Ambtenarenstaking Suriname voorlopig van de baan

2

PARAMARIBO, 19 mei – Douaniers en leraren in het middelbaar onderwijs zien voorlopig af van protestacties. Vakcentrale Col heeft besloten het stakingsparool op te schorten. Het besluit volgt op een voorlopige overeenkomst met de overheid.

Er komt een evaluatie van de nieuwe beloningsstructuur bij de overheid. “Ook blijven de speciale toelagen nog twee maanden behouden”, zegt Col-bestuurslid Wilgo Valies. Het was de ambtenaren vooral gedaan om de toelagen. Die zijn jaren terug toegekend aan onder meer douaniers, de politie en de leerkrachten. In de nieuwe structuur zijn de toelagen opgenomen in de beloning.

De Col vindt dit niet rechtvaardig, omdat het eindloon veel minder wordt. “Er komt een overgangstoelage en partijen zullen verder praten over een juiste uitvoering”, aldus Valies. Havendiensten en het middelbaar onderwijs lagen ruim twee weken plat door een staking. Een andere Col-lidbond, de Surinaamse Politiebond, heeft ook zijn zin gehad, zij het zonder een staking uit te roepen.

2 REACTIES

  1. wat doet de fukking overheid, jongoe djie ding leraars nanga ding duane ding monie, want die mensen werken er hard voor.

    and dont doe shit met de mensen.betaal hun goed.

    soso lobie


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.