Mexico wil uitleg Suriname over ban varkensvlees

10

PARAMARIBO, 19 mei – De Mexicaanse regering heeft Suriname opheldering gevraagd over een vermeende importban op varkensvlees. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Paramaribo is enigszins verrast en heeft al een pittig antwoord klaar.

“Ik heb een brief gereed waarin ik aangeef dat we nooit een verbod hebben ingesteld. Ik weet niet waarom Mexico zich geroepen voelt ons te schrijven, daar we geen vlees uit dat land importeren”, zegt Marica in het ATV-journaal. De brief is des te opmerkelijker daar geen enkele internationale organisatie ooit is verwittigd. Een ban op import van varkensvlees is ooit vluchtig ter sprake gebracht.

Het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij suggereerde de maatregel uit voorzorg. Dat was kort na het uitbreken van de nieuwe griep in Mexico. Toen werd nog gedacht dat de griep overgebracht werd door varkens. “Nu blijkt dat varkensvlees niets te maken heeft met de griep, is er geen enkele reden voor een ban. We zullen niet aarzelen zo een maatregel in te stellen als de samenleving wordt bedreigd”, aldus Marica.

10 REACTIES

 1. Ziet u liegen, liegen en de boel bedriegen.
  Men heeft de bevolking zelf wijs gemaakt over import verbod vakensvlees enz. enz.
  (een ieder begon toen te lachen)…Nu komt Mexico, wat zegt hij nu ….hij komt en zegt doodleuk het is nooit ingesteld.(belazer)

  DAAROM ALS VARKENS DE BOEL ZOU ZIEK MAKEN HADDEN ZIJ ONS INGELATEN.


  Maak melding

 2. Kennelijk gaat die hele Mexicaanse regering onderdoor aan een fikse varkensgriep.

  Misschien denken olé-schreeuwers dat wij hier in bomen hangen! Opzouten met hun agumeti!


  Maak melding

 3. Deze is een cynische van Mexico.

  Marica zegt dat Varkensvlees als oorzaak van Mexico griep vluchtig aan de orde is geweest.
  Vluchtig of niet, het naieve Suriname dacht wel degelijk dat de griep werd overgebracht door varkensvlees.

  Ik had toen al gelachen tot mijn buik bostte.

  Hoe dom kun je niet zijn.

  Suriname was het enige land ter wereld dat dat dacht. Is toch naieviteit en domheid tegelijkertijd?

  ha ha ha


  Maak melding

 4. Domme reacties van de eerste drie forum leden. Er waren veel meer landen die overwogen of daadwerkelijk het varkensvlees in de ban deden. Daar is niets mis mee.

  Dus dat Marica aan de kranten heeft gezegd dit te overwegen is niet vreemd gezien het vermoeden dat het door varkensvlees geexporteerd kon worden. Er waren zelfs landen waar uit voorzor hinderden varkens – zonder ziekte verschijnselen – snel geslacht zijn.

  Maar ja sommige narcistische krabboes grijpen elke strohalm aan om te kankeren. De zielige, pathetische sukkels. Mogen waarschijnlijk thuis en op hun werk niets zeggen en reageren hier op het forum af.


  Maak melding

 5. Het is de schuld van de organisatie die deze naam heeft bedacht voor de griepvirus.Egypte heeft ook duizenden varkens laten afslachten terwijl er niets aan de hand is met die beesten.De naam varkensgriep heeft helemaal niets met besmet varkensvlees te maken.
  Eigen schuld dikke bult


  Maak melding

 6. Het beestje moest een naam hebben dus noemden we het varkensgriep. Omdat vogelgriep al bestond en mensengriep ook.

  Genetisch gezien bevat het virus zowel varkens, vogels en menselijk griep dna.

  Afkomst, bron is nog niet bekend maar men vermoedt waarschijnlijk de varkens. Het afslachten van die varkens is gewoon een paniekreaktie wat mijns inziens totaal geen nut heeft.


  Maak melding

 7. Suriname had als democratische staat het recht geen varkens vlees te willen importeren uit vrees voor deze besmettelijke ziekte.Suriname hoeft aan geen land ter wereld een verklaring af te leggen.Deze Mexicaanse regering is Suriname geen verontschuldiging schuldig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.