Surinaamse ex-minister vermijdt straf tot 22 juni

17

PARAMARIBO, 12 jun – Ex-minister Siegfried Gilds wil tot 22 juni buiten de gevangenis blijven. Het Openbaar Ministerie heeft zijn verzoek intussen ingewilligd. Gilds heeft nog enkele persoonlijke en maatschappelijke zaken te regelen.

Onder meer wil hij het leiderschap overdragen van de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA. Of het verzet tegen de gevangenneming wordt opgegeven, wil zijn verdediging niet zeggen. “We hebben een strategie en die gaan we niet prijsgeven”, zegt advocaat Alwien Baarh tegenover de Times of Suriname. Het kortgeding tegen gevangenneming is eerder op niets uitgelopen.

De rechter ziet geen reden tot uitstel tot het hoger beroep dient. Gilds is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf voor witwaspraktijken. Hij blijft erbij onschuldig te zijn. Binnen de SPA is een felle machtsstrijd uitgebroken. Pogingen om een compromis te bereiken over de opvolging, hebben niets opgeleverd. Kennelijk wil Gilds nog proberen de overdracht zo soepel mogelijk te houden.

17 REACTIES

 1. Ik denk dat meneer Gilds veel weet maar niet durft te praten
  Wanneer hij daar eenmaal zit zal hij zijn mond misschien wel open doen
  Feit is dat deze man vergeleken met rest slechts een kruimeldief is ………….time sure will tell


  Maak melding

 2. Hoop dat meneer Gilds een verzoek tot omzetting in een maatschappelijke taakstraf doet.

  Een jaar lang kan hij doceren op scholen,universiteiten,overheidsinstanties hoe corruptie in een maatschappij tot vernietiging van alles wat je hebt opgebouwd kan leiden.

  Voor de jeugd
  het nut van studeren en het beschermen van die gedane inspanning.


  Maak melding

 3. meneer Gilds is veroordeeld,voor witwas praktijken,zo zie je maar hoe democraties het rechtsysteem in suriname is,ik kan het niet bevatten dat die man vrij rond loopt,men moet wel oppassen dat ze niet gaan proberen hem het land uit te krijgen,ik zou de landsgrenzen goed in ogenschouw nemen,want die advocaat wil niet prijsgeven want hun volgende stap zullen zijn het riek naar onraad,advocaten zijn niet te vertrouwen zo ook die van Gilds niet.Hij wilde toch een getuige omkopen om belastende verklaringen jegens hem niet te openbaren.


  Maak melding

 4. Nog nooit eerder is een creoolse leider op zo’n ondubbelzinnige wijze aan de schandpaal gehangen als of anderen nooit over de schreef gaan. Hoe lang nog potverdullemee! Laat die oude man toch met rust!

  Suriname gaat ten onder aan sluwheid, schijnheiligheid en huichel. Of weten wij niet wie de daadwerkelijke rovers zijn van dit volk???


  Maak melding

 5. de zogenaamde moraalridders zijn weer bezig
  ik vind sommigen mensen hier hypocriet en dom het zijn de zelfde mensen die hier het hoogste woord hebben maar hun hersen gebruiken dat kunnen ze niet, wat maakt het in hemels naam uit of gilds een creool is geen moer.gilds is niet vlucht gevaarlijk het is geen moord wat hij gepleegd zijn straf zal hij moeten uitzitten en zo hoord het ook. toen balesar gevonnis werd is hij ook niet gelijk de gevangenis in gegaan daar hoor ik die idioten hier niets over zeggen, dat hij een hindoestaan is. jij wil niet weten wie de echte rovers zijn de mensen die dit volk hebben beroofd en vernederd die hebben zich in de zogenaamde mammoet blok verzameld om weer to komen roven.


  Maak melding

 6. Dhr.Gilds, zal uiteindelijk na zes weken in stilte worden vrijgelaten, zijn gratie verzoek wordt nu al besproken.
  Mw.Venetiaan, is iemand die de President ertoe zal bewegen waardoor het zal geschieden, ruchtbaarheid komt pas drie maanden.
  Persoonlijk zeg ik, laat de man thuis zijn straf uitzitten met een enkelbandje en geef hem een boete van 100.000 euro, dat geld komt toch weer in de Staatskas.
  Wat er kan gebeuren is dat de vernedering Gilds ertoe zal bewegen via andere wegen zaken naar buiten te brengen.

  Vergeef de man zijn zonden en denk aan de vernedering en schande voor zijn familie.


  Maak melding

 7. ik stoor mij mateloos aan de mensen die hier vinden dat het recht rekening moet houden met deze man zijn leeftheid of zijn familie wat grote gelul is dat gilds heeft een voorbeeld functie en hij had moeten weten van zijn neef, sommige ongeschoolden hier gaan verder en vinden dat de rechter ook met zijn afkomst rekening moet houden ai mi gado daarom komt dit land niet vooruit.


  Maak melding

 8. Het is een schande dat Gilds is veroordeeld.
  Iedereen in Suriname heeft eens een dienst bewezen aan een familielid die in het buitenland woond.
  Wat die man heeft gedaan is toezicht gehouden op bouwwerkzaamheden op het huis van zijn neefje. Hij is schuldig geweest aan het niet navragen aan zijn neefje hoe hij aan het geld is gekomen.


  Maak melding

 9. Grappenmaker !!!! ipv zijn tanden of ballen te laten zien.

  Maar ja bepaalde domkoppen hebben hun ballen reeds lang laten castreren door domheid.
  En nu maar als enuch op de wond gaan en blijven zitten.

  Deze emmer boy’s aiboi de emmers boy’s.

  Zetten zij zich zelve en soort genoten ten schande…Puur en nogmaals puur door domheid.

  Geldt ook voor Andy lekbek(maanverband).


  Maak melding

 10. OPSLUITEN!!!!laat hij voelen wat hij anderen heeft aangedaan tijdens zijn periode als ten eerste minister van defensie en daarna van justitie.vuile CRIMINEEL!!!Boontje komt om zijn loontje!!GODS molen maalt langzaam maar zeker!!!!!!Dit is ook voor alle gezinnen die hij heeft ontwricht na z.g. gesaneerd te hebben.Plaats hem gewoon in een politie cel met 50 man in een cel zonder privileges!!!!!TIME IS STARTING TO TELL NOW!!!!!!!PAYBACK TIME!!!!!


  Maak melding

 11. Plaats hem gewoon in een politie cel met 50 man in een cel zonder privileges..

  ken

  e… e ..hallo…. zeg geen domme dingen ze gaan hem boelen.


  Maak melding

 12. Waarom steeds dat gezeik omdat hij ee creool is????

  Maak niet uit je bent schuldig punt uit de bak in en geen geouwehoer hierna volgen de anderen let maar op.


  Maak melding

 13. @ nummer 15
  de ndp aanhang heeft last van geheugen stoornis niet alleen neede vergeet dwarka panday niet van defensie in de regering van bosje, bosje staat er bekend om dat hij op jonge meisjes valt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.