Surinaamse oud-minister wil celstraf onderbreken

9

PARAMARIBO, 2 jul – Oud-minister Dewanand Balesar wil opschorting van zijn gevangenisstraf. Dit meldt de Times of Suriname. De plotselinge behoefte aan een frisse bries, lijkt te zijn ingegeven door de juridische strategieën van ex-minister Siegfried Gilds.

Die weet aardig de dans te ontspringen. Hoewel veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf, heeft Gilds nog geen dag vastgezeten. Balesar heeft zich kort na zijn veroordeling aangemeld bij Justitie. In tegenstelling tot Gilds besloot hij kennelijk alvast te zitten in afwachting van zijn hoger beroep. Nu heeft zijn advocaat het Hof van Justitie gevraagd om voorlopige in vrijheidsstelling.

Gilds mag al vrij rondlopen omdat zijn hoger beroep nog in behandeling is. Voordat het Hof daar toestemming voor gaf, had zijn verdediging al voor elkaar gekregen dat Gilds zich op een afgesproken datum zou aanmelden. Er waren nog wat ‘persoonlijke zaken’ af te handelen. Volgens mr. John von Niesewand is de kans groot dat Balesar zijn zin krijgt. Hij heeft al ruim een kwart van zijn straf, twee jaar, erop zitten, maar het hoger beroep komt maar niet van de grond.

9 REACTIES

 1. ik hoop dat dit ook voor een gewone burger mogelijk wordt , anders is dit gewoon schandalijk .. wat een afgang voor de Surinaamse rechtsgang belachelijk ….Suriname is nu echt een bananen republiek geworden..


  Maak melding

 2. Vers van waar
  afgestudeerd waar
  nog even een stage, waar
  geheel alleen met de blote vuist
  je zelf neergehaald
  je liet je gaan
  waar kwam je vandaan?
  Hoe kwam je daar ?
  Weet je meer?
  Vertel

  Hr.Varma R


  Maak melding

 3. Wat een poppenkast allemaal en maar aangeven dat vrouwe justitia is geblinddoekt. Ja ame hoela geldt alleen voor die bigi dagoes.


  Maak melding

 4. @ na mi
  is dino ook een fronter hij is ook eerder vrijgelaten wegens goedgedrag toen hoorde ik jou niet met jou hypocriete grote smoelwerk in suriname is het een hele tijd zo dat in bepaalde gevallen een gevangene eerden naar huis mag dus wat na mi hier beweerd is achterhaald en dom.


  Maak melding

 5. De bombastische manier van rechtsgang in Suriname, maakt dat een ieder die lid is van het hof van institutionele discriminatie,de rol van rechter op zich kan nemen, zonder verantwoordelijkheid.

  Meneer Gilds had als minister van justitie kunnen weten,dat ieder keer wanner hij in de problemen is, hij kan kiezen uit alleen 2 opties.

  Hoe steek ik de straat over zonder overreden te worden.


  Maak melding

 6. @DU,
  de vrijlating van Dino zou best een onderonsje kunnen zijn tussen Santhoki en Bouterse.

  Vanaf Dino vrij is, is Bouta opgehouden de beerput van Santhoki verder open te trekken.


  Maak melding

 7. @ nummer 6 en 7
  zijn jullie twee kleine kinderen of zo want de manier hoe jullie hier de discussie voeren is kinderachtig, zoek lekker een speeltuin en ga lekker spelen.


  Maak melding

 8. @ nummer 7 weet je waarom bouterse zijn bek dicht houd omdat hij voor de rechter gesleept kan worden, en als hij leugens verspreid moet hij ze in alle kranten rectificeren dat is de kracht van een rechtsstaat en democratie. nou jij weer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.