maandag, april 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederlandse ex-militair bevestigt coup plannen

Nederlandse ex-militair bevestigt coup plannen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 jul – De Nederlandse ex-militair Peter van Haperen, die in de jaren tachtig voor de Nederlandse militaire inlichtingendienst werkte, heeft gisteren verklaard dat vijftien prominente tegenstanders van het militaire bewind daadwerkelijk een coup beraamden. De vijftien werden op 8 december 1982 door militairen vermoord.

Volgens Van Haperen waren Nederland, België en de Verenigde Staten betrokken bij de invasieplannen in Suriname. De ex-militair meldde zich gistermiddag in Paramaribo bij de rechter-commissaris. Donderdag vindt het officiële verhoor daar plaats.

Van Haperen zei tegen De Telegraaf dat hij niet eerder met de informatie naar buiten is gekomen, omdat hij bang was voor zijn veiligheid. In deze zaak zouden al eerder mensen zijn geliquideerd. Nu komt hij alsnog met zijn verhaal op de proppen schrijft de krant.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

71 REACTIES
 1. dus logisch toch; moeten ze maar geen soldaatjes spelen, maar arron en lachman had hij ook meteen moeten optellen, dan was het 17 geweest omdat deze 2 figuren ook misdaad tegen de surinaamse bevolking hebben gepleegd en ervoor zorgden dat meer dan 300.000 mensen hun geboorte land zo spoedig achterlieten…. nu er vele hun oude dagen daar terug willen slijten, is een grotere raccist opgestaan en haat hun eigen voormalige landgenoten en geeft hen volgens de toescheidingswet geen gelegenheid om van hun grond rechten gebruik te maken, en als zij hun geboorte land betreden moeten zij eerst een visum aanvraag indienen voordat zij het land suriname mogen betreden..dat is de grote misdaad tegen de surinaamse menselijkheid en daarom verdiend iedere surinaamse politici alsnog een kogel die hun eigen landgenoten zo vreselijk hekelt en haat, terwijl ieder andere buitenlander die niet in suriname geboren is, gewoonweg van iedere mogelijkheid gebruik mag maken en alsnog surinamer kan worden zonder enige moeite voor te doen, maar een eigen landgenoot wordt alles onmogelijk gemaakt..


  Maak melding
 2. Zooooooooo,………
  Nu komt de aap uit de mouw.
  Er zijn nog meer mensen binnen deze Frontregering die hier vanaf weten.
  Nu zullen er dingen gezegd worden en namen genoemd worden.
  Stomme du, nu moet je bek open doen.
  Maak je stinkende muil open zodat de rest van jou niet geschoolde aanhang dat kunnen ruiken.
  Pengel zei eens; wees gerust ,alles komt terecht.


  Maak melding
 3. Jij nu dan ik weer!

  Ik kon/kan mij nauwelijks voostellen dat die militairen zulke idioten waren. In een dergelijke situatie is het of ’t een of ’t ander. Die lijst met een tig aantal namen zou strak worden afgewerkt. En niemand zou de dans ontspringen. Kennelijk niets vermoedende Pinto en konfraters niet.

  Nu komt de gorilla uit de mou!


  Maak melding
 4. weer zo’n een verhaal. Wanner houd het toch op met die geluk/goudzoekers. het is mooi om zogenaamd na meer dan 27 jaar met zo’n verhaal te komen. Als nu wordt gezegd vanwege lijfsbehoud dan had die van haperen ook geen tegen coupers moeten ronselen toen. Ik denk dat zijn leven er eerder aan een zijde draatje hing dan nu want hij vertrekt straks weer in het anonieme. Hoeveel geld heeft hij voor deze kolder ontvangen. Op de het vorige bericht zullen we maar zwijgen. Laffer dan laf


  Maak melding
 5. De heer Peter van Haperen zou er goed aan doen om terug te kruipen onder die steen waar hij vandaan komt, want door toedoen van hem en genoemde landen en hun tegestanders heeft en hebben het Surinaamse volk en nabestanden veel geleden en leiden ze nog. Door zijn uitspraken en getuigennissen opend hij weer de wonden bij het Surinaamse volk en nabestaande die zijn achterlelaten door hem en een ieder die strijd hebben gevoerd voor eigen macht en glorie tenkoste van alles en iedereen


  Maak melding
 6. Opa Ronald brengt jullie regelrecht richting KATIBO……….Nederland, België en de Verenigde Staten betrokken bij de invasieplannen in Suriname.

  MAAR BLIJVEN DOM DOEN EN ROEPEN RECHTSTAAT.

  Opa Ronald met zijn FRONT…. maar een ding ..daarmee zijn ze constant bezig…..de bevolking dom houden en achterlijk houden….GOD WEET WAAROM WIJ MET DEZE BEJAARDE LIEGENDE, BEDRIEGENDE MENSEN ZITTEN.

  Ondertussen zijn alle zaken bejaard en verjaard…MAARRRRRRRRRRRRRR OPA Rrrrrrrrroooooooonald wil doorgaan totdat hij sterft in zijn yorka-supu.


  Maak melding
 7. Juridich maakt het geen moer uit de ham vraag is mag je mensen burgers van jou land die al ingesloten waren om deze barbaarse manier afslachten,moord is moord en waarom komt deze individu nu pas mee,vermoedelijk een deal gesloten.bouterse heeft zijn positie misbruikt en zal hoe dan ook verantwoording moeten afleggen,want als het om een coup gaat is dit gelijk een oorlogmisdaad. bouterse heeft zich gelijk gesteld aan een hogere macht en komt met deze arogantie niet weg. de BEEST bouterse doet er alles aan om hier onderuit te komen waarom heeft de slachtoffers niet de kans gegeven om het tegendeel te bijwijzen?..ik kan nog steeds niet begrijpen dat deze beest bouterse met deze leugens zo makkelijk weg kan komen alleen koeien en ezels geloven deze moordenaar .maar het recht in suriname laat zien dat ze niet over één nacht ijs gaan.


  Maak melding
 8. Ik zie nog steeds niet, al zou het waar zijn wat de heer van Haperen zegt, waarom gemoord moest worden.
  Bouterse blijft voor mij nog steeds even schuldig.


  Maak melding
 9. Hmmmm onschuldige 15 prominente Surinamers.
  Prominent waren ze wel, maar onschuldig niet, wat nu front, wat nu????

