H1N1 blijft bosjes slachtoffers maken in Suriname

3

PARAMARIBO, 17 aug – Het H1N1 virus blijft bij bosjes slachtoffers maken. Wim Bakker, topfunctionaris op het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, spreekt zelfs van een epidemie. Niet alleen het aantal griepgevallen neemt toe, maar ook de gevallen van longontsteking.

Van al deze gevallen worden monsters getrokken voor onderzoek in het buitenland. Veel patiënten met deze klachten worden opgenomen in het ziekenhuis. Toch zien de autoriteiten geen reden tot paniek. “Het leven gaat gewoon door. Er is niets veranderd voor de doorsnee burger. Er is ook geen sprake van een grote crisis”, zegt Bakker. Het Louis Pasteur centrum in Frans Guyana heeft ruim twintig H1N1-besmettingen bevestigd.

Dit is formeel een aanwijzing dat het virus zich meer en meer verspreid. De autoriteiten willen daarom hun strategie aanpassen. Die was tot nog toe gericht op zoveel mogelijk indammen. “Wij zullen onze nieuwe strategie erop richten de verspreiding te vertragen”, aldus Bakker. De voorlichting aan het publiek wordt intensiever. Medisch personeel krijgt een aangepast protocol.

3 REACTIES

 1. De autoriteiten willen daarom hun strategie aanpassen. Die was tot nog toe gericht op zoveel mogelijk indammen. “Wij zullen onze nieuwe strategie erop richten de verspreiding te vertragen”, aldus Bakker.

  ALS WIJ EERLIJK ZIJN ZIT DEZE MAN GEWOON DE BOEL VOOR DE BOEL TE LATEN.

  IK GEEF NU ADVIES DEUREN RAMEN DICHT.

  ECHT VAN DIE MOOIE VERHALEN EN NOG ERBIJ UNU LUKU BUN HIJ IS FRONT.
  KOM TOT NADER ORDER NIET MEER OP STRAAT.
  (blijf dus weg van arbeid, nooit in ruimte’s komen met onbekende mensen vlucht voor iedere hoest bui)BLIJF BINNEN.


  Maak melding

 2. Is het niet diezelfde Wim Bakker die ons voorhield dat het H1N1 virus Suriname ver voorbij zou vliegen en dat wij niet in de verste verte last zouden krijgen van de epidemie? Het zou hooguit eeen griepje kunnen worden die wel overgaat, niks aan de hand, doorlopen, niks doen suja suja.
  Nu het aantal dodelijke slachtoffers systematisch toeneemt is er nog steeds geen reden om te spreken van een grote crisis.
  Wel, hoe gezegend moeten we als land wel zijn om een wereldwijde epidemie die het opschrift pandemie heeft gekregen van de Wereld Gezondheidsorganisatie te ontlopen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.