Suriname steeds meer thuis in papierwinkel EU

7

PARAMARIBO, 19 jun – Suriname slaagt er steeds meer in de bureaucratie te doorgronden, die gepaard gaat met ontwikkelingshulp van de EU. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Het intensiever bestuderen van documenten en procedures heeft geleid tot beter inzicht. De resultaten liegen er niet om.

Suriname heeft in enkele jaren tijd meer projecten gefinancierd gekregen dan in de laatste decennia. “Er zijn projecten die jaren blijven liggen door bureaucratie bij de EU”, zegt Van Ravenswaay. Een goed voorbeeld is het herstelproject voor de Nieuwe Haven. Het projectvoorstel bleef jarenlang in Brusselse lades liggen. Suriname slaagde er maar niet in door de procedures heen te komen.

Die periode lijkt nu voorgoed achter de rug. De EU heeft intussen ruim dertig miljoen euro vrijgegeven voor de haven. “Ik moet zeggen dat we ons door de jaren heen meer hebben verdiept in de regelgeving voor EU-hulp. Het zijn vaak futiliteiten waar je toch rekening mee moet houden”, aldus Van Ravenswaay. In tegenstelling tot voorheen worden de meeste projecten nu wel redelijk snel goedgekeurd.

7 REACTIES

 1. Luister no

  Als je het wiel zelf wilt uitvinden veries je tijd en geld. Dat is ook verspilling. waarom niet allang je EU suri brothers en sisters ingeschakeld om je daarbij behulpzaam te zijn. Neen, domme arrogantie


  Maak melding

 2. Beste Ricardo,

  Als men als land in aanmerking wenst te komen voor ontwikkelingshup dient men te voldoen aan een aantal door de donor gestelde eisen. Dus het bestuderen van documenten en procedures behoren gewoon tot het ontwikkelingshulptrajekt. Dat het zolang heeft geduurd ligt gewoon aan jullie, die niet heeft voldaan aan de gestelde procedures. Ik hoop dat je nu eindelijk lering hebben getrokken: wil je financiëring krijgen voldoe dan aan de gestelde eisen.
  Is net als je van bepaalde bloemen houdt :
  Rozen zijn mooi maar hebben doornen dus je moet ook van de laatste houden.

  Ik heb gesproken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.