Wijdenbosch: proces los van verkiezingen

35

PARAMARIBO/HILVERSUM, 17 aug – Sinds begin dit jaar is Jules Wijdenbosch terug in het kamp van Dési Bouterse, de politieke leider van de NDP, die Wijdenbosch in 1996 het presidentschap gaf. Een jaar later verliet Wijdenbosch de partij. Als president werd hij in 1999 gedwongen tot aftreden wegens wanbeleid.

Bij de verkiezingen van mei 2000 richtte hij het Democratisch Nationaal Platform op, het DNP2000. Na ruim elf jaar is Wijdenbosch terug bij de moederpartij. Het presidentschap is weer binnen handbereik. Zeker als Bouterse in de problemen komt door een mogelijke veroordeling in het 8-decemberstrafproces.

Dit is niet de reden voor de presidentsambitie van Wijdenbosch. Het proces staat volgens Wijdenbosch helemaal los van de NDP-weg naar de komende verkiezingen, zegt hij in een interview met de Wereldomroep.

Bekijk hier de video op de site van Radio Nederland Wereldomroep.

35 REACTIES

 1. Niemand hoeft te komen met intriges. De NDP is niet meer te splitsen. Wij steven af op succes voor dit land met haar volk, ook als zij in den vreemde wonen.


  Maak melding

 2. Bruggenbouwer
  De brug niet alleen voor de verbinding,
  over water,van oever tot wal.

  Hij overbrugt talloze verbindingen.
  Is een brug,
  van het heden naar het verleden.
  Word ook regelmatig verlegd.

  Is de brug van bereikbaarheid,
  voor thee, specerijen, tabak en koffie.
  Menigeen vervoert ook hout en zout.

  Er loopt soms een hond op Uw brug,
  die het verkeer tot stilstand brengt,
  zonder zijn staart te roeren waagt hij de oversteek.(Varma R)


  Maak melding

 3. Leugens, leugens en nog eens leugens. Ik durf te wedden dat de samenwerking tussen Wijdenbosch en Bouta na de verkiezingen in 2010 absoluut over is. Wijdenbosch heeft door zijn alcoholgebruik nog maar één hersencel over. En dat wil weer president van Suriname worden? Godallemachtig. Je mag toch bidden dat dit zootje ongeregeld nooit meer de macht zal krijgen in Suriname! Dit gajes zal Suriname naar de kelder helpen. Niet dat het Front het zo goed gedaan heeft, maar ik geef ze alsnog het voordeel van de twijfel. De economische situatie in Suriname is op dit moment redelijk stabiel, laat het zo blijven. Met deze mannen aan het roer, en vooral Wijdenbosch, zal Suriname weer afdalen naar de situatie zoals in de jaren 80. Want als Wijdenbosch de macht krijgt, zal Bouterse aan de touwtjes trekken. Surinamers, allemaal, let op uw zaak! De ratten komen weer van onder hun steen vandaan!!


  Maak melding

 4. Bosje kan je niet wat anders gaan doen?
  ik zie suriname al aankomen met deze zuiplap.maar ja soort zoek soort bouterse bosje ze trekken elkaar aan he goedschalk komt er ook bij dan is die bende schurken compleet, kom maar weer lekker jullie zaken vullen en de boel plunderen over de ruggen van de domme massa.


  Maak melding

 5. Het doet de wortel en tak vernietigers pijn heel veel pijn…men ziet anderen zich kapot maken…. maar rede is heel wat mensen doen dingen en worden zelfs niet wijzer van.

  Zie b.v. Gillios….hij is de man gezamelijk met Derby die dag en nacht zaten te onderhandelen voor rechtsstaat Suriname…..waar is hij nu als 70 plusser jawel bij rechtsstaat SANTO-BOMA.

  DAAROM BIG UP BOUTA&BOSJE ZIJ ZIJN DE MANNEN GEWEEST SAN TJA LIBI INNI SRANANG.

  DE REST IS PUIN WAAROM STAAKT SPA NU NIET.
  HEEL WAT ONZIN UITGEHAALD IN HET VERLEDEN DE BEVOLKING VAN ALLES EN NOG WAT BELOVEN (dom houden)…WAT KRIJGEN ZIJ NU CHINEZEN.


