Surinaams strafrecht socialer voor jongeren

1

PARAMARIBO, 28 jul – Het strafrecht krijgt steeds meer een sociaal gezicht. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie wil vooral voor jongeren meer garanties voor resocialisatie. Het tekort aan personeel en materiële voorzieningen maakt het niet altijd even makkelijk.

Dat is ook de voornaamste oorzaak voor de vertraging bij het aanpassen van wetgeving. De laatste jaren is weliswaar steeds meer vooruitgang geboekt. “We proberen zoveel mogelijk te richten naar het Kinderrechtenverdrag”, zegt Santokhi. Het verdrag schrijft onder meer voor dat jongeren niet met volwassenen ondergebracht mogen worden in strafinrichtingen. Met dit euvel wordt binnenkort afgerekend.

Er komt een moderne correctiefaciliteit. Zowel de dienstverlening als het verblijf moeten voldoen aan moderne voorschriften. “We gaan ervoor zorgen dat de resocialisatie met meer professionaliteit plaatsvindt buiten de strafinrichting. We zien liever niet dat jongeren in aanraking komen met de justitie. Gebeurt het toch, dan is het onze taak hen te begeleiden, zodat ze niet terugvallen in criminaliteit”, aldus Santokhi.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.