Minder donaties, meer leningen voor Suriname

7

PARAMARIBO, 21 aug – Suriname gaat meer en meer de richting uit van leningen voor zijn verdere ontwikkeling. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Financiering van projecten met donorgeld is steeds minder een optie. Weliswaar zijn er nog wat stappen te nemen.

Projecten die nu nog op donorgeld drijven, moeten het de gewenste richting uit helpen stuwen. “We willen een steeds betere kredietrating, zodat je steeds minder afhankelijk bent van donoren. Het wordt dan steeds makkelijker de internationale kapitaalmarkt te paaien. Een betere rating biedt meer kans op voordelige leningen. Met de leningen moet ook de begrotingsdiscipline verbeteren.

Dat heeft uiteraard weer voordelen voor de economie. Toch is het niet de bedoeling donorhulp compleet af te schrijven. “We willen aan de andere kant het niveau van donorhulp niet zodanig, dat je er op gegeven moment niet op terug kunt vallen als je geen leningen meer kan opnemen”, aldus Van Ravenswaay. Met name de Europese Unie en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank zullen partners blijven.

7 REACTIES

 1. Suriname pas op wat de chinezen doen in afrika nu is ook naar ons gewaait daar zijn ze ook wegen aan het bouwen huizen van alles en nog wat winkels open en sommige willen niet terug gaan naar eigen land bla bla met inruil daarvoor zijn grond stoffen. Nu zijn ze ook met suriname bezig want de afobaka weg leid naar onze grond stoffen in het binnenland. wat voor duivels deal heeft het surinamse regering gemaakt met deze lang voor zogenaamd lening voor dat je weet komt erdaarlijke een een grote vlieg veld in het binnenland of het uitgraven van het rivier dat vanuit het afobaka stuweer komt zodat grote schepen geen boten maar schepen heen en weer kunnen varen je zult zien time will tell.
  NL heeft een waarschuwing van USA gekregen want die willen ook wat mee pikken nu is NL wel bereid om meer te investern in Surimaribo.

  peace out jullie bekijken het maar domme regering.


  Maak melding

 2. nog 1 ding de waarheid is hard om te horen.

  soms zie je het maar je doet als je het niet gezien hebt of niet wil weten.

  maar toch diep binnen vreet het je op want je kan soms niks eraan doen.


  Maak melding

 3. Front + is geboren om te winnen,zij zijn gekozen door het surinaams volk gekozen die als hulpeloze wezens totaal afhankelijk zijn van de frontbeleidsmakers.

  Op macro economisch niveau zijn er vele winnaars,alleen is het de frontleiders niet gelukt om van de onderkant van de surinaamse maatschappij winnaars te maken die net zo als hun aan de top voorwaarden aangeboden krijgen om de overgang van volledige hulpeloosheid naar onafhankelijkheid te maken en vandaar naar onderlinge afhankelijkheid.

  Ergens heeft front + de weg die leidt naar zelf verantwoordelijk zijn voor wat je doet verlaten en dat is verliezers mentaliteit.


  Maak melding

 4. Meneer ravenswaay,,

  Je hebt totaal geen zicht wat er in het land sme gebeurt..

  Ga op de affobaka weg richting iam gold en zie hoeveel honderden kg goud dagelijks wordt weggedragen naar canada.

  Je moet als regering zie v.b. Bolivia onmiddellijk deze iam gold nationaliseren en al het goud zelf exporteren.

  Maar je moet ook ballen hebben dit te doen..

  Als jij dit kan realiseren,ben jij de eerst volgende PRECIDENT van het land..

  Die oude zeventig plussers kunnen niets meer betekenen voor het land..

  En hou nou op anno 2009 te praten over donoren..

  We hebben alles in het land om ons tot de welvarendste mensen te behoren op dit continent.


  Maak melding

 5. Na haast vijf jaar komt hij ons nu vertellen dat hij nu wel serieus wil gaan werken.

  Daarom i’ja de bevolking is ziende blind.
  Deze gasten hebben niks en ook niks gepresteerd.
  En komen nu met verhalen groter dan een manjeboom.


  Maak melding

 6. Ik denk dat Ricardo even de weg kwijt is. Wie kan mij duidelijk maken wat het voordeel is van leningen (die je met rente moet terugbetalen) of donorgeld (dat renteloos wordt gedoneerd). Of is dit weer een Chinese triade-truc? Lenen, lenen en nog eens lenen, het eind is straks zoek. En kan Ricardo mij dat ook even uitleggen wat het economisch belang is van het lenen i.p.v. doneren? Ik vind dit een onzinverhaal.


  Maak melding

 7. Zijn andere manieren om onze economie voort te brengen zonder onze om onze grond stoffen te benutten.

  Neem een voor beeld van frans guyana 99% is bos en hebben net zoveel grondstoffen als suriname maar de franse regering willen nu nog niks benutten van al die gronstoffen
  tegen suralco zeiden ook nee want suralco was gewoon in het geheim goud aan het winnen in surinama en dat wilden ze ook gaan doen in frans Guyana. de waarheid is hard om te horen soms. Amerika wil ook mee plukken alleen de chinezen hebben de grip op hun ze zijn de chinezen veel geld schuldig dus ze kunnen nu nog niks zeggen zodra die schulden nog open zijn. Surinamse regering moet gewoon alle internationale bedrijven nationaliseren om de zeggen schap te kijgen ze maken een rot zooi van ons binnenland en de rotzooi moeten wij daarlijk opruimen met onze eigen kosten. en houdenlijk jullie op met het rassen gedoe ik zal en blijft dat rehalen tot dat het in jullie cabesa is door gedrongen met zijn alle zijn we sterk


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.