Vertraging SLM door lege batterijen

45

Op Schiphol zijn vrijdagochtend tientallen passagiers gestrand die met een vliegtuig van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM naar Paramaribo zouden vliegen. De passagiers stonden op het punt in te stappen toen bleek dat de batterijen van het vliegtuig leeg waren. Hierdoor werkte de verlichting van
de nooduitgangen niet.

De SLM besloot daarop het toestel aan de grond te houden tot het probleem is verholpen. Het vliegtuig vertrekt nu waarschijnlijk pas vanavond laat. De passagiers zijn niet te spreken over de manier waarop de SLM de vertraging heeft afgehandeld. ‘We worden van het kastje naar de muur gestuurd”, klaagden meerdere passagiers bij AT5. Zo werden ze afgescheept met lunchbonnen van 14,95 euro.

Glenn Jie van de SLM laat in een reactie weten dat de mensen wel degelijk op kosten van de luchtvaartmaatschappij opvang kunnen krijgen in een hotel bij de luchthaven. Het SLM-personeel op Schiphol was daar echter nog niet van op de hoogte.

45 REACTIES

 1. jaa jaa die SLM ook niet dat ze dat eerst checken

  vorig jaar in de zomer ook was die motor kapot in de lucht ik zat in die vliegtuig

  kregen we nog een crack vliegtuig van griekenland ofzo -_-

  ik vind het een slechte organisatie SLM


  Maak melding

 2. Nieuwe vloot ?

  Pffftt…….Een md-80 van de SLM zit al maanden in Miami,er is waarschijnlijk geen geld voor repairs.
  The storage bill moet hoog zijn.


  Maak melding

 3. Het lijkt me een zeer verstandige beslissing van de SLM. Safty first!
  De KLM laat de mensen ook heel vaak wachten.
  De reden is dat het vliegtuig uit een andere land te laat is teruggekeerd.
  Ik hoor hiervoor geen protesten.
  Boven vergoedt en verzorgt de SLM de reizigers
  veel beter dan de KLM het doet.


  Maak melding

 4. en nu zal mighty mike weer zeggen hoe trots die is en dat zijn ogen vol water stonden van trots, in plaats van verdriet over dit mismanagement en verneuken van de surinamers


  Maak melding

 5. Kan allemaal gebeuren. Als een engineer vergeten is de batterijen uit te zetten kan zoiets gebeuren. Is waarschijnlijk de fout van de KLM en niet de SLM. Die kist staat al een dag hier aan de grond en tijdens een bepaalde check is men waarschijnlijk vergeten de batterijen af te zetten en dan raken ze leeg.


  Maak melding

 6. De SLM Nederland komt nooit met mededelingen zodat informatie een eigen leven gaat leden.

  Hoe zit het met jullie PR?? of kan het jullie als monopolist niets schelen.

  Je kent het verhaal toch van tjong tjong


  Maak melding

 7. jammer, nieuwe stroom accu, kosten handen vol met geld…personeel die hun werk/functie niet goed uitvoeren, moeten maar vervangen worden door beter en verantwoorlijk personeel…een kapotte accu, waarbij er geen stroom wordt opgeladen, en waarbij er tijdens een vlucht boven de oceaan door stroom uitval;”uitvalt” laat wel dat “”OOK”” surneds het doelwit kunnen vormen als de air-france vlucht. notabene een “ongelukje” zit echt in een klein hoekje. en een klein hoekje kan een verouderde accu die met regelmaat leeg raakt; op den duur niet optimaal functioneert met als gevolgd “400” dode muggen en vliegjes…ik zit daar niet op te wachten.2004/2005/2006/2009 met dit 747 gevolgen, dus hoop ik dat ik nog wel veilig de volgende keer in zit, want ik vlieg niet met klm.


  Maak melding

 8. Wie moet verantwoordelijk gesteld worden voor de geleden schade? En tegen wie moeten er diciplinaire maatregelen getroffen worden?
  Kon de SLM dit niet voorkomen?


  Maak melding

 9. Ook in nieuwe vliegtuigen lopen de accus’s leeg als men vergeet om alle schakelaars om te zetten op nul, of switch of.De piloten kunnen op een reprimande rekenen.


  Maak melding

 10. S.L.M.als het niet om drugs gaat ,is het wel een of ander mankement.kom eens een keer positief in het nieuws.ik wordt bang van zulke bericht geving.ik stap maar weer over naar klm /


  Maak melding

 11. Preventief-onderhoud komt niet voor in het Surinaams-Nederlands woordenboek!

  Zelfs een ezel snapt dat zwakke accu’s bij het regulier-onderhoud zouden moeten worden ontdekt.

  Still we are big jokers!!!


