Drugs in vliegtuig Surinam Airways verontrustend

25

PARAMARIBO, 27 mei – De recente drugsvondsten op vluchten van de SLM zijn behoorlijk verontrustend. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het geeft op zijn minst aan dat de veiligheid niet is wat die wezen moet. Nochtans is veel geïnvesteerd in beveiliging.

De Johan Adolf Pengel luchthaven is voorzien van moderne apparatuur. Bagage en personen worden ook nog doorgelicht door degelijk opgeleid personeel. “We hebben zwaar geïnvesteerd. Maar het grote probleem is dat steeds weer blijkt dat werknemers betrokken zijn bij bepaalde smokkelzaken”, zegt Santokhi tegenover Radio 10. Dat duidt dus op een lacune.

Vanwege de beveiliging is de toegang tot onder meer de bagageruimte en de cabine beperkt. Toch is op beide plaatsen verboden spul aangetroffen. “Mijn oplossing is dat als we weten dat de menselijke factor een probleem is bij smokkel, we dat moeten aanpakken”, aldus Santokhi. De SLM heeft al toegezegd dat videocamera’s geplaatst zullen worden in alle toestellen.

25 REACTIES

 1. BRoer santokhie,

  Laat Surinamers ook hun geld op een eerlijke manier verdienen. NEderland doet dit al jaren met Hasj en joints.

  ZIe het zo<

  als ze met drugs niks verdienen dan gaan ze ons weer beroven! en bovendien verkrachten ze je ook


  Maak melding

 2. Duidelijk is dat het spul gewoon door het personeel zelf wordt binnengesmokkeld. Daar is natuurlijk geen 100% controle op. Een schoonmaakster kan ook nooit aan 10 kilo cocaine komen dat kan ze gewoon niet betalen.

  Ze handelen in opdracht van de hoge heren. Zolang de corruptie zo hoog is zul je niks kunnen beveiligen in Suriname. Via de achterdeur komt toch alles binnen tegen betaling. Niemand is onomkoopbaar en iedereen heeft zijn prijs.


  Maak melding

 3. Dit is niet de eerste keer.Ik werk zelf op schiphol en enkele maanden geleden is er ook drugs in de vliegtuig gevonden.Deze drugs was verborgen achter een wandpaneel in de cabine.Wie heeft er toegang in de cabine.Dit moet gebeurd zijn tussen de tijd dat de vliegtuig is schoon en klaargemaakt is voor vertrek en de passagiers moeten instappen.Zoveel tijd is dat niet en toch is het iemand gelukt.Dat het pas op zanderij is ontdekt komt omdat er op schiphol strengere regels gelden,ook voor personeel.De drugs kon dus niet van boord worden gehaald waardoor het vliegtuig de volgende dag met passagiers weer vertrok richting paramaribo waar het toen uiteindelijk is ontdekt.
  Dus ook luchthaven personeel van zanderij dient steekproef gewijs worden gecontrolleerd.


  Maak melding

 4. Mijnheer Santokhi kon zijn vrouw “NIETEENS” contoleren (ondanks alle opsporingsdiensten en faciliteiten die hij ter beschikking heeft) die nauwe banden onderhield met “DRUGSBARRONNEN” laatstaan een luchthaven waar “VELE CORRUPTE AMBTENAREN IN DIENST ZIJN EN VOOR HET ZEGGEN HEBBEN”.
  En indien daadwerkelijk “GOED GECONTROLEERD GAAT WORDEN” en drugstransporten niet meer kunnen worden uitgevoerd dan zal het binnen korte tijd merkbaar worden dat “DE SLM WEDEROM IN DE RODE CIJFERS BELAND”.
  TIME WILL TELL.


  Maak melding

 5. Waarom verontrustend,,,Het is al jaren bekend dat surbo de grootste drugsdealers bezit..

  Het hele overheids apparaat zonder uitzondering is één groote criminele bende inclusief v.p. presi.alle ambtenaren inclusief..

  Meneer santokhie je weet persoonlijk alles van,begin somo,ramsardjoe vene te arresteren,dan ga je zien hoe ze poepen in hun broek..

