Ex-militair Van Haperen niet bekend bij Defensie

50

PARAMARIBO/DEN HAAG, 2 jul – Het Nederlandse ministerie van Defensie is niet bekend met Peter van Haperen, de man die zegt dat hij als ex-militair afweet van internationale plannen voor een invasie in Suriname in 1982. Dat was volgens hem bedoeld om het militaire regime van Bouterse omver te werpen.

Van Haperen kwam daar dinsdag in Suriname mee naar buiten. Hij zou in die periode voor de Nederlandse militaire inichtingendienst hebben gewerkt.

Maar Defensie zocht de personeelsbestanden dinsdag na en kwam hem niet tegen, zei een woordvoerder. Volgens De Volkskrant wijdde het Tros-programma Opgelicht in 2005 een uitzending aan Van Haperen, inmiddels ‘fiscalist en beleggingsadviseur’, omdat hij Nederlandse bejaarden in Spanje zou hebben opgelicht.

De PvdA heeft inmiddels Kamervragen gesteld over de uitlatingen van Van Haperen.

50 REACTIES

 1. En zo is dat. Ik heb ongeveer een uur zitten googelen op de naam Peter van Haperen, maar ik kom niet verder dan de “oplichter” Peter van Haperen, die aan de Spaanse costa’s menigeen in rouw heeft gedompeld met zijn ongure praktijken. Het feit dat TOS “Opgelicht” daar uitgebreid aandacht aan heeft besteed, zegt volgens mij al genoeg.
  Deze man is een charlatan. Natuurlijk zal het Ministerie van Defensie in Nederland ontkennen dat men een Peter van Haperen kent. Misschien moet men eens bij de CIA informeren. Peter van Haperen is volgens mij een huurling, die voor geld alles doet. Met zijn nogal amateurische aandoende uitlating omtrent het stelen van vliegtuigen om daarmee droppings uit te voeren in Suriname, maakt hij zich nog minder geloofwaardig. Als hij inderdaad een lid van de Militaire Inlichtingendienst is geweest, en zijn verhaal doortimmerd had bij de Nederlandse machthebbers, had hij helemaal geen vliegtuigen hoeven stelen. Begrijpt u me? Deze man is geheel ongeloofwaardig. Nogmaals, oplichters, leugenaars en charlatans beheersen het 8-decemberproces. En dat is een wrange constatering voor de nabestaanden.


  Maak melding

 2. Natuurlijk kent de Nederlanse Defensie hem niet. Iemand die bij de Inlichtingen Dienst tewerk is (was)gesteld komt niet voor op de loonlijst als zodanig.Wel mischien onder het “mom” van tuinman of noem maar wat. Dat weet een ieder, ook bij de Inlichtigen-dienst van de Surinaamse President is dat zo. “Anderen” worden betaald uit de financiele kas van de President die hij niet hoeft te verantwoorden aan de Staat. Die soort “groep” is (zijn) meestal van een (de) hogere kader.Dus niets nieuws onder de zon.


  Maak melding

 3. Overigens kende het Ministerie van Defensie MIJ plotseling ook niet meer toen ik om mijn achterstallige pensioen uit de jaren ’60-’66 vroeg. Raar he?


  Maak melding

 4. Overigens had ik mijn reactie @ 2 al gegeven nog VOORDAT ik de reactie van Theo Para had gelezen. We hebben dus een geestelijke lijn over een afstand van 8000 km, Theo. Hulde voor je reactie, dat de mijne overtreft maar tevens ook bevestigt.


  Maak melding

 5. soort zoekt soort, allemaal oplichters, moordenaars en boeven, als USA en nederland een coup wilden plegen was het een fluitje van een cent,dus dat verhaal is allang achterhaald, bouta en consoorten zijn gewoon, volksmisleiders en criminele moordenaars.


  Maak melding

 6. Dat ding is verjaard en bejaard…..brengt het brood op de plank nee…nee !
  Gaan jullie met de klauwen werken en breng het land vooruit…..en verhalen van theotje en hapertje…brengt ons echt niet ver.. hoor me.


  Maak melding

 7. Ja als je geen echte getuigen kan opvoeren, dan verzin je er toch gewoon één!!!!
  Kanhai waar ben je mee bezig en wat deed je in …………… ?


  Maak melding

 8. Weer zo,n figuur op zoek naar fame and glory, die overal al is uitgekotst, door z,n wanpraktijken.Hopend op her en der een graantje mee te pikken . Een pathetische leugenaar , geilend op bekendheid die zich al geweldig voelt als hij z,n naam in de krant afgedrukt ziet staan.


  Maak melding

 9. Ok ..dan.Volgend jaar verkiezingen zal mij niet verbazen minister van Defensie Van Haperen.Tja ..het is einde dienst bouterse het zal niet lang meer duren.

