Verdonk: Suriname parel die gepoetst moet worden

41

PARAMARIBO/DEN HAAG, 22 mei – “Suriname is een parel die opgepoetst moet worden.” Dit zegt de Nederlandse politica en oud-minister Rita Verdonk. De relaties tussen Nederland en Suriname zijn nog niet tot volle wasdom gekomen. Daar moet meer aan gewerkt worden. Suriname en Surinamers liggen mevrouw Verdonk na aan het hart.

De houding naar Surinamers, met name die in Nederland is dan ook snel bepaald. “Het is algemeen bekend dat Surinamers meedoen in de samenleving en geen last vormen. En ze kennen de eigen verantwoordelijkheid heel goed. Ik heb geen hekel aan Surinamers of welke groep buitenlanders ook”, zegt Verdonk tegenover de Ware Tijd. Waar ze wel een broertje dood aan heeft, zijn gelukzoekers.

Die zouden dus liever thuis kunnen blijven. Wat Suriname betreft wil haar politieke partij, Trots Op Nederland, Ton, zich inzetten voor betere relaties. De ontwikkelingshulp is voor een deel niet anders te zien dan als weggegooid geld. “Suriname moet geen ontwikkelingsland meer zijn in de relatie, dat moet duidelijk zijn”, aldus Verdonk. Wederzijds respect moet meer worden dan maar wat kretologie.

41 REACTIES

 1. Sang Rita is echt op zoek naar de stem van de “allochtoon”. Is ze vergeten dat we het o.a. Sinterklaasfeest ter discussie stellen en wat ze allemaal uitkraamde?


  Maak melding

 2. Mi Gado…RITA…RITA…probleem toch…mi no di…waarschijnlijk FRONT wel.

  Oppoesten met Hollands BELEID…sorry… sorry… dat ding is OPZADELEN.

  Vooral één meneer matglas BRIL a lobi a torie fu tru.

  ee!! ee!! maar let op dat ding.


  Maak melding

 3. Een pure Campagne stunt. Hoewel ik moet toegeven dat deze mevrouw minder extreem is dan Wilders. Aan haar bewoordingen laat ze al doorschemeren dat er eindelijk eens een stop moet komen aan de ontwikkelingshulp. Suriname moet goed nadenken of ze wel zaken moeten doen met deze mevrouw.

  Zij is o.a. verantwoordelijk geweest bij de schipholbrand waarbij er 11 illegalen omkwamen. Waaronder 2 Surinamers.


  Maak melding

 4. “Waar ze wel een broertje dood aan heeft, zijn gelukzoekers.”

  klint veels te dubbel om te geloven dat ze het werkelijk meent met de gekleurde mens.
  ik heb haar nooit horen klagen over de polen en bulgaren, want die vallen zonder twijfel, ook onder de noemer gelukzoekers.

  ze mag oprotten.


  Maak melding

 5. Dit is typisch de nederlandse politiek. 300 jaar lang zijn nederlandse gelukszoekers hier geweest, zijn die steenrijk vertrokken en hebben ze een kapotte plantage achtergelaten. Heel veel van het ontwikkelingsgeld is teruggevloeid naar nederland en nu komt deze tante ons vertellen, dat gelukzoekers zich buiten nederland moeten houden. Onze reactie zou moeten zijn, dat wij voortaan nederlandse gelukzoekers uit Suriname zullen weren.


  Maak melding

 6. Mevr. v. Donk met alle respect met dit is gewoon politiek wat jij wilt uitvoeren om mensen va gedachten te laten dwalen om wat nog meer stemmen binnen te halen en denk niet dat de Surinamers erin zullen trappen.
  Zoals U het ook weet is niet geschoten altijd mis en ik zelf denh dat U met een grotr hoeveelheid losse flodders nu aan het schieten bent. Mocht het ook zijn dat U wat stemmen hiermee zult verwerven dan zijn diegene wie voor U gaat stemmen net zo goed hun stem in Suriname kan uitbrengen voor de heer Bouterse, en zullen er menige Surinamers het met me eens zijn die het niet durven te zeggen.