  Maak melding

 6. DE twee waarzeggers op dit forum hebben gesproken ze kijken iedere dag in hun glazen bol.nummer 1 en 5 behoren gelukkig tot het domste deel van de surinaamse gemeenschap, de mensen met meer verstand dan pinto en de jongeren samen weten dat een keuze voor bouterse desastreus voor suriname zal zijn.en je als echt dom ben kiez je voor een persoon die in het verleden heeft bewezen geen moer van politiek weet en democratie hij heeft persooblijk voor gezorgd dat suriname in zijn ontwikkeling is gestopt, nu is suriname beetje bij beetje terug aan het krabbelen gelukkig maar zou ik zeggen.verdonk had weet ik veel hoeveel zetels in de peiling wat heeft zij nu , wilders zakt ook weg in de peiling wat ik hiermee wil zeggen is dat je niet blind moet zijn voor dag peiling.ik vind het een grote schande dat de man die persoonlijk onze democratie in puin heeft geschoten nu de grote democraat uithangt en mee mag doen aan de verkiezing die hij meer als tien jaren heeft verboden ik hoef geen HBO opleiding te volgen om te kunnen constateren dat bouterse en zijn kliek bedriegers en leugenaars zijn stelletje ratten die alles doen om aan de macht te komen .


  Maak melding

 7. Wijdenbosch en consorten mogen de eerstkomende 20 jaar niet meer aan de macht komen.
  Ik ben voor verandering in die zin dat politieke partijen hervormde veranderingen moeten doorvoeren in al hun gelederen.

  Alle politieke partijen zouden in hun programma’s moeten opnemen dat het hoogste bestuur slechts 2 termijnen van vijf jaar mogen aanblijven. Daarna een heel nieuw bestuur met nieuwe andere leden kiezen.

  Dit zal moeten resulteren in een proces dat de president van het land slechts 2 termijnen van vijf jaar aaneengesloten mag aanblijven.

  Heeft de zittende president na 1 termijn van vijf jaar de verkiezingen verloren dan mag hij/zij nooit meer president van Suriname worden.

  De grondwet moet op het punt van het presidentschap hard gewijzigd worden dat de president slechts 2 termijnen van vijf jaar aaneengesloten mag aanblijven en daarna nooit meer.

  Kortom ik pleit hier voor het amerikaans systeem, dit systeem garandeert het best veranderingen en verjongingen in een land.

  Wij moeten af van het systeem dat partij besturen en partij voorzitters hun hele leven besturen en voorzitters blijven.

  Ons huidig systeem frustreert goede veranderingen in ons land en breken ook geen jonge politieke talenten door.

  Ik hoop van harte dat hetgeen ik hier pleit zal worden omhelst en een bruikbaar punt wordt in aanloop naar de verkiezingen.

  Ook na de verkiezingen moet harde uitvoerbare afspraken hierover gemaakt worden om dit door te voeren.

  Tot slot geen Wijdenbosch,Bouta, Soemita en Djawallapersat.

  Maar ik zie ook liever geen Venitiaan en Ramdin meer zij hebben hun werk naar behoren gedaan.

  Ik hoop dat het na de verkiezingen veel beter zal gaan met Suriname, dus beter dan nu het geval is.

  Suriname mag nimmer terug vallen in chaos op alle gebieden zoals een aantal jaren geleden het geval was.

  Suriname vooruit.


  Maak melding

 8. Bosje ziet ze weer vliegen, of hij was weer dronken, deze man leeft met een verbeelding, hij vergeet heel erg snel, het kan niet anders als je zoveel alcohol drinkt. surinamer zijn niet zo naiëf om een president die het volk zelf naar huis heeft gestuurd weer te kiezen, vooral als men met de zelfde boeven bende het weer gaat proberen, rotop man! bosje ge slapen!


  Maak melding

 9. Let op let op !!! zitten zeuren over jaren ’80 dan ben jij dom zelfs heel achterlijk.

  Eerst weten waar die domheid vandaan komt.
  Weet waar het vandaan komt dan ga jij langzaam begrijpen dat een ezel wijzer dan jouw moet zijn.

  b.v. 8 dec. moest komen en wat dan ook het zou gebeuren…zie 25-02-80..het moest komen en ook gekomen.(heel wat zaten op te wachten)
  Gewoon moe van een behoorlijke grote groep liegers en bedriegers.

