Uniqa kan aandeel telecommarkt Suriname niet aan

3

PARAMARIBO, 5 sep – Uniqa kan het toegewezen aandeel op de Surinaamse telecommarkt niet aan. Dit zegt minister Richel Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. Het gebied Boven-Saramacca, in het binnenland, wordt maar niet voorzien. Het ongeduld groeit.

Uniqa is al aangeschreven zich te houden aan de vergunningsvoorwaarden. “Ongeveer twee jaar na het verkrijgen van zijn vergunning kan Uniqa nogb steeds geen telefonie brengen in het toegewezen gebied”, zegt Apinsa tegenover de Times of Suriname. Uniqa zal dus met een goede verklaring moeten komen. Afgesproken was immers dat Boven-Saramacca voorzien zou worden van in elk geval mobiele telefonie.

De andere nieuwe speler, Digicel, heeft wel een netwerk opgezet in Boven-Suriname. Ook oud-monopolist Telesur is druk bezig in het binnenland. Niet alleen de plaatselijke gemeenschappen, maar ook ondernemers willen een snelle verandering. Apinsa onderket dat de plaatselijke ontwikkeling wordt gestremd. Uniqa is een dochterbedrijf van het Curaçaose United Telecommunications Services.

- Advertentie -

3 REACTIES

  1. maar ja din schrijf fout e kon furu…watrasee.

    maar ja if din pa no habi na moni…kandi din mang, no e mik nofo moni inni na foto… dan sani e kon moeilijk tog.

  2. Waarom hoor ik Apinsa niet als het gaat om het niet onderling kunnen smsen met welke provider dan ook.

  3. er was ook afgesproken, dat ze internet via wifi en wimax zouden mogen invoeren ,maar o ja jullie saboteren dat zaakje al een tijdje met TAS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.