  Bij deze lees en evalueer.

  Tang Boeng


  Maak melding

 7. Pas op ,Rita Verdonk`s populariteit daalt,de verkiezingen komen er aan.Hoe benader ik de Suri`s in Nederland om uit die hoek stemmen te winnen?Ik heb deze vrouw NOOIT iets positiefs over juist de Surinamers horen zeggen.Toch zal je enkele Surineds op dit forum hebben die alles voor zoete koek slikken wat deze dame over Suriname en Surinamers te vertellen heeft.Zover ik en vele andere weten zijn de Surinamers en nog voor messentrekkers ,steuntrekkers,drugsdealers,pooiers,inbrekers enz.enz. uitgemaakt.
  Dont Believe Her She Is Lying.
  Was het niet de zelfde Verdonk ,die Surinamers wilde verplichten om een inburgeringscursus te volgen????
  Boer als de vos zijn paaie preekt,let op je ganzen.


  Maak melding

 8. Ai baja Rita,

  Surinamers zijn een vreselijke dood gestorven door de schipholbrand.
  Waarom? omdat het gulukzoekers waren?

  Odi odi…


  Maak melding

 9. sang pasa nanga rita mi gado ze denk het tog een paar stomme achterlijke zwarten dus la me wat stemmen daar gaan halen.
  wel rita lees dit goed je bent een indo datb weet ik en in suriname kennen we hoe ze denken en leven het slijmerig gedoe dus rita ga maar bij die marco,s


  Maak melding

 10. een slang heeft ook een gespleten tong. die bijt of wurg je. mevrouw Verdonk is ook een slang. in dit zelfde waterkant.net van 30 maart 2008 stond het artikel. Geen stem voor allochtonen bij Verdonk.
  daarin stond dat ze zei,“We kunnen geen rekening blijven houden met een minderheid. Kijk nou naar de bevolkingssamenstelling. We zitten met 15 miljoen autochtonen en twee miljoen allochtonen en bij iedere beslissing die we nemen houden we toch vooral ongelofelijk veel rekening met die minderheid”. mevrouw Verdonk ga maar wegschuivelen. wij Surinamers houden niet van slangen. wij hebben altijd een bamboestokje bij de deur, ingeval.


  Maak melding

 11. Kondremang….Laten we de mening van mevr.Verdonk niet verkeerd intepreteren.Zelf vind ik ook dat mijn kondremangs(Surinamers) het goed doen in Nederland.Puur om het feit dat wij gewend zijn aan een muliticulturele samenleving in Sur.
  En deze gewenning behaagt ons, maar ook de samenleving hier in Nederland.Geen enkel land is tegen ons…dus ook Nederland niet.
  Mie kondremang…It’s time for a big change(lees Obama).Laten we collectief en in samenwerking met bv Nederland ons land opbouwen.
  Want vergeet niet: Er zijn vele autochtone Nederlanders die zich pertinent in Suriname willen vestigen en zich ook Surinamer voelen.Hetzelfde geldt ook voor Srananmangs die zich pertinent in Nederland vestigen.
  Dus waar praten we over???????
  Met andere woorden: Laten we elkaar de hand reiken omdat elke natie in de wereld elkaar nodig heeft.

  Babat


  Maak melding

 12. Rita rita rita, hoeveel nederlandse gelukzoekers wonen in australie, canada, nieuw zeeland? Deze vrouw is dodelijk simpel. En over gelukzoekers gesproken. Rita geeft met deze interview duidelijk dat zij de ultieme gelukzoekster is. Zij zoekt haar geluk namelijk bij het surinaams electoraat.


  Maak melding

 13. Is deze half-Indo mevr. zelf niet als kind van een NL gelukzoeker geboren in Indonesie? Of telt de term gelukszoeker daarvoor niet?

  Wie wil nu geen geluk in het leven?
  Mag men geen geluk meer in het leven zoeken? Moet men in ellende blijven totdat men crepeert?
  Is oneerlijke handel (monopolie)ook geen verkapte vorm van gelukzoeken?