  Dit alles gebeurde door behoorlijk domheid (hebzucht, idioten, bedonderen van anderen de bevolking door de gekozen machthebbers.)

  Verder men was jaren voor (dus na 75) reeds bezig met COUP.COUP.COUP. zelfs radio stations…zaten dit te propageren.
  Dus maak je niet druk….ik geef FRONT nog een periode.

  Dan hebben wij weer iets te beleven(of er zwaait gewoon weer wat)
  En denk niet dat het weer Bouterse is hoor.

  Maar met bepaalde figuren aan de macht komen bepaalde zwellingen gewoon voor de dag.

  Tik yu ai luku.


  Maak melding

 10. Afro, ik ga een mooi stukje mee met je denkwijze. Vernieuwing, verandering, andere gezichten en verjonging is geen slechte zaak.
  Grondwettelijk moet er in Suriname veel gebeuren. Allereerst moeten mensen met een strafblad of mensen op verdenking van strafbare feiten van openbare funkties geweerd worden. Een natie besturen, leiden en vertegenwoordigen houdt in dat je van onbesproken gedrag moet zijn. Een voorbeeld voor je volk in plaats van een sta-in-de-weg.
  Het gros van de politieke figuren in ons land mag volgens het hierbovenstaande niet mee doen aan de verkiezingen. Velen die straks gekozen worden voor een publieke funktie staan de vooruitgang van ons land in de weg.
  OK, ik ben blij met de bruggen van Bosje.
  Geld weg, maar er is iets tastbaars, iets dat je kan zien en aanraken en zelfs honderden keren er overheen kan gaan. OK!
  Maar is dat alles? Ja, dat is het! Meer is er zeker niet gedaan dus ook Bosje moet de politiek links laten staan.
  Op dit moment wordt SME in grote delen van de wereld erkend en herkend. Maar er is een periode geweest dat we als land door slechts twee Caribische staten erkend werden. Een moelijke en zware periode voor volk en land.
  Stel je voor, dat je denkt dat je heel wat bent, met je mooie patta en je gepreste spiekrie broekoe. Je gaat in al je trots de straat op maar niemand ziet je staan, alleen die twee nozems die hetzelfde aan hebben als jij. Soort zoekt soort! Soort verpest soort!
  Die periode moeten we niet meer meemaken.
  Ons land is toen 25 jaar in vooruitgang teruggezet. Daar heb je 50 jaar voor nodig om er overheen te komen.
  Misschien maken wij dat niet meer mee Afro, maar ik hoop samen met jou dat er change, verandering komt in het politiek systeem van ons land. Want zoals het nu gaat, weet ik zeker dat alleen stommerikken gaan stemmen.
  Op wie, o wie, moet je in God’s naam stemmen?
  Stem je op de huidige machthebbers dan krijg je Somo en c.s weer op je bord. Stem je op B&B (Bouta&Bosje)dan zit je fout, want dan kies je voor de B. Fout! Bush, Blair & onze Balkenende gaan de geschiedenis in als de Beulen van Bagdad. Smerige oorlog!
  En dat heet politiek?

  Ik wacht op betere tijden, Afro. Komen die er niet, dan heb ik willens en wetens niet mee gewerkt aan deze poppenkast.

  Suriname vooruit!


  Maak melding

 11. @afro #9, mooi gedacht en getypt maar dit is een utopie, er staan anders heel veel persoonlijke belangen op het spel.

  Nieuwe politici maken geen schijn van kans, en de enkeling met goede bedoelingen vervalt na verloop van tijd onbewust in het gedrag van zijn omgeving. Daar zorgt de omgeving voor.

  Ik ben dezelfde mening als jou toegedaan maar weet dat het bijna niet te realiseren is.
  Misschien met een referendum zodat het Surinaamse volk zelf over de aanpassing in de grondwet kan beslissen.
  Maar dan loop je ook het risico dat een groot deel van het volk zich achter zijn eigen “vertrouwde” politieke partij schaart. En als de grootste partij deze aanpassing in de grondwet wil tegenhouden dan gebeurt er ook niets!


  Maak melding

 12. Hij wil een Afro maar heeft geen Afro en is ook geen Afro.
  Jullie kennen allenaal Anansie…kijk goed uit.

  Deze Afro wan tja bruja…maar ondertussen kennen wij bepaalde mensen.

