Leefbaar Suriname kwestie van tussen de oren

14

PARAMARIBO, 28 jul – Of Suriname leefbaar is of niet, hangt af van de kwaliteit van het eigen voorstellingsvermogen. Dit stelt John van Coblijn, adviseur van president Ronald Venetiaan en coalitiepartij NPS. Een kwestie van tussen de oren beleven. Dat een groot deel van de samenleving ontevreden is, kan duiden op een gebrek.

Dat maakt makkelijk prooi voor oppositiepartijen en doemdenkers. Een gevaarlijke ontwikkeling, omdat de ontevredenheid in feite nergens op stoelt. “In ieder geval kunnen mensen mij niet zeggen dat het slecht gaat met Suriname, want dat zou het bewijs zijn van geen respect hebben voor wat de natie heeft bereikt”, zegt Van Coblijn tegenover de Times of Suriname. En er is veel bereikt.

De beroerde situatie van eind jaren negentig is weggemaakt. De economie is er flink op vooruitgegaan. “Er heeft een complete transformatie plaatsgevonden van de samenleving, wanneer het om ontwikkelingen gaat”, aldus Van Coblijn. De monetaire reserve is ruimer en er wordt driftig gebouwd. Bovendien zijn scheepsladingen importauto’s en bromfietsen binnen handbereik. Met soepele financiering.

14 REACTIES

 1. Die man Coby is een.. biri furu… adviseur…Ik stuur hem als een halfgaar richting gaarkeuken.

  Als ik nu advies zou geven probeer jij maar blaaskaak Somo bij te houden…STUK VERDRIET JIJ.


  Maak melding

 2. Van Coblijn,
  lijdt aan een chronische gebrek en kan nu ook geen verschillen maken.de ambtenaren hebben geen nette ruimte,op bepaalde ministerie hebben deze geen sanitair en niet te spreken over toiletpapier.

  in de binnenstad van paramaribo heerst een chaotische toestand en let op de vele verkeersdoden.venetiaan heeft van suriname een corrupte land gemaakt.dagelijks worden er mensen bij stoplichten belaagt door zwervers.

  ook kan men niet overal in de stad plaats nemen of je wordt lastig gemaakt door menselijke zwevers en zwervende honden.de vele criminelen rondom paramaribo en omgeving die de mensen dagelijks beroven en inbraak plegen.

  die Van Coblijn is goed ziek.als deze meer wilt weten over suriname laat hij dan een wandeling gaan maken in de binnenstad.de vele bedrijven waar men eerst TYUKU moet geven om je zaken in orde te krijgen.

  deze man heeft alleen respect voor zijn slapende president en niet voor het arme volk van suriname.


  Maak melding

 3. “Dat een groot deel van de samenleving ontevreden is, kan duiden op een gebrek.” Deze quote laat duidelijk hoe de personen rond venitiaan denken over hun eigen volk. Als je het niet met ze eens bent dan ben dom of achterlijk. Verder is het heel erg mager om tye stellen dat het goed gaat met su omdat mijn meer importeert. Volgens mij gaat het goed met je economie als je meer exporteert en niet meer importeert.

  quote: “Bovendien zijn scheepsladingen importauto’s en bromfietsen binnen handbereik. Met soepele financiering.” Dit is mogelijk omdat men uit o.a. drughandel verkregen geld wil witwassen. Su draait voor een groot deel op illegaal verkregen middelen.


  Maak melding

 4. Geachte redactie,

  “…omdat de ontevredenheid in feite NERGENS op stoelt”, zegt de adviseur van de President van de Republiek Suriname.

  Nou, nou. Zo denigrerend praten over het ‘voorstellingsvermogen’ van je volk en binnen een Parlementaire Democratie nota bene, door (nemen wij aan) gezond denkende politici, die eerder door dat zelfde volk gekozen zijn, getuigt achteraf NIET van voldoende respect voor je zelf en naar dat volk toe.

  En dat doe je vooruit lopend op een gesprek met dat volk, wetende dat ‘goed en slecht’ relatieve begrippen zijn, waarbij het kiezersvolk binnen de democratie de bepalende factor is. Niet wijs.

  Vandaar dat wij opgrond van deze houding van dhr. Coblijn eerder denken, dat er integendeel tussen de oren van dhr. Coblijn zelf iets niet goed zit, omtrent de kwaliteit van ZIJN eigen voorstellingsvermogen.

  Laat hopen dat iemand of de president misschien, hem Coblijn erop zal wijzen, dat qua ‘Public Relations’ zulks een houding naar het volk toe, beslist niet correct is. Foutje misschien?