  Rust in vrede.


  Maak melding

 10. Bouterse en Kanhai kunnen natuurlijk alleen oplichters vinden om hun leugens over de slachtoffers van de decembermoorden na te vertellen.

  H. Helmond


  Maak melding

 11. blaka bakra,
  Die huurlingen, die in Suriname onze Afobakka lichtmasten opbliezen, waarvan sommigen met hun neus en tenen in dezelfde richting Paramaribo bereikten waren zeker ook oplichters?

  Bovendien zal de naam van geen enkele inlichtingenman of vrouw op een lijstje prijken.

  Een inlichtingen man/vrouw kan ook iemand van 80-jaar zijn, als het gaat om specifieke info. Wij wisten wel wat er op handen was, echter ben ik benieuwd naar het fijne van deze kwestie.

  Ik houd het erop dat Bhagwandas toentertijd niet uitsluitend het spoor bijster was.

  Aan elke militaire operatie gaat flink wat inlichtingenwerk vooraf. Ronald Reagan en Lubbers hebben toentertijd die invasie zelf afgeblazen.

  Die bloedbad van die goree-oorlog zou daarbij vergeleken slechts een schijntje zijn!

  Mogelijk hangen wij hier in bomen, maar we zijn echt nog geen apen!


  Maak melding

 12. Hahahaha,

  Als men had gedacht dat het Min. van Defensie direkt zou bekennen dat deze Peter inderdaad in loondienst zat zou dat impliciet betekenen dat het min. van deze plannen afwist.


  Maak melding

 13. Defensie kent wel vaker zijn eigen mensen niet en daar is juist de adder, ex militairen die invallide zijn geraakt en een finale kwijting accepteren komen ook niet in aanmerking geregistreerd te staan.


  Maak melding

 14. Ik dacht het al, dit is een valse getuige. De man wordt kennelijkd door de NDP met coke geld betaald om zodoende een valse verklaring af te leggen


  Maak melding

 15. Als ik de naam van deze man leest: van Haperen, zegt dat al genoeg. Er hapert een heleboel aan de verklaring van deze aartsleugenaar.


  Maak melding

 16. Weer een “DOOFPOT AFFAIRE” bij de nederlandse overheid als de CATSHUIS kwestie waar Balkenende (“DE VUILE LEUGENAAR” )in de eerste plaats allen ontkende en niet te vergeten de affaire “FRED SPIJKERS” dat nog
  voort sleept.


  Maak melding

 17. Defensieklokkenluider Fred Spijkers is het toverwoord om aan te geven dat Defensie liegt en dat de anti-Boutisten (DU/ Gandhi) het fout hebben.
  15 onschuldig vermoorden? Hahahahaha. 15 terecht geëxecuteerden!!!


  Maak melding

 18. Heel het rechtelijke proces omtrent de gebeurtenis van 8 december is een grote flater van de hoogste orde aan het worden.
  Tot op heden kun je er een soap van schrijven en niet serieus nemen. Verdachten die mee doen aan de Nationale Politiek, verdachten die niet op komen dagen. Schorsingen van weken of maanden. Zittingen van een half uur een daarna schorsing voor maanden. En ga zo maar door.
  Een grote opgevoerde kul. Meer kan ik er niet van maken.


  Maak melding

 19. Tip aan het openbaar ministerie in Suriname:

  Deze psuedogetuige mag niet worden toegelaten tot het getuigenverhoor. U dient o.b.v. het wetboek van strafvordering bezwaar te maken bij de rechtbank. Deze getuige moet zo snel mogelijk het land worden uitgezet!!!!!!!


  Maak melding

 20. schijn bedriegd.,

  Kan jij mij mischien vertellen waarom de President (ook zijn voorgangers)een speciale fonds heeft van 10tallen miljoenen die niet verantwoord hoeft te worden?. Over de Militaire kant van een Inlichtingen Netwerk kunnen wij onze mond maar dicht plakken.Te ingewikkeld voor leken.Mischien is het goed dat je “Achter de schermen bij de geheime diensten” raadpleeg. Het vanaf de SOE tot de FBI.,van Mossad tot OSS en ga zo maar door.Teveel om op te noemen., wel leerrijk.


  Maak melding

 21. @ nummer 8
  merkwaardigen aan jullie reaktie is waneer wie dan ook in het voordeel van bouterse spreekt hoe jullie dat interpreteren als je aan de advocaat van holleeder vraag of hij schuldig is zegt hij ook nee dus weski kan beroepshalve niets anders zeggen, waneer één van de beste advocaat van nederland een surinamer gerald spong zeg dat bouterse schuldig is aan vrijheid beroving en moord en dat het makkelijk is om bouterse te berechten dan moet moet jij de domme emotionele reaktie hier lezen het kan toch niet zo zijn dat iedreen liegt en dat bouterse alleen de waarheid spreekt denk nou een keertje na, bouterse is een notoire leugenaar hij heeft die domme massa jaren lang voor gehouden dat mensen op de vlucht zijn neergeschoten hij verscheen op de tv met heel serieuse blik om de surinamers voor te liegen alleen mensen die het verstand van kleinkind heben geloven in die sprookjes van bouterse . mensen als na mi pinto akademya de jongeren leier en velen anderen die ik vergeten ben.