  Deze mensen spugen of pissen gewoon in een pan voesel en staan dit gewoon aan jouw als domkop te verkopen.
  WAT EEN LEVEN !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 13. Ee bosje , mie e begie joe. Hoe dom kunnen mensen zijn. de hond keert naar zijn braaksel terug en presenteert dit als offergave. Hou er mee op de boel voor domme massa aan te zien. Had bosje meer credits gegeven, maar let op hij komt weer met grootsspraak en gaat weer voor Bouta, totdat…. en dan weer mooie woorden. die hele toespraak was soso bigie takie. Elk jaar weer die stomme praat. Ach wat, bedrieg de gek is geen zonde. Gelukkig is de kas weer gespekt door Vene en consorten, dus graaien maar.
  Jammer, tek joe ai lokoe.


  Maak melding

 14. Dat Bosje 2 bruggen heeft gerealiseerd,waarvan er heel dankbaar gebruik wordt gemaakt gaat voorbij aan sommige sukkels,maar ja Surinamers zien altijd maar het slechte in de mens,goede dingen komen niet aan de orde in hun optiek.Vooral de Surneds hebben daar een handje in,men zou bijna denken dat ze het volk niets goeds gunnen ,ze zien de gebruikers van die bruggen liefs nog uren wachten op een veerboot die steeds buitendienst was,gelukkig hebben die mensen lak aan het gekakel van sommige omhooggevallen Surneds.
  Bepaalde Surneds zien liever het volk van Suriname in armoede leven dan ze vernieuwingen gunnen,want het Front heeft niets goed gedaan sinds ze aan de macht zijn,alles en dan ook alles wordt gebedeld in Nederland,zwembad,renovatie van scholen,politieburo`s zelf een nieuwe ministerie van VolksGezondheid werd gebedeld,sportuitrustig voor arme kindertjes ,ze kunnen niets zelf uit de grond stampen.En het stelen kan rustig door gaan,zie hoe de ministers in kasten van huizen wonen en een SUV rijden waar je U tegen zegt,dat kleine beetje meters van huis naar werk wordt ze vergoed,Somo en jong kien Fa stelen maar grond en een boertje die om een paar milimeters grond vraagt wordt zonder pardon afgewezen.Dit alles vinden DU en consorten maar prima,een bewijs dat de arme bevolking ze niets kan schelen zolang hun leiders ,Somo,Brunswijk,Vene,Santokie maar aan de macht kunnen blijven.
  Er wordt maar steeds gehamerd op Bosje zijn drank,is er bewijs daarvoor?Is die man ooit veroordeeld voor rijden onder invloed or what so ever?Over de veroordelingen van Somo,Gilds en most off all Brunswijk lees ik niets,o ja dat mag allemaal in de ogen van de nep-democraten hiero.
  Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het stemVolk van Suriname in 2010 deze Frontgeboefte regering een lesje leert en eindelijk laat blijken dat ze nooit meer voor DOM worden uitgemaakt.
  Het gros van de jongeren stemt reeds anders zo nemen ze hun ouders en grootouders ook mee in hun stemgedrag,gelukkig maar ,nog effe en het FrontGeboefte is HISTORY.
  Ik vraag nu aan Waterkant om een aparte site te realiseren voor DU en consorten(de Frontaanbidders) kunnen ze daar ongelimiteerd hun gal spugen zijn wij vernieuweraars eindelijk van hun stom gebral af.


  Maak melding

 15. Begrijp niet dat mensen niet kunnen inzien dat het genoeg is geweest en uiteindelijk plaats moeten nemen in een bejaardenhuis.

  Tijdens tijdperk bosje was het ook een puinhoop maar hij heeft wel een goede zichtbare daad bewerkstelligd en dat is dat hij belangrijke bruggen heeft laten bouwen en dit vind ik persoonlijk wel een goede zaak. In de koloniale tijd is dit nooit gerealiseerd en ook de voorgaande regeringen ook niet. Nu is er een algehele ontsluiting oost westverbinding hiervoor hartelijke dank bosje en zeg nu vaarwel politiek.


  Maak melding

 16. @9

  Duidelijke omschreven visie en doelstelling die zeker gezien moeten worden door volkleiders.