  Een ding is duidelijk ook Nederland heeft het met de front uilskuikens gehad, als je dealende en rovende ministers handhaafd wordt je niet serieus genomen, de Surinamers mogen jullie voor de gek houden maar de westerse mogendheden hebben hun eigen inlichtingendiensten en die weten echt veel front.

  Enne de nabestaanden gaan jullie nog met kaarsjes naar het Surinaamse consulaat of naar Den Haag, het binnenhof lijkt mij een mooie plek.


  Maak melding
 10. De vraag is of deze zogenaamd nieuwe getuige inderdaad DIE getuige is die de waarheid spreekt. Bedenk dat het vrij pleiten van een dictator, al heeft hijzelf niet deelgenomen aan de moorden, die het voor het zeggen heeft en niets heeft ondernomen om deze moorden tegen te houden is medeplichtig aan moord temeer omdat hij de streke man is geweest, hij dit zelf heeft aangegeven verantwoordelijk te zijn en dit onder zijn gezag als bevelhebber heeft toegestaan. Je bent dus vernatwoordelijk voor alle daden die jou manschappen hebben begaan.
  Ik ben pro noch contra DDB maar deze zogenaamde getuige voegt niets toe aan het proces, Het gaat erom of DDB schuldig of onschuldig is aan de december moorden. En ik zag dat DDB schuldig is aan de december moorden (zie Karadiz die ook in het beklaagdenbankje verantwoordelijk wordt gehouden evenals de persident van het voormalig Joegoslavië).
  Dus gelul achteraf en ik vraag mij af wat deze bakra / makamba heeft doen besluiten nu na ettelijke jaren naar voren te komen. Wellicht een financieel gewin? Want wij weten allemaal dat DDB enkele honderden miljoenen dollars bezit dus is het woord omkoping wellicht op zijn plaats.


  Maak melding
 11. Ai Baia, zie je waneer jullie veel schrijven en niet weten waar jullie het over hebben.

  Onderstaande heb ik van neusje gecopieerd.

  “En dankzij het proces zullen jullie niet meer instaat zijn de geschiedenis te vervalsen.
  neus”


  Maak melding
 12. Beste Peter Bedankt,

  Ik roep bij deze ook andere ex militairen op zich te melden, mijn verklaring ligt al in in Suriname,het is aan hun om er iets mee te doen.
  Ja wij zijn geronseld en dat weet deze regering, helaas word er misbruik gemaakt, en ja Peter heeft gelijk om bang.
  Als slachtoffer van een schietpartij om mijn keuze ben ik nimmer bang geweest en heb juist vanaf dat moment mijn keuze nooit veranderd.
  Het bewijs van de rabiate haat tegen Bouterse, is het feit dat bij het aantreden van Venetiaan in 2000, al mijn Materieel en Materiaal t.a.v, het milieu is vernield, Kraakperswagen, Bezemwagens, Kolkenzuigers, Loods met 300 Alvalcontainers afgebrand, mijn broertje is door AT mensen mishandeld.
  Je kan je familie niet verlochenen, en je vrienden kan en mag je niet in de steek laten, zo ook heb ik nimmer mijn landgenoten in de steek willen laten.
  Mijn Milieuplan was en voor de Surinamers geweest, Stichting Krin Kondre 96 Nederland,helaas is goed streven een straf wanneer je uit een ander kamp komt.
  Kijk nu naar Onoribo,kijk nu naar de straten, ik krijg nog steeds brieven en mails, maar wat kan je tegen haat doen.
  De tegen coup was verdeeld in twee kampen, het ene kamp moest D.D.Bouterse Liquideren en het andere kamp wilde dat niet en dat kamp zat ik!!!!!
  Delta Cie 43e Bath
  C12D22F59R7


  Maak melding
 13. waar blijven de nabestaanden met hun opinie Hier over hoor je ze niet praten.
  Het was deze groep of de groep van 16 en meer die eraan zouden gaan


  Maak melding
 14. Waarom komt deze man nu pas met zijn verhaal. Hij had toch allang beveiliging kunnen aanvragen van de staat als hij bang was voor zijn leven. Wat een laffe man is hij. Ik zou het mezelf nooit vergeven als ik iets verborgen zou houden over mensen die op een wreede, laffe, gruwelijk manier om het leven zijn gekomen. Terwijl je kan bijdragen aan het oplossen van een massa moord.

  Denk vooral aan de ouders, kinderen, echtgenoten van de slachtoffers, hoe hun dagelijks lijden van hun verlies en wat nog steeds niet is gerechtvaardigd.

  Er klopt gewoon iets niet, of hij is omgekocht net als zovelen.


  Maak melding
 15. Ja het is waar,je bent daar geboren en je moet toch een visa hebben.Wat doen die brazillianen en columbianen en de chinezen daar allemaal ? Het is een grote schande wat Suriname doet tegen hun eigen mensen die daar geboren zijn maar in Nl of het buitenland wonen.Ze denken alleen maar aan geld.Dat is land is toch bijna niets meer waard ,allemaal zijn ze corrupt.Voor de mensen die daar bouwen en een huis willen kopen,zou ik zeggen wees voorzichtig en vooral in zo een land.

  Straks heb je geen surinamers meer daar maar allemaal Chinezen en brazillianen en columbianen en andere rassen.

  Het gaat goed met Suriname.


  Maak melding
 16. BOUTERSE EN KANHAI zijn in PANIEK omdat in het strafproces blijkt dat Bouterse c.s. een vals alibi hebben en dus schuldig bevonden zullen worden. nu proberen ze de aandacht af te leiden naar de slachtoffers. Dat deden ze bij de decembermoorden ook al. Maar waarom als ze z.g. bewijzen hebben voor coupplannen hebben ze met mishandeling Kamerveen en Slafveer valse verklaringen laten afleggen? OMdat er niets van waar is. De slachtoffers waren van politiek verschillende pluimage, ze waren wel cirtici van de dictatuur, maar samen een coup?, wat een onzin. Afleidingsmanoeuvre.


  Maak melding
 17. Ja., zal Bouterse zoals sommigen het beweren, een “zomaar iets” hebben gezegd, als hij over de betrokkenheid van de buitenlandse machten en hun “binnenlandse” handlangers om middels geweld (vuurwapen) de macht over te nemen. In het “Krijg” kent men één ding., het is jij of ik., en de keus is dan snel gemaakt.Dus zo onschuldig waren de 15 weer niet.Dat hij (Bouterse) een zeer betrouwbare Inlichtingen Eenheid heeft (had)kan niet ontkent worden. Toch geen wonder dat de “bakra basie” hemel en aarde beweeg om hem snel de mond te snoeren.