  Maak melding

 22. Heel raar dat deze MAN alvorens zijn verhoor id gescreend door de surinaamse autoriteiten..heeeeel raar….maar is suriname is alles mogelijk. Dit geeft aan hoe slim men daar is…..

  Slickrick..


  Maak melding

 23. Ik had ook niet anders verwacht.

  De dictator zal allerlei manieren proberen te verzinnen om maar enigszins zijn onschuld te kunnen bewijzen.

  Al komen er nog 100 verzonnen getuigen bij, hij heeft al zelf gezegd politiek verantwoordelijk te zijn voor deze massa moorden. Dat is naar mijn mening hetzelfde als keihard verantwoordelijk.


  Maak melding

 24. Nu blijkt dat die van Haperen in het bijzijn van anderen documenten heeft laten zien over 8 december doden die alleen een inlichtingen persoon tot zijn beschikking kan hebben, dit is verklaard door een Nederlandse kolonel (Volkskrant vandaag).

  Al die hypocrieten die nog niet eens doorhebben dat het hele 8 dec. proces een grote poppenkast waar niemand in Suriname uiteindelijk wat aan zal hebben, dit is maar het begin want DDB is zoals eerder gebleken een veel groter strateeg dan die front pannekoeken, there is more to come dus zullen we van de ene schorsing in de andere belanden.


  Maak melding

 25. Een inlichtingenman behoeft niet persé in direkte zin voor te komen op de betaalsrol van Defensie.

  De daarvoor in aanmerking komende “topcat” heeft de ruimte om specifieke deskundigheid in te huren voor het verkrijgen van cruciale info dan wel het klaren van deze of gene operatie.

  Er zijn genoeg Iraki’s Tali-abani’s, die hand- en spandiensten verlenen aan de coalities in die gebieden. Dat maakt hen nog niet tot Canadese, Hollandse, Amerikaanse, Engelse staatsburger.

  Het verhaal van het niet bekend zijn met van Haperen hoeft op zich geen probleem te zijn.

  Het doel heiligt altijd de middelen.

  De baas zal deze uitgave altijd weten te verantwoorden.

  Ik kom ook niet voor op de betaalsrol van Justitie & Politie, maar verleen wel degelijk technische ondersteuning aan een specifieke dienst.

  Lang leve de waarheid!


  Maak melding

 26. er staat toch ook iets in het verdrag van 1975 mits er binnen 10 jaar niets gebeurd op humanitair gebied kennelijk was nederland bang voor de kosten en zullen ze alles maar dan ook alles ontkennen


  Maak melding

 27. deze man zuigt alles uit zijn duim.
  Invasie’s waren er zeker wel gepland alleen niet in 1982…… de eerste keer eind 1983 en de tweede in 1987


  Maak melding

 28. Het Nederlandse ministerie van Defensie is niet bekend met Surinaamse veteranen!

  Het Nederlandse ministerie van Defensie is niet bekend met ex-militair Peter van Haperen

  Patriot!


  Maak melding

 29. Meneer de ezelachtbare, beste DU,

  Het is voor iemand die nadenkt niet belangrijk wie wat zegt, maar wat de argumentatie is.

  Lees het artikel dus goed (desnoods enkele malen. Ik hoop dat het kwartje bij jou eens eindelijk valt!

  Anyway prettig weekend


  Maak melding

 30. die nummer 34 twijfelt aan iedereen behalve aan oplichters en halfgaren die uit een hoge hoed worden getoverd en nog blank is want in zijn ogen is iedere blanken een racist en heeft iets met de slavernij te maken maar behalve als gaat om die serie moordenaar bouterse te ontlasten dan maakt het deze emotioneel domme infantiel niet uit.pinto hou je zelf maar voor de gek ik vraag mij af welke dienst iemand als jou in dienst zou willen hebben ja ik ken er één de vuilnisdienst schiet mij net te binnen. leven jou waarheid, en dat is op de vlucht doodgeschoten bouterse liegt alsof het drukt staat en opgelicht laat zien wie deze oplichter is van haperen die happert wie houd wie nou voor de gek????