  Maak melding

 14. Ik stem op Rita.
  Misschien is dit de kans dat ook een surinamer de eerste allochtoon wordt die minister wordt in het kabinet van TON.
  Want wij zijn ook trots op nederland.
  Kom ons zien bij de Krasnapolski in Suriname.
  Onze tong is helemaal gedraaid.
  alfa


  Maak melding

 15. ? wilders heeft indo bloed, en volgens de reactie van sommigen hier, lijkt het dat rita dat ook heeft ? dus ze zijn geen 100% blanke autochtone nederlanders, maar ze doen alsof. vreemd dat ze zich daarvoor niet schamen. misschien is het “de manier” van ze om hun id crisis de kop in te drukken? ze hebben duidelijk een psychologische check-up nodig.


  Maak melding

 16. Surinamers verkopen al hun rijkdommen voor een appel en een ei. Blanken die bewaren alle betere appels voor hun eigen volk.

  Dus natuurlijk moeten we Rita volgen. ZO leren wij domme surinamers tenminste nog iets van de welvarende blanke mensen.


  Maak melding

 17. Rita weet blijkbaar niet dat 15-20% vd Surinamers in SME muslim is, Rita denkt dat zij onder Surinamers ongestraft kan malverseren met ‘bijdragen aan de partijkas’, Rita zal meteen anders piepen als ze beseft dat vooral veel surineds dromen van dubbele nationaliteit. Verder is ze even fascistisch als altijd :1.’SME,wordt volwassen’= vraag ons/NL geen geld en zeker geen schadevergoedingen voor bvb de slavernij 2.’geen gelukszoekers’= buitenlander blijf in het buitenland of ga ernaar terug, want NL is vol. Wie heeft deze haatzaaister een visum verstrekt en wat deed de MP op Zanderij ?!!


  Maak melding

 18. Wederzijds respect moet meer worden dan maar wat kretologie. …waarmee was Rita in het verleden mee bezig.

  sssst……………….OF…………..sst
  Rita heeft last van haar geheugen of geweten.


  Maak melding

 19. Verdonk je bent zelf een heilzoeker. de groep die als pest hebt beschouwd lig je nu te bedelen. Ik hoop dat je dit leest. en kom niet met je blonde opmerkingen van “ik heb niks tegen hardwerkende allochtonen” je hebt altijd alle allochtonen over 1 kam geschoren,
  Je had de pest aan allochtonen.
  Ben de naam van de voetballer kwijt die je geen Nl nationaliteit wou geven ondanks dat de eigen clubcoach, de bondscoach, Johan kruijf een 16 miljoen andere nederleanders ervoor waren. Je kwam met je dooddoener “ik heb deskundigen geraadpleegd en het advies gekregen geen Nl titel te geven” Wie was hier deskundiger dan de bondscoach. Je zal bedelen net en buitenlandse zwervende en verwaarloosde junk geen allochtoon gaat op je stemmen, ook al zou er een dom zijn. Tot 2 tellen kan een ieder ( jij blijkbaar niet) en meer heb je niet nodig om jou te doorgronden. Je hebt zelf luid en duidelijk je visite kaart afgegeven. Je bent erger dan Wilders, hij huichelt tenminste niet!


  Maak melding

 20. Sorry, Kalou was de voetballer die Verdonk liet stikken. Ook al speelt hij niet meer voor NL, welk grote voetballer blijft in NL. Robben toch ook niet? pak je hem ook zijn paspoort af?


  Maak melding

 21. Gewoon als ik haar zie, haar stem hoor of haar naam.
  Is mijn dag(kan enkeledagen aan houden) verpest…ik krijg het gevoel van varkensgriep onder de leden


  Maak melding

 22. Blij te lezen dat de Surinamers zich niet laten kisten.
  Rita had haar masker reeds laten vallen door die brand op schiphol,daar riep ze zonder dat ze weet had,van de hulpverlening:Ze hebben adequaat gehandeld,bij nader onderzoek van niemand minder dan Pieter v Vollenhoven,dat men,niet zo adequaat had gehandeld.Rita gaf geen sikkepit om de getroffenen,ze dacht ,scheelt ons een paar tickets om ze uit te zetten,deze serpent ,haar hele gezicht straalt racsime uit.Ze heeft in Zuid-Afrika gewoond, na de apartheid wist ze niet hoe snel ze naar Nederland terug moest,daar is haar tegenstand tegen anders gekleurden niet gelukt,probeert ze het in tolerant Nederland.


