Parlementsvoorzitter sociaal kampioen Suriname

18

PARAMARIBO, 15 jun – Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo schijnt erop te zijn de regering voorbij te streven qua sociaal beleid. De keuzes die hij maakt bij het paaien van de gemeenschap geven daar in elk geval blijk van. In de aanloop naar de verkiezingen lijken de projecten van Somohardjo’s Pertjajah Luhur, PL, verdacht veel op het sociaal beleid.

Gaarkeukens, sociale woningbouw en arbeidsbemiddeling zijn nu in rap tempo in de aanbieding. Voor wie maar wil, lijkt het devies. ‘Somo’ gaat er in elk geval van uit dat de nood hoog is. Dit inzicht hoeft nog niet te duiden op zelfverwijt, alleen maar omdat PL toevallig ook het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting bestiert. Integendeel, Somohardjo geeft zijn partij een dikke voldoende voor beleid.

Maar in haar uppie kan de regering oeroude problemen niet oplossen. “Wij bieden de helpende hand. En niemand moet zeggen dat we propaganda maken, want dat is het niet”, zegt Somohardjo. Mensen lijden honger en woningnood en iemand moet daarin voorzien. Dat PL de grootste partij binnen het Nieuw Front wil worden en zo het presidentschap in de wacht wil slepen, is dus slechts detail.

18 REACTIES

 1. Heel goed bedoeld van deze lippenprediker.

  Beter was in de p.l regeringsjaren een integratie beleid van de grond te krijgen ala hoe krijg ik ook de zwarte luien geinspireerd aan het werk,hoe haal ik mijn eenkennige mensen over om ook in de zwarte jongeren te investeren en ze niet bijvoorbaat al verdacht te maken, voor van alles en nog wat.

  Deze meneer is niet instaat mensen ,dus het hele Surinaamse volk te motiveren vanaf het moment dat deze meneer en dezijnen zijn aangesteld.
  Wij zijn niet boos op hem, maar heb de groove om het volk te zeggen ik heb beleidsmatig en prive gefaald.

  Integratie begint bij mensen motiveren.

  Nu 10 maanden voor de verkiezingen stopt plotseling de caravaan van de p.l lippenpredikkers, voor de sociaal, maatschappelijke en economische misstanden, onder deze meneer somo zijn neus gepleegd en notabene tijdens zijn regeerperioden dat gelukkig in 2010 ten einde zal komen.

  Hoe deze meneer somo en achterban het Surinaams volk heeft verneukt (bedrogen,voor de gek gehouden). Oh ja, hij hoort ook bij een van de electoraten die ook wacht op wet en recht betreft ons allen dus ook de aanhangers van de NDP, 8 december 1982 kwestie.

  Na 27 jaar samen wachten met meneer somo op wet en recht van ons allen, dus ook de NDP dec 1982 ding,behoeft Suriname meer morele leiderschap en deze voorzitter,partijleider kan dat niet ,want hijn is te partijdig,raakt jonge meisjes zonder dat ze het willen aan is daarvoor veroordeeld.

  Kortom exit somo en nieuw eerlijk integer bloed uit jou achterban.


  Maak melding

 2. Waarom niet het weer in het leven roepen van kinder erf tuinen en dat er jaarlijks vauit het ministerie van Sociale zaken en het ministerie van onderwijs prijzen aan kinderen worden gegeven en dat ze mogen vertellen hoe ze het planten en het genot van de oogst hebben beleefd.


  Maak melding

 3. Dan mag jij toch lachen om te zien hoe dom Opa Ronald (NPS)is.
  Hij gaat daar zitten als bigi pres.
  Ziet niemand/ niemand wil zo lelijk als hem zijn.
  Ziet geen mens /Ziet geen zwerver/ wil een ding met zijn meelopers liegen, bedriegen, huichelen, verkwanselen anderen met wortel en tak vernietigen.

  NERGENS BELEID VOOR DE TOEKOMST werkt het liefst voor zijn BAZEN.

  En nu geeft hij een schurk gewoon de kans de bewoners van het land in de maling te nemen met rotzooi.

