Suriname verwerkt Mexicaanse griep gelaten

5

PARAMARIBO, 22 jun – De binnenkomst van de Mexicaanse griep wordt gelaten doorstaan. Na de eerste paniekerige reacties, is meer berusting te bespeuren in het alledaagse leven. Weliswaar verwacht het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, nog veel meer besmettingen verwacht na de eerste meldingen.

“We hebben het vermoeden, omdat mensen die besmet zijn met veel anderen in contact zijn gekomen”, zegt BOG-topfunctionaris Wim Bakker tegenover de Ware Tijd. Het aantal meldingen is niet opmerkelijk toegenomen. Het BOG wil het zo houden ook. Paniekreacties kunnen alleen maar onnodige onrust veroorzaken. Dat was zeker het geval na de persconferentie van het ministerie van Volksgezondheid.

De aankoop van mondkapjes is sindsdien aanmerkelijk toegenomen. Ook heeft onder meer een kinderoppashuis de deuren gesloten nadat enkele kindertjes griepverschijnselen vertoonden. De regenperiode kenmerkt zich doorgaans door een toename van het aantal griepgevallen. Daar moet ook nu rekening mee worden gehouden. Volgens Bakker hoeft dan niet onnodig paniek te ontstaan.

5 REACTIES

 1. Beter gezegd,suriname weet niet omtegaan met dit soort problematieken..

  M.a.w. de overheid is niet kundig genoeg , weet niet hoe optepakken..

  De meeste deskundigen zijn bezig te overleven met eigen dagelijkse romp-slomp de eindjes aan elkaar knopen.,ookal hebben ze een top salaris..

  Het algemeen belang is ,, ieder voor zich en onze lieve heer voor het land..

  Ga liever niet naar de eerste hulp,want dan sterf je aan de poort op die wacht bank..ookal heb je betaald vooruit..


  Maak melding

 2. Een welgemeend advies, begin de stad schoon te maken en schoon te houden.
  Met schoon bedoel ik spic and span. Paramaribo is niet echt schoon te noemen.
  Ik ben in Japan, Singapore, Maleisië, Noorwegen, Zwitserland en nog een paar
  andere landen geweest. In voornoemde landen is het redelijk tot zeer goed schoon.

  EEN SCHOONE OMGEVING IS NIET ALLEEN BEVORDELIJK VOOR DE VOLKSGEZONDHEID,
  HET IS OOK EEN LUST VOOR HET OOG.


  Maak melding

 3. het is mooi om te zeggen dat het land schoon gehouden moet worden, maar ligt dat niet zelf aan de surinamers. ik doe een beroep aan alle surinamers HOUDEN JULLIE WERKELIJK VAN SURINAME DAN MOET JE LEREN DIT LAND SCHOON TE HOUDEN. WANT DE OVERHEID KAN NIET ALLES DOEN, ALS JE BIJ JEZELF BEGINT HEB JE AL EEN HEEL GROTE BIJDRAGE GELEVERD.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.