  De jongeren die de NDP aanhangen denken daarom dat wij de voorzitter van de NDP meneer Bouterse wel gunnen,de ideologie van de NDP,gestopt naar aanleiding van aanleidingen binnenlandse oorlog,27 jaar dec ’82,zonder conclussie anno 2009,het goede voort te zetten,om nu te komen bewijzen wat meneer Bouterse bedoeld met zijn team “het beste met het land voor te hebben”.

  De strijdbare jongeren zijn niet bang in zo een verlichtte tijd dat er weer fricties ontstaan,met wapens en munitie.

  Jongeren kunnen toch via verschillende media tijdig aangeven als blijkt dat ze zich vergist hebben, en niet 27 jaar na dato dec ’82 een volk in verdeeldheid houden en elke verkiezing dit dec ’82 proces weer met wachten als conclussie te laten bevriezen tot de volgende vijf jaar en dat 27 jaar lang.

  En in de vijver van de NDP hebben De jongeren ook een vrouw gezien,die heel erg groeit.

  Ze heet JENNY GEERLINGS SIMONS!!!

  Je jongeren horen graag van een ieder een bijdrage,mening over deze mevrouw.

  Let wel de jongeren zijn er zeker van dat deze mevrouw JENNY SIMONS geen moordenares is.
  Dus aub geen retoriek op deze mevrouw JENNY loslaten.

  Ze is vaak te horen om 19.00 uur ned. tijd via skyradio.sr.


  Maak melding

 17. Bouterse zijn spionnen zitten overal,dus denken jullie maar niet dat de man niet weet wat hij doet.
  Op dit forum lees ik niets meer van RMD.Leider,de grootste spion sinds de jaren 80,die man heeft vele gedaante,s en is nu in Suriname.
  Wanneer RMD in Suriname is zijn er altijd buitenlandse militairen,Santokhie,kan de man niets maken.


  Maak melding

 18. De democratie zal het winnen van bouterse , de mensen als de jongeren en pinto en de rest van de aanhangers van bouterse die terug willen naar de tijd waar jou leven niet veilig was en waar onderdrukking en vernedering en moord en staatsroof de normaalste zaak van de wereld was die mensen zijn geestelijk gegijzeld door de mislukte revolutie van bouterse .de jongeren heeft het over jenny simons deze vrouw schend de etiek van een arts, nee ze is geen moordenaares terecht maar ze zit wel in een partij vol met moordenaars ik vegelijk deze vrouw met eve brown. ik heb vaker aangegeven dat sky radio een station is van de ndp voor limbo geld het zelfde hij schend jounalistieke ethiek, lees de verklaring der plichten en rechten van de journalist aanvaard te munchen 24 en 25 nov 1971.vanaf nu open ik de aanval op jou leugenachtige reaktie die je hier plaats vetel de lezers wat de visie is van de ndp vertel de lezers over de wandaden van jou zogenaamde volksleider die het surinaams volk naar de afgrond heeft geleid.