  Maak melding
 18. nou men wil de waarheid weten en nu een ex militair komt om te vertellen dat ned degelijk een vinger in de pap hda is het ook weer niet goed . willen jullie dat bouterse berecht wordt zonder getuige vehoor , hoe zit het in elkaar mensen vertel mij wat jullie willen meneer hoost geef AUB een reactie is ned schuldig of onschuldig was er een tegen coup of niet volgens men had boutrse niet mogen doden no kiere da jo sie sang o miet joe . laat de militairen in afghanistan niet doden dan ga je zien wat er met hun gebeurt zelfs een ned miliair werdt vrij gesproken na het doden van een burger zonder wapen.


  Maak melding
 19. Blijkbaar verdienen alleen de nabestaanden van die 15 het predikaat van nabestaanden!

  De omgeving van die bijkans 100-jonge militairen en een veelvoud daarvan aan boslandscreoolse broeders/zusters waren of zijn geen mensen.

  Stelletje haatzaaiende huichelaars!

  Aan van Haperen wil ik zeggen, “liever ten dele gekeerd dan ten hele gedwaald”.

  Als er keer op keer een coup komt en steeds grimmigere vormen aanneemt, dan krijg je dit.

  Dan zegt iemand een keer basta!

  Tot hier en niet verder!

  Of had de partij ten andere zijde zich in de pan moeten laten hakken?

  Forget it!


  Maak melding
 20. Die haatzaaiende huichelaars janken, ongeloofwaardig, waarom nu, hij is ook schuldig, de moordenaar is schuldig enz. enz.

  Een ezel als du bijv. die mist nou eenmaal het vermogen om het groter geheel te zien, maar goed.

  Time will tell, totnutoe heeft DDB het aan het juiste eind,

  Aan Tokkie had hij vorig jaar al gezegd dat die moest uitkijken dat hij hem niet zou opsluiten. Voor Nederland is de keuze al gemaakt no more Front, dan nog liever NDP die is betrouwbaarder gebleken.


  Maak melding
 21. aan Nood,

  Wie was er voor de onafhankelijkheid?

  Bij mijn weten was Lachman TEGEN de onafhankelijkheid, schaam je je voor je eigen soort die er een zooitje van gemaakt hebben.


  Maak melding
 22. Het zwarte boek van suriname moet ASAP afgesloten zijn.

  Het is niet goed aflopen wat niet had moeten gebeuren.

  Ik zeg sluiten deze hoofd stuk sluiten deze boek.

  Het trekt en verdeelt suriname niet want wij jongeren denken anders over ook een paar ouderen zagen het anders.

  Dus sluiten deze zwarte boek god vergeefs deze mensen die niet beter weten help en vergeef wij surinamers van deze gebeurtenis die tewijten valt.
  En DU Pinto en derest jullie moeten ook deze hoofdstuk sluiten in jullie gedachten mensen. Peace out Surimaribo


  Maak melding
 23. ik ben hhet helemaal eens met jou pinto . het is elke jaar weer hetzelfde die huigelaars 8 december is belangerijker dan die honderden militairen onschulidigen van de binnenlandse oorlog.. joden vervolging vind men ook belangerijker dan de miljoenen Afrikanen die men honderden jaren zonder enige redenen misbruikt gebruikt en ontmenselijk hebben , waarbij ook joden aan meededen …in Suriname …


  Maak melding
 24. ze zien een beetje licht in hun donkere tunnel,nummer 17 je ziet het heel goed die stommelingen blijven in die leungens van bouterse geloven, al is de leugen zo snel de waarheid achterhaald hem wel.


  Maak melding
 25. Het wortel- en tak verhaal is blijkbaar niet alleen van deze tijd!

  Aan het front kun je kiezen tussen schieten of zelf de kraaienmast blazen.

  Te yu wani losi bana, yu sa brong yu finga.
  That was it! Thank you Haperen van.


  Maak melding
 26. Deze thans lopende rechtszaak is om de rechtsstaat Suriname te herstellen. Om het recht van iedere burger in/van Suriname op het leven en om beschermd te worden tegen martelingen en moord, zoals verankerd in de Grondwet, te herstellen. De Krijgsraad doet nu onderzoek door middel van deze rechtszaak om uiteindelijk vast te stellen of de verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan het overtreden van de beginselen van de Grondwet. Dat de Krijgsraad heeft bevolen de Nederlandse ex-militair te laten verhoren is een goede zaak. Daarmee toont de Krijgsraad de kwaliteit van deze rechtszaak.

  Een belangrijke vraag voor ons allen is of het wel mogelijk is wat deze ‘plotselinge’ getuige beweert. Als er 16 mensen (die opgepakt zijn) gaan samenspannen om een coupe te beramen, zijn er enkele belangrijke vragen die nu op antwoord wachten:
  1. Hadden deze 16 mensen allemaal dezelfde uitgangspunten en doelen voor ogen, om in staat te zijn met elkaar tot een samenzwering te komen? Gezien de diversiteit in afkomst, de verschillende belangen en hun rol in Suriname op dat moment is dit zeer twijfelachtig.
  2. Als er onder deze 16 mensen wel enkelen zouden zijn geweest die een coupe hadden willen beramen, wat was dan het motief? Hun doelstelling? Want tegen de achtergrond van het dictatoriale regiem, de martelingen, de volksmilitie die het volk onderdrukte, zou een coupe het volk juist kunnen bevrijden en de Grondwet kunnen herstellen.
  3. Welke rol speelde Nederland in het geheel? Nu staat reeds vast dat kolonel Valk de Bouterse coupe heeft bedacht en begeleid. Ook staat vast dat Nederland op de hoogte was dat er rond 8 december gemoord zou worden. Waarom? Wat was het belang van premier Lubbers en de Nederlandse Staat? (CDA en D66) En waarom zegt de getuige dat hij nu pas met het verhaal komt, want hij vreesde voor zijn leven? Deze opmerking is vreemd, aangezien hij Bouterse juist wil vrijpleiten… en hij nu dus suggereert dat hij vanuit de hoek van de nabestaanden van de 8 december slachtoffers bedreigd zou worden… Absoluut vreemd verhaal.
  4. Ook in tijden van oorlog (wat een coupe dus is) dient een legerleiding zich te houden aan de geldende beginselen hieromtrent. De VN mensenrechten verklaring (Genève)is hier duidelijk over. Iedere verdachte heeft recht op een eerlijk proces…, terwijl tijdens de 8 december procesgang reeds door 7 getuigen is verklaard dat de 15 vermoorde Surinamers onmenselijk zijn behandeld, gemarteld en zijn afgemaakt zonder vorm van proces!
  5. Twee slachtoffers, de militairen Sheombar en Rambocus waren reeds veroordeeld voor de maart 1982 coupe. Zij werden zwaar bewaakt en zaten op verschillende plekken in een cel. Hoe zouden zij hebben kunnen samenzweren? Hoe zouden de andere 14 opgepakte mensen (Derby is later vrijgelaten) hun hebben kunnen benaderen om te praten over een coupe? En waarom zijn deze twee nu wel direct omgebracht en hebben zij voor hun mogelijke aandeel aan de beweerde samenzwering niet een strafverlenging gekregen?