  Men moet gewoon werk hebben en goed werk, dan kan men zelf zijn eten kopen/ huis bouwen enz. enz.

  Maar wie wil een bevolking vol bedelaars/smekers die door bedonderaar de boel zit te boelen als idioot.

  AAN DIT SOORT VERHALEN HEEFT EEN VERSTANDIG MENS GEEN BOODSCHAP AAN.

  LAAT FRONT GEWOON VOOR WERK ZORGDRAGEN EN GEWOON VOLGENS DE REGELS HUIS EN DOMEIN GROND AFGEVEN.

  VERDER DE BEVOLKING NIET GAAN BINDEN AAN SMEKEN EN BEDELEN.


  Maak melding

 4. Somo ,inplaats van eten verdelen, liever landbouwkunde op de lagere school.bijvoorbeeld landelijke schooltuinen insamenwerking met het ministerie van onderwijs.

  Wat hebben jullie in GODS naam geleerd van jullie maties de HOLLANDERS.


  Maak melding

 5. Alle “goede bedoelingen”ten spijt,Somo is 4 jaar te laat met zijn sociaal beleid,als hij beweert dat het niet is om het volk te paaien,door zijn handelingen nu na 4 jaar legt hij zich bloot.
  Het stemvolk is niet dom en achterlijk meer Somo,neen neen en nog eens neen,ze prikken dwars door je heen wat jou bedoelingen zijn.


  Maak melding

 6. Nu vraag ik mij wel af wat daar in Suriname gebeurd. PL is verantwoordelijk als front partij voor het sociale beleid in Suriname omdat ze het ministerie van sociale zaken onder hun beheer hebben. PL maakt intussen geen enkel sociaal beleid uit hoofde van hun verantwoordelijkheid maar is bezig sociale programma’s uit te voeren die niet zouden misstaan in het sociaal beleid.

  Wie nou niet geloofd dat Suriname onder Front is verworden tot een bananen Republiek, is rijp voor de LPI.


  Maak melding

 7. Somo kan liever teks en uitleg geven over het beleid de afgelopen 5 regeringsjaren t.a.v. dak en thuisloze jongeren.

  geeft liever tekst en uitleg over hoe er de afgelopen vijf jaar over beleid gedacht is of tot stand gekomen is t.a.v.tienermoeders in Suriname.
  Wat is hun positie Nu.

  Praten jullie over leerwerktrajecten en opstapbanen voor deze jonge moeders,waarvan we soms weten dat een goede positie op de arbeidsmarkt niet voor hen is weggelegd.
  Die jonge moeders kunnen dan wel ervaring opddoen inplaats van stil blijven staan.

  Wil je als falend beleidsmaker nu eigenhandig het volk vergiftigen met je voeding verstrekking.
  Het gedrag van de voorzitter heeft gemmakt dat er wel vriendschap mag zijn ,maar somo mag ook weten dat het verraden volk niets van hem wil eten of drinken.

  Geen john jones,frans gyana tragedie praktijken.
  Schrijf liever beleid en implemmenteer het in de maatschappij.


  Maak melding

 8. Somo en kornuitjes geef liever tekst en uitleg over een nieuw Surinaams kinderbijslagwet volgens de huidige wereldnormen.

  Om maar niet over de faciliteiten te praten waarmee vooral sociaal zwakke oudjes tevreden moeten zijn.


  Maak melding

 9. weet ik nog, de kinderbijslag was maar acht surinaamse gulden in 1983 tot ver daarna, hoeveel is het nu?
  heb liever Somo dan Bosje.
  Bosje heeft zijn tijd al gehad.
  tijd van in de rij staan voor de eerste levensbehoefte behoort tot het verleden. wij willen dat niet weer meemaken. stem bewust,
  het is So mo ro mo ni of Bos yu moni. Somo wil niet alleen eten, hij brengt de nyan patu naar het volk toe.


  Maak melding

 10. Oom Mané jammer voor jouw maar ik ben geen bedelaar.
  Ik kan nog steeds hard werken, waar dan ook.

  Dus die domkopperij van jouw met gaarkeuken en al het andere is bullshit… heb ik maling aan.

  Ik zeg 100 alleen gierige domme, hebzuchtige, achterlijke mensen zullen naar Somo lopen.