  Maak melding

 12. Waar er gewerkt word worden er fouten gemaakt, maar het is sowieso niet goed te praten en het fout ligt ook deels in Nederland (KLM) zij doen het onderhoud van de vliegtuigen en het technisch personeel van de KLM het niet goed heeft gedaan en op dit manier de SLM alleen maar in kosten heeft gejaagd. Het kan ook met opzet zijn gebeurt omdat Suriname waarschijnlijk binnenkort met een ander vliegtuig gaat vliegen en binnenkort is het vakantie (hoogseizoen) ze willen de mensen gewoon afschrikken dat ze dan met de KLM gaan en niet met de SLM moet vliegen. Maar zoals we het al lang weten wat kunnen wij Surinamers zo naief zijn om van een mug een olifant te maken.

  Think About This

  Tang Boeng.


  Maak melding

 13. “Het SLM-personeel op Schiphol was daar echter nog niet van op de hoogte.”

  hoe vaak zijn er al vertragingen geweest. lijden ze soms aan geheugenverlies?

  toch blijf ik deze bananenbedrijfje steunen hoor. echte srananmangs laten hun “eigen” bananenland en bananenbedrijfje niet in de steek.

  no matter if u trust those (wings) or not.. fly till u die.


  Maak melding

 14. Gelukkig voor het volk,dat de batterijen niet in de lucht waren leeggelopen..

  Want die zwarte doos of doosje vindt je nooit meer terug en dus geen bewijs..


  Maak melding

 15. @viri…..ik wil je niet de les voorlezen hoor, maar het is DAT vliegtuig. En voor de rest vind ik het heel beangstigend dat er zo wordt omgesprongen met de veiligheid van mensen. Check toch verdorie alles voordat je DAT vliegtuig inzet voor een vlucht en niet vlak voor een vlucht.


  Maak melding

 16. Slordig. Voor hetzelfde geld blijkt dat de brandstof op was, omdat men vergeet op de metertjes te kijken. Of werkten die ook niet? In iedere beetje knap uitgevoerde auto zit al een waarschuwing, op welke manier dan ook, dat de batterij niet goed werkt of leeg is. De bemanning verdient in deze geen pluim.


  Maak melding

 17. Glenn Jie van de SLM laat in een reactie weten dat de mensen wel degelijk op kosten van de luchtvaartmaatschappij opvang kunnen krijgen in een hotel bij de luchthaven

  Kunnen krijgen of declareren is een groot verschil. Kunnen wil nog niet zeggen dat er wordt uitbetaald.
  SLM sarie torie. Vlieg met de KLM en zidaar de KLM valt onder de algemene regels van de EU die de vergoeding heeft vastgesteld. alhowel je ook de nodige moeite moet doen om dit bedrag binnen te krijgen. Maar toch er zijn regels en richtlijnen.
  SLM blijf maar kunnen service bieden proclameren.


  Maak melding

 18. Deze dingen kunnen gebeuren en als mensen boos worden op de SLM, op hun personeel gaat lopen schelden of de SLM zwart maakt zijn ze zielig want als er iets mis is met de SLM op Nederlandse bodem dan moet de KLM worden aangesproken wat die doet de onderhoud van de SLM, daar wordt de KLM voor betaald door de SLM, als die kist uit Paramaribo komt dient ie toch gecheckt te worden, dan waarom heeft de KLM die “fout” niet opgemerkt.

  Ze moeten juist blij zijn dat die “fout” is opgemerkt door de personeel van de SLM en anders vliegen ze toch maar met de KLM dan gaan ze maar daar ouwehoeren, maar dan moeten ze ook niet lullen dat als de KLM de SLM failliet laat gaan en dan bij de KLM een nog hogere prijs voor een reis moeten betalen want dan hebben ze daar zelf voor gekozen.

  Kijk als de afhandeling niet goed is verlopen dan zou ik zeggen dat ze voor dat ze iets accepteren hun verzekering maatschappij moeten raadplegen. Dan kennen ze hun rechten en weten ze wat ze moeten doen of juist niet moeten doen.

  Ik zal altijd voor de SLM kiezen, dat is een Surinaams produkt en de Surinamers moeten zelf samen met de SLM ervoor zorgen dat ze groter worden zodat de diensten beter worden en de prijzen beetje bij beetje kunnen dalen.

  SLM succes met jullie nieuwe aanwinsten en laten we hopen dat er meer zullen volgen.


  Maak melding

 19. Ach, kan gebeuren. Komt vaker voor. ook bij andere maatschappijen, believe me. Alleen wordt er geen heisa gemaakt. Blijf positief over SLM, misschien worden de prijzen nog een keer verlaagd. SLM, blijf aandacht schenken aan je service. het kan toch niet zo zijn dat het personeel op schiphol niet op de hoogte is van faciliteiten voor gestrande passagiers. Dat gaat er van alle tories niet bij me in. Enfin next time much better……………..


