Suriname verontrust door berichten kinderlokkers

9

PARAMARIBO, 9 jul – De paniek ontstaan door berichten over activiteiten van kinderlokkers, wordt niet onderschat. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Burgers maken zich terecht ongerust. Maar of het echt om kinderlokkers gaat of dat bewust paniek wordt gezaaid, moet nog blijken.

Daarom ook dat justitie een onderzoek heeft gelast. Het bevreemdt vooral dat min of meer vergelijkbare gevallen zich vrijwel gelijktijdig voordoen op verscheidene plaatsen. “Dit kan nooit toeval zijn, we moeten nagaan wat erachter zit”, zegt Santokhi. Justitie kiest dan ook liever voor onderzoek in stilte. Direct overal politieagenten naar toe sturen kan eventuele kwaadwillige lieden juist in de kaart spelen.

Het zou kunnen leiden tot panieksituaties. Verscheidene media hebben de afgelopen tijd bericht over in zwart geklede mannen. Die zouden getracht hebben kinderen te lokken met snoep en geld. Het eerste geval werd gemeld in het Marrondorp Klaaskreek. Daar verschenen blanke mannen op ATV-terreinvoertuigen. Hoewel ook uit andere gebieden meldingen komen, is die van Klaaskreek nog het concreetst.

9 REACTIES

 1. dat de situatie schrijnend is wat de kindertehuizen aan gaat weet een ieder in suriname. aleen waarschijnlijk de regering niet als je praat met mensen van jeugdzorg,bevestigenze dit groot probleem.ik noem alleen het kindertehuis koesikwarano waar de situatie wel heel erg is. wet zou ook goed zijn om op saramaca te controleren. mij is ook ter ore gekomen dat pedofielen uit nederland huizen kopen in suiriname binnenland in gaan kinderen mee nemen ondermom dat ze een betere toekomst zullen hebben. waar rook is daar is vuur ben zelf als hulp en als oma betrokken bij een kindertehuis en help en ondersteun de kinderen waar mogelijk maar soms zakt de moed je in de schoenen als je ervaart dat dejeugd geen aandacht krijgt en onbeschermt rondloopt zonder enige kans op een mooie toekomst. dat is alleen weg gelegd voor mensen met veel geld . maar deze mensen zien ook geen toekomst als ze klaar zijn met hun studie vertrekken ze ook uit het land terwijl er onder deze groe kinder hele inteligente kinderen zitten maar dit nooit zullen kunnen bewijzen omdat ergeen aandacht voor is als we niet uit kijken zit suriname over een aantal jaren met een dubbel aantal criminelen prostituees want men moet toch leven niet waar. het eens zo mooi suriname waar men mensen tegen kwam entrots waren op hun land een nationaal gevoel uit droegen. waarje ontroerd werd als je de vlag zag wapperen ,het volks lied hoorde kinderen uit volle borst hoorde zingen opo kondre man oe opo en God is met ons suriname ,dan vraag ik mij af als ongeruste moeder en oma die heel veel van dit land houd ,wat is er met dit land aan de hand mijn oproep is red de kinderen van dit dierbaar land. Delia Meerzorg troost


  Maak melding

 2. Dit komt door beleid…dom beleid… dom volk.

  Als men wijs is komt men niet met zulke achterlijke verhalen.

  Of het is/ komt door beleid dat anderen(buitenlanders) geen greintje respect hebben voor de bevolking nog regeerders van Suriname.

  Grijp ze en draai ze de nek om.


  Maak melding

 3. Kijk zo zijn die dingen….die man roept plotseling heel wat dingen.

  Maar weet hij wil en moet zijn imago oppoetsen…maar laten wij wijs wezen………men vertelde mij ooit……dat in het bos zelfs slangen kunnen fluiten als vogel……(ga daarom niks pakken)anders a takru gi yu…….in het BOS

  UNU LUKU BUN…. MI BAR’YU


  Maak melding

 4. Geachte Delia,

  Jou betoog heeft mij ontroerd. Ik ben zellf vander van twee kinderen, en ja ze groeien met leifde hier op en kan gelukkig geven wat ik wil en het gaat met godswil goed.
  Maar er zijn inderdaad mensen die het beter verdienen.

  Ik wil wel met jou een plan maken om iets op te richten.
  Want vroeg of laat wil ik terug naar mijn land.
  als er gegadigden zijn kunnen die gewoon melden.
  Dinaldo


  Maak melding

 5. hallo delia
  ik heb je reactie,s gelezen, het is gewoon triest wat er vandaag de dag gebeurd in suriname, de kinderen worden door zulke gasten hun hele leven lang getraumatiseerd, het is bekend dat de zogenaamde hulpverleners uit het buitenland meestal al een strafblad hebben , maar de justitie in suriname en ook de directie van de weeshuizen screenen, dat soort gasten niet, en misbruik van kinderen komt in de beste familie,s voor , opa , vader ,broer ,oom , die vergrijpen zich ook aan hun eigen vlees en bloed. meeste toeristen kunnen er ook een handje van , al met al , de kinderen zijn gewoon overgeleverd aan dat soort beesten .


  Maak melding

 6. Ik snap er geen moer van….ik hoorde …..daarom vraag ik de minister, meneer de voorzitter….raaarrrrrrrrrrrr.
  hoe moet de min. pedo’s pakken……doet hij dat….. dan verzaakt hij in zijn fubctie als vele daar in Su.(rommel rommel rommelhok)
  Daarna hoor ik weer een politie man in Wageningen….maar dit heb ik vaker gehoord……Min v J&P. doet niks (geen politieman geen P.G.)men neemt het liefst vrienden in bescherming en laat de toekomstige jeugd verzieken…… Dan hoe wil men op een min. rekenen…Men zit meer te lummelen met 8 dec. ipv. het land behoorlijk in het gareel te brengen.

  FRONT IS DUIDELIJK EEN ROMMELHOK MAN.


  Maak melding

 7. Vervelend maar dit heb ik allang voorspeld.
  In dit geefik nogmaals de regering van su de schuld.
  Ik heb ook kinderen en wil graag naar su, maar door dit soort dingen wordt ik gedemotiveerd en ja al hoe vervelend het ook klinkt wij suri s zien een blanke als een goede vriend maar pas op! het barst van de blanken in su en ik hoop dat er veel controle komt naar dit soort praktijken.
  Zou graag een handje mee willen helpen!
  Let er zitten ook onze eigen suri s ertussen.
  a tang so


  Maak melding

 8. een ieder die heeft gereageerd op het bericht, wat is er in suriname aan de hand met de verlaten en verstoten kinderen aan de hand, vooral de kinder tehuizen raad ik u aan de parbode van juli tekopen.
  en pag 14 open slaan.dinaldo bedankt voor je medeleven. koester je kinderen ze zijn een Gods geschenk net als deze verstoten kinderen. maar het is ozo makkelijk om je hoofd om tedraaien deze kinderen verdienen bescherming van onze volwassen. waar anderen het nalaten GOD heeft ons een opdracht mee gegeven in het leven en om tezien naar onze mede mens in nood. dus hou op met wartaal uit tespreken maar kom met nuttige comentaar


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.