  Voor bordje eten en bedelen en smeken voor gemak…..om nooit een dag te hoeven werken….luiheid als mens en ook in denkvermogen dat ben jij zeker Mané.

  Dat ding van Somo doet denken aan een stel zuiplappen die elkaar dagelijks opzoeken.

  FU DU SAN…..FU BIT A BITA(SOPIE/DJOGO)
  Wij drinken niet meer unu e bit’ing.(njam’ing dikie)

  Ramthahal


  Maak melding

 11. Ik kom hierop terug dan krijgt die ene Haring die blinde Somo man stevig van mij…………… wacht maar….hij komt erachter hoe dom hij kon zijn om bij Limbo heel wat rotzooi de ether in te spugen……… HIJ ZAL DAN WIJS WORDEN.
  En begrijpen dat als jij de schoolbanken netjes hebt doorlopen jij niet zo dom voor dag mag komen.
  JIJ GEEFT JE OUDERS SCHANDE omoro din tiki skoro o moro din don.


  Maak melding

 12. “tijd van in de rij staan voor de eerste levensbehoefte behoort tot het verleden.”

  “Somo wil niet alleen eten, hij brengt de nyan patu naar het volk toe.”

  Blijkbaar kunnen de mensen die naar Somo z’n gaarkeukens gaan niet zelf in hun eerste levensbehoeften voorzien. Het is ook wat noh, al die volle winkels en je hoeft niet eens in de rij te staan maar je kan niet kopen want monie no de.

  Oom mane doe je pyama uit, nanga deng dong dong sani sa ye taki, bigi bigi man.


  Maak melding

 13. Hoe komt de ene Haring zo slecht voor de dag.
  Dus/daarom Haring in blik beperkt houdbaar.

  Komt hij nu met een leugen Chinezen die pikken werk weg.

  Maar die schurk zat zelf visa handel met die zelfe Chinezen te drijven.(daarom als zij/chinezen/ werk pikken zijn de schurken van PL zelf schuldig aan)Meneer Haring.

  Verder Obama…daar zaten de armen het meest te doneren.
  En niet de zogenaamde rijke boy’s van Somo die de arme man een spiegel voor houden bordje eten…en ik vraag waar werk…nooit beleid nooit iets, dan is het meer en meer lantiman’s ……zeven even mi boi verder niks en ook niks anders.
  Want planten wil geen hond daar in Su……maar vreten wel.

  Gaarkeuken kijk goed naar de landen…veel kou, woestijn,asfalt men woont 10..11 zelf 20 hoog…en meer….. waar moet men planten op balkon.
  Op zolder ja om aan geld te komen NEDERWEED.

  In deze landen hebben zij die naar de gaarkeuken lopen geen grond om wat dan ook te verbouwen…dus sociaal… beleid geef ze wat te eten.
  Maar Su…maar Su.. mi boi Haring… overal bos en nog maar bos… niemand zet ergens enkele banana of cassave in de grond om te vreten maar ze lopen de heledag in stad de dikke billen te schuden.

  Dan ga jij eten geven…. ben jij wel heel.
  Van mij mag jij Haring in blik zijn dan kan ik je ook nog opvreten.

  DOM POLITIEK OM ALLEEN ACHTERLIJKE GIERIGE DOMME MENSEN TE LOKKEN ALS KINDEREN….GEEN WONDER ZOVEEL: PEDO’S…U ziet het het moet van ergens komen.
  Voor: Dhr HARING in BLIK.(beperkt houdbaar)


  Maak melding

 14. @ Ramtahal en Na Mi, overal in de wereld heb je armoede ook in rijke landen. in Nederland heb je toch de voedselbank, wel in Suriname is er een gaarkeuken. in Nederland heb je Tafeltje Dek Je. betreft de bezorging van koelverse maaltijden bij ouderen en mensen met een handicap. Daarvoor kunnen allerlei redenen zijn. In Suriname heb je ook zulke mensen, alleen hoeven deze mensen die het echt nodig hebben niet ervoor te betalen. voorlopig niet althans.


