AZV Suriname niet haalbaar op korte termijn

9

PARAMARIBO, 13 mei – Invoering van een Algemene Ziektekosten Verzekering, AZV, is niet haalbaar op de korte termijn. Dit zegt Harold Ramdhani, oud-bestuursvoorzitter van het Staats Ziekenfonds. Weliswaar stelt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid alles op alles om de voorziening nog tijdens zijn ambtstermijn voor elkaar te krijgen.

Ramdhani ziet dat niet gebeuren. Er zijn teveel hobbels. Het grootste obstakel is vooral politiek van aard. De AZV gaat niet zonder overheveling van het bestand steungenieters van het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting naar Volksgezondheid. “Ik geloof dat de politieke wil ontbreekt om dat te doen”, zegt Ramdhani tegenover Dagblad Suriname. Er is dus onvoldoende politiek draagvlak.

Waterberg ziet de AZV als opstap naar meer sociale zekerheid. De kans dat cliënten worden gediscrimineerd, is kleiner. Nu klagen vooral de steungenieters, de zogenaamde on- en minvermogenden, over slechte dienstverlening. Volgens Waterberg kan de financiering het best via omzetbelasting. Politiek naïef, vindt Ramdhani. “Dat betekent dat iedereen zal opdraaien voor de kosten. Of dit politiek te verkopen is, valt moeilijk te zeggen.”

9 REACTIES

 1. Het hele gezondheids zorg moet los zijn van politiek..

  Gezond zijn, medisch zorg heeft niets te doen met politiek.

  Integendeel gezonde mensen zijn een goed basis voor het land en ontwikkeling land/volk welzijn welvaart.
  Meneer ramdanie gebruik je verstand..

  Ik vind dat alle suris verplicht zijn tegen een ziekte kosten verzekering .

  Iedereen moet het betalen ook al is het maar een tientje per maand.

  De doktoren moeten dan rechtstreeks door het zieken fonds betaald worden..

  Weg met on/min vermogen kaaten,dit is alleen bevordelijk voor het stemvee.

  Dat is slechts het doel om dit in stand te houden..


  Maak melding

 2. een hele grote show met in die end een grote nul op het request.

  Tal van have nots hadden zich reeds opgemaakt om zich eindelijk te laten behandelen tegen deze of gene kwaal.

  Er zijn arme mensen die gewoon bang zijn om ziek te worden of wachten op één van die militaire medical treatment oefeningen van die Yanks.