  Maak melding

 31. Gheorghe Popescu oud voetballer van wo. de Nederlandse PSV heeft vandaag gebiegd dat hij tot eid jaren ’80 gewerkt had voor de SECURATE., de Inlichtingen-Dienst van Roemenié. Tot 3 dagen geleden ontkende hij die nog.Als Novum in het Nederlands nieuws van vandaag. Met dit wil ik enkel aangeven hoe., en met wie een Geheime (Inlichtingen) Dienst kan werken en of tewrk gaat. Deze meneer stond ook niet op betaalsrol van Defensie van dat Land.


  Maak melding

 32. @ nummer 40
  niets nieuws onder de zon iedereen ziet het verkeerd alleen de aanhang van bouterse zien het goed en bouterse zelf, iedereen lieg voor hem hij is ontschuldig hij is eerlijk en heeft niemand vermoord en hij is ook geen drugsdealer en hij wist niets van boereveen allemaal leugens is dat beter zo ???….. zijn rijkdom heeft hij eerlijk met hardwerken verdiend .


  Maak melding

 33. DE tijd zal het wel lerendeze getuige weet meer en dat is zo ik volg alles wat er gebeurd afleiding van het niet kennen van deze man
  als onder zoeker weet ik dat een geheime opdracht niemand elkaar kent deze man heef alles in details verteld hoe het moest gebeuren dus het zou een bloed bad zijn geweest de rat wist meer jaja ik zeg het met hoofdletter DE RAT. door dat men weet
  wat dat dit zou uitlekken probeert men deze man letterlijk ongeloofwaardig te maken ik ken de pratijken van de geheime dienst nu de aap uit de mouw komt zal men alles ingezet worden deze man dient beschermd te worden als iets deze man overkomt zal ik de verantwoordelijke hieromtrend bij de lurven meeneemen in een proces
  DU jammer voor je grote rat


  Maak melding

 34. @ neus wat loon lijst je probeert je grote neus
  ook in alles te stoppen laat mij je uit de droomhelpen
  dit alles is gedaan uitvaderlands liefde.
  dus haal je neus uit die streepje of lijntje
  soso lobie


  Maak melding

 35. hahahahahahaa nummer 44 je laat me lachen dat heb je soms nodig hier ontspanning , want sommige van die gasten ede tranga, @ nummer 45 dit bedoel ik met ede tranga jij verkomt een bloedbad om zelf één aan te richten zo slim ben jij toch , jij hebt over ongeloofwaardig dat is nou precies waar bouterse mee bezig is alles en iedereen trekt hij in het belachelijke en jullie maar lachen als een boer met kiespijn ik heb vernomen dat vandaag weer zo circus voorstelling is in ocer de enige plek waar deze clown zijn voorstellingen kan geven want al zegt het hij tegen die domme aanhang waardeloze landgenoten gaan ze klappen of neks no fout terwijl jou land naar de sodemiter is geholpen door deze man is het niet fout wat hij met jou land heeft gedaan zelf koeien zijn slimmer dan die aanhangers van bouterse, wit man dit en wit man dat, wie moet hem nu uit de brand helpen een witmang een oplichter van haperen bouterse is voor mij een grote LUL.


  Maak melding

 36. Meneer Van Haperen komt niet nu pas met zijn getuigenis, maar hij heeft eerder de PG al geschreven om te getuigen, maar de PG vond het toen niet nodig hem te horen. Dus ging hij in een later stadium de verdediging benaderen, en de Krijgsraad vond het wel nodig om de heer Van Haperen als getuige a decharge toe te laten, vandaar dat het proces tijdelijk is geschorst, zodat hij door de RC kan worden gehoord. In zo’n proces heeft zowel het OM als de verdediging het recht om zoveel mogelijk getuigen op te roepen en te verhoren. Dat moet toch kunnen in een rechtsstaat. De uiteindelijke uitspraak ligt toch nog in handen van de Krijgsraad.
  Laten we de bal spelen en niet de man. Zo riskeert men een rode kaart.
  De waarheid moet boven water komen voordat er een uitspraak komt.
  Wij kunnen ons nog goed herinneren als de dag van gisteren de tv-beelden waarin mensen in de trainingskampen in Fans-Guyana zijn opgeleid voor een inval in Suriname.
  Elke uitspraak van de Krijgsraad dient te worden gerespecteerd. Of je het mee eens bent of niet.
  Er zal geen winnaar of verliezer zijn. Wij zijn allen verliezers. Echter …..
  Het recht zal zegevieren…


  Maak melding

 37. Het volk is met deze Indiaan.

  Niemand zal hem ook maar 1 haar kunnen krenken. Dus DU en consorten “think about your blood pressures!”


  Maak melding

 38. Ik vraag mij af wie er op de loon lijst van DDB staan en of ze in natura – waspoeder – uitbetaald krijgen.

  neus
  VRAAG TJANDER TJOP TJOKI>>>>>VRAAG GIL v/d Spar….>>>>>>>LOOPNEUS JIJ.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.