  Maak melding

 15. oom Mane,

  De voorbeelden die je hierboven aanhaalt zijn opgezet door vrijwilligers.

  Somo bedrijft politiek met zijn gaarkeukens, dus over de rug van arme mensen, bah hoe laag moet je niet zijn gevallen, maar goed we weten dat deze serpent tot alles toe in staat is. Erger is het als deze zelfde PL beleid hoort te maken om de arme mensen sociaal te helpen dus niet als PL zijnde maar als overheid omdat zij het ministerie van sociale zaken bestieren, snappie.

  Enne nu komt het, wat was je bedoeling toen je verwees naar Bosje en je uitleg achteraf dat er overal in de wereld armoe is.

  Blijkbaar mag armoe onder Bosje niet van jou terwijl armoe onder Somo wel mag en zelf opgehemeld. Ik ben ronduit tegen armoe onder welke regering dan ook en al helemaal tegen gaarkeukens voor politieke doeleinden, geef de mensen liever schop en zaden.

  Een ding mag wel gezegd worden van de fronters ze vertonen allemaal hetzelfde gedrag en ze zijn consequent, allemaal zijn ze hypocriet, vergeetachtig, dom, lui, bedelaars en achterbaks.


  Maak melding

 16. Oom Mané jij bent gewoon een leugenaar, zo niet echt behoorlijk dom.

  Tafeltje dekje daar moet jij keihard voor het eten betalen.

  Rijke landen: kijk waar men woont.
  De meeste mensen hebben +/- 80 vierkante meter om te leven dat zegt dus een huis met 2 of vierkamers.
  Nog erbij een (1 Hoog) anderen b.v. 11 hoog.
  Waar ga je planten voor voedsel:::::op je balkon of zolder.

  Ik zou het liefst bij jouw, je kop gebruiken om te planten.
  Maar ja…. wie plant op blubber.

  Daarom… waarom loop jij te lullen….. haal domheid uit je kop en ga planten ga vis verkopen ga iets nuttigs doen.
  IPV mensen lui dom en achterlijk te maken met bordje eten…wie weet wat in het vreten zit….. e luister noh !!!! ROT OP Ik GA GEEN ROTZOOI ETEN IK KIJK WEL UIT…..>>>>>…..MORGEN ZITTEN AL DIE GIERIGE VREET GASTEN TE ZWERVEN.


  Maak melding

 17. Oom Mane,dat klopt allemaal,maar zeg nou zelf,waar mee Somo bezig is ,is toch 4 jaar te laat?Als hij vanaf zijn aantreden hierop had ingespeeld,was er geen vuiltje aan de lucht.Ga even nadenken waarom komt hij er nu pas mee,11 maanden voor de verkiezingen,komt?Het eloctoraat zal erg dom zijn als ze er niet dwars doorheen kijken.

  Voedselbank was er vroeger in Suriname nl bedeling,hoe dan ook tijdens het Pengelregim werden inderdaad de armen bedeeld.Somo heeft een enorme kans laten verbijgaan om de armen sociaal te steunen als hij dit had gedaan toen hij aantrad had hij eerlijk kunnen overkomen,nu komt het er op neer dat hij op deze slinkse wijze president wil worden.
  Reken maar dat zijn aktie inderdaad vruchten zal afwerpen ,maar niet hoe hij dat bedacht had,ze gaan hun buikje vol eten en in mei 2010 krijgt ie een flinke afstraffing door niet op zijn PL te stemmen.


  Maak melding

 18. leuk om te zien hoe de aanhangers van de ndp reageren op precies het zelfde wat bouterse en zijn ndp hebben gedaan en nog steeds doen in ocer gebeurd ook het zelfde onder invloed van alcohol eten en muziek worden daar ook zieltjes gewonnen maar dat mag in hun ogen wat een vreemde manier van denken van deze sekte . over kinderbijslag en pensioen moeten de ndp aanhangers hun grote smoel dichthouden alles is naar de klote geholpen door de devaluatie van onze streke gulden dus lullen jullie niet , over consequent dom en lui en vergeetachtig en hypocriet lijkt het mij verstandig dat jij die grote MOND van jou dichthoud want je spreek jou zelf tegen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.