLM als Schiphol wordt onzorgvuldigheid verweten.

13 REACTIES

 1. Dan neem je toch een goed betaalde advocaat mevrouw apensa…

  Heb je geen beleides-medewerkers die je kunnen adviseren ,,vraag het maar aan meneer brunswijk comm. eigenaar s.l.m..

  In amerika zijn er tig aantal juristen die gespecialiseerd zijn wat dit soort zaken aangaat..

  Laat de k.l.m./ schiphol flink poepen in hun broek zij hebben het immers veroorzaakt..

  Geen tje-po-tié manieren met deze mensen..


  Maak melding

 2. De hoogwerker stond niet voor Jan Doedel op die plek. De schuldvraag is terecht. De Nederlander is gewend om geleden schade altijd ergens te verhalen. Maar is op zijn beurt ook goed in “duiken” als zij weten dat ze de schuldige zijn. Betalen is nooit leuk. De SLM kan dit geld heel goed gebruiken.


  Maak melding

 3. de slm is gewoon fout geweest om niet te wachten op advies van de luchtvaart deskundige.en begon op eigen kosten aan reparatie.

  met dit gebaar heeft de slm stil zwijgend toegegeven van een fout bij de cockpit bemanning.

  heeft de slm ook betaald voor de schade bij de hoogwerker van de klm.zoniet wie heeft dit dan betaald.

  de klm moet zonder meer voor de kosten draaien.het taxiën van en naar de pier geschied onder begeleiding van de klm personeel.de verkeersleiding op schiphol zou volgens mij ook geraadpleegd dienen te worden.

  vliegtuigen met bemanning en de passagiers zijn verzekerd van blok tot blok.


  Maak melding

 4. ja wordt tijd dat we gaan leasen we hoeven niet zelf een eigen vliegtuig te hebben in su toch als je twee lease heb je klm al de nek om gedaan met de pijs en je los elke maand de lease prijs af onderhoud doet lease bedrijf en de kerosine doe je zelf wat is dan nog het probleem met de prijs van een vliegticket


  Maak melding

 5. Naar mijn weten heeft een Boeing 737 niet de reikwijdte om de ruk Paramaribo-Amsterdam te halen. Moet zeker een ander type vliegtuig zijn geweest.

  Bernhard Tjoe-Fat


  Maak melding

 6. Trouwens we weten nieteens om wat voor toestel het gaat.

  Ik dacht zelf dat het gaat om die omstreden 747-300 boeiing van de k.l.m overgenomen via meneer henshuizen..
  Tot nog toe weet niemand hoeveel die kist is gekocht..


  Maak melding

 7. En ze hadden nog zo een TOPadvokatenbureau (Amsterdam Zuidas) ingeschakeld. Maar ja, Surinam Airways is geen Amerikaanse maatschappij anders had ze de schade wel gauw vergoedt gekregen. Men haalt weer spelletjes uit met “kleine spelers”.


  Maak melding

 8. Dit heeft met de verzekerings-maatschappij van de KLM/Schiphol te maken.
  Het is algemeen bekent, dat verzekerings-maatschappijen alleen willen vangen, maar als het op betalen aankomt ze altijd een vertragingstactiek toepassen!!
  Wie ooit bv. bij autoschade met ze te maken heeft gehad weet waarover ik praat!!
  Als je echter 1 maand achter bent met het betalen van de premie staan ze gelijk op hun achterste poten!
  In mijn ogen is het een legale criminele organisatie!


  Maak melding

 9. Als advocaat zou je Prem Radhakishun kunnen nemen ik garandeer jullie dat er binnen notime de schuldige wordt aangewezen. Drie jaar lang op een schadeclaim wachten is veels te lang. Stel je voor als dit met je auto gebeurt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.