Onderzoek naar open luchtruim Nederland en Suriname

22

Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat laat de mogelijkheden onderzoeken voor een volledig open luchtruim tussen Nederland en Suriname. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer meldt, Luchtvaartnieuws.

Een extern onderzoeksbureau bekijkt of het huidige luchtvaartverdrag kan worden herzien, aldus Eurlings in de brief. Als er een ‘open sky’ komt tussen Nederland en Suriname staat het alle maatschappijen uit de twee landen vrij om op elke gewenste route te vliegen.

De uitkomsten van het onderzoek worden in oktober verwacht.

22 REACTIES

 1. Bla.bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla, en nogmaals bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla.De Surinaamse regering zal een opensky nooit toestaan.Er zijn teveel belangen in het geding.


  Maak melding

 2. Baklucht, Baklucht ….wanneer kafowro tifi krijgt komt het tercht.
  Men moet gaan leren zingen ,geen tuintje in mijn hart.
  Maar een groot gat in het verstand of is het geloof, hoop en liefde, dan bedonder ik jullie allemaal.


  Maak melding

 3. Als ik het goed lees op luchtvaartnieuws hebben we er nog niets aan.
  Want Suriname heeft maar 1 luchtvart maatschappij die naar Nederland vliegt. En die van Nederland durven het niet of ze zijn ermee gestopt.

  Dus nog steeds monopolie en nog steeds geen goedkopere tickets. Pas wanneer andere landen gewoon mogen vliegen op Suriname gaat er een verandering komen.Verlaging van ticket prijzen.
  Maar met die corruptelingen in Suriname denk ik niet dat ik het nog ga mee maken.

  Ik rust


  Maak melding

 4. Een volledig open sky beleid is alleen van nut indien:
  1. de ticketprijzen drastisch verlaagd worden
  c.q. op een aanvaardbaar niveau komen.
  2. alleen bonafide luchtvaartmaatschappijen
  op de Midatlantische route opereren.
  3. er hoogwaardige service,comfort en
  veiligheid wordt gegarandeerd.
  4. er geen overheidsbemoeienis plaatsvindt
  door Nederland en Suriname.
  5. de open sky op basis van gelijkwaardigheid
  wordt uitgevoerd.
  6. de luchtvaartsector in Suriname er beter
  van wordt.
  7. de noodzakelijke infra structurele
  voorzieningen in Suriname worden getroffen
  8. er integere politieke leiders in Suriname
  in de regering en parlement zitten.
  9. de passagiersbewegingen van Amsterdam –
  Paramaribo v.v. aanmerkelijk stijgen.
  10. het toerisme in Suriname wordt
  gestimuleerd.


  Maak melding

 5. Pedro je haalt oorzaak en mogelijk gevolg volkomen door elkaar.

  Open sky is niets meer ne minder dat iedereen op SME mag vleigen. Als dat tot gevolg heeft dat er straks 5 maatschappijen vliegen zit iedereen met 1/2 volle planes en stijgen de prijzen en daalt de service. Alleen Zanderij wordt er dan beter van.

  En overheidsbemoeinis zal altijd plaats vinden. O.a. om de veiligheid te garanderen zullen ze certficering eisen, etc.

  En de infrastructuur wat bedoel je daarmee? De luchthaven of de weg naar Parbo? Persoonlijk zou denk ik bij een goede luchthaven ook aan na transport door de lucht. Bv naar Albina en Nickerij, VANAF Zanderij en niet na een rit van 45 minuten.
  Maar al die zaken zijn geen onderdeel van Open Sky.


