Formeel vier sterfgevallen door griep in Suriname

0

PARAMARIBO, 21 aug – Formeel staan vier sterfgevallen geboekt die gelinkt kunnen worden aan griep. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Bij geen van deze recente gevallen is het A H1N1 virus gevonden. Zorg om de verspreiding blijft hoe dan ook geboden.

Daarom ook valt het accent zwaar op voorlichting. “Het virus is ongeveer een maand terug binnengekomen. Er worden meer griepgevallen dan normaal gerapporteerd. Het moet wel duidelijk zijn dat de mensen zijn overleden als gevolg van complicaties van onderliggende aandoeningen”, zegt Waterberg. Mensen wordt onder meer gevraagd thuis te blijven als ze griep hebben.

Ziekenhuizen en poliklinieken moeten vermeden worden. Het openbare leven lamleggen, zoals sommige deskundigen suggereren, is geen optie. “We kunnen het ons niet permitteren dat de hele samenleving op gegeven moment wordt lamgelegd. Dat wordt een ramp. We proberen zoveel mogelijk mensen in leven houden. De overdracht is niet te stoppen, wel kunnen we helpen deze vertragen.”, aldus Waterberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.