  Maak melding

 20. Zeer gevaarlijk ……..batterijen gaan nooit zomaar kapot of leeg.
  Daarom er zit een behoorlijk defect in het toestel of onderhoud is matig tot slacht.

  Nu Sorry Lucht ingaan MISLUKT…SLM…maar door het bedonderen straks Sorry Landing Mislukt…SLM….BAR YU.


  Maak melding

 21. Technisch gedeelte is geheel voor de KLM.

  Binnenkort gooit de KLM de 747´s eruit en gaat verder met de MD-11 op PMB.
  Kijken wat de KLM lovers daar van vinden.
  MD-11 is overigens een goed toestel…..maarf heb al heel wat negatieve berichten gelezen van luchtvaart(leken)

  SLM heeft het goed gedaan wat de nieuwe vloot betreft, crystal de 2 737´s zijn al officieel in gebruik genomen.


  Maak melding

 22. Wat mij altijd opvalt op deze site…dont get me wrong!!! is dat als er een bericht over Surinam Airways staat….altijd zeer negatieve reacties zijn.
  Al staan er goede berichten over de SLM staan, dan heel weinig of toch negatieve reacties.

  Zelf ben ik werkzaam als crewmember bij de Air France/KLM.
  Wat je op deze site nooit leest is wat er bij het Skyteam weleens mis gaat en daar gaat ook behoorlijk veel mis!

  Ik vind het alleen jammer dat men elkaar zo naar beneden schopt.
  en…. echt als ik sommige reacties lees….zie je dat bepaalde mensen echt geen kaas hebben gegeten van de luchtvaart/toestellen.

  Maar ja….hoop dat de SLM nu de weg naar boven heeft gevonden, zeker na het vernieuwen van de vloot!!!


  Maak melding

 23. Gasten als Mujer verdwijnen gewoon op zee…zonder de blackbox terug te vinden.
  (met je andere maatschappijnen)

  Oeps waar landen wij jaja rustig mi gudu 6km op de zeebodem.


  Maak melding

 24. En toch vlieg ik SLM, je bent nationalist of je bent het niet.

  Pablo_Neruda

  Yep, dit riekt naar vermetelheid. Maar ja als je niets anders wordt wijsgemaakt


  Maak melding

 25. @23 en 24 jullie hebben een goed verhaal. Ik kan me eerin vinden. Maar waarom doen jullie dat slechts op dit forum en wordt deze informatie niet via de PR afdeling van de SLM op een fatsoenlijke manier gecommuniceerd?

  Wij zijn vaak heel zwak in onze presentatie.


  Maak melding

 26. Ja,allemaal leuk en aardig ,dat nationalisme,het moet gewoon allemaal tip top in orde zijn,en vooral na zo een storing komt t toestel aan in Su en gaat dan binnen de kortste keren weer terug,i.p.v een volledige check up.Hallooooo mijn moeder was aan boord ,het is niet een auto die je sven langs de kant zet hoor !!!!!!! Het moet gewoon allemaal tip top zijn en dat is t vaak niet ,SLM is ook geen prikkie,en hoe dan ook ongeacht de prijs ,als je de lucht in gaat moet je wel voor je onderhoud kunnen staan ,TOCH ????


  Maak melding

 27. hahhaahaaa ik moet echt lachen om een aantal reaktie hier. van die ezel en preventief onderhoud vind ik leuk . de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet hahahaa mi mama.schoenmaker hou je aan jou lees .


  Maak melding

 28. @Moen, (reactie nummer 33),

  Het is niet helemaal waar wat je zegt, kijk die kist kan in Suriname aankomen met een storing, een storing die tijdens het vliegen is opgetreden dan wordt dat op Zanderij opgemerkt, het is voorgekomen dat ie daar aan de grond bleef omdat er iets was, de SLM merkt dat dan op. Een vliegtuig mag niet van een luchthaven vertrekken als die na de check nog een storing heeft want dat betekent dat niet alles goed is nagelopen dan hoe was die nu bijna vertrokken vanaf Schiphol?? Dan heeft de KLM hem toch niet goed gecheckt want daar is die in onderhoud.

  En het bewijs is er wel, want een paar dagen gelden las ik dat er drugs verstopt waren in de SLM en die op Schiphol niet eruit gehaald kon worden omdat de beveiliging streng was/is.

  Maar als de KLM die kist technisch goed had nagelopen hadden ze die drugs moeten vinden en dat is niet gebeurd, dat is op Zanderij gebeurd wat dus betekent dat de SLM die vliegtuig beter naloopt.