  Enfin, als nabestaande blijf ik de zaken objectief volgen. De Krijgsraad doet tot dusverre een uitstekende job en zal uiteindelijk tot een wijs besluit komen. We moeten geen haast hebben. Kwaliteit en haast gaan nooit samen. Op enig moment zal de Krijgsraad haar onderzoek hebben afgerond, en zal er een uitspraak volgen. De rechtsstaat zal zichzelf dan hebben opgeschoond en verschoond. En wij zullen allen, in Suriname of in Nederland of elders, als echte democraten, moeten berusten in de uitspraak.


  Maak melding
 27. nr.13:RMD.Leider,
  DU en NEUS van dit forum zaten toendertijd in de kamp van liquideren maar wisten met een engeltje op hun schouder de dans te ontspringen anders waren het er 17 promineten
  “onschuldige” vaderlands lievende (lees KATIBO) burgers geweest.Vandaar die haat tegen de sneller ingrijpende tegenpartij.


  Maak melding
 28. Beste mensen, de getuigenverklaring van deze man zal niet veel gewicht in de schaal leggen. Feit is dat de 8 december slachtoffers geen gerechtelijke procedure hebben verkregen en dat hiermee de toenmalige autoriteiten tot slachting zijn overgegaan. Ik verzoek een ieder de zaak juridisch te bekijken. Een poging tot couppleging of het beramen van plannen is nog geen vrijbrief om deze mensen koelbloedig neer te schieten.


  Maak melding
 29. Moord is moord.
  “Het is of jij of ik, maar dan liever jij”: zij de grote BAAS.
  Maar moord is moord.
  Zou de coup van deze 15 slachtoffers geslaagd zijn en zij hadden op hun beurt de Groep 16 (of wat er van over was gebleven) vermoord, dan hadden zij nu voor de rechter moeten staan.
  Leve Suriname, leve de rechtstaat.
  Ik hoop echt niet dat dit een utopie….


  Maak melding
 30. Wat heeft de burger na 25 jaar aan dit bejaard verjaard verhaal.

  e luister noh…gaan jullie daadwerkelijk aan het land werken hoor.
  Gaan jullie tastbare dingen(zaken)doen.
  Deze hele rotzooi van Front met zijn rechtsstaat brengt over 20 jaar echt geen brood op de plank hoor.(goudweg/kustgebied weg)
  DE BURGER LATEN PINAREN DAT LIJKT MIJ HET WERK VAN FRONT…..NADAT ZIJ VAN DE VOORDELEN VAN ANDEREN GENOTEN HEBBEN ZETTEN DEZE LUMMELS MAAR EEN GAARKEUKEN VOOR GIERIGE DOMOREN NEER…..VERDER GEEN MOER VOOR DE TOEKOMST.


  Maak melding
 31. @ nummer 29 ik sluit mij volledig aan bij jou verstandige reaktie.En we zullen allen,in suriname of in nederland of elders, als echte democraten,moeten berusten in de uitspraak. zo is het en niet anders .


  Maak melding
 32. En de soap gaat gewoon door tot in lengte van jaren…

  Uiteindelijk zullen we allen er onder door gaan..

  Het is vankantie tijd en de lijders in surbo inclusief ddb kunnen lekker vakantie vieren op de Bahama’s..

  Het suri. volk redt het wel..


  Maak melding
 33. Henri/Ghandi,

  Gedane zaken nemen geen keer!

  They did what they had to do, when they had to do it.Anders hadden zij het wel gedaan.

  Weet je wat, kom hier maar opsluiten wie je wil opsluiten.

  Yu dinki taki na so kawkqa e fatu koro?

  Als die vijftien uit Flora kwamen hadden deze loosers wellicht nergens naar gekraaid.


  Maak melding
 34. Eindbegrip
  Elke dag voer ik hetzelfde gesprek
  Een gesprek hier uit mijn hoofd
  Over wat ik allemaal had gewild
  En wat er allemaal is gebeurd
  En wat er allemaal moet gebeuren

  Elke dag voer ik het zelfde gesprek
  Zonder woorden maar in een droom
  Daar zie ik mezelf in voorbijgaan
  Maar onbegrepen en vol begrip
  Sta ik gespannen aan de kant

  Hoe strak is het koord waarop ik dans
  Tussen mijn hoofd en mijn vaderland
  Hoe lang zal het zijn voordat ik val
  Tussen schip en wal

  Elke dag vraag ik aan mezelf
  Wat is oud en wat is wijs
  Onbezonnen zonder daden
  Ben ik nu een zonderling
  Verstard met ijzeren platen
  Dram ik door alleen, doch verlaten

  Varma


  Maak melding
 35. Inplaats dat we weer toegeven aan elkaars wraakbehoefte, lijkt het mij handig ons af te vragen,hoe het Surinaamsvolk, dat door de eeuwigdurende rechtzaak,27 jaar gekweld is, een innerlijke inspiratie gaat ontwikkelen, om van het slachtoffer denken dec 82, nu een 27 jaar durend stemmingsproces,om te buigen naar het winnaars denken.


  Maak melding
 36. Henri….. jij bent een dronkaard….bij het plegen van een coup verdwijnt rechtsstaat automatische…NEW ORDER….daarom hoorde men altijd per DECREET…(de machthebbers dat moment mogen en mochten dat)daarom is deze rechtszaak fout(EN BEHOORLIJK OOK)…recht kan niet weggaan en terug te komen om recht te trekken wat in de tussenpoos fout gegaan is.

