Tentoonstelling Marcel Pinas in Schiedam

1

Het Stedelijk Museum Schiedam organiseert van 24 mei tot en met 23 augustus 2009 de presentatie Unisono 20: Marcel Pinas. KIBII WI (bescherm ons) met installaties en schilderijen. Pinas komt uit het Marowijne gebied waar de Ndyuka wonen, een van de zes Marronvolkeren van Suriname.

Met zijn werk wil hij een bijdrage leveren aan het behoud van de cultuur van zijn volk. Hij maakt gebruik van traditionele technieken, symbolen, motieven en rituelen. Het is zijn intentie om deze symbolen ook in de huidige tijd te bewaren.

Pinas heeft zijn kunstopleidingen gevolgd aan het Nola Hatterman Instituut in Paramaribo en aan het Edna Manley College op Jamaica. In 2008 heeft hij de postacademische opleiding aan de Rijksakademie in Amsterdam afgerond. Vanaf september 2009 zal hij een Masteropleiding beginnen aan het Sandberg Instituut.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.