  Verplaats alle politie, douane, m.p’s ,controlerende figuranten van zanderij zonder uitzondering..
  Alle s.l.m.érs zijn mede betrokken in het gebeuren..Jesserun weet er alles van..


  Maak melding

 6. Door de slm zullen de toegegde video-camera’s op “dat” moment “ergens anders” worden gericht. Just mark my words. Het zijn een stelletje bendes die daar werken.Van de “kop” tot de “staart”. Dan gilt men van zg. 100% controlle.


  Maak melding

 7. Het is erg dat het gebeurd maar aan de ander kant zal het vliegen met de SLM nu nog veiliger worden omdat er camera’s worden geplaats.


  Maak melding

 8. tokie mensen van de onderwereld zijn die schurken van agenten altijd een stapje voor
  dus ze uitroeien ga je nooit kunnen. keep dreaming


  Maak melding

 9. Pssssssssst…mi tan py.

  Front is aan de macht gekomen dankzij de GOD. Enkele maanden voor de verkiezingen heeft GOD er voor gezorgd dat er in de verkiezingskas van Front enkele miljoenen bij kwamen.

  Dit noemen de mensen van Front de Wonderbaarlijke Vermenigvuldiging van de Verkiezingskas.


  Maak melding

 10. Daarom vlieg ik uitsluitend met de KLM. No way SLM. Deze mensen spelen met ons leven, het hadden net zo goed ook wapens kunnen zijn. Sorry Surinam Airways, jullie zijn een stelletje DRUGSDEALERS!!!!!


  Maak melding

 11. Mr santhoki,vervang de beambtes op zanderij. het wordt tijd voor versbloed.zo voorkom je corruptie bij je westdienaren. vorig jaar uit suri vertrokken,komt een MP bij parfumerie op zanderij zeggen tegen een klant ” A Lai psa” mi wan mi money.


  Maak melding

 12. Krepie…

  Weet je hoe vaak er ook drugs aan boord van een KLM toestel is gevonden (overigens bij meerdere maatschappijen)
  Zelfs de Koninklijke NEDERLANDSE marine doet aan deze onzin mee.

  maar ik zou zeggen blijf bij je geliefde NEDERLANDSE blauwe maatschappij!!!

  maar ga nu niet lopen zeggen dat Surinam Airways met levens speelt…je wilt niet weten wat er soms aan boord gebeurd bij je geliefde KLM toestellen.


  Maak melding

 13. Over de hele wereld worden miljarden aan verlies geleden bij de luchtvaart.air france-klm 450 miljoen lufthansa-british airways 500 miljoen 0ver de slm hoor je nooit wat over verlies heel veel mensen denken misschien wel terecht dat de SLM IN DE LUCHT
  BLIJFT DOORMIDDEL VAN DRUGSTRANSPORTEN.


  Maak melding

 14. Minister Maffiosie shantokhie kan niets meer doen. Toen het goed ging met de verschillende lijnen van het vervoeren van olie (drugs), was het wachten te oeng zakka spang, dan gaan we Bouterse treiteren en zoals een echte militair is gaat hij de wapens oppakken, we schieten wel terug of maken Bouterse dood dan zijn bijna alle zwarten en aanhangers van de NDP gek van woede, wij drugsdealers aan beleidsmakers die binnen zijn door de cocaine handel kondigen de noodtoestand af en met goed geluk geloven die domme blanken ons dan NEKS NO FOUT! maar in deze wan sanie go fout met deze smerige drugsgezinde/gerelateerde beleidsmakers van het Front.

  Het vliegen met de SLM zal niet veiliger worden omdat we vergeten dat de slm kartel door het verliezen van drugs van misschien ook anderen,doordat de Surinaamse justitie nu al 25 kilo uit het vliegtuig heeft gehaald,in een drugsoorlog verzeild kan raken. En met wie ?Meestal koopt men op de pof dus als er geen handelsmateriaal is wil je contanten en als dat niet voorhanden is om weer een ander te betalen dan krijg je stront aan de knikker.

  Als shantokkie nog in het duister tast over herkomst en bestemming van die cocaine,kan hij liever in het hele land scherpe controle houden in auto’s en achter de bewaarplaatsen probeert te komen,waar hij weet dat zijn vrienden dingen hebben weggezet die nationale rampen kunnen veroorzaken,opzoek naar raketten.