  Daarom weet ik niet waarmee die gasten in Par’bo mee bezig zijn.(POLITIEK POLITIEK)BEDRIEGERIJ.
  En de bekentenissen zijn volgens de internationale wetten/rechten… BEJAARD EN VERJAARD.
  Of men kan toepassen maar puur om wraak te nemen…MAAR DAARMEDE DIEN JIJ HET RECHT NIET.
  DAAROM GEWOON RECHT KROM TREKKEN.


  Maak melding
 37. @RMD.Leider
  EN wat heb jij met je maties onder bewind van DDB in brand gestoken? Die verhalen van jouw daar moet je eerts nog maar een bewijs van leveren. De haat van DDB en Bewind tegen een ieder die kritisch is is genoegzaam bewezen. Branden, afranselingen, moorden. Dus tappoe mofo als het over haat gaat.

  @NOLTIE , Na Min & Pinto.
  Jullie kunnen jullie energie beter besteden aan de vraag wat dte doen als DDB vast zit. Begin maar eens met een basis cursus sociale vaardigheden.


  Maak melding
 38. De ontwikkeling van Suriname kan toch niet afhangenvan, zolang het dec 82 proces diend?

  Stop en kijk even om en zie,er bestaat in Suriname structurele ongelijkheid.

  Inplaats van schelden,hadden we nu, naast de rechtsgang,nu 27 jaar over dit probleem kunnen praten.


  Maak melding
 39. @ nummer 18 als hij dat heeft of gehad waarom kan hij na zoveel jaren niet met echte bewijzen op tafel komen waar zijn de wapens waar die tegen coup gepleegd zou worden wie zouden er allemaal aan meedoen aan die tegen coup en sterker nog als hij niet erbij was wat heeft hij gedaan om de massaslachting te verkomen waarom heeft bouterse de daders nooit opgepakt en berecht???…tv beelden liegen niet en wat op band staat ook niet .De decembermoorden van 1982. In de loop van 1982 werd de onrust in suriname groter,omdat vakbondsleider Cyrill Daal van de moederbond duizenden betogers de straat op stuurde en stakingen organisereerde in het hele land.maurice bischop van grenada bezocht zijn vriend bouterse in oktober 1982 en legde uit dat de surinaamse revolutie te vriendelijk is Bishop zei letterlijk; de reactionare krachten zijn te sterk. Je moet je tegenstanders elimineren, anders doen zij het met jou In het zachte surinaamse hart van bouterse ontwaakten toen kleine duiveltjes.In allerlijl stelden errol alibux en bouterse een dodenlijst op om een zware schok te creéren in alle dorpjes van suriname. hier zie je duidelijk dat maurice bishop van grenada bouterse als een duivel aanspoorde om zijn vijanden uit te moorden,vele marrons, vele vrouwen, kinderen en baby’s vermoord werden in het binneland van suriname waarbij er volgens oogetuigen Libische huurlingen betrokken waren, en toch loopt een deel van mijn surinaamse bevolking achter een moordenaar vernietiger van ons land iemand die overduidelijk met het buitenland mee heeft gewerkt om ons land op alle gebieden te verkrachten te vernederen en kapot te maken, het doet mij goed om te zien dat de goed willenden op deze forum hun best doen om deze malloten uit de goot te helpen maar een deel loopt toch de goot in dan rest er maar één ding geeft deze laffe en domme landgenoten de laaste trap zodat zij lekker in de goot blijven want daar horen ze thuis en niet tussen de beschaafde mensen . a.u.b mijn mening


  Maak melding
 40. Dat er gemoord is is een feit.
  Of bouterse wel of niet schuldig is laat ik aan de krijgsraad over.
  Wat steeds duidelijker wordt is wat voor rol er door buitenlandse regeringen gespeeld zijn in de jaren voor en na de coup.
  1.De nederlander Valk helpt met de coup plegen
  2.Nederlandmet behulp van belgie en de Vs proberen de puinzooi die mede door nederland is ontsaan op een verkeerde manieer recht te zetten.
  3.normaal is de nederlandse pers er heel snel bij ,maar nu blijft het wel heel erg stil.
  wie in deze de waarheid spreek is nog niet duidelijk.
  wachten is op een reaktie van nederlandse zijde


  Maak melding
 41. Gandhi mi boi juist juridische zit je fout helemaal fout …BEN JIJ EEN DING NIET VERGETEN….TRIAS POLITICA…dan moet jij mij komen uitleggen hoe het in de jaren ’80 werkte……..KOM UITLEGGEN KOM MIJ NU NU !!!!ik verklaar jouw nu al een EZEL.

  GANDHI TJOEP TJOEP.


  Maak melding
 42. Het verhaal van deze ex militair Peter van Haperen is niet uit de duim gezogen want ook ik weet ervan. Ik weet ook dat met deze prominente Surinamers tot driemaal toe is gepraat,Ja,gepraat om de militairen een kans te geven om het land op te bouwen en te helpen opbouwen,maar deze prominente Suri’s wisten van geen wijken je weet wel kraboe’s ze moeten je neerhalen en het zal zo blijven ook.Ik zie hoe Siriel Daal b.v naar Ned. komt
  en op schiphol wordt opgehaald door de top figuren van de drie vakbonden, ALS een koning
  om enkele dagen erna met een opdracht naar Suri.te vertrekken. Drie dagen na zijn komst heeft hij Suri.met Stakingen platgelegd.Zijn er tijdens de regeer periode’s van vene ooit stakingen van die omvang geweest? Het is wel jammer voor de slachtoffers,maar de bedoe- ling van de tegencoup was niet om DDB en de zijne gevangen te nemen,neen,ze moesten geliquideeerd worden en het klopt want Ned. heeft altijd een dikke vinger in de Surinaamse pap gehad en dat heeft ze nu ook want vene werkt niet aan de opbouw van Su. maar aan een dekolonisatie proces voor ptata.
  En als Peter van Haperen zegt dat hij vreesde
  voor liquidatie, hetgeen hem heeft weerhouden
  met zijn verhaal naar voren te komen dan geef ik hem groot gelijk, want liquidatie’s vinden inderdaad plaats OOK DAT WEET IK.


