Surinaamse politicus verlengt leven buiten gevang

12

PARAMARIBO, 22 jun – Ex-minister van Justitie & Politie Siegfried Gilds heeft zijn leven buiten de gevangenis weer eens weten te verlengen. Gilds hoeft zich niet meer aan de afspraak te houden met het OM om zich voor gevangenneming aan te melden. Hij mag nu in volledige vrijheid het resultaat afwachten van zijn hoger beroep.

Het Hof van Justitie heeft besloten dat Gilds de gevangenis niet in hoeft. Dat mag duren tot zijn hoger beroep is afgehandeld. Gilds moest zich eigenlijk al hebben aangemeld volgens afspraak met het Openbaar Ministerie. Die afspraak volgde op een rechterlijk besluit tot aanhouding. Gilds was eerder veroordeeld tot een jaar celstraf voor witwaspraktijken en een poging tot het ompraten van een getuige.

Uitvoering van het vonnis kon niet omdat er geen aanhoudingsbevel bij was. Terwijl dat werd afgewacht had de verdediging alle tijd uitstel aan te vragen. De aanvraag werd in eerste instantie afgewezen, maar gehonoreerd in hoger beroep. Siegfried Gilds heeft van het OM niets te vrezen. Althans, hij blijft voorlopig vrij. Hoe lang het hoger beroep tegen het vonnis duurt is niet te zeggen.

Er is nu alle tijd om de machtsoverdracht binnen de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA, in goede banen te leiden. Verkiezingen voor een nieuw bestuur gingen niet door vanwege geschillen over procedures. Gilds blijft voorlopig dus partijvoorzitter en één van de leiders van het Nieuw Front. Onder meer John Defares, ex-minister en prominent SPA-lid, vindt dat Gilds al lang de eer aan zichzelf had moeten houden door af te treden als partijleider.

12 REACTIES

 1. het blijft zo tot na de verkiezing , eerder zal hij het gevangenis niet zien anders gaat de regering naar huis . en als zijn party wint blijft hij tot zijn dood vrij lopen.


  Maak melding

 2. Een dergelijke procedure zou door de zoon of dochter van Jaja, Singotiko of Prakash tenminste in een politiecellenhuis MOETEN worden afgewacht!

  De straf is niet opgeschort! Als de zaak na 1(een) jaar gaat dienen, dan zijn we er.

  Dat ik het leuk vind voor de heer Gilds heeft daar niets mee te maken.

  Ik bedoel alleen maar!

  Te yu wani nakki maskita na see pranga, -look out-, nanga spikri!


  Maak melding

 3. natuurlijk gaat hij niet de bak in maar als het een normale burger was…….????voor witwas praktijken …????Santokie alias SHERIFF kan dat wel tegen anderen maar waarom niet tegen gilds??Vene heeft zeker bemoeienis getoond als front/stront partner!!!!!!!maar ja gerechtigheid zal geschieden voor allemaal die denken het rechte pad te kiezen maar uiteindelijk dezelfde CRIMINEEL worden!!!!GILDS is daar een voorbeeld van en Santokie volgt en iedereen die denkt hem te dekken en beschermen.GODS MOLEN MAALT LANGZAAM MAAR ZEKER EN NIEMAND ONTKOMT AAN ZIJN STRAF!!!!daar kan niemand meer je beschermen jongen..ga eens zitten en voelen wat je anderen hebt aangedaan toen jij de sleutel had.VUILE CRIMINEEL!!!!!!


  Maak melding

 4. De Heer Gilds is ten onrechte veroordeeld .

  In Nederland is de hoofdverdachte vrij gesproken , hoe kan dan de Heer Gilds in Suriname veroordeeld worden .

  In Nederland is de hoofdverdachte vrij gesproken van witwas praktijken , er was onvoldoende bewijs tegen hem .
  De Heer Gilds zou voor de hoofdverdachte geld hebben wit gewassen .

  Rara hoe kan dan de Heer Gilds veroordeeld worden ? als er geen bewijs is tegen de hoofd verdachte dat hij geld heeft willen witwassen *
  M.a.w Wiens geld heeft de Heer Gilds willen schoonwassen ?

  Mr. Gilds loop vrij rond , gefeliciteerd .

  * Wat is erger , iemand die verdacht is van witwas praktijken opsluiten .
  of
  * Mensen die verdacht zijn van de december moorden vrij laten rondlopen .

  Als de Heer Gilds direct op gesloten moet worden , in afwachting op zijn hogerberoep
  dan moeten al die anderen die verdacht worden van de 8 december moorden , ook opgesloten worden .

  Dus mensen als jullie de Heer Gilds bekladen of het Front van Vene en Sardjoe ,
  Denk even na ,
  …………………… wat is erger ???


  Maak melding

 5. @ pinto
  ik vraag mij af of jij jou zelf kan begrijpen je waait met alle winden mee.
  ik zelf ben van mening dat de heer gilds de bak in moet daar ben heel duidelijk en dan maak het mij niet uit of hij creool is of oud is. de beslissing van de rechter is wel te begrijpen in sommige zaken mag de verdachten zijn vonnis in vrijheid afwachten bij een hoger beroep zaak in nederland komt het ook voor .


  Maak melding

 6. “Gilds blijft voorlopig dus partijvoorzitter en één van de leiders van het Nieuw Front.”

  Hij zit in goed gezelschap tussen al die andere front criminelen.

  Suriname is allang geen rechtstaat meer dat was iedereen al duidelijk. Zo kon de kortgeding van tokkie tegen DDB binnen een paar weken geregeld worden terwijl er Surinamers zijn die al twee jaar op een datum wachten voor een kortgeding.


  Maak melding

 7. Prins Bernard van Lippe Biesterfield van het Koninkryk der Nederland was enkele jaren geleden toch ook schuldig bevonden in de schandalige Lockeed Affaire. Heeft hy een dag gezeten? Hiermede wil ik niet zeggen dat Gilds niet de bak in moet. Hy moet!


  Maak melding

 8. Ik had al aangegeven dat Gilds, nooit een dag gaat zitten, gaat hij dan gaat de Front vroegtijdig naar huis!!
  Maar, of hij in 2010, de dans zal wederom de dans zal ontspringen, zal blijken uit zijn medewerking de komende tijd.
  Geef de dossiers uit handen beste Heer.Gilds en bevrijd jezelf en geef jezelf rust.


  Maak melding

 9. Voor mij hoeft Gilds het gevang niet in want als iemand als tokkie bijv. nog vrij rondloopt kan je Gilds onmogelijk opsluiten voor een beetje witwasserij. Tokkie is een veel groter gevaar voor de maatschappij en een pathalogische leugenaar. Laten we de dingens zeggen zoals ze zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.