Dood Moenne grote schok voor Surinaamse politiek

11

PARAMARIBO, 15 jun – De dood van parlementariër Kenneth Moenne (51) van de NDP heeft een flinke schokgolf teweeg gebracht. In politieke kringen is met ontzetting gereageerd. Onder meer collega parlementariër en voormalig bondgenoot Winston Jessurun zegt compleet verrast te zijn.

Uit de tijd dat ze samen DA 91 vormden, stamt een zekere mate van respect. “‘Zijn visie en uitgangspunten waren altijd waardevol”, zegt Jessurun. Weliswaar is het vaker tot botsingen gekomen in het parlement en hevig gedelibereer. Het feit dat Jessurun nu aan de coalitietafel zit leverde vaak interessante debatten op. Het wederzijds respect moet ook de relaties met andere politici hebben gekenmerkt.

“Het was iemand die redelijk overkwam. Ook als je het niet met hem eens was, kon je zakelijk praten, vooral over de economie”, zegt coalitieparlementariër Ruth Wijdenbosch. “Hij was een een sociaal bewogen mens en brak altijd een lans voor wat gecorrigeerd moest worden”, meent oppositielid Yvonne Raveles-Resida. Kenneth Moenne stierf vermoedelijk aan een ontsteking van de urineblaas.

11 REACTIES

 1. Dat zelfs de medische wereld zo achteruit is gegaan dat zij Moenne niet medisch hebben kunnen helpen aan een vermoedelijke onsteking van de urineblaas.


  Maak melding

 2. Wat een ontzettend naar bericht. Kenneth was mijn beste vriend, samen met hem op het Miranda Lyceum gezeten, heel veel lol getrapt. Hij woonde op Rainville, ik op Maretraite en we liepen na school elke dag de Combeweg af naar huis. Afgelopen zondag ging een andere beste vriend, eveneens van het Lyceum en heel goed bevriend met Kenneth, naar Suriname terug. We spraken over onze jeugd, schooltijd in Suriname op het Lyceum en natuurlijk onze gemeenschappelijke vriend Kenneth. We hadden een plan om nog dit najaar een reunie te houden samen met Kenneth en enkele andere vrienden (oudleerlingen), maar door dit droevig bericht komt deze reunie waarschijnlijk niet meer. Zonder Kenneth zal het toch anders worden, met Kenneth kon je lol maken, lachen en ook over niet-politieke dingen praten. Want Kenneth was niet alleen politicus, Kenneth was een gewoon mens en een hele goede vriend voor zijn vrienden, ongeacht afkomst en politieke voorkeur. Een groot verlies voor Suriname en een heel fijn mens is van ons weggenomen. Ik zal mijn beste vriend missen. Vaarwel beste Kenneth.


  Maak melding

 3. Sterkte aan de familie.

  Moge God zijn ziel rust geven.

  Wij verliezen in hem een echt goed betrouwbaar mens.
  Maar helaas wij mensen hebben niks in de hand.

  RUST ZACHT KENNETH.

  Kom goed aan Kenneth….. Wij volgen heus wel ook een keer.
  TAN BUN.


  Maak melding

 4. Ik geef toe meer dan eens mijn gedachtengang door zijn stem te horen. Velen uit de samenleving zijn met zijn verscheiden monddood geworden.

  Moge de Almachtige zorgdragen voor een waardige vervanger.


  Maak melding

 5. Ik zit hier in Engeland vol met schrik en verdriet van het overlijden van kenneth en Ivel Moenne, mijn twee neefjes en zonen van mijn broer Harry. Hoe kan het dat men van urine blaas infectie zo snel kan doodgaan in zo’n moderne tijd? Hoe kan het dat de doctor niet bij was toen kenneth werd verteld dat zijn broertje was overleden. Hoe Komt het dat het heel gezin van mijn broer binnen 15 jaren zijn overleden- Moeder, dochter (25 jaar), vader, Ivel en nu kenneth. Ze zij allemaal van infecties en bloedvergiftening dood gegaan? Wat is er aan de hand? Wat doen de doktoren in Suriname? Ik ben hun jonste tante en denk aan de dagen dat ik hun elke dag naar school bracht en afhaalde, ze naar feestjes bracht en bij soda fountain stopte om ze te tracteren. Ik denk aan al de prettige dagen dat ik met ze heb meegemaakt toen ik in Suriname woonde. Ik hoop dat de politieke party van kenneth een onderzoek instelt om te kijken hoe kenneth was behandeld in hospitaal en wat de oorzaak is dat de hele familie door bloed vergiftening is dood gegaan. Hij heeft hard voor de partij gewerkt en kunnen dat tenminste voor hem terug doen. Ik hoop dat mijn neefje niet teveel heeft geleden. Ik vraag me af welke doktor de familie behandelde. Is dit nu niet een zaak voor de politie? Nu hebben beide jongens hun vrouw en kleine kinderen achtergelaten.
  Het doet me veel verdriet dat ik niet daar ben om hun bij te staan.
  Lieve kenneth
  May Allah give you a nice place in his Kingdom. Je Tante wonnie heeft altijd veel van jullie gehouden en ik was altijd heel erg trots op jullie. Ik was zo blij toen je me in engeland was komen bezoeken. Ik had nooit gedacht dat dat de laatste keer was dat ik je zou zien. Nu Zijn jullie weer bij je vader, moeder en zuster Sherida. Ik zal altijd aan de leuke en prettige dagen denken. Rust zacht lieve Kenneth en Ivel.
  Groetjes van tante Won.You shall always be in my heart.


  Maak melding

 6. ik heb leuke tijden met hem meegemaak op saramacca bij familie malhoe thuis.vooral barbecu kon hij heel goed.sterkte met de familie.en sterkte met beebi dit is een bekende van jullie van saramacca.heel dicht bij.


  Maak melding

 7. 16 juni 20009
  De condoleance aan de familie en nabestaanden van parlementariër Kenneth Moenne en aan de voorzitter van de NDP (mega combinatie) Desire Delano Bouterse en gezin de NDP fractie en de NDP leden- c.q. sympathisanten, kortom ik condoleer de totale Surinaamse bevolking met het verlies, heengaan van parlementariër Kenneth Moenne.

  De almachtige schepper hebbe zijn ziel. Rest in peace Kenneth Moenne
  Patriot!


  Maak melding

 8. Woensdag 17 juni 2009

  RIP parlementariër Kenneth Moenne, je gedreven politiek visie, missie zal tot een goed einde voortgezet worden o.a. je politiek missie als pleiten voor Amnesty in het 8 december tragisch incident/ 8dec.strafproces.

  Patriot !


  Maak melding

 9. hoop dat je liefde voor het land Suriname, ook gekoesterd zal worden door de andere leden van de DNA.
  Jij was de voorbeeld. Geen eigen belang, anders waren je zaken al gevuld. Integendeel, je bent een persoon waar we als Surinaams volk met veel trots terug zullen kijken.

  RIP my friend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.