Geen discriminatie homofiele pedofiel in Suriname

8

PARAMARIBO, 12 jun – Het is niet de bedoeling te discrimineren in het Surinaams strafrecht. Dit is dan ook de voornaamste gedachte achter het schrappen van relatief zwaardere straffen voor homofiele pedofilie. Ook de aparte aanduiding van slachtoffer en dader wordt geschrapt.

Aanduidingen als ‘mannelijk geslacht’ kwamen oorspronkelijk voor in het gedeelte over zedenmisbruik in het nieuwe wetboek van strafrecht. Met begrippen als ‘degene’ en ‘minderjarig kind’ is het nu een stuk neutraler geworden. Neutraal dus naar beide seksen toe en ook wat betreft seksuele inslag van het misdrijf. Het oorspronkelijke voorstel om homofiele pedofilie zwaarder te straffen is bewust ingebracht.

Uitgangspunt was de vernedering die jongens ondergaan bij onvrijwillige penetratie. Mannelijke slachtoffers van dit soort vergrijpen zouden een relatief langer herstelproces behoeven. Kennelijk wordt er dus vanuit gegaan dat de ene sekse potentieel meer slachtoffer is dan de andere. De huidige bewindvoerders op justitie hebben duidelijk andere inzichten. Vandaar ook de dikke streep door het oude voorstel.

8 REACTIES

 1. Een korte wet en geen discussie als het om kindervernietiging gaat.

  Even, veel, altijd,vaak ontucht met kinderen moet zonder ruime marche naar boven of naar beneden bestaft worden.30 jaar gevang.
  het enige wat de kindervernietiger mag doe is een verklaring afleggen zodat de de maatschappij en de hulpverlening daadkrachtiger op signalen ingaan,zodat het moet stoppen in SURINAME, niet verminderen.

  Homo zijn is al zo een gevoelige maatschappelijke discussie vanwege de acceptatie van homo’s. Ze moeten het dan niet verergeren door kinderen te leren en daarmee te vernietigen. je hebt dat kind geen kans gegeven om ,als het groot is zelf te beslissen wat en hoe het wil zijn.

  Omdat er alleen piemel is aangeraakt 2 jaar, nee de vernietigingskracht van het kinderleven is zelf die 30 jaar niet op zijn plaats.


  Maak melding

 2. Suriname is misschien dan eindelijk in de 21ste eeuw gearriveerd. Nu nog wat doen tegen de vooroordelen en discriminatie tegen homos en lesbienes en transexuelen


  Maak melding

 3. Discriminatie?

  Hoe kom je daar nou bij?

  In Suriname schop je het zelfs tot parlementsvoorzitter.

  Wat voor een figuur moet je niet slaan in gezelschap van buitenlandse gezanten.

  Wij maken ons als land/volk onstervelijk belachlijk!


  Maak melding

 4. @arbeidsintensiever
  Leuk dat je reageert, jammer dat je er zo weinig van begrijpt.
  -1- Iemand wordt niet homofiel omdat hij in zijn jeugd door een homo-pedo is misbruikt.
  -2- Misbruik is een aantasting van de eigen lichamelijke integriteit van het slachtoffer. Het is wel of niet gebeurt en je opmerking over dan 2 jaar slaat werkelijk nergens op.

  Pedo’s moeten gewoon een zware straf krijgen en VOORAL een verplicht behandeling.


  Maak melding

 5. @neus

  Onderzoek heeft echter wel uitgewezen dat vele pedofielen zelf ook door mensen van hetzelfde geslacht misbruikt zijn geworden.

  Iemand kan dus wel pedofiel worden omdat hij in zijn jeugd door een homo-pedo misbruikt is geworden.

  Het betreft een geestelijk aspect waar jij jammer genoeg zo weinig van begrijpt.


  Maak melding

 6. lieve neus

  kinderen ontwikkelen zich ook op sexueegebied (erogene zones).

  Kinderen zijn van oorsprong nieuwsgierig.

  Dat kinderen dan onderzoekend bezig zijn met en naar elkaar toe is een normale ontwikkeling,mits de volwassennen in de omgeving van het kind deze ontwikkeling goed begeleidt en ndruk legt op verschillende gedragscode,waar een kind zich in kan vinden zonder om ineen hoek geplaatst te worden.

  Als een volwassenne kwaadwillend,geestelijk ziek og uit lustdrift medespeler wordt in deze ontwikkeling, dan raakt het kind ontzet in zijn ontwikkeling (machtsfactor van de volwassenne).

  Rekeninghoudend met ook gevoelens die kindern ook hebben,gaan kinderen zich machteloos voelen en hebben dan een negatief zelfbeeld.

  Hoe dan ook zo’n kind wordt later slachtoffer van een gebeuren dat versterkt is en uitgevoerd is door een grootmens.
  Dat uit zich later op allerlei manieren:
  1. een slachtofer dat praat over zijn ervaring
  2.een slachtoffer dat nu opkomt voor andere slachtoffer al is het om het zelfbeeld weer te versterken.
  3. een slachtoffer dat helemaal de kluts kwijt is en zelf slachtoffers maakt met zijn eigen sexe of de andere sexe.

  Neus, er zijn zoveel varianten van uitingen.

  Persoonlijk denk ik dat je wel in een richting geduwd wordt als je als jongen of meisje op zeer vroege leeftijd onvrijwillige sexuele handelingen heb met je eigen sexe en daarbij het bevredegingsgevoel ervaart.

  Anders is het als op later leeftijd zelf ontdekken, door wat je op televisie gezien hebt,uit je omgeving gezien heb,Dat homo zijn bij de maatschappij hoort, schept een ander gevoel en beeld.
  Ook als 2 homo’s een kind opvoeden is voor mij maatschappijlijk realistisch.Je kunt met de kinderen praten over het anders zijn.
  het kan bespreekbaar gemaakt worden.

  bij zedenmisdrijven gaat men bijna altijd in de anonimiteit met alle sociaal,maatschappijlijke,ziektebeelden ten gevolg.


  Maak melding

 7. Ik heb nog heel veel vragen hierover.Ik wil zelf dat een homo hierop reageert.Zij die zo door het leven willen gaan moeten weten dat er voor en tegenstanders zullen zijn .Ik zie het als een strijd tussen goed en kwaad .En ik geloof dat het goede gaat winnen.


  Maak melding

 8. kijk maar eens naar de emotionele schade die is aangericht bij die mensen die door de zgn. R,K. geestelijken zijn misbruikt en er nu vele jaren later nog last van hebben, zoals de laatste jaren aan het licht is gekomen.
  Wat twee mensen van het zelfde geslacht voor elkaar voelen en uitspoken in de slaapkamer moeten ze zelf weten , mijn zegen hebben ze, als ze maar gelukkig zijn en als iemand ongelukkig is in en met zijn lichaam moet dat dan zo blijven omdat een stel bekrompen zielen om wat voor een reden dan ook vinden, nee dus.
  Alleen als volwassene blijf je met je handen van kinderen af in ieder geval op sexueel gebied, therapie voor de pedofiel helpt alleen als het op vrijwillige basis gebeurt anders rest voor mij maar een ding, keihard afstraffen dat het ze voor de rest van hun leven wel laten, zich aan kinderen te vergrijpen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.