  Maak melding

 19. DU,wil terug naar de tijd,toen hij rotzooi verkocht aan de mensen en aan straatroof deed.Want de militairen hebben flink huis gehouden met zulke lieden,vooral straatrovers werden flink aangepakt zo ook de rotzooiverkopers.
  DU gaat voorbij aan het feit,dat iemand van zijn fouten KAN leren,hij denkt dat het als de jaren `80 wordt/blijft,maar wat deze boeven-regering uitspookt vindt hij allemaal best,DU geeft niets en dan ook niets om het volk nu in 2010 en hoopt dat zijn geboefte zal blijven regeren.
  DU waarom veroordeel je Brunswijk niet?Heeft deze rat schone handen dan?Want Brunswijk heeft ook gemoord,verkracht,en het ergste is ,dat hij een veroordeelde drugscrimineel is die zijn lelijke snuit ook niet ergens anders kan vertonen ,vind je dat dit gespuis mag regeren of President worden?
  Ik kan je vertellen doordat je apeface Venitiaan zich ingelaten heeft met Somo en Brunswijk,het stemvolk een afkeer heeft van deze lullo,zover ik het kan beoordelen wordt er in 2010 massaal op het MegaBlok gestemd,Bouterse wordt zeker geen president,daar heeft hij geen ambitie`s voor.Maar jouw idolen Brunswijk en Somo wel,vind je dat goed?Jazeker want ik heb nooit gelezen dat je ze het ergste toewenst.
  De enige die in jouw ogen een slechterik is,is Bouterse voor het gemak laat je de most evil Brunswijk buiten schot.Jammer voor je, je kan tieren en brullen tot je 1ons weegt,het MegaBlok komt zeer zeker als winnaar uit de bus in 2010,MARK MY WORDS.
  Als je me niet gelooft,raad ik je aan om Suriname te bezoeken,als dat in je vermogen ligt,om te observeren in de straten,wat de gewone man van deze boevenregering vindt,zeker weten dan kom je van een koude kermis thuis dan pas ga je je realiseren dat Bouterse de slechtste niet is,zo geliefd is hij bij het volk,het volk slaapt echt niet eindelijk worden ze met hun neus op de feiten gedrukt;dat deze boevenregering echt niets om hen geeft en alleen maar aan hun eigen,familie en vrienden denken.
  DU,leg je bij de feiten neer,je kan er niets aan veranderen,blijf in je Nederland in je flatje op 3 hoog,houd je bezig met de Nederlandse dingen,want eerlijk waar je verdoet je tijd met het steeds maar afgeven op de jaren 80.Het Surinaamse volk houdt zich daar niet meer bezig,maar kijkt ver VOORUIT,want deze boeven regering hebben ze gelukkig door.Eyyyyy DU,om wat centjes te verdienen kan je als spreekbuis gaan dienen voor je FrontAAL regering,misschien zit er ook een gratis ticket inbegrepen.
  Zelfs op Limbo geef je af en probeer je acracadabra te vertellen over(wat versta jij onder ethiek?) journalistiek,wat voor democraat ben je eigenlijk?Limbo is 1 van de weinigen die voor het arme volk opkomt ,geen blad voor de mond neemt en alle vuiligheid in de ether brengt,de luisteraars zijn gek op hem,ik zelf ook,sinds ik voor 6 maanden in Suriname was heb ik boeiend naar zijn programma`s geluisterd en gekeken.


  Maak melding

 20. @ (eerlijkheid)
  kies jij maar lekker voor bouterse en de ndp de toekomst zal jou leren of het een verstandige keuze is gezien het verleden van deze (mensen)voor mij zijn ze beesten. nee bouterse is niet slecht hij is de meest eerlijke man in suriname die niet liegt en bedriegd en dood , hij liegt niet over hoe die mensen zijn gemarteld en vermoord in fort zeelandia, hij liegt niet over op de vlucht neergeschoten hij liegt niet over zijn publiekelijk dreiging aan het adres van daal samen met zijn maat bischop in iedere beschaafde land horen mensen als bouterse in de gevangenis thuis en dat zal ook gebeuren let op mijn woord .het surinaamse volk is slimmer dan die stelletje idioten die zich verzamelen in ocer en hun ziel verkopen aan een moordenaar voor een bord bruinebonen.


  Maak melding

 21. Wel DU,dan weet je niets en dan ook niets over de denkwijze van het stemvolk van NU,idd ze zijn slimmer geworden en gaan niet meer voor die loze beloftes van deze FronTALE regering.Hoe lang ben je niet naar Suriname geweest?Want je typt alsof je in de jaren n`80 ben blijven steken,,ik weet toevallig dat de meerderheid van het volk Bouterse vergeven en vergeten heeft,Vene en Santokie weten dat ook,vandaar die schijnproces,edoch het volk laat zich door niets en niemand tegen houden en stemt massaal op het MegaBlok.De overwinning van NDP had het al bewezen in 2005,doordat Venetiaan bereid was zijn moeder aan de duivel te verkopen zit hij nu met de duivels Somo en Brunswijk aan de macht.
  Dus wat kom je hier uitleggen?


  Maak melding

 22. @ NUMMER 24.
  als jij de discussie wil voeren over bouterse doe dat eerlijk en met echte feiten bouterse is nooit gekozen door de meerderheid van het surinaams volk dus hou a.u.b jou mond over de meerderheid van het volk je weet niet waar jij over praat jongen ik ben niet blijven steken in de jaren tachtig ik ben op mijn hoede voor deze wolf in schaaps kleren ze hebben geen van allen afstand genomen van de misdaden die zijn begaan door bouterse en zijn bloedgroep mensen die geen spijt of berouw tonen voor het moorden van onschuldige mensen zwangere vrouwen kinderen en het vernielen van een heel land zijn naar mijn mening barbaren en dat zeg genoeg over de mensen die hun steun geven aan dit soort figuren, jullie zijn opportunisten avonturiers.


