Surinaamse parlementsvoorzitter start gaarkeuken

23

PARAMARIBO, 13 mei – Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo zet een gaarkeuken op. Zijn politieke partij Pertjajah Luhur wil de arme en hongerige tegemoet komen. Somohardjo denkt dagelijks minimaal tweeduizend Surinamers te kunnen voorzien van een warme maaltijd. Een vingerwijzing is het niet.

“Het is geen veroordeling van het sociale beleid op dit moment. Mensen lijden al eeuwen honger”, zegt Somohardjo. De gaarkeukens komen op drie locaties in Paramaribo. Wie zich laat registreren mag elke dag zijn portie halen. En om alle misverstand te voorkomen, registreren betekent niet dat men wordt van de partij. Daar hoeven belangstellenden het dus niet voor te laten.

Mensen met een handicap of personen die zich geen vervoer kunnen veroorloven, krijgen het eten thuis bezorgd. Volgens Somohardjo betaalt zijn partij de rijst voor de porties zelf. Groenten en vlees komen van donateurs. Personeel bestaat uit vrijwilligers. “De Almachtige heeft ons de kracht gegeven om anderen te helpen, dus doen we dat”, aldus Somohardjo Geen sprake dus van politiek gestunt.

23 REACTIES

 1. Hopen maar dat die ook tot ver na de komende verkiezingen overeind blijft staan. Het zal toch niet waar zijn pae Somo (PL) dat dit enkel een zieltjes winnerij “iets” is.


  Maak melding

 2. Miljoenen mensen zullen nu brainstormen hoe ze een bericht kunnen plaatsen om die man naar beneden te halen. En toch heeft het iets. Het is ontegenzeggelijk een moord initiatief. Ook al is het om aanhang te vergaren zolang hij maar voor ze zorgt als hij aan de macht is. Eerlijk is eerlijk als die man echt zo bewogen is voor de armen in de samenleving, dan mag hij wat mij betreft president worden. Misschien is Su wel toe aan een heel ander alternatief dan dat eeuwige gezwendel tussen Front en Mammoet blok. Misschien is een andere manier van zwendel net iets gunstiger voor de bevolking. Als hij de bevolking wat welvaart gunt dan gunnen wij hem ook wat, nog een buitenvrouw, een zwembad aan huis en een auto. Elke politicus heeft zich hiervoor verrijkt zonder aan de bevolking te denken. Sommo is een zakkenrollertje en een misdienaar vergeleken met Madov, Groenink en allerlei blank gespuis in raden van Bankbesturen. Dichter bij huis kunnen we vaststellen dat zelfs mensen als Alibux onverzadigbaar is als het om zijn vermogens groei gaat. deze mensen geven niets om de man en vrouw die met hun minimum moeten rondkomen. Somo wil tenminste een duale burgerschap voor surinaamse Ned. paspoort houders. Die man moet ik dus steunen.
  Hij wil hoogopgeleide Suris in Ned aantrekken om te helpen met beleidmaken en industrieen opzetten. Ik vind die grote bobos een stuk onaangenamer dan zo een kruimeldief.


  Maak melding

 3. En dat bedoelde wijlen partab radakoesoen,,,suri. is een ware paradijs,,.

  En nu volop werklozen en luilakken..

  Want als je buik vol is,wacht je gewoon tot je weer honger hebt en het cyclus is rond..

  We zijn al oer lui en werk schuw..

  setié sranang boeng


  Maak melding

 4. Hij zit zich zelve te verrijken…en laat kruimels achter voor gierige luie achterlijke mensen waardoor er steeds meer zwervers erbij komen.

  DAT DING IS EEN DOM DING…. GEWOON ACHTERLIJK.

  GEEEEFFFFFFFFFFF WERK&GOED LOON FRONT…IDIOTEN dat jullie zijn..


  Maak melding

 5. Deze wil stemmen door anderen bordje eten te geven…dan moet jij toch echt een domoor zijn hoor.
  Als men jouw met een bordje eten kan pakken.

  Als jij niet uitkijkt, pakken zij je vrouw en kinderen ook nog.


  Maak melding

 6. whawhawhawhawhaaa,ai baja wat men niet allemaal doet om president te worden,typisch Surinaamse politiek.Hetzelfde deed NPS,batjauw soutmetie uitdelen ,de bedeling.Maar tja zo kun je de luiaards bespelen Somo heeft het gat in de markt ontdekt.
  Ipv dat die halve gare gaat uitzoeken wat echt onder het volk speelt,wat de noden zijn van de scholieren,bejaarden,de zorgsector,woningnood enz.enz.enz.komt hij met het meest zinloze,gaarkeuken, die vos heeft het goed gezien wie zullen het meest gebruik maken van een gaarkeuken?Ja de zwervers en de luiaards.