  Kijk maar in Amerika een paar drugsgerelateerde mensen wilden toch sinagogen opblazen. Ze zijn gelukkig opgepakt.

  Te denken valt aan raketten!!!!???????

  Vooral Commewijne waar de SLM en de KLM nog lekker laag vliegen en we nog eventjes naar beneden kunnen kijken wanneer we mama sranang verlaten, kunnen strategische plaatsen zijn om vliegtuigen neer te halen.

  Als die drugdealer jou kind kan verpesten,duizenden mensen gevangen kan nemen (farc),zelfmoord teroristen kan maken, wat is dan een vliegtuig met mensen erin die toch naar het land gaan waar we door een slang van een shantokkie erin zijn geliusd.
  Te joe jang didibrie jajang, joe sa ka didibri kaka.

  Of misschien wil de minister shantokkie van zijn blaam af en wil hij zelf organisator zijn van een nationale ramp.Met maffia weet je het nooit, ze denken ook goed na net zoals u en ik hier op deze forum doen.

  Na 27 jaar wachten zie ik met FRONT AAN DE MACHT duidelijk aantoonbaar minder politiemacht minder aantoobaar politie daadkracht op grote drugskartels die zich in Suriname nestelen.Al is het dat veel hun voorraad hebben achtergelaten omdat fa a sorie lekie sranang faja.

  Ik vraag me kritische af waarom de Front president zo passief is? Is hij niet meer onze papa sranang of zijn ze bijna allemaal medeschuldig aan cocaine handel, sex met kleine kinderen,pedofilie en vul maar aan wat u nog meer aan mistanden in de maatschappij ziet.Dit is een zeer merkwaardige houding van regeringsleiders van het front die al sinds de jaren zestig in het parlement van Suriname rondstruinen.

  De crimineel maakt je eerst tot een dader van iets voordat hij je gaat bespelen.
  Met criminelen moet je altijd spijkers op laag water zoeken.

  Gado na fisie, NDP NA ING BAKA.


  Maak melding

 15. wat een l8ertje……..
  Mr Santhoki, is is toch zo helder als kristal dat u de `schuldigen` moet zoeken in uw eigen gelederen, of tewel uw degelijk opgeleid personeel…….wahahahahahaha……..
  pffffffffffffff, kortom, whatever dus!!!
  ps. en steeds dezelfde mensen die niks te maken(willen) hebbebn met dat soort praktijken wel iedere keer weer pesten met jullie zogenaamde controle. jullie zouden er beter aan doen jullie zelf te contrroleren!


  Maak melding

 16. Het lijkt wel een sprookjes boek hier op het forum’
  – arbeidsintensiever die struikelt over zijn eigen onzin.
  – Ome Jan. Die in geen jaren de krant heeft gelezen.
  – boroman die het onware geloof heeft gevonden.
  – baldew die het verschil tussen een democratie en een dictatoriale politiestaat niet begrijpt.

  Ach laat er maar weer snel een OCER vergadering komen. Dan zijn die jongen ff achter hun PC vandaan.


  Maak melding

 17. @ nummer 17
  geloof jij zelf in die onzin wat jij verkondig of ben jij zo gestoord dat jij je zelf niet meer snap jij bent echt gestoord en geestelijk ziek .


  Maak melding

 18. door al deze oneerlijke praktijken moeten wij die van vakantie komen, soms vernederende handelingen ondergaan bijv dzgn
  100% controle.ik hoop dat dit snel tot het verleden mag behoren………..ewald


  Maak melding

 19. nr. 19: Neus.
  Jouw opmerking hierboven slaat nergens op.
  Democratie en/of een dictatoriale politie staat “HEBBEN HELEMAAL NIETS MET GOEDE CONTROLE TE MAKEN”. Wij hebben het hierover “UITVOER EN SMOKKEL VAN DRUGS OMWILLE VAN EIGEN OF STAATSBELANG”???, waar heel streng op gecontoleerd “DIENT” te worden en dat de “SURINAAMSE OVERHEID” hierin faalt.(ministerie van justitie en politie)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.