  Maak melding
 43. er is altijd geroepen , wij willen weten wat er is gebeurd, nu komen getuigen met hun verhalen, toch is het niet goed , dit is het begin van de smerige BEERPUT, er zal nog meer naar buiten komen, sommige zullen het tegenspreken of niet. maar dat krijg je als men zo lang loopt te zeuren. er zijn reactie,s van sommige op deze forum , dat je, je afvraagt , waarom zitten ze hier hun flauwekul te verkondigen ipv dat ze richting suriname gaan om het daar te vertellen, nee ze zijn te laf , en weten dat ze suriname niet in komen , niet via de voordeur of achterdeur ,lopen hier de boel te manipuleren en misleiden, hebben hun mond vol , wat er is/ niet gebeurd. dat er nu een getuige zijn verhaal komt doen,vind ik allemaal okay. nu is er geen weg terug . dus niet zeuren laat de getuigen hun verhaal doen, ZONIET MOETEN DE ALWETENDEN HIER OP DE FORUM MAAR richting suriname vertrekken.


  Maak melding
 44. Niemand hoeft zijn strijd tegen mensenrechten te beeindigen.

  Wat de jongere wil, is dat de toekomstige leiders ,naast de rechtsgang inzake dec ’82,te werken aan het ideaal,Suriname snel te genezen,en verstaring in het Surinaams parlement te stoppen op alle niveaus,bij het uitvoeren van beleid,in het voorbereiden van beleid,in de ondersteuning, in het sturen, in het plannen van ontwikkeling en in het verkennen van de markt.

  De president heeft in zijn haat en rancunedrift, nagelaten de samenwerkigsontwikkeling in haar regeerperiode van 4 regeringen, aan de orde te stellen en visie daarop te ontwikkelen.

  Meneer Haperen komt en weer heeft iedereen last van wedijver en scheldzucht.

  Naast het feit dat de kwestie een andere wending heeft,blijft de jongeren vinden dat, meneer Bouterse als partijleider de taal van het volk spreekt, voor velen de taal van leken.Daarom nu al het geboefte.

  Ook ervaart de jongeren dat de NDP ook beschikt over beleidsmakers die competent zijn in het maken van beleid met het hart, dus dat de leek,het volk ook mee gaat/mag doen.

  het is wel sneu, dat meneer van Haperen ,nu pas komt, want was het zo dat, meneer Bouterse al berecht was voor levenslang,zou hij nu al vrij zijn, dan hadden we dubbel feest in 2010,ala Nelson Mandela. De beste van de slechte zal in dit geval winnen,in deze misleidende,verdoezelde,mensonterende manier van achterhouden van niet 1 man ,maar daarmee ook het Surinaamsvolk en dat 27 jaar?

  Iedereen ,met een grote mond in Holland, ga naar Pauw en Witteman en maak je statement.
  Pak ook de Nederlander in eigen huis aan en vertel aan de Nederlanders ,dat je hier woont en ze kwalijk neemt dat ze jullie als dappere dodo’s nu niet inschakelen om de klus te klaren.
  Geen van jullie zal thuis geven. dat heet de rol van de afwachtende betweter.

  En de jongeren vinden meneer Bouterse een leider,initiatiefnemer,gevoelige tijdsbewaker,een evalueerder en vooral informeel een grappenmker.

  Nog iets:
  je hebt secret,topsecret:
  Denken jullie dat het volk alles weet als er militaire geheime operaties plaatsvinden.

  Alleen in Suriname willen sommige mensen op de stoelen gaan zitten van strategische landbeshermers.Een inlichtingendienst als een bacove winkel is net de onthoofding met de bijl, jongsleden in ons Suriname.

  Zeker iemand die door is geslagen in zijn haatdrift.

  Du en neus zeggen jullie ons wanneer het vollemaan is, dan blijf ik zowieso weg uit de buurt van hoost,(wind,weerbarstige storm,DU)
  Daarom heb je integere regeerders nodig


  Maak melding
 45. Deze informatie is zo oud als de neten ! In 1983 was dit reeds wereldkundig gemaakt in het pogramma Nightline (ik dacht van Fox TV) in de VS. Dit is ook in Suriname vertoond door de toenmalige overheid, maar…………

  De Surinamers willen alleen horen wat ze zelf willen horen, en zien wat ze zelf willen zien !
  Ergo, het zijn gewoon een stel stommelingen die anderen napraten en te lui zijn om hun common sense te gebruiken.

  Denk je dat er ergens in deze wereld 15 ‘onschuldige mensen’ zomaar opgepakt kunnen worden om nooit meer thuis te komen ?

  Een psycholoog die met gevangenen werkt vroeg (tijdens een spreeksessie) ooit eens aan z’n clienten hoeveel van hen (20 stuks in totaal) absoluut niets hadden gedaan en onschuldig in gevang genomen waren.
  Van deze 20 mensen staken 18 man hun handen omhoog, en begonnen kort daarna te lachen !!!!

  Mensen, pobeer de moraal van dit verhaal te begrijpen en als je er nog niet uit komt dan geef je maar een brul.


  Maak melding
 46. @ nummer 50
  een heel goede spreekwoord, maar als je eerlijk en oprecht kijkt naar de feiten die vandaag aan de dag bekend zijn dan slaat deze spreekt meer op jou en de aanhang van bouterse dan om mij en de tegenstanders van het militaire schrik bewind van bouterse, nu al is bekend dat van haperen een ordinaire oplichter is die van stal is gehaald het lijkt wet de laaste red middel van een mammoet schip die aan het zinken is .nummer 50 ik had jou wel hoger ingeschat hoor echtwaar als je mij wil tegen spreken doe dat met een tegen reaktie en vertel mij waar ik ongelijk hebt en waar jij het niet eens met mij ben, de vraag is mag je jou (tegenstanders)op deze barbaarse manier om het leven brengen geeft daar antwoord op als je kan en doe a.u.b niet als die stelletje meelopers hier .


  Maak melding
 47. Nogmaals voor de geschiedenis is dit belangrijk. Feit is dat men altijd heeft beweerd dat de 15 mensen onschuldige burgers waren.

  We wisten allemaal al dat de 15 mensen op de een of andere manier vanaf 1980 met het militair bewind hebben samengewerkt sommige waren adviseurs of ministers. DDB is zelfs peet van Daal zijn zoon.

  Deze 15 zijn toen door de machthebbers uitgekots en zijn coupplannen gaan smeden met Peter en zijn maatjes, de coupers zijn dus zelf gecouped, Shit happen.

  Men heeft het Surinaamse volk jaren gegijzeld met medewerking van hetzelfde NL ieder jaar weer moetsten we aanhoren dat onschuldige mensen zijn vermoord, dat is dus niet zo.

