Suriname in belangstelling Afrikaanse drugsmaffia

28

PARAMARIBO, 9 jul – Suriname geniet aardig wat belangstelling van Afrikaanse drugshandelaren. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De ligging als buffer naar de Europese markt is uitermate gunstig. De bestrijding wordt er niet bepaald makkelijker op.

Justitie heeft al de handen vol aan de aanpak van smokkel langs oudere routes. “De route tussen Suriname en Afrika is minder lang dan men denkt, het is maar hooguit vijf uur vliegen. Dat hebben ze al ontdekt”, zegt Santokhi. Het is nu dus oppassen geblazen. Ondanks de extra worden de nodige maatregelen getroffen. Dat die nodig zijn hebben eerdere arrestaties van Afrikanen al bewezen.

Die hebben zich onder meer schuldig gemaakt aan drugshandel. Ook is er minstens één geval geweest van witwasserij. “We houden de verbindingen met Afrika in de gaten”, aldus Santokhi. Waar nodig wordt samengewerkt met buitenlandse politiediensten. De samenwerking heeft er in elk geval al toe geleid dat meerdere drugslijnen zijn blootgelegd.

28 REACTIES

 1. Tja, zo zie je weer dat Afrika zijn vroegere onderdanen niet is vergeten. De nakomelingen van de Afrikaanse slaven worden nu in de armen gesloten wetende dat deze groep aan de macht is en de bevoegdheid heeft Suriname te verkopen. Vraag mezelf af wat DDB (half indiaan en half nakomeling) na zal doen om cocurrenten een hakt toe te roepen.


  Maak melding

 2. vroeger was het de colombiaanse drugskartel en de fark die werden uitgenodigd door de militaire machthebbers van toen om suriname tot narco staat te maken daar is ook bewijs van gevonden daarom ging boereveen naar amerika om hun drugslijn op te zetten om die zelfde reden is bouterse veroordeeld in nederland lat wij de dingens juist vertellen en niet liegen want daar heeft niemand wat aan, deze minister weet wat aanpakken is .


  Maak melding

 3. wat gaan de bendes van Gils en Brunswijk doen? hun roots liggen in west-afrika.

  Wat gaan de andere drugsbendes binnen het Front doen?


  Maak melding

 4. Wanneer gaat de lijndienst open ..

  Ik wil hét ook proberen, om naar afrikaa te vliegen uit parbo….

  Welke maatschappij wordt de gelukkige die de route mag onderhouden en wat kost hét een retour-ticket..

  Goed voor onze roots en een bewondering waard..


  Maak melding

 5. De jongeren vragen zich af wat de overheid in Suriname heeft gedaan aan de oorsprong van deze aandacht , niet aan de beste van de slechte DDB vragen,maar aan de oude patronaten van het front.


  Maak melding

 6. Dit is een verdienste van venetiaan want toen hij in ghana was heeft hij voorgesteld om een lijndienst te openen ghana-suriname en vice versa.


  Maak melding

 7. Dit is niet iets nieuws.

  Kijk maar brunswijk deze man heeft een afrikaanse uiterlijk dus jah waar liggen zijn roots???????
  Hij is nu een diplomaat zonder diploma in het parlement.

  Hij spreekt ook abn nederlands.


  Maak melding

 8. @ nummer 10
  de oorsprong van dit probleem ken jij maar je bent zo stront eigenwijs om het in te zien elke dag probeer ik en velen andere jou dat duidelijk te maken maar helaas, de jongeren waneer word jij eerlijk en oprecht ??….


  Maak melding

 9. Die grote paleizen aan de Kwatta laten simpelweg raden waar al dat kapitaal vandaan komt. Daar hebben echt geen dagwe’s en todo’s voor gezorgd. De pater-intellectualis achter het heel drugsfenomeen in dit land.


  Maak melding

 10. Ai boi ai boi er moet een Segebai tussen zitten…100.

  PringPrang
  …….hallo hallo ello ello helo !!!! oh die hel….. jij bent Khan vergeten….Hij zit nu door toe doen van Justitie en Politie…zonder zijn eigen wil….in USA….in de Bajes…scenario Tjander Tak Taki…..U ziet het uitleg overbodig…te veel…. veels te veel….FROMMEL


  Maak melding

 11. En dit hebben we allemaal te danken aan onze president die wellicht uit emotionele gronden moet hebben gehandeld bij zijn bezoek aan Ghana. Alsof wij aan de eigen ellende in ons land nog niet genoeg hebben, worden nu deze nutteloze gasten onthaald.

  Stilstaan bij de vraag welk voordeel een luchtlijnverbinding met Afrika op basis van economische belangen heeft moeten brengen, getuigd van generlei waarde doch enkel een beschamende naiviteit van onze president.


  Maak melding

 12. @21: Die “man” doet het puur op basis van emotionele gronden. Het zit in hem eenmaal, toen hij les gaf op de AMS, konden alle Hindustanen al over hem praten. Een man boordevol negativiteit. Hij wilt puur een influx van zijn soort in Suriname, want er moet “evenwicht” en dominantie zijn. Hij moet het ook weten dat zijn eigen soort belust is om zich te mengen. Maar no span, zo een maatschappij zal niet lang standhouden.. just wait and c.. want management zit er niet echt in ze..

  lets go party..?
  yeah man.


  Maak melding

 13. @16: Kijk, ik weet dat domheid in jouw genen zit. Want dezelfde gedachtenpatroon herken ik ook bij anderen die op jou lijken. Dus.. dat ik mij aangesproken zou voelen? hoezo??? ach, you can’t help, domoor.


  Maak melding

 14. @ numer 18
  laten wij kritiek leveren om de inhoud zodat wij allen goed van kunnen worden a.u.b
  als je graag mijn reaktie wil uitlokken doe dat met een eerlijke en verstandigen reaktie en niet met leugens.


  Maak melding

 15. DU,je typt jezelf weer na,jij bent een geboren leugenaar.Wil je beweren dat jouw Brunswijk niet blij is met zijn soort uit Afrika?Om zijn drugspraktijken naar het buitenland te vervoeren?
  Jij bent het die steeds een bepaald persoon brengt op artikelen die niet op hem slaan,pfffff de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.

  Santokie die komt met een zg zorgelijk iets,waar hij niets aan kan doen,want zijn bigi basie,Brunswijk ,gaat gewoon zijn gangetje.


  Maak melding

 16. wat is hier een leugen du vertel wij komen tot een oplossing
  om dat ik vind dat wij het beter weeten
  kom op wat is je kleur ik kijk naar je uit
  ik roep je op als je echt een sranang mang ben hoor ik je


  Maak melding

 17. wij hebben allen hier het zelfde gemeend maar laten wij nu een vuist maaken kom mekie wie brasa makandra en drai baka go na a bron suriname is te mooi
  om dit land te verkopen wij kunnen het maar verdeeld en heers politiek speelt een grote rol wat nog groter is is de hebzucht.
  waake up


  Maak melding

 18. @ autar
  gebruik jou tijd voor iets verstandiger want deze man trapt niet in jou dom gelul autar de richting waar jij heen wil is te doorzichtig .en dit nog ik neem het nooit op voor brunswijk dus jou beschuldiging slaat echt nergens op. kom met zinnige en verstandige reaktie mi boi deze is te doorzichtig voer voor de kippen, zoek lekker jou soort op als domme discussie wil voeren ja. mentor ga jij lekker slapen want je hebt in deze de klokken horen luiden maar jij weet niet waar de klepel hangt. ik maak geen vuist met mensen die een moordenaar drugsdealer dictator volks bedrieger verafgoden laat dat duidelijk zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.