  Meer kunnen wij er niet van maken.


  Maak melding

 5. Koby heeft zich opgewerkt tot beroeps pleitbezorger, maar dan wel 1 met beide benen stevig in de Surinaamse lucht. Wanneer deze figuur van wal steekt krijgt menigeen allerlei neigingen. Wonderwel trekt hij niet de volksbuurten in om zijn lulverhaal te gaan verkondigen.


  Maak melding

 6. Deze man (Còby)doet me denken aan de “rechterhand en woordvoerder” van Saddam Hoessain tijdens de inval van de Amerikaansemilitairen in Irak in 2003.Zelfs toen de Amerikanen het Paleis van Saddam binnenvielen riep deze zegsman nog:Let them come we are waiting for them and we have everything under control….we will kill them all.Het was toen ook een panniekreactie.


  Maak melding

 7. De opmerking van Coblijn mag als beledigend worden beschouwd. Een klap in het gezicht van de kiezers die de NPS hebben gesteund.
  Hoe dom of onzeker moet je dan niet zijn om tot een dergelijke uitspraak te komen?

  Te joe no sabie dansie, joe e takkie dattie a pokoe no boeng.


  Maak melding

 8. Wat een stomme reacties van pannelleden. Natuurlijk heeft Coblijn gelijk. Er is heel veel verbeterd. Een jaarlijkse economische groei van gemiddeld 5% een stabiele monetaire situatie en andere verbeteringen zijn uitstekend te noemen. Dat is de basis voor ontwikkelingen op allerlei gebied. Natuurlijk zijn wij er nog niet en kan er nog heel wat verbeteren. Maar als deze trend zich voortzet, dan zijn de zaken die nu nog om verbetering schreeuwen uiteindelijk geen probleem meer en dan vinden wij Surinamers vast wel andere zaken om over te klagen. Ik ben zelf creool, maar moet toch ruiterlijk toegeven dat de grootste klagers onder deze groep zijn te vinden. En dat is nou juist de groep die het minst presteert. De trend dat uiteindelijk het voorttrekken van de natie op de schouders van vrouwen komt te liggen, zet zich steeds meer voort. Kijk maar naar de verhouding man/vrouw als het gaat om alles wat te maken heeft met onderwijs, sociale participatie en zo veel meer.
  Dit zijn zaken waar je je aan moet ergeren en wat aan moet doen, en niet aan waarheden van de heer Coblijn.
  Als Surinaamse (Creoolse) mannen minder hanen gedrag vertonen en zich beter inspannen en presteren en als de macro economische situatie zich voortzet, dan komen we er wel.
  Maar als je denkt dat personen als Bouterse en Wijdenbosch begenadigd zijn met toverstokjes die de piemels van de Surinaamse man doen verschrompelen en ze tot constructief gedrag omtovert, dan moet je zeker op ze stemmen. Zelf denk ik dat er dan veel meer zal ontstaan om over te klagen gezien hun track record. Of geldt dat niet?


  Maak melding

 9. Dit hebben we te danken aan de nps, ze hebben het land naar de klote geholpen.
  Enige waar men goed in is, is bedelen.
  Echt afrikaanse beschaving.


  Maak melding

 10. Coby jij bent schuldig in handel van Chinezen….jullie gaan bij de Chinees honden vlees vreten en komen als domme zwevers weer de straat…..loop ook naar een Gaarkeuken…dan ben jij straks HALFGAAR.
  Ik wil weten wanneer die domme hebzuchtuge ogen en hoofd van jouw gaan werken….dom dom domme man Bah !


  Maak melding

 11. Er is idd veel verandert in Suriname maar niet dank zij de overheid.

  Om nou te zeggen dat leefbaar Suriname tussen de oren zit van deze Surinamers vind ik toch echt beledigend als je even de tijd neemt om in de straten te lopen van de volksbuurten.

  Praat met het volk, luister naar ze, leef tussen het volk en trek daarna je conclussie.

  Amba


  Maak melding

 12. als meneer coblijn volgens jou het niet goed ziet of verwoord vraag ik mij af of de mensen die terug willen naar naar de meest ondemocratische tijden van suriname wel goed bij hun hoofd zijn ik denk van niet.het is een illusie om te denken dat de ndp van bouterse suriname vooruit zal brengen de aanhangers van bouterse klampen zich vast aan een revo ideologie die nergegens op gebaseerd is alleen maar armoede dood en verderf en achteruitgang verder niets, legio voorbeelden in de wereld te zien wat er terecht is gekomen van landen waar een dictator aan de macht was .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.