  Een groep in Suriname had het waarschijnlijk al lang door en dat is de jeugd, nu mag waarschijnlijk dit hele 8 december soap voor hun gestolen worden. Nogmaals een waarheidscommissie had meer zoden aan de dijk gezet.


  Maak melding
 48. Als Bouterse onschuldig is zou het misschien goed zijn de deuren van SANTO BOMA open te
  gooien en ze allemaal vrij laten en op nul beginnen.

  natas


  Maak melding
 49. Heb geen heimwee naar stilte
  in jezelf en om je heen

  leef als de witte zwaluw
  scherend door de lucht
  met als enig doel
  slechts overleven

  Naar de kleine luchtballon
  zwevend op de wind
  in vrijheid richtingloos
  in keuze onbeperkt
  ooit ergens zal hij landen

  Als je de stilte niet kent
  weet je ook niet hoe je
  ernaar kunt verlangen
  Hr.Varma R (mensen ik ben blij dat jullie vrij en blij je mening geven-heb mijn zegen)


  Maak melding
 50. Van Haperen gaat dus weer haperen ; toen als iemand die huurlingen moest aanwerven (a haper, want a no fen den), nu als persoon die de rechtsgang belemmert (ai haper baka, want ook al zou het waar zijn, a no man hor en smoel moro). Die RC moet eerst laten uitzoeken of deze man geen psychiatrische patient is, psychiatrische medicijnen of drugs gebruikt of transporteert, geen schulden heeft, etc.etc., VOOR hij zijn kostbare tijd aan hem besteedt. Gooi hem intussen in een cel in ‘Devil’.


  Maak melding
 51. @Milton Fleur
  Je droomt. Dankzij bv je naamgenoot Milton Friedman zijn in Chili 1000-den onschuldigen opgepakt en vermoord.
  En deze moord partij was beslist niet de enigste. DDB verdient met recht het etiket “serial killer”gezien het enorme spoor van doden dat hij achter zich heeft gelaten.
  Iedereeen wist in die tijd dat je beter je mond kon houden want elke critiek op bewind, hoe minimal ook, kon tot een ongeluk of andere doodsoorzaak leiden.

  8 december is slechts het topje van een enorme ijsberg.


  Maak melding
 52. @ nummer 40 en de rest van de grote koeien hier en hun leider alias pinasi beter bekend als pinto ik raad jullie aan om het verdrag van staatsburg te lezen.
  @ nummer 53 jij schrijft iets wat ik allang wist ik ben blij dat jij ermee komt ja bouterse was vriend aan huis bij daal en hij WAS peetvader van daal zijn zoon zo kan je zien hoe onbetroubaar bouterse is horp kan het ook niet meer na vertellen.de laaste stuiptrekking van een laffe moordenaar jullie moeten je diep schamen om het voor zo iemand op te nemen het zal niet lang meer duren voor dat het doek valt voor jullie en voor de moordenaar en zijn volgers .


  Maak melding
 53. de jongeren
  dat bouterse een grote grappenmaker is dat hoef jij me niet te vertellen dat geld voor jou ook, en dat jij gestoord ben kan iedere dag uit jou tirade afleiden, ik vraag mij af over welke jongeren jij het hebt en of jij jou niet dood schaamd om bouterse jou leider te noemen en die van de jongeren iemand die bewezen heeft dat hij zijn eigen zoon geen goed voorbeeld kan geven het is zo makkelijk om met jullie in discussie te gaan want algemene kennis hebben jullie niet en jullie reageren allemaal stuk voor stuk emotioneel erg dom.


  Maak melding
 54. @ nummer 46
  ik heb in een eerdere reaktie gezeg dat bouterse en zijn volgelingen op iedere weg een beer zien, wat een zeer domme reaktie van jou dus met andere woorden als bouterse het volk loopt op te hitsen of de regering en de rechs bedreigd mogen ze hem ook oppakken en vermoorden ??? of gelden voor bouterse andere regels vergeet ook niet dat bouterse een stakingsrecht heeft gebruikt om die coup te plegen.


  Maak melding
 55. @De jongeren

  Wil je een schoft als DDB niet in een adem noemen met een grote held als Nelson Mandela.

  Dat je ongelovelijk dom bent weten we wel, maar dat je ook nog eens ongelovelijk onbeschaafd bent maakt het des te erger. Je brengt SME alleen maar schande met je domme reacties hier op het forum.

  En het is trouwens Paul & Witteman, maar ja die programma’s zijn veel te hoog gegrepen voor jouw dus ik kan mij die fout voorstellen.


  Maak melding
 56. Neus/Du heeft het moeilijk, of gewoon een domoor achterlijk ding..IDIOOT.
  Komt steeds met achterlijkheid die hij/zij zelf niet begrijpt……WAARNAAR TOE MET ZO’N GEK !


  Maak melding
 57. Het Nederlandse ministerie van Defensie is niet bekend met Surinaamse veteranen!

  Het Nederlandse ministerie van Defensie is niet bekend met ex-militair Peter van Haperen

  Patriot


  Maak melding
 58. Behalve RMD Leider (respect) roep ik allen die meer weten (Revo) op zich te melden bij het Openbaar Ministerie in Paramaribo. A charge of decharge, is om het even. Of zijn er mensen die ook bang zijn door de mand te vallen? Als het gaat om waarheidsbevinding is het uw burgerplicht daaraan te voldoen!!!


  Maak melding
 59. Ach neus en du roeien tegen de stroom in en denken dat ze voorruit komen, hoe gek kan je niet zijn of je moet in zulke hogere sferen zitten waardoor je geen onderscheid kan maken tussen realiteit en illusie.

  Deze twee laffe hypocrieten hebben geen enkele ruggegraat of rechtsgevoel, voor hun geldt alleen de haat en zoetewraak maar zoals de geschiedenis leert zijn haatdragende onderkruipsels altijd gedoemd te mislukken.

  Kijk maar naar Theo Para zijn luchtballonen wordt links en rechts doorprikt en geniet steeds minder respect als publicist.


  Maak melding
 60. @ nummer 62
  het enigen wat mensen met moraal en normen en waarden in hun mars kunnen doen is jullie de hand rijken op jou en de volgelingen op het rechte pad te brengen als je mij daardoor een idioot of gek noem laat ik aan jou over. sommige gaan zo ver om hun gelijk te halen dat zei martelen folteren en moord afdoen als een soap zelf het doden van kinderen zwangere vrouwen babys probeerd deze BEEST hier te verderedigen wat (mens) ben jij


  Maak melding
 61. Du, neus en consorten,de constructie van haat,tegen alles en iedereen die ook het positieve in meneer Bouterse ziet,heeft tot gevolg dat, na 27 jaar wachten op wet en recht dec ’82, dit zich nu realiseerd in desrespekt voor de doden.