  Stel je voor dat op die plek waar de drugs verstopt had iets technisch niet in orde was dan was die zo vanaf Schiphol met een mankement vertrokken wat dus niet mag gebeuren.

  Het is zeker geen auto die je even langs de kant zet maar geven andere luchtvaartmaatschappijen je dan wel de garantie dat alles zoals jij het noemt tip top in orde is??

  Kijk de SLM maakt het bekend maar ze hadden er ook niets over hoeven te zeggen dan had je het ook niet geweten. Ze kunnen ook zeggen er is zware turbelentie we vliegen een paar uur later ofzo. Ofniet??


  Maak melding

 29. @30 MJ
  Ik zou het prettig vinden als jij dan vaak zou reageren op zulke artikelen over de SLM.

  Ik ben zelf heel bang om te vliegen,desondanks stap ik wel in het vliegtuig,maar jou objectieve reaktie als crewmember laat mij toch mijn angst rationeel te bezien nl het maakt niet uit met welke maatschappij je vliegt,omdat je als passagier niet te horen krijgt of je door het oog van de naald ben gekropen tijdens een vlucht.

  Het enige waar ik dan nog bang voor ben bij het vliegen met de slm is als blijkt dat ze in zeer slechte drugszaken zitten en dat de vijanden ze zonder mankement aan het toestel,uit de lucht zouden kunnen schieten met raketten.
  Kortom als de SLM in een drugsoorlog komt,door hoogverraad,verraad en koppenrollenrij.

  Voor de rest hoop ik dat ik niet in een vlieguig stap waarbij het de laatste dag van alle passagiers is.


  Maak melding

 30. Kan iemand mij vertellen of de boot veilig is?
  Eerst schrijft men op deze forum,vaak is het toestel zogenaamd stuk en aan de grond gehouden,om coke in en uit het vliegtuig te laden.

  De drugsmistanden, controle en toezicht op wat er in en uit het vliegtuig komtmaken dat de organisattie zijn geloofwaardigheid verliest.
  Drugsgerelateerde zaken en vliegtuigen is bijna vragen om neerstorten als blijkt dat drugsbenden door hoogverraad,verraad,diefstal slaags raken met elkaar.


  Maak melding

 31. Luchtvaartmaatschappij van slm is gewoon slecht zoveel keer heeft die slm problemen liever ga je met klm vliegen die heeft nooit problemen klaar. slm is goedkoop maar liever betaal je 100 euro extra met klm vliegen


  Maak melding

 32. ik vlieg gewoon met de klm. zoveel negatieve berichten ben ik zat, en wat doet de slm, als die uit dienst is huren ze kapotte toestellen om te vervoeren zonder dit van te voren te melden. klm meldt gewoon met welke kist je gaat vliegen.

  free klm!!!


  Maak melding

 33. ze moeten slm verbieden te vliegen.er is altijd wat met dit kist van hun.als maatschappij is het onbetrouwbaar.laten ze meer maatschappijen vergunningen geven om te vliegen naar suriname.ik zou nooit met een kist van de slm willen vleigen naar suriname.


  Maak melding

 34. ik ga vaker naar Suriname en heb met de KLM ook echt wel problemen meegemaakt hoor. vertragingen, technische problemen, problemen met personeel. Elke maatschappij heeft zo zijn dingen. Ja de afhandeling van problemen moet goed zijn maar welke maatschappij doet dat nu echt goed in de ogen van de reiziger? geen een toch?
  SLM is gewoon een een kleine maar goede maatschappij. Zodra er wat is komt dat meteen in het nieuws omdat het meteen opvalt, want het is een kleine maatschappij/ Bij KLM gaat er ook veel mis hoor alleen dat zien we niet want ze zijn groot en zonder dat je het weet zit je in een ander vliegtuig omdat de andere kapot is. Komt veel voor. En net als KLM wordt de SLM gecontroleerd en door de verantwoordelijke keuringsinstanties als betrouwbaar bestempeld om te laten vliegen.
  Ik ga nu in december met de SLM naar Suriname en ik ben daar blij mee. KLM heb ik vaak mee gevlogen en is goed. Maar ik heb geen enkele rede om aan de SLM te twijfelen. Dus ik kijk er erg naar uit nu eindelijk met de SLM naar Suriname te vliegen. Ik ben ook nationalist en vlieg graag KLM maar Suriname zit ook in mijn hart en daarom ben ik ook voor de SLM. KLM en SLM moeten gewoon weer goed gaan samenwerken.
  En de KLM doet het onderhoud van de SLM. Dus als er technisch iets niet in orde is dan moeten we echt de KLM daar op aankijken.

  Vlieg wat je fijn vind, KLM of SLM maar blijf eerlijk naar je voorkeur kijken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.