  Maak melding

 23. Mevrouw rita,,

  Wie belet jou,,er zijn honderd-duizenden witte ned. die buiten holland wonen en hun geluk hebben gevonden..

  Pak jij de vliegtuig of de boot en ga richting surbo en beproef ook jou geluk..

  Tijdens jou mins-ter schap heb je niet kunnen gaan naar surbo wat gratis was en nu in je nadagen voordat je uitgerangeerd wordt kun je nog meemaken hoe het voelt om eens in surbo te zijn geweest..


  Maak melding

 24. Glenn, nr26. Groenlinks?????

  Weet je niet meer toen Femka Halsema bijna een hartaanval kreeg toen Rita Verdonk, mevr. Ayaan Hirschi Ali het land uit wou zetten omdat Ayaan gelogen had over haar naam (identiteit).

  Halsema vocht zich bijna door voor haar vriendin Hirschi Ali, de andere haatzaaier.

  Groenlinks is niks voor mij zolang de slijmbal Halsema erin zit. Politiek is een vies spelletje.


  Maak melding

 25. je hebt fortuin gehad nu heb je wilders en rita het lijkt mij verstandig om de discussie met deze mensen aan te gaan inplaats dat je ze negeert want een vlink deel van de nederlandse bevolking heeft wel oor naar ze, en in sommige gevallen terechtvind ik. wat ik wel gek vind van de surinamers is dat toen philomena bijlhout bij de LPF van fortuin aansloot niemand haar heeft beschuldigd van racisme terwijl fortuin een zeer uitgesproken mening had over buitenlanders, sterker nog een politieke partij in suriname sloeg zich zelf op de borst want hun philomena was voor heel even staatssecretaris. deze zelfde dame die in de volsmilitie zat moest niets van fortuin hebben in het begin want hij was in haar ogen een racist maar na een goed gesprek sloeg ze om als een blad.hoe geloofwaardig zijn deze mensen die een heel grote mond hebben over racisme?…..


  Maak melding

 26. jawel mijn sranang mangs.
  lets unite. alla volk alla culuturu.
  rita is de weg kwijt.
  ze wordt snel eruit gekotst. en anders mag ze in 1 van de devisies van geert.


  Maak melding

 27. Paagal, de echte verantwoordelijke voor de Schipholbrand was de peukjesgooier. Verdonk was als minister destijds de verantwoordelijke bewindsvrouwe. En of er nou 1, 2, 3 of 10 Surinamers bij zijn omgekomen is irrelevant. De praat van deze dame vergelijk ik met de grootste onzinnige die de Nederlandse politiek heeft voortgebracht. Dan is ze links, dan is ze rechts. Niet intrappen, kondremangs, deze vrouw heeft een sneki mofo. Maar jullie moeten het zelf weten. IK woon in Suriname, jullie in Nederland. Jullie zullen ermee moeten leven. Bram Peeper, Harry van Bommel, nu Rita Verdonk, wordt Surinamer daar wijzer van? Ik dacht het niet.


  Maak melding

 28. Rita spreekt haar gedachten uit (transparantie).
  Rita is en moet beleid maken en handhaven anders wordt Nederland een chaos op migratie gebied.Zie Suriname Gyanezen, chinezen (,mensen met surinaamse paspoorten die verder op de wereld ook als een andere burger staan ingeschreven. En handhaven is verdomd moeilijk. Je moet het monster zijn,zoniet dan moeten zij net als wij, het maar met deze beste stuurlui staan aan wal Forum doen.
  Suriname hoeft niet Rita’s beste vriend of vriendin te zijn, maar ze zou mee kunnen denken in de expertise die Suriname niet heeft op migratiewetgeving en kunnen adviseren.