  Maak melding

 6. Een ontmoeting met tante Sanne

  De avond hangt stil boven Paramaribo. Tante Sanne is een cake aan het bakken. Morgen wordt zij 80 jaar. ‘Een mensenleven gaat snel voorbij tante Sanne’, zeg ik.
  Tante Sanne vertelt dat haar drie kinderen die in Nederland wonen al in Suriname zijn en een verrassingsfeestje voor haar aan het voorbereiden zijn. ‘Hoe weet U dat ze een feestje voor U voorbereiden Tante Sanne’, vraag ik haar. Het dringt tot mij door dat zij eventjes net zo bewegingloos wordt als op een foto. ‘Hier in Suriname kom je gouw iets te weten’, zegt ze. Ik kijk door het huis naar buiten. Er zitten witte korrels op het raam van Tante Sanne. Het was de plensbui van een half uur geleden die haar sporen had achtergelaten op het raam.’ Er is niet veel van het samenhorigheidsgevoel van vroeger over in Suriname’, vertelt tante Sanne.
  Ik voel het levensverhaal van tante Sanne aan. Ik pak een stoel en schuif naast het raam. Het raamglas filtert door de waterdruppels het licht van het plafondlampje die naar buiten schijnt. Ik zie buiten een lila schemer die het panorama buitenshuis verkorrelt. Het dringt tot mij door dat ik het verkleurde leven van tante Sanne door het raam kan zien. Er wordt op de deur geklopt. Het is Johan een van de kinderen van tante Sanne. ‘Ik had hem drie jaar niet gezien’ zegt tante Sanne. Zij loopt naar de keuken om water op vuur te zetten voor de thee. Johan lacht en haalt het warme water van het vuur op en schenkt het in een glazen theepot. Tante Sanne gooit wat losse theebladen in het kokend water. De losse thee dat Johan van te voren gepost had dringt en verkleurt gouw het kokend water.’ Het kokend water verkleurt snel maar het leven verkleurt langzaam’, zegt tante Sanne. Zij wijst mij naar twee polaroid foto’s die aan de muur net naast het raam geplakt zijn. Mijn gevoel zegt mij dat de foto’s daar een kwart eeuw geleden geplakt zijn. ‘ Dat is Johan toen hij nog vijf was’, zegt tante Sanne. ‘Ook de polaroid foto’s zijn verkleurt tante Sanne’, zeg ik. (Varma R)


  Maak melding

 7. @8 neus

  De jongeren die de NDP aanhangen waar meneer Bouterse de voorzitter is, zijn blij met jou inzicht.

  De jongeren kijken uit naar reakties van jou, waar wij allemaal later kunnen opmaken van “dit weten wij samen”, ongeacht politieke achtergrond.

  Dank je wel en oprecht!


  Maak melding

 8. camiel eurlings ik geloof nog steeds in sprookjes…..denk je misschien dat je wat te zeggen hebt in deze???
  niet bij de paar domme surinamers en de klm..
  GOUDLIJN!!!!!!!!!!!!heb je het nog steeds niet door??????????stomme camiel, ga maar liever je energie in de nederlandse files steken!!!!!!


  Maak melding

 9. Wat zijn wij surinamers ook zo stupid domme dommme waarom nu waarom niet toen.
  jullie moeten altijd wete voor wat hoort wat.

  Zodra de lucht ruimt vrij wordt gegeven kunnen we van alles daar verwachten weet jullie hoeveel landen willen bepaalde landen in zuid amerika willen plunderen 1 van ze is china die al bezig is met veel afrikaanse landen voor grondstoffen. en amerika weet wat gaande bezig is zij willen ook wat mee pikken du dat ze soldaten in su sturen zoals artsen om nate gaan wat ze kunnen plunderen op een nettemanier. wat we het beste kunnen doen is zorgen dat de ticket goedkoop blijft met het zelfde regeling. het luchtruim openen kunnen je dan dagelijks vliegtuigen uit china of afrika verwachten neem van mij aan het zullen criminelen zijn met een gedachten die domme surinamers weten nog niet wat we komen doen. het kan laten ze naar een andere manier zoeken voor goedkope ticket.


