Overheid wil Surinaams kind helpen opvoeden

9

PARAMARIBO, 23 jun – De overheid wil nadrukkelijk gaan bijdragen in de opvoeding van het Surinaamse kind. Dit zegt minister Edwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov. Het project Vroege Kindstimulatie of Early Childhood Development moet die inbreng zeker stellen. Kinderen van nul tot en met acht jaar vormen het middelpunt.

Overal in Suriname worden prikkels gegeven. “Dat kan niet alleen vanuit het ministerie komen, ook particulieren zullen steun moeten geven. We willen een zo breed mogelijk werkveld”, zegt Wolf. De samenwerking moet in oppashuizen en op school doorwerken. Kinderen moeten kunnen rekenen op een zo rond mogelijke omgeving. Het accent komt op voeding, rust, bescherming, stimulansen en hygiëne.

Overheid en particulieren gaan er vooral op letten dat al deze voorzieningen beschikbaar zijn. “Wat een kind niet krijgt, kan het later ook niet geven”, aldus Wolf. Het is ook leidend principe van het project. Om zoveel mogelijk goede kwaliteiten in te brengen, zal niets aan het toeval worden overgelaten. Uiteindelijk moeten er betere Surinamers van komen.

9 REACTIES

 1. De kinderen moeten ook gestimuleerd worden om te studeren, en een vak te leren voor zijn eigen toekomst. Vooral landbouw en produktie.

  Ook om van andermans spullen af te blijven, ook moet ze geleerd dat niet alles gratis komt maar dat je er iets voor moet doen.

  Leerplicht en/of werkplicht voor iedereen die niks doet. De regering moet zorgen dat deze maatregelen ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden. Dit moet niet alleen voor de stadsbewoners gelden maar voor de hele bevolking. Dit zal ten goede komen van elk individu in het land.


  Maak melding

 2. Inderdaad ben het eens met pagaal.

  vooral om van andermans spullen afblijven en een vak leren is heel belangrijk om in je onderhoud te voorzien en niet wachten op staat maar zelf iniatieven nemen.

  En inderdaad leer en werkplicht instellen zie dat heel veel jongeren rondhangen in doelloos rondhangen in de stad.


  Maak melding

 3. Hoe staat het ermee
  * de kinderen liefdevol op te voeden en
  * te leren hoe ze in zichzelf moeten geloven
  * positief te denken en te handelen
  * zelfrespect bij te brengen
  * om correct met elkaar te gaan
  * dat hun mening ook telt
  etc etc etc

  Groet,

  Shirl


  Maak melding

 4. parlements leden moeten zelf eerst het goede voorbeeld geven, door met 1 vrouw getrouwd te zijn en niet overal buitenvrouwen te hebben waar ze kinderen verwekken en die kinderen hebben dus geen vader, en die kinderen belanden vroeg of laat in een weeshuis en dan begint de ellende voor ieder kind die NIET heeft omgevraagd om geen vader of moeder te hebben. Ouders kunnen hun kinderen zelf opvoeden, de overheid moet zichzelf eens EERST gaan opvoeden en dan zich bemoeien met andersmans zaken. de surinaamse overheidsmodel is achterhaald met de tijd. de overheid moet eerst voldoende leermiddelen voor kinderen op school en gratis medische voorziening op school treffen tegen pokken en mazzelen zoals dat wel in mijn eigen kindertijd aanwezig was op de lagere school in suriname.


  Maak melding

 5. Er gaan stemmen op om deze drop-outs onder te brengen in het het leger.

  Het leger is niet langer een instelling van een pasfoto, verstand op nul, blik op oneindig en vuren maar.

  De staat moet zich sterk maken voor het stimuleren van sterke gezinnen!

  Het leger kan niet in je pompen, datgene wat thuis struktureel eriut is gelaten.

  Kinderen groeien niet vanzelf op. Ze hebben goede opvang en begeleiding nodig. Daar zijn onder andere de thuissituatie en de school voor nodig. Ik bedoel niet de scholen waar de juf doodleuk tussen de lessen door kousebantjes zit te snijden voor later.


  Maak melding

 6. Als jullie echte mannen zijn moeten jullie eerst leren bij een vrouw te blijven. En niet als gekken kinderen maken en weg lopen. Groot spelen en gillen van mie habbie so menie tjing! Kinderen zonder vaders hebben doen het slecht en zijn vroeg volwassen. Er moet eten op tafel komen en moet komen. Een deel van het volk dat niet trouwd zal altijdt arm blijven.


  Maak melding

 7. Laat de overheid zich zelf eerst opvoeden,door b.v. op tijd aan het werk te verschijnen en de hele dag te werken en niet de zeven even mentaliteit..

  Ze moeten aller eerst afblijven van anders mans spullen dus niet stelen van de samenleving ..

  Verantwoording aflegggen wat ze allemaal gepresteerd hebben op een werkdag,omgaan met overheids apparatuur b.v. de auto, benzine ,telefoon gebruik..
  Ze reizen de god ganze wereld rond op staats kosten ,wat hebben ze bereikt hoe dit te verantwoorden..

  Alle criminelen uit het overheids apparaat onmiddellijk verwijderen ,laat de gene die dat is de eer aan zich zelf houden,algemeen is het bekend wie dat zijn..

  Er is de afgelopen jaren zoveel gebeurt dus te veel om optenoemen..


  Maak melding

 8. Hoe wil men dat nou doen in GODS naam? De pensioenen van de oudjes die toen hard gewer-kt hebben wil men niet eens uitbetalen, zwer-vers kunnen niet opgevangen worden,zieken die het niet kunnen betalen zijn tendode opge
  schreven,subsidie gelden die zijn gegeven om-de junks uit ned.die nu rondzwerven in Su.
  als die nog leven,zijn verdwenen.Wat een Lachertje WaW.


  Maak melding

 9. Vind dat negroïde mannen hun verantwoording moeten dragen bijna 99% krikt en peert hem weer naar een ander. Waardoor de kinderen door de moeder opgevoed moeten worden met alle gevolgen van dien. Al is het een afrikaans probleem maar leer van anderen dat je je vrouw en kinderen trouw moet blijven.
  En vooral durven om verantwoording te dragen.
  Het leven heeft ook leuke en minder leuke kanten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.