  Ik ben niet bang voor Rita omdat ik bewust ben open en eerlijk ben en vooral niet aatdragend.Als Rita te ver gaat in bijvoorbeeld een racistische opmerking geeft Nederland mij als Surined de mogelijkheid Rita voor het gerecht te dagen.Jammer genoeg doen vele van ons en ook ik dat niet.

  Ik ben bewust omdat ik ook met Rita moet kunnen ondernemen anders blijft er straks niemand meer over die met elkaar wil werken.Vraagt veel van je eigen zelf reflektie hoe om te gaan met andersdenkenden in dit geval de vyand Rita.

  Ik ben bespraakt ,dus kan ik met Rita in debat oftewel discussieren.Al moet ik haar opzoeken in het parlement.Velen van ons durven dat niet.

  Rita heeft gelijk,want jarenlange subsidie geven aan gelovigen heeft niet het gewenste resultaat geleverd in de nederlandse maatschappij het geld verdween en wij worden maar bang gemaakt.et is toch raar je wil van alles vruchtbaar gebruik maken van alle voorzieningen van de ongelovige en ons verwerpen.Er worden weinig tot geen stage plaatsen aan anderskleurigen verleend in bijv toko’s, turksewinkels,marokkaanse groenteboer, terwijl de andere kant het tegendeel bewijst.Je wil wel mijn kennis en jij wil niet delen.De goede burgers nagelaten.

  Doordat Rita zo Transparant is weet ik dat ik verder hard moet werken om mijn vrijheid zelf af te kopen bijv. door niet als loonslaaf tot mijn 67 werken in een branche waar ik alleen maar fit op anderen.

  Kennis=geld=macht=ruimte/vrijheid+gepaste transparantie +integerheid=succes en wonen waar je denkt dat prettig voor je gemoedsrust is.

  Er is ook dicriminatie onder onze mensen en vaak hebben ze versterking om andere te pesten van hun Nederlandse vrienden en vriendinnen.Dat is pas eng om te zien.Want je wordt dan letterlijk in je rug gestoken.Er bestaan ook aanvallen op eigen mensen door eigen mensen met afrikaanse,marokaanse versterking.Onder degene die bang zijn dat als je hard werkt je ze in de steek zal laten.En kijk naar veel van ons aan de top. opgeven moment ben je de spiraal van onaangename streken zo zat , dat je ze weer voor de witte man moet overlaten en niets met ze meer te maken wil hebben.Niet goed maar laten we daar hulp voor deze tendens gaan zoeken als suri’s, anders blijven we door fitten op Rita.

  En echt waar bij ketie kotie zie ik weer dezelfde mensen .Dus leren jullie mij in welk perspektief ik dit moet plaatsen.
  Ik ben soms ook racistisch, wie zonder zonde leeft werpe de eerste steen.

  En wat betreft de levend verbrande mensen zo’n ongeluk mag echt nooit meer gebeuren.Als Suri’s zouden wij aan de minister kunnen vragen om de zoveeltijd een excursie,want we vinden het erg dat zoiets is gebeurd en voor onze gemoedsrust.Kijk dan bedenk je zaken om beschaafd druk te zetten.Iedereen moet wel meeeeeeeeedooeeeeeeeeen.


  Maak melding

 29. Toen het goed ging met haar partij, en toen ze minister was, hoorde je haar dit soort dingen niet zeggen! Nu het slecht gaat, zijn we oppeens wel goed! Laat Rita Verdonk me mars likken met stront!


  Maak melding

 30. Och, ik word zo moe van die verdonk.
  Die denk dat surinamers gebrainwashed kunnen worden en tussen de regels door kun je lezen,jongens als het zover is kan altijd nog zeggen dat ik dat niet bedoelde.
  Verdonk van nu is nog altijd verdonk van toen. Dus absoluut NIET voor de allochtonen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.