  Maak melding

 10. ja hoor camiel heb je het nog steeds niet door dat de nederlandse regering dat zelf niet wilt en dat de nederlanders nog steeds zitten te azen op surinaamsgoud en welvaart???
  zodra er een open sky plaatsvind komen heel wat plunderaars suriname binnen en basta en raakt nederland alles kwijt, dus in deze is nederland degene die alles probeert te voorkomen en dat camiel dat geen eens weet nou ik kan het me haast niet voorstellen hoor. nederland is nog steeds azende op alles ik gun het ze ook wel, want alleen met de nederlanders komt het wel weer goed in surie dus van mij mogen ze blijven azen…


  Maak melding

 11. Mensen, mijne mensen.
  Zo gaat dat nu eenmaal.
  Zeer stomme acties en reacties, omdat al meerdere mensen niet meer weten wat logica en wijsheid is. Men belazerd de hele wereld dus inclu Suri met alles erop en eraan.
  Shit open skies, er stonden id jaren negentig bijna 50 landen klaar om via Suri verder te vliegen. Als tussen stop tussen lange routes en Suri ligt mooi bijna centraal tussen Noord en Zuid Amerika en die hebben nog goede banden met Europa,Azie dus…
  Maar geld, belangen, hebzucht en andere achterkamertjes politiek van Ned en Suri en maffia gedoe verhindert een verdere vooruitgang in deze richting(ook, helaas).
  Ik kijk elk jaar welke route goedkoop, interessant en bezienswaardig is om te uit te proberen om naar Suri te gaan en doe het ook.
  Maar tal-loze domme, gemakzuchtige en haast achterlijke suri’s willen het alleen maar makkelijk.
  Instappen op Schiphol en uitstappen op Zanderij JAP.
  Dus lanceert die Eurlings een briljant idee die mooi klinkt in de oren van ahw een naief kindje. Bestemd voor diegene die het gelooft en er blij van wordt.
  Keep on dreamin baby.
  En omdat wij niet (kunnen of willen, I don’t know)strijden voor onze zaak(zaken) zijn wij en blijven wij een lachertje in andermans ogen.
  Wij (de Natie Suri)zijn voor vele dingen nog niet klaar en volwassen genoeg, en nu een stel bandieten het land leid nog minder. Dat Surikindje van nov ’75 is onvolwassen, onverantwoordelijk, weet niet wat ie wil, waar ie vandaan komt en waar ie naartoe wil gaan en wil nog aan de ‘borst’ van Mama. Heeft leren lopen maar kan vooral niet rennen, tempo no de sref srefie. Ik bedoel het niet slecht maar vind het ergggg jammerrrr.
  Strax is circus Surimaribo compleet met Somo of Brunsie als Pres, zakken we van nivo bananen naar toko-toko republiek. Met de dragon uit t verre oosten die aan de touwtjes trekt. en corruptie een onuitroeibare parasiet geworden is.
  Ommoe groet u en wenst jullie allen veel wijsheid, durf en wilskracht.Opo kondreman oen opo foe go doe boen sani.


  Maak melding

 12. wat wilders kapot maakt probeer harry goed te maken met propaganda onder de allochtonen voor zijn sp.
  heeft de minister camiel eurlings van verkeer en waterstaat op voorstel van harry gehandeld of is dit de zoveelste losse flodder.


  Maak melding

 13. Men wil alleen maar goedkoper vliegen.
  Men staat er niet bij stil dat onze SLM,het onderspit zal delven ,maakt niet uit bij zulke mensen vooral die Surneds,alleen KLM en andere maatschappijen mogen profiteren hun eigen volk mag kraperen.

  Maar al met al dit onderzoek zal niets opleveren,omdat Suriname bij lange na nog geen toeristische atractie is,Martinair heeft het al geprobeerd,die moest afhaken omdat er met soms 3/4 lege toestellen gevlogen werd.
  Voor de laatste keer viegen naar Suriname is geen MILJOENEN-lijn,er vliegen PER JAAR hoog
  uit 500.000 passagiers nog geen eens,ik geef de opgeilers graag het voordeel van de twijfel,hoe kunnen meerdere maatschappijen ,zich daaraan gaan wagen,Martinair was een goede les dat het niet zal gebeuren.Dus zij die zich nu reeds gaan opgeilen met goedkope tickets ,dream on.
  Het is een feit dat de Suri`s graag voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten.