  Maak melding

 23. DU, luister no je haat gat zo ver dat je niet wil of kan inzien dat de NDP in 2005 als de grootste partij uit de bus kwam,waar was je toen,jij bent het die de boel loopt te belazeren steeds,je vertikt het om Brunswijk in 1 adem te noemen met Bouterse,want Brunswijk is net zo een moordenaar,maar dat wil je niet bekennen,gelukkig is het meerdeel van de reageerders bij de tijd en ontkracht jouw hersensspinsels over die vuile oorlog.
  Zolang men Brunswijk blijft koesteren,zolang mijn sympathie uitgaat naar Bouterse.
  Btw wat versta jij onder feiten?Feit is en blijft dat de NDP(Bouterse) inderdaad door door de meerderheid van het volk gekozen werd,maar door het duivelsepact wat jouw slapjanus Vene sloot met die moordenaar,verkrachter,bankovervaller en veroordeelde drugscrimineel Brunswijk,kon dit boeventuig de ruimte krijgen om het volk voor te liegen en te bedriegen.
  Ik weet precies waarover ik praat DU,ik praat met de man in de straat als ik in Suriname ben,ik weet onderhand wel wat er onder het volk speelt,maar wacht rustig af ,in 2010 worden mijn bewering bewaarheid en wint het MEGABLOK overweldigend de verkiezingen.
  Nogmaals HET MEERDEEL VAN HET SURINAAMSE VOLK HEEFT MASSAAL OP DE NDP(Bouterse)GESTEMD IN 2005.Dat zijn de echte feiten DU.


  Maak melding

 24. Mensen willen er niet aan geloven dat de NDP van D.D.BOUTERSE in zijn ééntje 15 (VIJFTIEN) zetels heeft behaald in 2005.
  Hoezo is dat niet door de meerderheid van het Volk?????Sommige mensen slapen net als NF-Plus met open ogen.Dat deze regen tot stand kwam door in de gauwigheid een coalitie van samenraapsels in elkaar te hebben geflanst,dat is punt 2 maar het Surinaamsevolk heeft anders gewild.Het “resultaat” hiervan is bewezen.


  Maak melding

 25. DU,
  Even als jij klaarblijkelijk emotioneel betrokken bent bij die spraakmakende decembermoorden heb ik die vuile binnenlandse oorlog, die trawanten samen met blanke huurlingen hebben ontketend, hier in dit land aan den vage lijf en leden ondervonden. Ik zal het daarom noooooooit eens zijn met jou en consorten.
  En dan mag men mij gerust weren van dit forum ja! Ik zal daar geen boterham minder om eten!


  Maak melding

 26. Ai baja wat een djugu djugu van mensen die hier zitten en voor het Surinaamse volk spreken. De meesten die stemmen in Su, weten vaak niet op wie ze stemmen. Partijpolitiek is vaak voor hun gerelateerd aan een persoon. Niemand zegt dat de ideeen van Bosje waardeloos zijn. Als strateeg weet hij waar hij het over heeft, maar hij is helaas samen met zijn trawanten ook een ordinaire boef. Hebzucht is de drijfsveer voor politiek in Suriname. En het het volk dat zich als domme massa gedraagd. a no ding bing jagie Bosje. toen was hij zo belachelijk om niet naar het volk te luisteren en “go home”te gaan. Hij bleef vastgeplakt aan die stoel toch???en wie gaat weer op hem stemmen??? Ie sjie no. Het is gewoon zielig gestemd met het surinaamse volk. Toegegeven er deugd niets van de politiek daar, dus men stemt iedere keer bij gebrek aan beter. En na 50 jaar hebben ze het niet geleerd. geef ons brood en pokoe en we zijn gelukkig. Dat we kraperen en de politieke bossen grote huizen en auto’s hebben is niet belangrijk. Als wij maar kunnen stemmen. hoe zielig kan een volk zijn??????????


