Denise Jannah op Jazzweekend Den Helder

0

Op vrijdagavond 26 juni treedt jazz-zangeres Denise Jannah op met nummers van haar cd ‘Gedicht Gezongen’, waarvoor ze gedichten uit de Nederlandse, Zuid-Afrikaanse, Surinaamse en Antilliaanse literatuur op muziek zette. Jannah zingt de gedichten in de talen waarin ze geschreven zijn.

Naast haar warme, soepele stem en innemende persoonlijkheid, is veelzijdigheid de sterke troef van Denise Jannah. Ze beweegt zich even gemakkelijk in Gospel, R&B, Musicals, Latin- en Wereldmuziek. Ze staat op internationale podia en zong bij de meest uiteenlopende formaties: van Carnegie Hall Jazz Band en Rosenberg Trio tot Willem Breuker Kollektief en Marinierskapel. Jannah heeft zes cd’s en twee Edison Awards op haar naam. Zij trad onder meer op voor Koningin Beatrix, Nelson Mandela en Bill en Hillary Clinton.

“This woman can make you dream, cry and fall in love. What more could you desire?” schreef The Music Advocate over haar vocale kwaliteiten. Haar optreden 26 juni is onderdeel van de culturele manifestatie Licht aan Zee AA, die dit jaar focust op Afrika en de Antillen. De nummers die Jannah brengt passen naadloos in de programmering van het festival.

Het optreden vindt plaats in de Kunstuitleen van Den Helder in gebouw 52 op Willemsoord. Jannah zingt in een prachtige entourage tussen het werk van Afrikaanse, Surinaamse en Antilliaanse kunstenaars. Het optreden begint om 20.00 uur. De toegang is € 7,50. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij KopGroep Bibliotheken, telefoon (0223) 623434 of denhelder@kopgroepbibliotheken.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.