Zieke matrozen in quarantaine voor Surinaamse kust

4

PARAMARIBO, 8 jul – Twee zieke matrozen van een pas binnengevaren schip worden in quarantaine gehouden voor de kust. Dit meldt De West. Aanvankelijk mocht niemand het schip verlaten. Nu geldt dat alleen de zieken. Er wordt met alles rekening gehouden.

De gehele bemanning is onderzocht door het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. Of het om een uitbraak gaat van de Mexicaanse griep moet nog blijken. “Het BOG is daarmee bezig. Wij hebben de procedures gevolgd”, zegt Annel Edenburg, topfunctionaris bij de Maritieme Autoriteit Suriname. Het BOG is erbij gehaald nadat een loods bericht kreeg dat twee bemanningsleden ernstig ziek waren.

Het schip is kort daarop verklaard tot quarantainegebied. Intussen heeft het toestemming gekregen door te varen naar de bestemming te Paranam. De loods is zelf niet in contact gekomen met de zieke mannen. “Hij heeft de gezagvoerder gesproken. Die heeft hem gewezen op de toestand van de twee,” aldus Edenburg. In Suriname is het aantal gevallen van Mexicaanse griep beperkt gebleven.

4 REACTIES

  1. De jongeren willen een geoliede,goed bijgehouden registratie van de gezondheidszorg,beleid t.a.v hoe,wat,waar,wanneer het Surinaamsvolk op hoe,wat,waar en wanneer moeten handelen,a.h.v overheidsinstructies.

    tegenwoordig zijn virale/chemische bedreigingen van mensen die de wereld niet alleen maar bang maken,maar ook echt daad bij het woord voegen de laatste mode.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.