  Maak melding

 27. het is best lastig om met mensen in discussie te gaan die oogkleppen op hebben het kan ook zijn dat er een babylonische spraakverwarring hier heerst . er zijn totaal 51 zetels te halen in suriname en jij vind dat als je 17 zetels haald dat de meerderheid van het surunaamse volk is? isri ga a.u.b jou huiswerk beter maken en kom dan terug, isri kan je mijn vertellen hoe bosje en bouterse aan hun meerderheid kwam??@ pinto als jij voorstander ben van een brute militaire regime dan is dat jou keuze maar plaats de dingens a.u.b in de juiste volgorde je hebt eerts een clubje padvinders die een democratisch gekozen regering naar huis schieten en het volk onderdrukt en vernederd een regime die alle rechten en wetten van ons lang op grove wijze overtreed en wat nu blijkt dat de regie lag bij valk.dan vind ik dat iedere rechtgeaarde surinamer het volste recht hebben om in opstand te komen tegen deze illegale regime en als jij pinto aan de kant van de onderdrukkers staat spijt me heel erg voor jou maar de democratie moet ten koste van alles terugkeren in onze vredelievende suriname en om heel toepasselijk af te sluiten leven de democratie en de vrijheid van meningsuiting.


  Maak melding

 28. Brunswijk is ook een crimineel maar heeft het geluk dat zijn misdaden verjaard zijn. Overigens heeft ook DDB het geluk dat die misdaden ook bij hem verjaard zijn. Sterker nog hij is zelfs niet aangeklaagd voor een aantal misdaden die op het moment van stuiting NIET verjaard waren. Dus DDB mag niet klagen en zijn aanhang heeft geen basis om door te gaan met ander oude koeien uit de sloot te halen. Alleen de december moorden zijn nog strafrechtelijk te vervolgen. En laten we eerlijk zijn. Heeft DDB niet zelf jaren lang de mogelijkheid gehad om een proces tegen Bruns te initieren?

  Opmerkingen als van Irsi zijn helemaal absurd. Wil ze soms suggereren dat de meerderheid van de bevolking daarmee de december moorden goedkeurt? Is zij soms van mening dat de keizers die iemand kieen daarmee op voorhand al zijn wandaden goedkeuren? Betekent dit niet dat in haar ogen de verkiezingen niet anders zijn dan de keuze van de volgende sociopatische dictator die naar willekeur zijn macht kan misbruiken en ALLE macht krijgt? Vergist zij zich niet met de keuze van warlords in donker Afrika anno 800 BC?

  Nee ik plaats dit artikel liever in het kader van de komende machtstrijd binnen de NDP. De uitspraken van DDB jl. vrijdag luiden het begin van een enorme strijd in. Z hebben nog tijd genoeg om elkaar politiek dood te maken.

  Ik ben slechts toeschouwer in het 8 december proces en – van afstand – het interne DNP-destructie proces.


  Maak melding

 29. Nu deze oké heren Bouterse en Wijdenbosch samenwerken is de vraag van het netwerk of zij een beeld hebben hoe zij pschychologisch gestructureed zijn na zoveel snekie kotieachtige streken?

  Het Surinaams volk wil begrijpen hoe deze oké heren met elkaar gaan functioneren?

  Allemaal ten behoeve van nationaal en persoonlijke groei van het individu en daarmee uiteindelijk een heel Surinaams volk en persoonlijke verandering individueel en nationaal als één Surinaams volk.


  Maak melding

 30. Wijdenbosch is weggelopen,dus een kenmerk van vervreemding.
  hoe denkt hij nu over de omstandigheden?
  Hoe denkt Wijdenbosch over het vinden van persoonlijke erkenning nu hij weer terug is geen therapie aan te pas is gekomen,voor de opbouw van zelfvertrouwen en eigenwaarde?

  Het volk wil niet meer blaka bal achtige streken,maar net als het buitenland praten over alles met alle partijen.

  Jammer dat we nog steeds van het buitenland moeten leren hoe het moet.

  Wanneer de OKÉ heren Bouterse en wijdenbosch taken, bevoegdheden,verantwoordelijkheden en middelen opvatten als onderdelen van een auto,dan wil het volk dat er vervolgens gereden moet worden.

  Afstemming en afstelling zijn voorwaarden voor een goede aankomst.

  De betekenis van samenwerking is dat route en doel samenhangen.
  het Surinaamsvolk wil duidelijkheid of de route het doel en/of het doel de oute bepaalt?

  Dit willen we horen geen neus en du gelul nationale zelfmoord predikers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.