  Maak melding

 7. Front is aan het regeren, al heel lang. Somo/ PL maakt ook al heel lang deel uit van deze coalitie.

  Een gaarkeuken opzetten?

  Dan ben je dus gigantisch ‘gebakt’!

  Met zijn gaarkeuken geeft Somo juist aan dat Front waardeloos is!


  Maak melding

 8. Een goedkope portie kost SRD 6,50. Als 2000 mensen in een jaar (dus tot de verkiezingen)moeten worden gevoed is dat, 2000 x SRD 6,50 x 365 = SRD.4.745.000,-. zeg maar tussen 4 en 5 miljoen SRD. Dat geeft je wel te denken, waar het geld vandaan kan komen. Volgens Somo de “partijkas” en “donateurs”.


  Maak melding

 9. Als ik die voetballers uit Su. zie voetballen.
  Mijn God man !!!!!!!!!! MI GADO MAN ……MI TATA…. na hemel……..MAAR DAN TOCH DENK IK …..zij eten uit een gaar keuken.

  Die gasten zijn alles kwijt…..GAAR…..KEUKEN.


  Maak melding

 10. Somo is eigenaar/beheerder van:2 tv-stations,2 radio-stations,1 internaat,2 bejaardenhuizen,1 rijstpelmolen,1 warung,3 partij-centra,1 weekblad/drukkerij,1 bakkerij,hectaren grond,enz., enz..

  Deze man is nadat hij in Nederland falliet verklaard was, vertrokken naar Suriname, arm als een kerkrat.

  Rara, hoe komt hij aan al deze bezittingen?


  Maak melding

 11. Deze man moet opgesloten worden.Hij beledigd
  het Surinaamse volk met zijn initiatief.De regering moet zich schamen voor deze coalitie partner.


  Maak melding

 12. laat die javaan met rust.hij heeft een bewogen hart voor de arme.
  die neger en die koelie hadden nooit zover gedacht,dus tap poe mofo,en neem een voorbeeld van somo.


  Maak melding

 13. Dit is wel zo belachelijk voor woorden dat ik er schier eraan voorbijga.

  De tijd zal het wel leren.

  Dit volk is en blijft een angrisiskapu.


  Maak melding

 14. Du, ik heb het licht gezien!!!ik heb 29 jaar volksbewustzijn sopie gedronken en 29 jaar geloof in eigen kunnen eten gegeten van onze hoofdvolksbewustzijn sopie stoker en en geloof in eigen kunnen cateringdirecteur Meneer Bouterse.

  Nog iets, oeng poeroe a internaat na a mang somo anoe.ik heb wel vaker gehoord,let wel gehoord dat drugscriminelen internaten opzetten of het streven hebben in de toekomst internaten po te zetten voor duistere kinderzaken. Als het niet waar blijkt te zijn,nemen jullie mij niet kwalijk.

  Somo is goed bezig. Liever eten geven dan wapens op pakken.Alleen nanga a verkiezingstijd a kan sokoe foe winie sting,maar hij kan ook de spoeling dunner willen maken. Te denken valt aan onze verslaafden,ze zijn ook stemgerechtigd,maar na het stemmen zijn ze misschien als last,vooral nu er geroepen wordt om goede verslavingszorg,opvang enz enz.Na 29 jaar mogen wij onze mening geven en als men van mening is dat dat niet kon in de revolutie tijd dan krijg jij Nu de ruimte om samen met de wereld let wel op de wereld vinger aan de pols te houden na 2010 als BOUTERSE,JENNY on de bloc aan de macht komen.Du a no joe wan o volg ding, wat denk je van mij dan,ik zet mijn handen op het vuur voor het megablok, dan als ik wat zie of hoor ik moord en brand zal schreeuwen en mensen zal mobiliseren foute zaken aan de kaart te stellen.Maar tot nu toe is front,mamoetblok en somo.


  Maak melding

 15. Waarom doet sommo het niet via scociale zaken
  dan kunnen de mensen langer werken en langer eten dan betaald de overheid het volgens het beleid van de sociale zaken


  Maak melding

 16. Deze figuur “bekommert zich en geeft” om de zgn armen. Als t niet zo erg was, zou ik erom lachen, zo doorzichtig is deze zgn “”geste”. Hij geeft (gooit een spierinkje uit om en kabeljauw te vangen) nu om straks deze groep mensen aan zich te binden door hun te sturen om op hem te stemmen bij de komende verkiezingen. En dus koopt hij hun met voedsel , voor later. hij doet namelijk nooit iets , zonder verwachtingen, en dit is een hoofdstuk uit t draaiboek van z,n corrupte denken en handelen. hij kweekt ze door ze arm te houden ipv , sozavo waar een pl man zit , banen te scheppen. Voeding als bindmiddel voor hun stem later; voor wat hoort wat.Nu maar wachten en kijken als ze nog te eten hebben na de verkiezingen , ongeacht de uitslag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.