Surinaamse getuige: Bouterse was bij mij thuis

17

PARAMARIBO/BOXEL, 23 jun – Ex-legerleider Desi Bouterse was niet in het Fort Zeelandia ten tijde van de Decembermoorden. Dit zei oud-politicus Rubin Lie Pauw Sam tegenover de Krijgsraad. Bouterse zou de nacht hebben doorgebracht met zijn minnares Rita Chin A Loi. Volgens een andere getuige is het allemaal gelogen.

Direndersingh Jankiepersadsingh zegt Bouterse in het Fort Zeelandia te hebben gezien op 8 december 1982. Dat was op het kabinet van de bevelhebber, waar ook vakbondsleider Fred Derby en de toenmalige chef-staf Roy Horb vertoefden. Een derde getuige, Henk Venoaks zegt Bouterse bij Chin A Loi thuis te hebben opgezocht op de bewuste dag. Bouterse sliep en Venoaks wachtte tot hij wakker was.

Ook na confrontatie bleven de getuigen bij hun respectieve verklaringen. Rita Chin A Loi was huisvriendin van de familie Lie Pauw Sam. Zij kwam in de vroege ochtend van 8 december op bezoek omdat ze bang was. In die periode gingen flink wat geruchten rond over coupplannen. “Rond tien uur die avond kwam Bouterse bij haar op bezoek en hij is de volgende ochtend weggegaan”, zei Lie Pauw Sam. Bouterse zou pas de volgende ochtend zijn vertrokken.

17 REACTIES

 1. O jeeee

  Bouterse kon zelfs op 3 plaatsen tegelijkertijd zijn !!!

  Wat vind Rita Chin A Loi er zelf van !!!

  Haar zwager , de man van haar zusje , is
  200 % anti Bouta !!

  Shame and scandel in de family !!!


  Maak melding

 2. e !! ee !!Luister noh..!…Laten wij het land echt en tastbaar gaan ontwikkelen man.

  Met dat ding van jaren ’80 komen wij niet verder……dan: die heeft gezegd, die heeft gedaan, het is niet waar, wie en wie, hoe en hoe, waarom daarom….ALLEMAAL DOM GEDOE en gewoon achterlijk.


  Maak melding

 3. Dit verhaal is volkomen in tegenspraa met de verhalen van Kanhai dat er een tegencoup op handen was.

  De zoveelste annasie torie uit de koker van de lafhartige psychopaat.


  Maak melding

 4. alleen maar touw trekkerij.
  oftewel kurken trekken van lege flessen.
  geef mama sranang een kans om te groeien.
  denk aan de toekomst.
  dat gelul moet afgelopen zijn.
  zo wordt het land er niet beter op.
  geef bouterse een kans.
  het zal goed gaan met mama sranang.
  dit keer niet volgens de regels? iedereen massaal de straat op en hem uitkicken!


  Maak melding

 5. die Jankie is zeker pas verhuist naar nederland vandaar dat hij nu zijn lelujke bek open trekt, had hij dit niet eerder kunnen doen. aandachttrekker,loooser


  Maak melding

 6. Neus ben jij ook een psychopaat…Ik denk van wel hoor.
  Let op je zelve mi boi…neem op tijd de voorgeschreven pilletjes.

  Doen dan komt het waarschijnlijk goed met je.


  Maak melding

 7. Die pilletjes werken al een hele tijd niet meer bij loopneus, niet gemerkt dat deze dwaas nooit nuchter is en altijd in een soort roes of droomwereld verkeerd.

  Als je du als grote voorbeeld neem is het 100% zeker dat het nooit meer goed met je komt, neus is already lost!!!!!


  Maak melding

 8. bouta was gewoon als bevelhebber aanwezig….dus …..schuldigggggggggggg……
  Bouta…..DRAAG DIE KRUIS MAAR…….time to go…..


  Maak melding

 9. hallo nisje….zou jij dat doen???????…..je was zeker niet dicht bij ’t vuur……so…you could not feel the heat……….heb jij die tijden trouwens meegemaakt??????


  Maak melding

 10. @Opa Bakki

  Blijkbaar heeft de aankang weer geen weerwoord. Niet verwonderlijk want wat DDB nu verkondigd – direct of via zijn spreekbuizen – is werkelijk de meest grote onzin.
  En als je dat hier om het fourm egt dan is er altijd wel een verstokte NDP-idioot die vlug onder een zoveelste nickname reageert met een weinig inhoudelijke en verheffende tekst.


  Maak melding

 11. Jongens, gaan we allemaal intelligent lopen doen? Jullie kennen de Nederlandse taal niet eens. DIE vliegtuig, DIE kruis, nee DAT vliegtuig, DAT of HET kruis. Kom op, waar zijn jullie op school geweest?
  Even terzijde, herinneren jullie nog het tv programma in Nederland van Karel de Graaf in 1984? Iemand die door Karel werd geinterviewd noemde het bewind van Bouterse “moorddadig”. Er stond toen iemand uit het publiek op en begon een vechtpartij met het geinterviewde persoon omdat hij het niet eens was met diens uitlating. Herinneren jullie nog wie die judas was? De huidige voorzitter van de NA. Jawel: Somohardjo. Ik vraag jullie, in godsnaam, hou de lijntjes even strak. Somohardjo is een geslepen slang, die meer weet. Deze man moet eens nader aan de tand gevoeld worden. Als hij het beleid van Bouterse destijds verdedigde, waarom zat hij dan in Nederland? Sranang mang, opo yu eye. Bouterse is schuldig, maar met hem zijn er tientallen meer schuldig dan die die op het ogenblik op de lijst staan. En Opa Bakkie, of hoe u ook heten mag, speel niet op de man maar geef eens duidelijk aan waar u staat! Of bent u ook een van die wipwappers, waar Suriname vol van loopt? Morgen weer een andere mening?


  Maak melding

 12. PINTO is de domste van de klas, reaktie op nummer 14 laat dat heel duidelijk zien .
  ik raad de lezers aan om op youTUBE te kijken hoe dom de voorstanders van bouterse zijn hoe ze suriname belachelijk hebben gezet in het praat progamma van karel de graaf lees ook op WIKIPEDIA over somohardjo hoe het in werkelijkheid zit en dan kan je ook de moordadige karakter van het militaire regime van bouterse zien. surinamers laat jou niet misleiden door een stelletje gelukzoekers .


  Maak melding

 13. Iedereen vergeet een belangrijk aspect inzake wijziging van de amnestiewet, en dat is dat de rating van Suriname bij internationale crediet beoordelaars hoogst waarschijnlijk sterk naar beneden zal worden bijgesteld aangezien Suriname zal worden beoordeeld als een niet rechtstatig land. En dat zal zeker het geval zijn bij het wijzigen van de amnestiewet vanwege het instrijd zijn daarvan met de eigen grondwet en verdragen waar Suriname zich internationaal aan heeft gebonden. Het aannemen van het wetsvoorstel m.b.t. wijziging van de amnestiewet zal dus vergaande economische gevolgen hebben (risicoprofiel van Suriname zal erg stijgen). Meneer Hoefdraad (CBS) kan daar alles over vertellen.
  Bij aanname van de wetswijzigingen zal het allerhoogste rechtsorgaan van Suriname als erg onbetrouwbaar worden aangemerkt.
  Niet een land dus waar je geld aan wil lenen. En daar gaan dan alle mooie plannen…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.