  Maak melding

 3. De medishe sector van suriname is heel slecht.En de Ambulance chauffeurs zijn niet eens goed opgeleid als goede broeders.Ik heb met mijn eigen ogen in Suriname gezien bij een verkeers ongevaal een truck met een brommer,hoe de man op de grond lag te bloeden.De politie deed niets verleende ook geen EHBO.De ambulance kwam pas laat aan,het waren 2 creoolse een man en en vrouw.Ze kwamen naar de man en raakten hem niet eens aan ,zelfs geen infuse of drukverband en ook geen bloedruk gemeten.De man bloedde hevig aan zijn hoefd.Ze pakten hem gewoon op een onhandige manier op en legden hem op de brancard,ze deden of het gewoon was.Maar daar bloedde iemand bijna dood.Ik vind ze hadden een verband moeten aanbrengen en een infuus moeten inbrengen en zijn bloeddruk moeten meten.Het is toevallig in Nickerie gebeurd,ik was toevallig gaan wandelen.Ik reed langs en stapte uit om te kijken.De politie moest een paar keer bellen voordat de ambulance kwam.Ik denk ze hadden de man kunnen redden misschien als ze een infuus en een druk verband hadden gebruikt.Maar ze gingen heel onmenselijk met hem om als of het een dier was.Ze vroegen niets aan hem .Later las ik op nickerie.net dat de man was overleden tijdens het vervoeren naar paramaribo. Waarom konden ze hem niet behandelen in Nickerie en waarom hebben ze ongeschoolde ambulance chauffeurs in dienst.
  Die niet eens hun werk goed doen.Ik zou ze direkt ontslaan.Laat suriname de broeders goed opleiden,ze kunnen iemand zijn leven redden elke seconde telt.Suriname is heel zwak op medish gebied.Ze maken veel reklame dat ze moderne apparturen hebben,maar ze hebben geen goed opgeleide mensen.Het is zielig voor de mensen ,die het mee maken.En ja het verkeer in Suriname dat is helemaal te gek.laat ze hun examen doen in Nederland of America dan zakken ze allemaal.Ze rijden gewoon in het wilde westen,op een weg waar ze maar 80 mogen rijden ze 150 of harder.En ja de buschauffeurs ook.Ze houden geen rekening mee dat er passagiers in de bus zitten.Het is een grote chaos in Suriname met het verkeer meer auto’s dan mensen.Iedereen heeft een auto en dan zeggen ze ,we hebben het heel zwaar.Iedereen moet een mooie auto hebben daar,zelfs mensen die niet eens een goede baan hebben ,kopen het op lening.En ja voor de witwassers van geld is dat heel goed.Laat de belasting maar eens controle uitvoeren op alle auto garages daar in suriname en al die dure villa’s,wat ze in nederland doen tegen woordig.Dan gaan de meeste al op hun bek.De meeste is van Drugs geld .Wat voor een baan moet je hebben om dat alles te kunnen betalen.Laat staan dat er werk is in Suriname.Laat ze maar gewoon beslag leggen op huizenen autos van mensen die niet kunnen aantonen waar ze het geld vandaan hebben.En dat gaat allemaal de staatkast in.Oh ja of ze kunnen het gebruiken voor de SLM voor een nieuwe boeing 747,want deze valt een van de dagen uit elkaar.Laat ze het land met al dat geld opnappen vooral de wegen en de riolering.
  Ik vind het gewoon smerig in suriname als ik daar op vakantie ben,is het nooit langer dan 10 dagen in een luxe hotel.Laat Nederland Suriname overnemen dan zal in een korte tijd het land bloeien,zelf kunnen ze niets.
  De artsen maken ook veel fouten daar en nemen patienten niet serieus.Zo kende ik iemand die gestorven is aan kanker,omdat de dokter steeds zei je hebt niets.De arts zei ik ga op vakantie en als ik terug ben dan zullen we verder onderzoek doen.Waarom heeft de arts die persoon niet naar zijn collega door verwezen??? Later bleek dat de persoon kannker had ,en moest die persoon naar nederland komen voor behandelingen.Hier zeiden ze je bent te laat,het is al uitgezaaid. Een ding is zeker,de overheid is verdomd corrupt in Suriname ze deugen niet.Je hoort altijd dat de ambtenaren corrupt zijn.Zo kende ik een inspecteur die voor geld ,criminelen hielp.Of de zaak vervalste.

  En ja als je op vakantie gaat dan ben je al bang dat ze je niet overvallen.
  Ik noem suriname geen vakantie land.Je bent gewoon niet veilig op straat in Paramaribo.Je kan zelfs niet parkeren of er staat iemand,die doet dat de parkeerplaats van hem is.Wat doe de politie de hele dag eingelijk ,zeker alleen rondjes rijden.Ze moeten harder optreden.En geen steekpenning nemen.En ja ze wachten tot de suri nederlanders komen ,dan kunnen ze weer iemand overvallen of vermoorden.Er lopen veel junkies daar rond.Gewoon opsluiten die gasten.Daar kan de regering ook niets aan doen.Terwijl ze wel grond weggeven aan hun eigen collegas.Maar ze kunnen niet iets bouwen voor de armen en huur woningen.
  SLM verdient zoveel ,kunnen ze niet een behoorlijke vliegveld laten maken en een nettte vertrek en ontvangst hal.Wat doen ze met al hun geld.Je kan naar curacao al voor bijna 450 euro.Waarom kan dat niet ,als je naar suriname wilt.De SLM heeft dit zelf afgesproken met de KLM.Van mij mag slm opdoeken en andere landen laten vliegen voor goedkoop.Kijk eens naar de centrale markt hoe ze daar vlees en vis verkopen zonder dat het koel blijft met ijs.Is er geen controle ? Toch kopen de mensen het.