  Het lijkt of sommige mensen hebben en niet willen praten, voordat meneer Bouterse berecht is en gaan er vanuit dat iets aangenaams hem niet kan gebeuren,voordat er iets minder aangenaams achter de rug is.

  De jongeren stappen uit die cirkel.
  De jongeren vinden dat de rechtsgang zich de afgelopen 27 jaar na dec ’82 zich gedraagt op een manier die in tegenspraak is met ons Surinaams rechtsproces -patroon.

  Nu
  Deze rechtsgang dec 82 , meent een patroon met een open einde te hebben meegekregen, omdat door dec ’82 de laatste bladzijde van het oorspronkelijke Surinaamsvolksscript ontbraken.

  In de 27 jaar durende gevangen houden van het Surinaamsvolk,door een nu verdoezelde rechtelijke gang van zaken(rechtelijke dwalingen) dec ’82,hebben de Surinaamse front wijsgeren,electoraten,intellectuelen 27 jaar lang,de vrijheid en de tijd gehad het slot te schrijven van het Surinaams volkscript, zoals het Surinaams volk het in balans graag wil zien of had gezien.

  De jongeren ziet nu corruptie, misleiding,Instutitionele intolerantie,school banken gratis uit holland,hele goede initiatieven,maar dan moet de overheid de jongeren komen vertellen hoe het gesteld is met de begroting jongeren zaken van de afgelopen jaren en voor straks, de toekomst.

  Ze hebben niet eens een begin gemaakt met schrijven, omdat ze opgehouden zijn door de constructie haat en vernietiging, en weten als Surinaamse beleidsmakers door al deze gevoelens geen raad met zich zelf.


  Maak melding
 62. Veel mensen op dit schrijfforum,kunnen heel goed doorgaan met bestaan, als ze maar stevig door blijven haten en tweedracht zaaien.
  Een sociale onhandigheid.

  En daarom is het beter dat ze in het verre veilige buitenland zitten,omzichzelf twe beschermen.

  Het is niet goed voor het Land Suriname en haar ontwikkeling om ruzie te willen,blijven maken, om de aandacht te krijgen.

  het Surinaamsvolk is niet de oorzaak van de situatiie dec’82.
  Daarom wil de jongeren niet meer luisteren naar het predikaat van frontregeringsleiders,die het volk de boodschappen meegeeft van:
  1. wees niet gezond Sur. volk
  2.denk niet Sur.volk
  3.voel niet Sur. volk
  4.kom niet te dicht bij ons frontbeleid Sur. volk
  5.Groei niet op Sur.volk in het bijzonder de kinderen
  6.slaag niet Sur. volk, in het bijzonder de creolen.Mevr.Simons is toch gekoeioneerd toen ze de bezettingsgraad in de Surinaamse gevangenissen in het parlement aan de orde wilde brengen?
  7.Doe niets Sur.volk
  8.wees niet belangrijk Sur.volk.
  9.wees niet jezelf Sur. volk
  10.en vooral besta niet Sur.volk.opdat wij nog meer kuun rotzooiien.

  De jongeren neemt zijn besluiten op basis van onze eigen perceptie,wij geloven dat wij OK zijn als de jongeren zeggen,de ideologie van de partij,de NDP aan te hangen en het jongeren zelfredzaam vermogen in te zetten om het proces in de praktijk uit te voeren.

  De ander gelooft dat hij OK is als hij niet strrft op te lossen ,dan alleen maar haten,misleiden.


  Maak melding
 63. nr 64 , hetgeen je nu aankaart heb ik zo vaak gevraagd , aan degene die hier op het forum de alwetendend lopen uit te hangen, daar hebben ze geen antwoord, oostindisch doof.

  de manier hoe ze reageren op bepaalde items , zegt al genoeg hoeveel boter ze op hun hoofd hebben.

  jammer dat ze het lef en de moed niet hebben om zich als getuige in suriname op te geven , ze zijn al door de mand gevallen als je goed naar hun reactie leest.


  Maak melding
 64. 76 en 68
  twee heel lange tirades zonder enige enige informatie alleen maar leugens en retoriek, ik zou de jeugd in suriname aan willen raden om eerst na te gaan wat ideologie van de ndp inhoud want een partij die door drugs dealers moordenaar oplichters en dictator word geleid moet je voor uitkijken, de voorzitter nog de partij die zich democratisch noemen hebben afstand van de misdaden van hun voorzitter genomen. suriname is een rechtsstaat en het is aan de rechters om te beoordelen wie word opgeroepen, en niet aan de burgers hier niet en in suriname ook niet, het is wel heel erg frappant dat de mensen die bouterse hier verdedigen kritiek hebben op de rechtsgang in suriname ik kan dat echt niet begrijpen hoe is het in god’s naam mogelijk om iemand die alle grondrechten van jou heeft geschonden en mensen het recht heeft ontnomen om te leven door ze zonder enige proces af te slachten en deze zelfde man maakt gebruikt of beter gezeg misbruikt van het zelde recht wat hij anderen heeft ontnomen, de jongeren hou op met het vergiftigen van onze jeugd leer de jongeren en jou kinderen dat iedereen die een misdaad pleegd tegen een anderen berecht moet worden leer onze jeugd respect te hebben voor het recht en de democratie vertel ze ook dat vrijheid van meningsuiting een groot goed is in een democratie en persvrijheid, zeg ook tegen de jeugd dat bouterse al deze rechten heeft geschonden en nog steeds doet ik heb in mijn eerdere reaktie gezegd dat als mijn kinderen bouterse als hun voorbeeld zouden zien ik mij mislukt zou voelen alls vader, bouterse kan aan zijn eigen kind dino bouterse een goed voorbeeld geven want die loopt in de voetsproren van zijn criminele vander, deze man bouterse zie jij de jongeren als rolmodel voor onze jeugd in suriname ????…… schaam je jongen .


  Maak melding
 65. Graag kom ik in contact met enkele van de bovenstaande deelnemers aan de discussie, met name;
  DU en RMD leider

  U kunt mij bereiken op nog1weblog(at) gmail.com


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES