Foute kaart van Suriname op invitatie ministerie

21

PARAMARIBO, 27 mei – Het ministerie van Regionale Ontwikkeling, RO, heeft Suriname geografisch verkeerd afgebeeld. Op een uitnodigingskaart is de kaart van Suriname te zien, zoals die door buurland Guyana wordt gehanteerd. Zonder het bezette Tigri-gebied dus. In het parlement is de verontwaardiging kamerbreed.

Coalitieparlementariër Otmar Rodgers spreekt van een schandaal. De kans is namelijk groot dat de uitnodigingskaart ook bij ambassades is terechtgekomen. De gewraakte afbeelding is in elk geval te zien op de invitaties voor parlementariërs. “Een foute zaak”, zei Rodgers in het parlement. De uitleg achteraf van vicepresident Ramdien Sardjoe komt dan ook over als niet meer dan damage control.

Volgens Sardjoe is er sprake van een “vergissing.” Niet alleen de geografische kaart, maar ook de uitnodiging zou verkeerd zijn. Er zijn namelijk ook kaarten de deur uit gegaan met de juiste kaart. En alleen die zijn voorzien van de handtekening van minister Michel Felisie van Regionale Ontwikkeling. Geen vuiltje aan de lucht dus. Maar volgens Rodgers mogen de diplomatieke gevolgen niet uit het oog worden verloren.

Het is niet ondenkbaar dat Guyana de misser aangrijpt om de eigen claims te onderstrepen. Georgetown laat geen gelegenheid onbenut Suriname af te schilderen zonder Tigri. Het veertig jaar terug bezette gebied wordt steevast als Guyanees aangemerkt bij internationale organisaties en activiteiten. Internationaal is er een tendens de Guyanese lijn aan te houden. Suriname protesteert daar incidenteel tegen.

21 REACTIES

 1. Het is ook een tendens dat Surinaamse Parlementsleden er zijn om hun zakken te vullen al dan niet met corruptie i.p.v. zich druk te maken over lijntjes op een kaart.

  Lijntjes zijn er om te snuiven meer niet!!!!


  Maak melding

 2. Het is zeker niet de eerste keer, dat die gasten op het ministerie van RO van die stomme grapjes uithalen. En steeds weer merken we, dat deze zaken met de mantel der liefde worden bedekt. Zoals vaker het geval is, staan ze niet erbij stil, wat voor verregaande consequenties, die zaken met zich mee kunnen brengen.


  Maak melding

 3. Dat komt ervan als we koekebakkers in het overheids apparaat hebben.

  Deze niets nuttigers uitbuiters vaderland niets van waarde betekenissen voegende oude rotten die het land op allerlei manieren verdoezelen moeten onmiddellijk het veld ruimen..
  Deze mensen moeten weggeschoten worden letterlijk en figuurlijk ,,al meer dan veertig jaar toont Guyana een kaart waarop duidelijk tigri is ingelijft en vene weet niet eens waar de grens van surbo is..

  Deze mensen vernietigen het land,overal op alle wereld kaarten is tigri allang weg van surbo..

  Lijders jullie zijn erger dan die december moordenaars..


  Maak melding

 4. dan heeft R.O minder land om te laten ontwikkelen. gewoon wegsturen, die betrokkene. of heeft Guyana ook agenten in die ministerie. die zaak moet goed onderzocht worden.


  Maak melding

 5. het lijkt dat de minister dit stuk grond heeft uitgegeven.
  aan wie?????????????.

  je weet maar nooit dat somo daar een warung wil bouwen en bamie wil verkopen aan de indianen van guyana??????????.

  Papo


  Maak melding

 6. WE ZIJN BARBAREN

  Nonchalance over het eigene is meer regel dan uitzondering. De ster van de vlag hangt soms naar beneden, het sranan wordt overal ongegeneerd verkeerd geschreven, de kaart van Guyana is vaker in omloop geweest, namen worden verkeerd opgeschreven, kennis van de eigen geschiedenis ontbreekt, de naam Suriname wordt vaak verkeerd geschreven (Surinam Airways), moet zijn SURINAME AIRWAYS.

  Het kan ons niets schelen.

  We zijn barbaren !!!!!!!!!


  Maak melding

 7. In plaats van die Guyanesen daar uit het Tigri-gebied weg te “shchieten” ziteen wij al jaren te heuelen met vrijwel alle Guyanese regeringen.

  Die minister weet onderhand niet beter. We are talking loud but saying nothing at all!

  Suriname is défacto beroofd van een mineralenrijk stuk grondgebied.


  Maak melding

 8. Ik wil niet beledigend zijn maar als je mensen uit het oerwoud op ministeries zet krijg je dit soort toestanden kijk maar bv naar zanderij. Ach venetiaan diklip wil graag een afspiegeling van de afrikaanse maatschappij.


  Maak melding

 9. Men hoeft niks ver te zoeken men heeft gewoon te doen, met lummels, uilskuikens stelletje domkoppen.

  Op den duur weet ik ook niet meer wat men van FRONT kan verwachten…GEWOON EEN STEL ACHTERLIJKE BENDE, IDIOTEN.

  Als Suri’s wijs zouden zijn hadden zij deze gasten gewoon met de blote hand het land uitgedonderd.


  Maak melding

 10. Het is inderdaad schandalig hoe we zuidwest zo makkelijk hebben verkwanseld aan de Guyana. Verzet is er nauwelijks en mensen die willen voorgaan in het verzet worden heel makkelijk ter zijde geschoven. Tenminste was wijlen Harry Kisoensingh de roep in de woestijn die geen gevolg meer heeft gehad.
  Allemaal tevergeefs.
  Want dat hele ding is een procedure bij het internationale hof waard.


  Maak melding

 11. Geachte redactie,

  Infeite hebben wij weinig hieraan toe te voegen dan te melden, dat dit zeer ernstig voorval inherent is aan de attitude van deze zo genoemde “volksvertegenwoordigers”.

  En dit krijg je wanneer je het ‘eigen belang’ ver boven het ‘nationaal belang’ stelt. Ir. George Hindorie had eerder hiervoor gewaarschuwd.

  Deze Front-politici o.l.v. President Ronald venetiaan, vice-President Adjodha en Parlementsvoorzitter Somoharjo, zijn zo ‘behebt’ bezig met het eigen groepsbelang, dat ze kennelijk geen oog meer hebben voor ‘nationale zaken’.

  En je had ze moeten horen, toen het over een zogenaamde “Surinaamse Pornofilm” ging, alsof het hele land in brand stond.

  Maar de intelligentie van politici, is te herkennen aan de prioriteiten die zij wensen te stellen, dit in relatie tot de blunders die zij gemakshalve durven te maken. Echter zijn wij het, die door hun onkunde op aan worden gekeken.

  Vindt je het gek als blijkt dat de Republiek Suriname een Parlementvoorzitter heeft, die eerder door de Rechterlijke Macht van Suriname veroordeeld is geworden voor een zedendelict. Een voormalige minister van Justitie en Politie, die veroordeeld is geworden voor een drugsdelict, terwijl zijn collega minister onder curale van de President van Suriname geplaats is geworden, vanwege vermeende fraude met domeingronden.

  Vervolgens een zogenoemde “Onafhankelike Rechterlijke Macht”, die onder directe invloed staat van het buitenlandskapitaal. En als gevolg daarvan is opgelegd geworden, om samen te werken met de Uitvoerende Macht (de Regering), om een onterechte veroordeling in het belang van het buitenlandskapitaal uit te spreken.

  Tenslotte een President des Lands, die een gouddeal sluit met een buitenlandse multinational en vervolgens zeer trots en naief op de TV verklaart, dat dit ’typisch Suriname’ is, en… ga.. zo… maar… door.

  De vraag is; waar zal dit tenslotte eindigen, alvoren de gehele gemeenschap het uiteindelijk doorheeft, met wie of wat wij hier infeite aan het roer hebben of is het voor sommigen nog onvoldoende, om de essentie van het geheel te kunnen begrijpen.

  Eenvoudig zal het in het kader van het bewustzijnsproces beslist niet zijn, om deze ‘sommigen’ desondanks duidelijk te maken, hoe gevaarlijk ‘incompetentie’ voor een land in ontwikkeling kan zijn. Vooral als die zich vanuit de hoogste leiding van het land manifesteert.

  De Republiek Suriname als 17de rijkste (ontwikkelings) land ter wereld, is reeds te lang bezig, om steeds meer de veiligheid van haar inwoners en het land opzich, nodeloos, regionaal als internationaal in gevaar te brengen. En de gemeenschap staat machteloos toe te kijken, hoe de waardigheid van een onafhankelijke natie verkwanseld wordt, door politici wiens liefde voor het land als ‘pervers’ gekwalificeerd kan worden, maar het is niet anders, bika:

  “Te Konfo de na dungru, Klereklere e tron biribiri”.


  Maak melding

 12. Sommigen hebben er blijkbaar/zo te horen geen problemen mee dat de grens met die Guyanesen vervaagt. Het zijn die zogenaamde nationalistische creolen, die er zo een punt van maken.


  Maak melding

 13. Straks hoort Nickerie ook tot Guyana als het zo doorgaat. En als de kalf verdronken is gaat men dan de put dempen.

  Wat dat betreft moet ik toegeven dat die Guyanezen veel slimmer zijn dan die Surinamers die in het parlement zitten om alleen en alleen maar hun eigen zakken te vullen en daarna weg te wezen.


  Maak melding

 14. Dit zou eigenlijk een regeringscrisis moeten veroorzaken, de minister zou eigenlijk een verklaring moeten afleggen en eventueel zijn functie ter discussie stellen.

  Wat krijgen we in plaats van bovenstaande een van de grootste ezels in de regering nl de vice-president sardjoe die gewoon komt vertellen dat het een “vergissing” is geweest.

  Suriname heeft zich dus vergist in zijn eigen landsgrenzen. Straks zal vene weer met liniaal en potlood zitten zwaaien en ons komen vertellen dat we niet hebzuchtig moeten zijn, wanner Jagdeo op de Guyanese televisie gaat vertellen dat Suriname nu zelf toegeeft dat Tigri tot Guyana behoort.

  Sarie Tori met de front landverraders, ik kan mij niet voorstellen dat deze mensen uberhaupt weer aan de verkiezingen willen meedoen.


  Maak melding

 15. Ik ben echt vergevensgezind, maar met deze beleidsmakers van het front hoeft de Megablokcombinatie geen zaken mee te doen. nieuw bloed van front is de oplossing. Het volk moet echt massaal Nee zeggen tegen de huidige beleidsmakers van het front. Ze moeten voor straf indien nieuwe gezichten in de oppositie bank te laten plaatsnemen en ook daar het volk wijzen op ze te blijven letten, zodat ze zaken na 2010 niet gaan saboteren.
  Wat doet deze regering als de dag is aangebroken? Ondanks het excuus van de minister, vraag ik me af en vraag ik me af tot het volgende scandaal zich weer aandiendt.
  Alleeen door die scandalen als bijbelteksten voor te lezen en te herhalen voor het volk zullen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.