  Maak melding

 14. Ommoe zou je mij graag die route willen sturen want ik wil in december naar suri om mijn zieke moeder te verzorgen maar vind alleen prijzen vanaf 1400 euro en dat vind ik belachelijk en weiger klm en slm te verrijken die bandieten. Hoe kan ik jou contacten graag aub.


  Maak melding

 15. NL zal de weg niet gemakkelijk open stellen surinamse regering ermoet iets zijn voor NL om van te profiteren.

  precies nu wat in curacao gebeurt ze willen de dok en shell rafinaderij sluiten zodat Amerika een raket installie kan opzetten voor het verdedigen van USA waarvan NL kan profiteren. SURI regering pas jullie op domme ezels die jullie zijn altijd de suri volk blijven naaien hebzucht ze weten niet dat die dingens die ze doen later hun nakomenlingen eronder kunnen leiden die dommem donkeys


  Maak melding

 16. De jongeren die de Nationale Democratische Partij aanhangen,waarvan één van haar ideen zegt “geloof in eigen kracht en kunnen”,willen ideen horen wat het beste voor Suriname is.

  Jongeren in europa in zuid amerika nl in het buurland Frans Gyuana hebben niet zulke problemen,zoals geschetst op dit forum.

  De jongeren die in Suriname wonen zouden het prettig vinden als ze ook zonder veel te betalen vanuit su naar overal kunnen gaan,wanneer ze willen.

  Handig lijkt of de jongeren massaal naar europa naast verhuizen,daar is het niet perfect,maar je mag vliegen naar waar je maar heen wil,ef na europa joe o mekie stop,maar no wan willen maar niet kunnen of kunnen maar niet willen.

  Eh grote mensen,wat regelen jullie voor de jongeren,want hieruit leren wij alleen hoe je elkaar onderdruk moet houden en de jongeren willen juist openheid,transparantie,luchtvaartveiligheid en goedkope tickets om zelf de wereld te gaan verkennen,nadat Joyce Amerelo voorwaarden heeft geschapen dat wij jongeren met of zonder beperking arbeidsvaardigheden kunnen opdoen en werk kunnen krijgen, om zo geld te verdienen en onze eigen plezier kunnen bekostigen.

  Dan ga je zien dat wij jongeren oost,west,thuis best wel degelijk in Suriname zullen hervinden.


  Maak melding

 17. voor Willie #19,
  Sorry voor mn late reactie speciaal voor jouw.
  je hebt internet en geduld, ok.
  pak een schrijfblok en ga naar die site van slm en kijk op welke dagen en tijden zij in de regio vliegen(curacao, aruba, miami, new york) en stel dan zelf je reis samen door over te stappen op een van deze punten. De slm zegt in haar ticketbeleid dat transito niet mogelijk is maar ze kunnen dat niet tegenhouden, controleren en waarmaken.
  jij als reiziger bepaald zelf waar en wanneer je instapt enz, enz. (ik heb op luchthavens gewerkt dus weetd at zo).
  Stel een reis voor vb: je vliegt van hier naar miami, en stapt daar over op een vlucht vd SLM, checkje tijden vanninstap uitstap enz. neem liever ruim de tijd voor een overstap, vooral omdat je niet weet wie of wat vertraagd en dat je de luchthaven kent. Maar ik heb lef dus doe hetgewoon en ik kan een woordje engels spreken en ken mijn rechten, dus…
  de slm vliegt ook op new york(JFK intl.) en daar zijn de tarieven heel laag van hieruit vanwege de openskies(echte)verdragen en open concurrentie tussen div maatschappijen.
  Nogmaals check de tijden, aankomste en vertrek en doe het zelf.
  In de regio caribbean vliegt ook blue wings en gum air, ga googlen en pak je voordeel.
  ik wens je het allerbeste, geduld loont en who dares wins…
  ommoe groet u.
  doei


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.