Gehoorbeperkte Surinaamse Bachelor of Science

9

PARAMARIBO, 29 mei – De Anton de Kom Universiteit van Suriname heeft een bijzondere Bachelor of Science Internationale Economie afgeleverd. De zesentwintigjarige Urtha Hoever is de eerste kandidaat met gehoorbeperking, die haar studie heeft voltooid. Dat gebeurde binnen de formele studietijd.

Het bereiken van het einddoel stond al muurvast aan het begin van de vijfjarige studie. “Als ik iets ben begonnen, maak ik het af, want anders is het verloren tijd, verloren moeite en verloren geld”, zegt Hoever tegenover de Ware Tijd. Het is de blauwdruk van haar intellectuele ontwikkeling. Dat haar beperking vastgesteld werd op de basisschool heeft dan ook nauwelijks remmend gewerkt.

Aanmelden op de universiteit was de meest logische uitkomst. Met liplezen, e-mail en schriftelijk communiceren kan een mens ook ver komen. En met twee uurtjes slaap per dag. Á la Hoever! “Ik wilde geen speciale behandeling. Ik doe mijn uiterste best om normaal te leven, maar hou er rekening mee dat ik een beperking heb. Ik ga bijvoorbeeld niet meedoen aan een songfestival.”

9 REACTIES

 1. Superfantastisch Proficiat.
  Dit is ook een way of life, ipv met een gek met de auto op straat gaan scheuren en andereren vermoorden.
  And our next president is……….. Urtha.


  Maak melding

 2. Knap hoor meisje knap……maar met die kunnen horen….nog erbij aan de macht… …dat ding FRONT….echt boi…. dom en doof…………. weet dit.!!!!!!!


  Maak melding

 3. Suri’s worden steeds dommer en achterlijker.

  Opa Roru

  Deze reactie staat fout Sorry mensen…het heeft betrekking op een ander artikel…..Excuus nogmaals het staat op een verkeerde reactie……THANK YOU.

  P.S. Jonge dame(Hoever) Goed van je…..en nog meer succes hoor…GEWELDIG.


  Maak melding

 4. Meisje lijft uit de buurt van front!
  Nb pak wel die baan, maar no mek den mang fromoe joe.Je hebt hard gewerkt om dit te bereiken, Laat Front jou niet verpesten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.