  Ze laten de suri nederlanders visa kosten betalen om naar suriname te gaan.Ze doen alles wat nederland ook doet.Veel na apen.

  Laat ze al die domme slm personeel ontslag geven die geen opleiding hebben.Laat ze ander werk doen bijvb bij de ow laten werken,vuil ophalen en de straten bezemen.
  Ja ze hebben ook maar een paar vuilnis wagen.
  Ze krijgen alles van Nederland ambulance ,brandweer auto alles.Waar gaat al dat geld naar toe,wat ze voor de goud krijgen

  Ze vullen alleen hun zakken.
  Suriname een mooie Paradijs voor de belasting te ontduiken en geld wit te wassen.

  Ga zo maar door Suriname .Kijk eens wat voor tuig bij de centrale markt rondhangt.Je ziet er geen Hindoestaan of javaan of chinees.
  JE ZIET ER ALLEEN MAAR CREOLEN EN BOSLAND CREOLEN ZE ZIJN DE BAAS IN SURINAME EN LUI OM TE WERKEN.DE HINDUSTANEN ,JAVANEN,CHINEZEN WERKEN HET HARDST IN SURINAME,ANDERS GAAN DE MENSEN DOOD ZONDER ETEN VOORAL ,DE RIJST PRODUCTIE

  Tang boen sranang .


  Maak melding

 4. Kondremang:

  Ik ben het met veel dingen eens. De rijke mensen mogen ook vermogensbelasting betalen. Dat moet overal. Als je arm ben dan kan ik dat wel begrijpen. Maar al die rijken met hun miljoenen of tonnen aan onroerend goed kunnen wel jaarlijks iets afstaan van hun vermogen voor de gezondheidszorg. Een jaarlijkse aanslag van 1.5 % op je vermogen bijv. Dit gaat miljoenen opleveren voor de kas die weer gebruikt kan worden voor de zorg.

  Tevens kun je niet eisen dat het werkende gedeelte meebetaald voor de niet werkende gedeelte. Je kiest er zelf voor om niet te willen werken, (mits ziek of gepensioneerd) er is altijd werk. Al ga je gras waaien maar er is altijd werk. Daarom heb ik een oplossing. Werkplicht en/of scholing. Maar niet doelloos rondhangen, zwerven, enz.enz. Iemand zonder inkomen zou potentieel eerder de criminaliteit in kunnen gaan als iemand die werkt. Dit zou je dus ook kunnen zien als een prefentieve maatregel.


  Maak melding

 5. meneer ramdhani je lult in de ruimte.

  Waarom krijgen de bosnegers GRATIS medische zorg ¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿

  Hebben ze ook een verzekering????????
  Dus gewoon onzin verhaal.
  Dit heeft diklip venetiaan voor zijn soortgenoten in het oerwoud bewerkstelligd.

  Na gratische medische zorgen krijgen ze ook gratis brandstof en electra.

  Hebben andere groepen geen offers gebracht??????


  Maak melding

 6. Kondreman, ook met eten gaan de mensen dood, omdat er niet gecontroleerd word hoeveel schadelijke pesticiden worden gebruikt in de landbouwsector om groenten te verbouwen.Grote mooie tomaten,sopropo’s,antroewa,s zonder spikkels te krijgen vraagt om een insectenvrij gebied; Hoe gaat dat in Suriname?.Chramosoon gbruikt men al jaren om onkruid te verdelgen dat gaat allemaal in het grondwater zitten en in de mensen hun lichaam.Zonder duidelijkheid daarover kun je spreken van de landbouwers werken hard om hun de bevolking middels ongecontroleerde groenten dood te helpen.Het is handelswaar dus think about that.Verder zijn uw zorgen duidelijk en zichtbaar in de maatschappij.


  Maak melding

 7. als men een goede deal had gemaakt met imangold – dus zonder tjoekoe onder de tafel voor deze en gene – kon de staat heel makkelijk de gezondheidszorg in suriname financieren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.